(تصاویر) بربری با طعم کتاب

اگر تیمور لنگ گورگانی از سربازی به سرداری رسید .اگر اوایل انقلاب گفته شد که زندان ها دانشگاه شده اند و اگرهای  دیگر همچون اگر بدلیل بحران اقتصادی ناشی از تحریم ها وکاهش قیمت نفت 30% قیمت نان گران شده است . اگر بیکاری وفقر همزاد هم شده اند وفرار مغزها از کشورهم مکملش شده است . درعوض بدلیل تأثیرپیام های اقتصاد جهادی- مقاومتی خامنه ای رهبر ولی فقیه موجب نوآوری و شکوفایی و رونق خودکفایی اقتصادی  در کشورشده است تاجاییکه نانوایی بربری تبدیل به کتابخانه  شده است . آنچنانکه فروش نان بربری  به ضرب  خواندن کتاب خوانی شده است .
جالب است که این شرط فروش نان با چاشنی کتاب  یادآور اصطلاح فروش هندوانه با ضرب چاقو  شده است . زیرا درگذشته رسم بود .وقتی  فصل هندوانه اهوازمی شد .برخی از فروشندگان که  دکه میوه فروشی نداشتند با کامیونی از هندوانه اهواز در مکانی از حاشیه ی خیابان بساط فروش 24 ساعته باهندوانه برپا می کردند که فروشندگان با کوبیدن دو تخته بهم فریاد می زدند هندوانه به ضرب چاقو . یعنی سرخی هندوانه با بریدن چاقو فروخته می شد .البته چون فروش هندوانه ها 24 ساعته بود از چراغ توری استفاده می شد . همچنین پاتوقی برای برخی از جوانان مشتی شهرها شده بود که با حضور در این مکان هندوانه فروشی ها با هم دیگر بر سر سرخی هندوانه وچگونگی برش ان شر ط بندی می کردند . هرکه بازنده می شد می بایست پول هندوانه را می داد . برخی هم جمع می شدند تا از قارچ های هندوانه های بریده وانباشت شده استفاده کنند.
حال این جوان تحصیل کرده کتاب خوان اهل رشت که نانوایی بربری دایر کرده است .برای بازاریابی وجلب مشتری و شاکی نشدن مشتریان توی صف انتظار نان کتابخانه کوچک در نانوایی اش دایرکرده است .همچنین جملات جالب و آموزتده برخی از کتب را برگزیده وبرد یوار مغازه اش نصب کرده است.
بهرصورت اگر اماکن و ارشاد به این جوان نانوایی خوش ذوق بربری گیر ندهند و نانوایی اش را با اتهام تشویش اذهان عمومی نبندند شانس آورده است .
ناصر بلباسی نانوای خوش ذوقی است که تنها دغدغه اش برای مشتریان، آماده کردن نان سالم و با کیفیت نیست بلکه برای مشتریانش دغدغه دانایی دارد.کمتر کسی است که در شهرک لاکانشهر واقع در ۵ کیلومتری شمال شهر رشت اسم ناصر بلباسی نانوای جوان شهرک را بشنود و دهانش به تعریف باز نشود. نه به خاطر اینکه بعد از مدتها آمده و نانوایی نیمه جان شهرک را راه انداخته است. حتی به خاطر اخلاق خوش و لب همیشه خندانش هم نیست. و یا حتی بخاطر نان های با کیفیت و شیرمال های خوش طعمی که به دست مردم می دهد. همه ناصر را بخاطر خوش ذوق و مبتکر بودنش می شناسند. نانوایی که به فکر دقایق معطلی مشتریانش در صف نانوایی است و برای آن دغدغه دارد.

(تصاویر) بربری با طعم کتاب
توی نانوایی ناصر که پا می گذاری، اولین چیزی که نظر هر تازه واردی را جلب می کند کتابخانه کوچک گوشه نانوایی و پیامهای اخلاقی است که به دیوار زده است.
(تصاویر) بربری با طعم کتاب
ناصر می گوید: زیاد کتاب می خوانم و هر وقت توی کتاب جمله جالبی می بینم جایی یادداشت می کنم که از آن استفاده کنم. این جمله ها هم که به دیوار نانوایی زده ام در کتابهای مختلف خوانده ام. خوشم آمد، یادداشت کردم و زدم به دیوار نانوایی تا دیگران هم از آن استفاده کنند.
(تصاویر) بربری با طعم کتاب
برای اینکه مشتریان از وقتی که در نانوایی می گذرانند خوب استفاده کنند به فکرم رسید که تعدادی کتاب از کتابخانه شهرک قرض بگیرم و با کتابهایی که خودم داشتم، در اختیار مشتریان بگذارموی درباره کتابخانه کوچکش توضیح می دهد: تاثیر کتاب خواندن را در زندگی ام زیاد دیده ام و همه دور و اطرافیانم را هم به کتاب خواندن تشویق می کنم. به همین خاطر به فکر افتادم تا برای مشتریان نانوایی که وقت زیادی را اینجا می گذرانند، چاره ای بیندیشم.
