گزیده خبرهای 9 آبان -94

گزیده خبرهای 9 آبان -94
رئیس جمهور سابق کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظر شما درباره تصویب برجام چیست، گفت: فعلا درباره برجام موضع‌گیری نمی‌کنم.احمدی"محمود احمدی‌نژاد" رئیس‌جمهور سابق کشورمان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره مسئله فرهنگ در کشور اظهار داشت: ما به لحاظ فرهنگی رو به جلو هستیم؛ منتهی این موضوع بستگی به این دارد که ما فرهنگ را چگونه تعریف کنیم.وی در همین‌باره اضافه کرد: اگر به نگاه آرمان‌گرایانه خود توجه کنیم، قطعا رو به جلو خواهیم بود و درجا نمی‌زنیم.رئیس جمهور سابق کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظر شما درباره تصویب برجام چیست، گفت: فعلا درباره برجام موضع‌گیری نمی‌کنم
بحث پالایش یا فیلترینگ نرم‌افزار ارتباطی تلگرام طی هفته‌های گذشته حاشیه‌های متعددی به دنبال داشته و ذهن کاربران این نرم‌افزار را به شدت مشغول کرده است. با این حال همچنان تصمیم‌گیری در این زمینه به زمانی دیگر موکول شده است.به گزارش ایسنا، چهارشنبه هفته‌ای که گذشت قرار بر آن بود که کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای در خصوص فیلترینگ نرم‌افزار تلگرام جلسه‌ای داشته باشد. جلسه ای که به نظر می‌رسید با تشکیل آن داستان فیلترینگ تلگرام در کشور به پایان رسیده و در نهایت مشخص می شود بالاخره فعالیت های این شبکه استمرار خواهد داشت یا خیر؟ اما گویا خود این جلسه هم با حاشیه‌هایی همراه بود و طبق اعلام رسانه های مختلف ،نمایندگان دولت در آن حضور نیافتند تا بدین ترتیب با به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضا امکان صدور حکم فراهم نشود.
پس از برگزاری این جلسه که به طور محرمانه برگزار شد، محمدعلی اسفنانی -سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و عضو این کارگروه- اظهار کرد:‌ به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضا، رأی‌گیری و تصمیم‌گیری نهایی در خصوص سرنوشت این نرم‌افزار به جلسه بعدی کارگروه موکول شد.
وی همچنین یادآور شد: جلسات کارگروه فیلترینگ هر دو هفته یکبار در روزهای چهارشنبه برگزار می‌شود که اگر قرار به برگزاری جلسه فوق‌العاده نباشد طبیعتا در چهارشنبه دو هفته آینده ادامه بحث در مورد تلگرام و رأی‌گیری در خصوص فیلتر و محدود شدن این شبکه اجتماعی انجام خواهد شد.
اسفنانی همچنین متذکر شد: از آنجا که در تمام شبکه‌های اجتماعی از سرور‌های داخلی استفاده می‌شود یکسری نگرانی‌هایی برای مسوولان کشور به خصوص در مورد محتوای مجرمانه و اخلاقی در شبکه‌های ارتباطی ایجاد شده است که این موارد در جلسه کارگروه مطرح شد و میزان کاربران و تصرف پهنای باند اینترنت کشور توسط شبکه‌های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت مخاطرات شبکه‌های اجتماعی در جامعه توضیح داده شد.
