گزیده خبرهای 4 شهریور 94 قسمت -5

گزیده خبرهای 4 شهریور 94 قسمت -5
 
   خبر ويژه 
اصل برائت درباره مجرميت است نه صلاحيت تصدي مسئوليت
وزيرکشور مي گويد، در بررسي صلاحيت نامزدهاي انتخاباتي اصل بر برائت افراد است.    رحماني فضلي در کنفرانس خبري گفته است: ما از آقاي آملي (رئيس قوه قضائيه) و منبرهاي علما ياد گرفتيم که اصل بر برائت است. ما نمي توانيم همه را مجرم بدانيم مگر اينکه عکسش ثابت شود. ما همه را مبرا مي دانيم مگر اينکه خلافش ثابت شود. حتي کارهاي روزانه ما براساس اعتماد است.    رحماني فضلي همچنين گفت: نظارت استصوابي در قانون است و کسي آن را نفي نمي کند. کسي معترض آن نيست. دخالت اجرا در نظارت را هيچ کس نمي پذيرد. برعکس هيچکس دخالت نظارت در اجرا را نيز نمي پذيرد. مسائل کاملاروشني است و کافي است حسن نيت داشته باشيم.    وي همچنين درباره مجوز حزب اتحاد ملت نيز گفت: هر حزبي که تشکيل مي شود براي کسب مجوز فرآيندي دارد. اول از وزارت کشور تقاضا مي کنند و وزارت کشور استعلامات را انجام مي دهد و در کميسيون ماده 10 مطرح مي شود. در اين کميسيون نمايندگان قوه قضائيه، قوه مقننه و مجريه هستند. اگر افراد راي نياورند، خب مجوز نمي دهند. الان براي اتحاد ملت مجوز اوليه داده شده است.    درباره اين اظهارات که توام با بي دقتي عنوان شده، شايان ذکر است که اصل برائت، درباره «مجرميت يا عدم مجرميت افراد» است و نه درباره صلاحيت تصدي مسئوليت ها و مناصب؛ به اين معنا که اصل بر برائت افراد از «مجرميت» است مگر اينکه خلاف آن ثابت شود. اما در زمينه تصدي مسئوليت افراد بايد ضمن بري بودن از جرائم، صلاحيت شان نيز براي داشتن حداقل شرايط احراز شود.    همچنين درباره حزب اتحاد ملت خاطر نشان مي شود که اين حزب، بازسازي شده حزب مشارکت مي باشد که به اعتبار آشوب افکني و مواضع ساختارشکنانه ضدانقلابي منحل شد. هر چند آرم حزب اتحاد ملت نيز تعمداً بسيار شبيه به آرم حزب مشارکت انتخاب شده، اما فراتر از اين تشابه، در پوسترها و بروشورهاي منتشره براي اولين نشست حزب اتحاد ملت، آرم حزب مشارکت نيز روي اين پوسترها و بروشورها درج شده بود. برخي اعضاي مرکزيت حزب مشارکت از جمله دبير کل حزب به اعتبار حضور در آشوب 88 بازداشت و محکوم به حبس شدند و برخي از اعضاي ديگر آن نيز از کشور متواري هستند.
    انهدام باند سرقت خودرو
    مراغه- خبرنگار کيهان: فرمانده انتظامي مراغه از شناسايي و دستگيري 3 نفر سارق موتورسيکلت و 5 نفر مالخر در اين شهرستان خبر داد.    سرهنگ رحيم زاده گفت: سارقان در تحقيقات پليس به سرقت و فروش 30 دستگاه موتورسيکلت اعتراف کردند.    به گفته وي متهمان پس از دستگيري با تشکيل پرونده به مراجع قضايي معرفي شدند.   
    درگيري طايفه اي در ازنا
    خرم آباد- ايرنا: فرماندار ازنا در لرستان گفت: درگيري طايفه اي عصر دوشنبه در اين شهرستان 11 زخمي برجاي گذاشت.    اسد عبدالهي افزود: اين درگيري بين عشاير مهاجر در شهرک المهدي رخ داد که در جريان آن تعدادي با تفنگ ساچمه اي زخمي شدند.    وي با بيان اينکه زخمي ها به مراکز درماني منتقل شدند گفت: عاملان درگيري دستگير و 5 قبضه سلاح نيز ضبط شده است.
    
وي علت درگيري را طلب مالي اعلام کرد.    
    انهدام باند بزرگ سوداگران مرگ
    زاهدان- ايرنا: فرمانده مرزباني سيستان و بلوچستان روز دوشنبه از موفقيت مرزداران هنگ مرزي زاهدان در انهدام باند سوداگران مرگ خبر داد و گفت: در درگيري مسلحانه شب گذشته مرزداران استان باند بزرگ قاچاقچيان کوله باري مواد مخدر در ارتفاعات شهرستان زاهدان منهدم شد.    سرتيپ دوم پاسدار رهام بخش حبيبي بيان کرد: در اين درگيري علاوه بر کشف و ضبط هزار و 265 کيلوگرم انواع مواد مخدر، 3 نفر از سوداگران مرگ کشته و دستگير شدند.    
    دستگيري 2 سارق مسلح در بوشهر
    بوشهر- واحد مرکزي خبر: سارقي که 2 فقره سرقت مسلحانه کرده بود، در بوشهر دستگير شد.    فرمانده انتظامي استان بوشهر گفت: ساعت 21 دوشنبه شب، زني به همراه دخترش پس از خريد در فروشگاهي به محض سوار شدن در خودرو از سوي جواني مسلح تهديد شدند و سارق با زور و تهديد پس از سرقت مقاديري وجه نقد و اقلام ديگر متواري شد. سرهنگ عرب زاده افزود: سارق سپس در خيابان ديگري به همين شيوه قصد اخاذي از زن راننده ديگري را داشت که با مقاومت زن ناکام ماند و متواري شد.    وي تاکيد کرد: با حضور پليس، سارق موتورسوار متوقف و دستگير شد و پليس با کشف اسلحه و بازرسي بدني از سارق يک تيغ موکت بري، يک عدد شوکر و يک بسته چسب به دست آورد.
خبر ويژه 
سومين قرباني ميدانداري افراطيون در احزاب اصلاح طلب

