نگاه بازجویانه اوین نامه کیهان سربازجو شریعت نداری به ديروزنامه
هاي زنجيره اي جناح رقیب 9 آبان -96
سانسور
سخنان ضدآمريکايي رئيس جمهور در روزنامه هاي زنجيره اي
سرويس سياسي- روزنامه زنجيره اي بهار در صفحه اقتصاد خود نيم نگاهي به بحران بيکاري و اشتغال که گريبان مردم را گرفته انداخت و با اشاره به تجمع جوانان آباداني در اعتراض به بيکاري نوشت : «اين تجمع هاي اعتراضي مدتي است که در آبادان اتفاق مي افتد و آنچه مسلم است جوانان بيکار آباداني هنوز پاسخي از مسئولان دريافت نکرده اند که همچنان به اين کار ادامه مي دهند.»
همين روزنامه هاي زنجيره اي بودند که در همراهي با دولت در پروژه فريب مردم ، وعده سيب و گلابي باغ برجام را مي دانند و از رفع تحريم ها گرفته تا حل مشکل بيکاري و معيشت و حتي آب خوردن مردم را به برجام گره مي زدند و حالا که تشت رسوايي خسارت محض برجام از بام افتاده و به جاي حل مشکل بر مشکلات و گرفتاري ها ي مردم افزوده است ، از بي اعتنايي مردم به مطالبات به حقشان سخن مي گويند.
بي برنامگي دولت براي اشتغال زايي
روزنامه مردمسالاري در سرمقاله خود با عنوان «بحران بيکاري و تدبيري که بايد انديشيده شود» نوشته است: «ساليانه يک ميليون و ۲۰۰ هزار نفر به افرادي که جوياي کار هستند افزوده مي شود؛ اين آماري است که چندي پيش وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي اعلام کرد؛ آماري که بازگو کننده واقعيت تشديد بحراني است که طي اين سالها مردم به خصوص نسل جوان و جوياي کار را با مشکل مواجه کرده است.»
اين نوشتار در ادامه افزوده است: «بر اساس آمار اعلام شده مربوط به تابستان سال جاري نزديک به 12 درصد از جمعيت فعال کشور بيکار هستند. همچنين نرخ بيکاري جوانان ۲۹ - ۱۵ ساله نيز حاکي از آن است که 24/4 درصد از جمعيت فعال ۲۹- ۱۵ ساله بيکار بوده اند. اين شاخص در بين زنان نسبت به مردان و در نقاط شهري نسبت به نقاط روستايي بيش تر بوده است. عبدالرضا رحماني فضلي، وزير کشور نيز چندي قبل طي مصاحبه اي اعلام کرد: در برخي شهرهاي کشور، نرخ بيکاري به 60 درصد رسيده است و متاسفانه در بين تحصيلکرده هاي ما، رقم بيکاري بسيار بالاتر از آنچه که به طور متوسط اعلام مي شود، است.»
نويسنده در ادامه « واردات بي رويه و حمايت نکردن از توليد و صنعت داخلي، ارائه مجوزهاي فراوان در بخش هاي مختلف براي انجام واردات بي رويه به کشور، عدم حمايت بانکي در تامين نقدينگي و سرمايه در گردش واحدها...» را از جمله دلايل افزايش بيکاري عنوان کرده است.
متاسفانه در چهار سال نخست دولت تدبير و اميد شاهد سياست هاي غلط دولت در اين موضوع بوده ايم که به تعطيلي واحدهاي صنعتي بسياري انجاميد که خود در افزايش نرخ بيکاري تاثير داشته است.
عارف از رياست فراکسيون اميد کناره گيري کند
روزنامه آرمان در مطلبي نوشت: «بررسي صلاحيت وزراي پيشنهادي علوم و نيرو داراي زواياي گوناگوني بود که قابل بررسي است. از اين رو گرچه هردو گزينه پيشنهادي با آراي متفاوتي به وزارت رسيدند، اما در اين راستا عملکرد فراکسيون هاي مجلس متفاوت بود. از سويي شاهد عملکرد فراکسيون اميد بوديم که با وجود تاکيدات بسيار بر راي فراکسيوني مشاهده شد که در قضيه راي اعتماد به دکتر منصور غلامي کاملا مضمحل و ازهم پاشيده عمل کرد. اين درحالي است که ساير فراکسيون ها طبق نظر جمعي فراکسيوني عمل کردند. البته عملکرد فراکسيون اميد که در چند مورد نيز سابقه داشته، چنان است که برخي علت آن را به نوع مديريت دکتر محمدرضا عارف در رياست فراکسيون مي دانند. البته عملکرد فراکسيون اميد از گذشته و انتخابات هيئت رئيسه مجلس و زماني که دکتر عارف نتوانست رياست مجلس را بر عهده بگيرد، با اين مشکل مواجه بوده است. از اين رو فراکسيون اميد دچار مقداري نا اميدي و پراکندگي فکري شده که به نظر مي رسد با عملکرد نه چندان قوي اي که در مقاطع مختلف مجلس از خود نشان دادند، از درجه اين اقتدار در مقابل اصولگرايان و ساير اصلاح طلبان کاسته شده است».