(تصاویر) بربری با طعم کتاب
ناصر ادامه می دهد: برای اینکه مشتریان از وقتی که در نانوایی می گذرانند خوب استفاده کنند به فکرم رسید که تعدادی کتاب از کتابخانه شهرک قرض بگیرم و با کتابهایی که خودم داشتم، گوشه نانوایی گذاشتم تا مشتریان وقتی در صف نانوایی هستند، هرچند کم ولی از این کتابها مطالعه کنند.
(تصاویر) بربری با طعم کتاب
وی درباره استقبال مشتریان از این حرکت جالب می افزاید: از روزی که این کتابها را توی نانوایی گذاشته ام، خیلی ها آمده اند و از کتاب ها استفاده کرده اند و حتی بعضی ها اینقدر از برخی کتابها خوششان آمده که آنها را به امانت برده اند. یادم هست روزهای اولی که کتابها را گذاشتم یکی از مشتریان وقتی کتابها را دید گفت: من خیلی کم مطالعه می کنم  ولی این حرکتت اینقدر جالب بود که از این به بعد مطالعه را در برنامه روزانه ام می گذارم و همین مشتری الان از طرفداران پرو پا قرص کتابخانه نانوایی است.
(تصاویر) بربری با طعم کتاب
ناصر درباره انتخاب موضوعات کتابهای کتابخانه اش توضیح می دهد: مردم وقتی در تاکسی نشسته اند یا در صف نانوایی ایستاده اند حوصله شان زود سر می رود به همین دلیل باید کتابهایی را انتخاب می کردم که جذابیت داشته باشند به همین خاطر سراغ کتابهایی با موضوعات عمومی تر مثل روان شناسی، شعر، نکات پزشکی و تفریحات و سرگرمی رفتم که هم برای خوانندگان جذاب باشد و هم اینکه کمتر متوجه گذر زمان بشوند که خوشبختانه استقبال خوبی هم شد.
(تصاویر) بربری با طعم کتاب
وی که تنها ۲۸ سال دارد، از آرزوهای بزرگی که برای کتابخانه نانوایی اش دارد می گوید: روز اول که کتابها را گذاشتم، یکی از دوستانم کلی دستم انداخت و به این کارم خندید ولی دفعات بعد که به اینجا می آمد و استقبال مشتریان را می دید خیلی خوشش آمد. همین مساله انگیزه ای شد که به فکر گسترش کتابخانه ام بیفتم.
(تصاویر) بربری با طعم کتاب
در حال حاضر کتاب خوب کم پیدا می شود بخاطر همین مردم کمتر مطالعه می کنند و ترجیح می دهند بیشتر وقتشان را با گوشی هایشان بگذرانند.
(تصاویر) بربری با طعم کتاب
نانوای خوش ذوق لاکانشهر می افزاید: هرچند که تعداد کتابهایم ۳۰- ۴۰ تا می شود اما دیگر تکراری شده اند. به این فکر هستم که تعداد کتابها و موضوعات آنها را بیشتر و متنوع تر کنم که مشتریان با رغبت بیشتری کتاب بخوانند و بخاطر تکراری شدن کتابها، مطالعه را کنار نگذارند.
(تصاویر) بربری با طعم کتاب
وی ادامه می دهد: در حال حاضر کتاب خوب کم پیدا می شود بخاطر همین مردم کمتر مطالعه می کنند و ترجیح می دهند بیشتر وقتشان را با گوشی هایشان بگذرانند اما اگر کتاب خوب باشد، مردم هم سر ذوق می آیند و کتاب می خرند و مطالعه می کنند.
(تصاویر) بربری با طعم کتاب
ناصر که این روزها جدای دغدغه نان، به فکر تامین کتابهای مناسب برای کتابخانه کوچکش هم هست بیان می کند: به این فکر هستم که تعمیرات اساسی توی نانوایی انجام دهم و یک قفسه زیبا برای چیدن کتابها درست کنم و بزرگترین آرزویم این است که روزی توی همه نانوایی های شهر، چند تا کتاب برای مطالعه پیدا بشود.
(تصاویر) بربری با طعم کتاب
اگر چه دغدغه های ناصر برای کتاب خواندن مشتریان و توسعه و بهبود کتابخانه اش تمامی ندارد اما دستش خالی است و نیازمند دستان یاریگری است تا به آرزوهای بزرگش جامه عمل بپوشاند.
*گزارش: مریم قاضی زاده، خبرگزاری مهر/ عکس: علی اسداللهی