اما در نهایت از میان حاضران جلسه روز چهارشنبه هیچ یک از آن‌ها اعلام نکردند که طی هفته‌های آتی تا چه اندازه احتمال دارد این نرم‌افزار ارتباطی از سوی کارگروه مذکور مسدود شود. البته دولت اگرچه تاکنون مخالفت‌های بسیاری با فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی انجام داده و طی دو سال و نیم گذشته تلاش‌های متعددی برای فعالیت این نرم‌افزارها داشته اما اکنون حتی نماینده دولت در وزارت ارتباطات هم به صراحت اعلام می‌کند که بحث موضوعات غیراخلاقی و متسهجن خط قرمز نظام به شمار می‌رود و در این زمینه با کسی تعارف نداریم.طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر با روی کار آمدن کانال‌های تلگرام به عنوان امکان جدید این شبکه اجتماعی در موارد متعدد دسترسی به کانال‌هایی با محتوای غیراخلاقی فراهم شد که همین موضوع حواشی دسترسی به تلگرام را افزایش داد. بر این اساس طی هفته‌های گذشته مسوولان وزارت ارتباطات با مدیران این شرکت رایزنی‌هایی انجام داده و درخواستی مبنی بر مسدودسازی کانال‌های غیراخلاقی مطرح کردند. اما چندی پس از این مذاکرات یکباره از سوی مدیران ارشد شرکت تلگرام در قالب یک پیام تویتری این گونه اعلام شد که مسوولان این وزارتخانه از تلگرام درخواست شنود اطلاعات کاربران را داشته اند که تلگرام با این درخواست موافقت نکرده و به همین دلیل در ایران فیلتر شده است. البته خیلی زود این موضوع از سوی مسوولان وزارت ارتباطات تکذیب شده و این گونه اعلام شد که این وزارتخانه هیچ نامه‌ای مبنی بر فیلتر کردن این شبکه اجتماعی دریافت نکرده است.محمود واعظی وزیر ارتباطات دولت هم بحث شنود اطلاعات را به طور کامل تکذیب کرده و از اهمیت حریم خصوصی مردم برای دولت سخن گفت.وی در عین حال متذکر شد: در یک مقطع زمانی سه کانال ارتباطی اینترنت کشور به طور همزمان مسدود شد که همین مسئله موجب شد برای مدتی اینترنت کشور با اختلال و کندی مواجه شود. در این مدت مسوولان تلگرام این گونه فکر کردند که شبکه آن‌ها در ایران فیلتر شده است.البته وزیر ارتباطات در گفت‌وگوهای بعدی خود به این نکته هم اشاره کرد که تلگرام در حال حاضر دسترسی ایرانیان به کانال‌های غیراخلاقی را محدود کرده است با این وجود به نظر می‌رسد دسترسی به کانال‌های برخی شبکه‌های ضد نظام نیز از دیگر مواردی است که مسوولان کشور بر روی آن حساسیت دارند.
از سوی دیگر، طبق برخی آمارهای منتشر شده حدود 38 درصد از کاربران شبکه تلگرام را ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند و طبق گفته وزیر ارتباطات حدود 14 میلیون ایرانی از این شبکه استفاده می‌کنند. قطعا فعالیت این نرم‌افزار در ایران علاوه بر مسوولان کشور برای مدیران تلگرام نیز از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که در حال حاضر ایرانی‌ها اولین کشور در استفاده از این نرم‌افزار ارتباطی به شمار می‌روند و بر این اساس می‌توان گفت بخش عمده‌ای از درآمد تلگرام به ایران مربوط می‌شود. به همین دلیل به نظر می‌رسد تصمیم‌گیری درباره سرنوشت این شبکه علاوه بر مسوولان کشور برای مدیران تلگرام هم از حساسیت‌های خاصی برخوردار است. حال باید منتظر ماند تا در جلسه‌ای که احتمالا دو هفته دیگر برگزار می‌شود مشخص شود که آیا این بار جلسه کارگروه فیلترینگ موفق می‌شود یکبار برای همیشه داستان فیلترینگ تلگرام در کشور را مشخص کند یا پیش از فرا رسیدن آن زمان مدیران تلگرام با مسئولان کشور به توافقات کافی خواهند رسید؟