اين روزنامه زنجيره اي در ادامه نوشت: «آقاي عارف صرفا شخصيتي دانشگاهي است و حتي در سخنانش مي توان ملايمت را به روشني ديد. از اين نظر به نظر مي رسد اگر شخصيت ديگري در جايگاه آقاي دکتر عارف قرار مي گرفت، شايد مي توانست عملکرد به مراتب بهتري را رقم بزند. از طرف ديگر احتمال مي رود در صورت تغيير رئيس فراکسيون اميد، اين فراکسيون بتواند تغييراتي هم در خود ايجاد کند و در زمان باقيمانده از مجلس دهم بتواند کنش سياسي موثرتري از خود بروز دهد».
روزنامه هاي زنجيره اي در زمان انتخابات مجلس با جنجال رسانه اي همگان را به تکرار و راي دادن به ليست اميد تشويق و ترغيب مي کردند. اما حالا با فاصله گذاري با فراکسيون اميد و ژستِ منتقد گرفتن، طوري وانمود مي کنند که گويي اعضاي اين فراکسيون اصلاح طلب از کره مريخ آمده اند!
فراکسيون اميد مجلس دهم تاکنون حواشي بسياري داشته است. «ليست رانتي»، «سلفي حقارت» و «زد و بند با وزرا» تنها بخشي از حواشي اين فراکسيون است.
پرداختن به حواشي دست چندم و غفلت از مسائل اصلي، به ويژگي ثابت اعضاي فراکسيون اميد تبديل شده است. تاکنون چندين بار در خبرها اعلام شده است که فراکسيون اميد مجلس دهم، جلسه اضطراري و فوق العاده برگزار کرده و يا کميته اي تشکيل داده است. اما نکته مهم علت برگزاري جلسه اضطراري و تشکيل کميته است. براي نمونه يکي از اين جلسات پس از لغو سخنراني علي مطهري در مشهد با اعتراض به وزير کشور صورت گرفت. يکي ديگر از جلسات اضطراري نيز پس از دستور دادستاني براي بازداشت محمود صادقي- عضو فراکسيون اميد- برگزار شد. چندي پيش نيز فراکسيون اميد کميته اي براي پيگيري رفع حصر سران فتنه تشکيل داد.نکته قابل تامل اينجاست که اين جلسات «اضطراري» و«فوري» هيچ گاه براي مشکلات معيشتي مردم و پيگيري مطالبات عموم جامعه برگزار نشده است!
مدعيان اصلاحات پيش از اين نيز با حمله به عارف، او را اصلاح طلب بدلي و قلابي معرفي کرده بودند.
زنجيره اي ها يکپارچه سانسور کردند
روزنامه هاي زنجيره اي ديروز مهم ترين بخش از سخنان رئيس جمهور کشورمان را که براي دفاع از وزراي پيشنهادي نيرو و علوم به مجلس رفته بود سانسور کردند، چنانکه در صفحات نخست اين روزنامه ها اثري از سخنان ضدآمريکايي آقاي روحاني ديده نمي شد.
رئيس جمهور که روز يکشنبه براي دفاع از وزراي پيشنهادي نيرو و علوم به مجلس شوراي اسلامي رفته بود طي سخناني در صحن علني اظهار داشت : «به بعضي از کشورهاي شرق آسيا پيغام مي دهند که با ما مذاکره کنيد، اين کشورها مگر ديوانه شده اند که با شما مذاکره کنند. شما علناً مذاکره ديروز را زيرپا مي گذاريد... بعضي ها مي گويند تعهدي که قبلاً با هم بستيم اين فعلاً قرص و محکم نباشد، متزلزل باشد، بياييم راجع به موضوع ديگر با هم مذاکره کنيم؛ اين يکي از حرف هاي خنده دار تاريخ است.»
