از هر یک متر مکعب آب فقط 100 گرم پسته برداشت می‌کنیم


ایلنا گزارش می‌دهد؛

بحران کم آبی باغات پسته نیست، بلکه باید لوله کشی فرسوده آب رسانی ترمیم و شیوه مصرف آب موقع توآلت ودستشویی وحمام کردن ووضو گرفتن  تغییر یابد . همچنین آبرسانی قطره ای جایگزین سیستم سنتی کشاورزی شود.

در مراسم بازدید از باغات پسته بویین زهرا از کارخانه فرآوری پسته نیز بازدید شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا،  استان قزوین از حیث شرایط آب و هوایی خواستگاه پرورش انواع میوه ها و محصولات کشاورزی گرمسیری، سردسیری و خشک است. این استان در تولید محصولاتی مانند زیتون و پسته می تواند با استان های رتبه دار در این زمینه در کشور رقابت کند.
در این بین شهرستان بویین زهرا از نظر تولید پسته در این استان سرآمد است. محصول پسته این شهرستان از ارقام تجاری اکبری، احمد آقایی و کله قوچی است که محصول اصلی استان کرمان و شهرستان رفسنجان است.
علی نظری تولید کننده برتر پسته در این استان که اصالتا کرمانی بوده و پس از کم آبی های این استان در سال 68 به قزوین مهاجرت کرده است در حال حاضر 400 هکتار باغ پسته را در شهرستان بویین زهرا ایجاد کرده است که با استفاده از دانش روز و دستگاه های مدرن موفق به کسب عنوان باغدار نمونه کشور شده است.
او در این زمینه می گوید: عدم آگاهی باغداران از دانش روز و نداشتن برنامه دقیق برای زمان آبیاری و سم پاشی محصولات باعث افزایش آسیب به باغات و خشک شدن محصولات و درختان در فصل باردهی می شود. بدون استفاده از دانش روز و امکانات مدرن باغداری نمی توان محصولی قابل رقابت با کشورهای رقیب تولید و صادر کرد. برای دفع آفت پسیل از باغات پسته باغداران سم پاشی می کنند اما تعدد بالای خرده مالک ها و زمین های رها شده باعث تولید مجدد آفت و سرایت آن به باغات سم پاشی شده و بهبود یافته مجاور می شود و همین امر رغبت مالکان باغات را برای ادامه کار کاهش می دهد.
نظری دلیل افزایش تولید امریکا را افزایش و بهبود عملکرد در واحد سطح دانست و گفت: میزان تولید امریکا در واحد سطح در هر متر مکعب آب یک کیلو پسته است اما در ایران تنها 100 گرم برداشت می شود. با وجود وفور زمین در ایران نباید مقیاس اندازه گیری هکتار باشد بلکه در این کشور باید بر حسب متر مکعب آب اندازه گیری شود.
در ادامه این سفر از واحد فرآوری و بسته بندی پسته شهرستان بویین زهرا بازدید به عمل آمد.

photo_2017-10-23_12-33-23
photo_2017-10-23_11-59-34

24

26
25

photo_2017-10-23_12-33-29
27