نکته دیگر آنکه طی سال‌های گذشته فعالیت شبکه‌های ارتباطی موبایلی همواره محل بحث بوده و به طور دائم تأکید شده است که لازم است شورای عالی فضای مجازی به عنوان اولین نهاد فراسازمانی و فراجناحی به تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری در این زمینه بپردازد. با این وجود همچنان این مهم صورت نگرفته و استمرار فعالیت شبکه‌هایی مانند تلگرام در کشور به طور دائم با اما و اگر همراه است.حال وزیر ارتباطات تاکید دارد که تا زمان دسترسی به نرم افزارهای قوی داخلی دولت دسترسی به نرم افزارهای ارتباطی بین المللی را حق مردم می داند.با توجه به این رویکرد دولت، در نهایت حتی اگر تلگرام هم فیلتر شود برای بار سوم شاهد مهاجرت ایرانی ها در فضای مجازی بوده و به طور طبیعی کاربران نرم افزار دیگری را جایگزین تلگرام خواهند کرد اما آیا قرار است پس از مدتی بار دیگر این داستان درباره نرم افزارهای جدید دنبال شود یا مسئولان در این مدت به ارائه راهکار واحدی در مواجهه با این شبکه ها خواهند پرداخت و این داستان را یک بار برای همیشه حل خواهند کرد؟
 مردان تبهکار که در حمله به طلافروشی در مشهد دست به سرقت مرگباری زده بودند، در تجسس‌های پلیسی در بن‌بست قانونی گرفتار شدند.  این گروه از سارقان به‌بهانه عکس‌گرفتن از یک انگشتر و قرار‌دادن در تلگرام موقعیت طلافروشی را رصد کرده بودند.ساعت ١٠:٤٥ روز چهارشنبه، ششم آبان‌ماه ٣ سارق، یک راننده و ٢ نفر در پوشش خریدار به مغازه طلا فروشی واقع در خیابان مفتح ٤ وارد شدند. دو سارق مسلح به‌بهانه خرید طلا و معطل‌کردن متصدی این واحد صنفی، اقدام به سرقت دو کیلو طلا کردند.این سرقت درحالی صورت گرفت که سارقان دو قبضه اسلحه گرم در دست داشتند و طلا‌فروش را تهدید کردند که روی زمین دراز بکشد؛ اما وقتی با مقاومت وی مواجه شدند، با چاقو به او حمله‌ور شده و او را به‌شدت زخمی می‌کنند. طلافروش که جوان ٣۵‌ساله‌ای بود، به‌علت جراحت شدید بر اثر ضربه چاقو در دم جان باخت و سارقان با یک دستگاه خودروی پراید از محل متواری شدند.
پلیس در صحنه جنایت
تیم‌های ویژه کارآگاهان مبارزه با جرایم جنایی فرماندهی انتظامی استان بلافاصله پس از این اتفاق تشکیل شد و تحقیقات خود را آغاز کردند. پلیس پس از حضور در محل و گردآوری اطلاعات اولیه و عکسبرداری از صحنه جرم متوجه شد که صاحب طلافروشی پسری ۳۵ ساله و از اعضای اتحادیه صنف طلافروشان مشهد بوده است. جیدی (صاحب طلافروشی) قرار بود پس از ایام ماه محرم و صفر در مراسم خواستگاری شرکت کند و زندگی مشترکی را با دختر مورد علاقه‌اش آغاز کندهمچنین مشخص شد در این طلافروشی ۲ شریک با یکدیگر فعالیت می‌کردند که زمان حادثه تنها یکی از آنان در مغازه بوده است.وقتی فیلم‌های مداربسته این حادثه مورد ‌بازبینی قرار گرفت، مشخص شد سارقان به‌ بهانه عکس‌گرفتن از یک انگشتر و قرار‌دادن در نرم افزار تلگرام، موقعیت را رصد کرده بودند. بررسی‌ها نشان می‌داد که مردان تبهکار حدود ٢٢‌تا ٢٧‌سال سن دارند و با در دست داشتن دو اسلحه وینچستر و کلت این سرقت مرگبار را رقم می‌زنند.
دستگیری در کمتر از ٤٨ ساعت
سارقان پس از این دستبرد مرگبار با دستپاچگی سوار بر یک خودروی پراید سفید صحنه جرم را ترک می‌کنند. پس از این حادثه تیم ویژه‌ای متشکل از کارآگاهان مبارزه با جرایم پلیس آگاهی خراسان رضوی تشکیل و با پیگیری سرنخ‌های موجود و اقدامات گسترده پلیسی مخفیگاه سارقان شناسایی شد.ماموران توانستند  کمتر از ٤٨ ساعت مخفیگاه آنها را با هماهنگی مقام قضائی پاکسازی کنند. سرتیپ بهمن امیری مقدم، فرمانده انتظامی خراسان رضوی با اعلام خبر دستگیری متهمان این حادثه گفت:  در این عملیات، سه سارق مسلح دستگیر شدند و در تحقیقات اولیه نیز به سرقت و قتل طلافروش اعتراف کردند و دو قبضه سلاح و مقادیری طلا نیز از مخفیگاه آنها کشف شد.