البته چنين واکنشي از سوي طيف زنجيره اي ها چندان دور از انتظار نبود؛ همان ها که با آب و تاب فراوان بر طبل مذاکره به هر قيمتي مي کوبيدند و از طرف ديگر منتقدان را اين طرز تفکر را مخالف تعامل و گفت وگو با جهان معرفي مي کردند. از قضا جان کلام روزنامه کيهان و ديگر منتقدان ديدگاه زنجيره اي ها همين بود که آمريکا به تعهداتش پايبند نمي ماند و در مذاکره و متن توافق بايد بيش از پيش به اين نکته دقت کرد تا راه سوءاستفاده هاي بعدي بسته شود.
حکايت چک سفيد امضاء!
روزنامه ايران در سرمقاله خود با اشاره به راي اعتماد مجلس به وزراي علوم و نيرو، نوشت: «تقريبا کمتر کسي است که معترف نباشد دولت توانست با خيالي راحت براي وزراي خود از مجلس راي اعتماد بگيرد.»
در ادامه اين يادداشت آمده است: «مهم اينکه وزرايي که حتي مورد انتقاد هواداران و نمايندگان حامي دولت هم بودند توانستند از سد راي اعتماد به سلامت عبور کنند. چنين موقعيتي بايد مورد بهره برداري مثبت دولت قرار بگيرد. به عبارت دقيق تر جامعه بعد از چندي خواهد پرسيد که حاصل آرامش فضا و مسير راحتي که دولت براي معرفي کابينه خود و آغاز کارش پيمود، چيست؟»
در بخش ديگري از اين يادداشت تصريح شده است: «دولت نبايد آراي کسب شده براي وزراي خود را به مثابه چک سفيد امضاي مجلسي ها تلقي کند. چرا که مجلس معتقد است نظارت مستمر يکي از اساسي ترين عواملي است که مي تواند خروجي مثبت اقدامات و برنامه ريزي ها را تضمين کند.»
يادداشت فوق که به قلم نائب رئيس فراکسيون اميد است، در حالي بر ندادن چک سفيد امضا به دولت تاکيد ميکند که بهرام پارسايي، سخنگوي فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي چندي پيش در ايامي که رئيس جمهور مشغول انتخاب کابينه دوازدهم بود، در گفت وگو با ايسنا گفته بود: «فراکسيون در حمايت از آقاي روحاني فراتر از انتظار ظاهر شد و در واقع اين حمايت به مثابه چک سفيد امضاي جريان اصلاح طلبي به آقاي روحاني بود.»
روحاني هنوز در فضاي انتخابات است!
روزنامه بهار که همچون ساير روزنامه هاي زنجيره اي اظهارات روحاني در صحن مجلس مبني بر «ديوانگي» خواندن مذاکره باآمريکا را سانسور کرده بود ، علنا رئيس جمهور را فردي مي خواند که فقط مانند ايام تبليغات انتخاباتي شعار مي دهد که روي اصولش ايستاده. اين روزنامه صحبت هاي روحاني را «حرف درماني» خواند و ونوشت:« روحاني تصور مي کند که هنوز دوران انتخابات است و مي تواند با چند جمله که ظاهري تند و تيز دارد نگاه ها را به سمت خود جلب کند و از حجم انتقادات بکاهد. تصور رئيس جمهور و حلقه اعتدالي نزديک به او آن است که منتقدان اصلاح طلب دولت که حاميان واقعي روحاني هم هستند با چند جمله از نقدهاي خود دست مي کشند. اين تصور نادرست سبب شده است که روحاني در «اعلام نظر»، اصلاح طلبانه سخن بگويد و هنگامي که زمان «اعمال نظر» مي رسد خلاف جهت وعده هاي خود عمل مي کند.»
اين روزنامه زنجيره اي در ادامه با لحني کنايه آميز خطاب به روحاني نوشت : «صبر و سکوت حاميان روحاني در انتخابات هم اندازه اي دارد و نمي توان توقع داشت که در برابر اين دوگانگي در حرف و عمل تا اَبَد صبوري کنند.... اگر قرار باشد اين اميد مردم به واسطه عدم تحقق وعده ها نااميد شود شما مقصريد و بايد روزي پاسخگوي مردمي باشيد که به اميد اندکي تغيير پاي صندوق هاي راي رفتند. »
فراکسيون اميد در تعطيلات!
اين روزنامه اصلاح طلب که تا ديروز در نقش تبليغات چي ليست اميدي ها مردم را به پيروي کورکورانه سياسي و راي دادن هاي فله اي به ليست اميد تشويق و ترغيب مي کرد، با انتقاد شديد از انفعال و بلا تکليفي فراکسيون اصلاح طلبان در مجلس نوشت : «الگوي رفتاري اين فراکسيون در هنگام راي گيري براي وزارت علوم محل نقد و ابهام فراوان است....اين فراکسيون درباره تصميم گيري درخصوص وزير پيشنهادي علوم تصميمي را اعلام نکرده و هر نماينده بنا بر تشخيص خود راي داده است....»