عضو مرکزيت حزب کارگزاران از برکناري رئيس شوراي مرکزي حزب نداي ايرانيان استقبال کرد.    صادق خرازي پس از افشاگري عليه برخي اصلاح طلبان وابسته به خارج با فشارهاي گسترده افراطيون مواجه شد و مجبور به کناره گيري شد. وي در مصاحبه با نشريه مکث گفته بود: من اصلاح طلبي که نمادش خارج از کشور باشد و پول بگيرد را قبول ندارم. اينکه بروند و اتهام بزنند و بد و بيراه بگويند و شانتاژ کنند را قبول ندارم. کساني را يادم است که در دوراني که سفير بودم با خارجي ها مذاکره مي کردند و به دشمن گرا مي دادند. من آنها را به عنوان اصلاح طلب قبول ندارم. ليست شان را هم دارم و اگر قرار باشد روزي ارائه دهم ارائه خواهم داد. منتها به سيستم امنيتي نخواهم داد و اگر بخواهم بدهم به مردم ايران ارائه مي دهم که بدانند اين آقا در دوره اصلاحات با فلان مقام ارشد اروپايي يا فرانسوي يا فلان مقام ارشد آمريکايي پنهاني مذاکره کرده و گرا داده است.     همين موضوع باعث شد که افراطيوني نظير پورنجاتي و رمضان زاده و ابطحي و... حملاتي را متوجه صادق خرازي کنند. عبدالله رمضان زاده، قائم مقام حزب منحله مشارکت فيس بوک پيرامون صادق خرازي نوشت: « به نظر شما ليست ديپلمات هاي قاچاقچي نسخه خطي کتاب هاي قديمي در جيب کيست؟
    
افراطيون همچنين خرازي را اصلاح طلب بدلي توصيف کرده بودند.
    اما در اين ميان جهانبخش خانجاني عضو مرکزيت کارگزاران در مصاحبه با روزنامه آرمان اقدام حزب نداي ايرانيان در برکناري خرازي را سنجيده توصيف کرد و گفت: تنش هايي که در حزب ندا بر سر صحبت هاي صادق خرازي ايجاد شد مسئله اي درون حزبي است اما صحبت هاي ايشان درباره «ليست اصلاح طلباني که به خارجي ها گرا مي دادند» و... موجب واکنش هايي در ميان گروه ها و جريان هاي مختلف سياسي در سطح کشور شد و بهره برداري هايي هم توسط رقيب از آن صورت گرفت. به نظر مي رسد حجم فشارهايي که به خرازي وارد شده بيش از سطح تحمل ايشان بوده است. خرازي نبايد با بدنه خود دچار چنين تعارض هايي مي شد.    وي مي افزايد: حزب ندا يکي از احزابي است که نيروهاي تشکيل دهنده آن اصلاح طلب هستند پذيرفته نيست اين حزب روندي را در پيش بگيرد که برخلاف فعاليت ها و موضع گيري هاي ساير احزاب اصلاح طلب باشد.    خانجاني در پاسخ اين سوال که «فشارهاي وارد شده به صادق خرازي مي تواند به رفتار و سخنان سنجيده تر آقاي خرازي بينجامد؟ مي گويد: نيروهايي که در حزب ندا حضور دارند، به اين جمع بندي رسيده اند که اظهارات صادق خرازي مي تواند اين حزب را آسيب پذير کند و براي جلوگيري از اين آسيب پذيري تلاش کرده اند واکنش نشان دهند.
    
شايد بتوان اينگونه تلقي کرد که فشار شوراي مرکزي و شوراي سياست گذاري حزب ندا سبب شد که صادق خرازي به اين نتيجه برسد که براي جلوگيري از انشقاق در حزب از رياست شوراي مرکزي کنار برود.    استقبال اين عضو کارگزاران - با سابقه حضور در وزارت کشور اصلاحات - از برکناري صادق خرازي در حالي است که چند ماه افراطيون رفتار مشابهي را با محمد هاشمي دبير کميته سياسي کارگزاران مرتکب شدند و او مجبور به کناره گيري از اين حزب شد. محمد هاشمي معتقد است به عنوان يک مقلد امام، معتقد به خط او نمي تواند مواضع ليبرال را که در تعارض با اسلام است، تحمل کند.    همچنين پيش از اين الهه راستگو عضو شوراي شهر تهران به خاطر اتخاذ مواضع مستقل، از حزب اسلامي کار اخراج شده بود و از اين حيث صادق خرازي پس از راستگو و محمد هاشمي، سومين قرباني ميدانداري افراطيون در ميان احزاب مدعي اصلاح طلبي است.