 فرماندار چرداول گفت: بدنبال بارش شدید باران و تگرگ عصر جمعه هفت روستای بخش آسمان آباد این شهرستان اکنون در محاصره سیلاب قرار دارند.پرویز کولانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هم اکنون نیروهای امدادی راه و شهرسازی و هلال احمر شهرستان در منطقه مستقر هستند.وی افزود: امدادگران برای اسکان اضطراری سیل زدگان در حال برنامه ریزی هستند ولی برای این منظور نیاز به نیروهای امدادی و چادر جهت اسکان از مدیریت بحران استان ایلام داریم چون امکانات شهرستان جوابگوی نیازمندی های مردم سیل زده نیست.کولانی تاکید کرد: نیروهای امدادی و اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان هم اینک عملیات امداد رسانی به محاصره شدگان سیل را آغاز کرده اند.وی گفت: بارش شدید و بی سابقه باران و تگرگ همچنین منجر به خسارت سنگین به زیر ساخت ها، منازل مسکونی، تاسیسات زیربنایی، ابنیه و زمین های کشاورزی این شهرستان شده و آب و برق تعدادی از روستاها نیز قطع شده است.وی یادآور شد: میزان بارندگی در آسمان آباد از توابع این شهرستان به 200 میلیمتر رسیده که این میزان بی سابقه است.بخش آسمان آباد از توابع شهرستان 67 هزار نفری چرداول در پنج کیلومتری سرابله مرکز شهرستان قرار دارد.بارش 324 میلیمتر باران در 72 ساعت گذشته در ایلام نیز موجب اختلال در زندگی عادی و روزانه مردم شده است.براساس اعلام ستاد مدیریت بحران ایلام بر اثر وقوع سیل روزهای گذشته سه نفر کشته و یک نفر هم مفقود شده است.
عناصر وابسته به گروهک تروریستی داعش، 2 روزنامه نگار سوریه ای مخالف این تشکیلات و وابسته به معارضان سوری را در شهر شانلی عرفای ترکیه به قتل رساندندبه گزارش پایگاه اینترنتی دوغان ترکیه، جسد این 2 روزنامه نگار صبح روز جمعه در منزل مسکونی آنها در شانلی عرفا در حالی که گلویشان بریده شده بود، کشف شدبر این اساس، عنوان می شود که 2 فرد کشته شده برای ارتش به اصطلاح سوریه آزاد که مخالف دولت سوریه هستند، کار می کردندخبرگزاری دوغان با یادآوری اینکه 2 روزنامه نگار سوری دارای مواضع ضد داعش بودند افزود: در ارتباط با قتل این 2 تن، هفت تبعه سوری در شانلی عرفا دستگیر شده اندشهر شانلی عرفا در نزدیکی مرزهای سوریه میزبان دهها هزار مهاجر سوری استداعشی ها تاکنون دستکم 3 عملیات انتخاری در ترکیه که منجر به مرگ بیش از 150 نفر از اتباع ترکیه شده، انجام داده اند.

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور از افرایش شمار جانباختگان سیل به هفت تن خبر دادمرتضی اکبرپور در گفت‌وگو با ایسنا، دراین باره گفت: ظهر امروز مرگ یک تن در پی سیل در استان کرمانشاه نیز تایید شد و در مجوع تا کنون هفت تن در پی سیل اخیر جان خود را از دست داده‌اندبه گفته وی، سه تن از کشته شدگان در استان ایلام، سه تن از کشته شدگان در استان لرستان و یک تن نیز در استان کرمانشاه دچار حادثه شده‌انداکبرپور افزود: در حال حاضر 12 استان کشور در گیر سیل و آبگرفتگی هستند و امدادرسانی به حادثه دیدگان ادامه دارد