روزنامه بهار در ادامه نوشت : «اگر سران فراکسيون اميد به واقع توان و يا زمان کافي براي اداره اين فراکسيون را ندارند و نمي توانند در چنين مواقع حساسي اعضا را مجاب به اجراي تصميمات فراکسيوني کنند، مي توانند اين فراکسيون را تعطيل کرده و به استراحت خود در مجلس ادامه دهند. با اين کار حداقل ديگر جامعه انتظار کنش خاصي هم از فراکسيون اميد نخواهد داشت و رفتار سياسيوني که اهل سکوت هستند هم از سوي مردم کاملا درک خواهد شد!»
سرويس سياسي- روزنامه زنجيره اي بهار در صفحه اقتصاد خود نيم نگاهي به بحران بيکاري و اشتغال که گريبان مردم را گرفته انداخت و با اشاره به تجمع جوانان آباداني در اعتراض به بيکاري نوشت : «اين تجمع هاي اعتراضي مدتي است که در آبادان اتفاق مي افتد و آنچه مسلم است جوانان بيکار آباداني هنوز پاسخي از مسئولان دريافت نکرده اند که همچنان به اين کار ادامه مي دهند.»
همين روزنامه هاي زنجيره اي بودند که در همراهي با دولت در پروژه فريب مردم ، وعده سيب و گلابي باغ برجام را مي دانند و از رفع تحريم ها گرفته تا حل مشکل بيکاري و معيشت و حتي آب خوردن مردم را به برجام گره مي زدند و حالا که تشت رسوايي خسارت محض برجام از بام افتاده و به جاي حل مشکل بر مشکلات و گرفتاري ها ي مردم افزوده است ، از بي اعتنايي مردم به مطالبات به حقشان سخن مي گويند.
بي برنامگي دولت براي اشتغال زايي
روزنامه مردمسالاري در سرمقاله خود با عنوان «بحران بيکاري و تدبيري که بايد انديشيده شود» نوشته است: «ساليانه يک ميليون و ۲۰۰ هزار نفر به افرادي که جوياي کار هستند افزوده مي شود؛ اين آماري است که چندي پيش وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي اعلام کرد؛ آماري که بازگو کننده واقعيت تشديد بحراني است که طي اين سالها مردم به خصوص نسل جوان و جوياي کار را با مشکل مواجه کرده است.»
اين نوشتار در ادامه افزوده است: «بر اساس آمار اعلام شده مربوط به تابستان سال جاري نزديک به 12 درصد از جمعيت فعال کشور بيکار هستند. همچنين نرخ بيکاري جوانان ۲۹ - ۱۵ ساله نيز حاکي از آن است که 24/4 درصد از جمعيت فعال ۲۹- ۱۵ ساله بيکار بوده اند. اين شاخص در بين زنان نسبت به مردان و در نقاط شهري نسبت به نقاط روستايي بيش تر بوده است. عبدالرضا رحماني فضلي، وزير کشور نيز چندي قبل طي مصاحبه اي اعلام کرد: در برخي شهرهاي کشور، نرخ بيکاري به 60 درصد رسيده است و متاسفانه در بين تحصيلکرده هاي ما، رقم بيکاري بسيار بالاتر از آنچه که به طور متوسط اعلام مي شود، است.»
نويسنده در ادامه « واردات بي رويه و حمايت نکردن از توليد و صنعت داخلي، ارائه مجوزهاي فراوان در بخش هاي مختلف براي انجام واردات بي رويه به کشور، عدم حمايت بانکي در تامين نقدينگي و سرمايه در گردش واحدها...» را از جمله دلايل افزايش بيکاري عنوان کرده است.
متاسفانه در چهار سال نخست دولت تدبير و اميد شاهد سياست هاي غلط دولت در اين موضوع بوده ايم که به تعطيلي واحدهاي صنعتي بسياري انجاميد که خود در افزايش نرخ بيکاري تاثير داشته است.
عارف از رياست فراکسيون اميد کناره گيري کند
روزنامه آرمان در مطلبي نوشت: «بررسي صلاحيت وزراي پيشنهادي علوم و نيرو داراي زواياي گوناگوني بود که قابل بررسي است. از اين رو گرچه هردو گزينه پيشنهادي با آراي متفاوتي به وزارت رسيدند، اما در اين راستا عملکرد فراکسيون هاي مجلس متفاوت بود. از سويي شاهد عملکرد فراکسيون اميد بوديم که با وجود تاکيدات بسيار بر راي فراکسيوني مشاهده شد که در قضيه راي اعتماد به دکتر منصور غلامي کاملا مضمحل و ازهم پاشيده عمل کرد. اين درحالي است که ساير فراکسيون ها طبق نظر جمعي فراکسيوني عمل کردند. البته عملکرد فراکسيون اميد که در چند مورد نيز سابقه داشته، چنان است که برخي علت آن را به نوع مديريت دکتر محمدرضا عارف در رياست فراکسيون مي دانند. البته عملکرد فراکسيون اميد از گذشته و انتخابات هيئت رئيسه مجلس و زماني که دکتر عارف نتوانست رياست مجلس را بر عهده بگيرد، با اين مشکل مواجه بوده است. از اين رو فراکسيون اميد دچار مقداري نا اميدي و پراکندگي فکري شده که به نظر مي رسد با عملکرد نه چندان قوي اي که در مقاطع مختلف مجلس از خود نشان دادند، از درجه اين اقتدار در مقابل اصولگرايان و ساير اصلاح طلبان کاسته شده است».
اين روزنامه زنجيره اي در ادامه نوشت: «آقاي عارف صرفا شخصيتي دانشگاهي است و حتي در سخنانش مي توان ملايمت را به روشني ديد. از اين نظر به نظر مي رسد اگر شخصيت ديگري در جايگاه آقاي دکتر عارف قرار مي گرفت، شايد مي توانست عملکرد به مراتب بهتري را رقم بزند. از طرف ديگر احتمال مي رود در صورت تغيير رئيس فراکسيون اميد، اين فراکسيون بتواند تغييراتي هم در خود ايجاد کند و در زمان باقيمانده از مجلس دهم بتواند کنش سياسي موثرتري از خود بروز دهد».
روزنامه هاي زنجيره اي در زمان انتخابات مجلس با جنجال رسانه اي همگان را به تکرار و راي دادن به ليست اميد تشويق و ترغيب مي کردند. اما حالا با فاصله گذاري با فراکسيون اميد و ژستِ منتقد گرفتن، طوري وانمود مي کنند که گويي اعضاي اين فراکسيون اصلاح طلب از کره مريخ آمده اند!
فراکسيون اميد مجلس دهم تاکنون حواشي بسياري داشته است. «ليست رانتي»، «سلفي حقارت» و «زد و بند با وزرا» تنها بخشي از حواشي اين فراکسيون است.
پرداختن به حواشي دست چندم و غفلت از مسائل اصلي، به ويژگي ثابت اعضاي فراکسيون اميد تبديل شده است. تاکنون چندين بار در خبرها اعلام شده است که فراکسيون اميد مجلس دهم، جلسه اضطراري و فوق العاده برگزار کرده و يا کميته اي تشکيل داده است. اما نکته مهم علت برگزاري جلسه اضطراري و تشکيل کميته است. براي نمونه يکي از اين جلسات پس از لغو سخنراني علي مطهري در مشهد با اعتراض به وزير کشور صورت گرفت. يکي ديگر از جلسات اضطراري نيز پس از دستور دادستاني براي بازداشت محمود صادقي- عضو فراکسيون اميد- برگزار شد. چندي پيش نيز فراکسيون اميد کميته اي براي پيگيري رفع حصر سران فتنه تشکيل داد.نکته قابل تامل اينجاست که اين جلسات «اضطراري» و«فوري» هيچ گاه براي مشکلات معيشتي مردم و پيگيري مطالبات عموم جامعه برگزار نشده است!
مدعيان اصلاحات پيش از اين نيز با حمله به عارف، او را اصلاح طلب بدلي و قلابي معرفي کرده بودند.
زنجيره اي ها يکپارچه سانسور کردند
روزنامه هاي زنجيره اي ديروز مهم ترين بخش از سخنان رئيس جمهور کشورمان را که براي دفاع از وزراي پيشنهادي نيرو و علوم به مجلس رفته بود سانسور کردند، چنانکه در صفحات نخست اين روزنامه ها اثري از سخنان ضدآمريکايي آقاي روحاني ديده نمي شد.
رئيس جمهور که روز يکشنبه براي دفاع از وزراي پيشنهادي نيرو و علوم به مجلس شوراي اسلامي رفته بود طي سخناني در صحن علني اظهار داشت : «به بعضي از کشورهاي شرق آسيا پيغام مي دهند که با ما مذاکره کنيد، اين کشورها مگر ديوانه شده اند که با شما مذاکره کنند. شما علناً مذاکره ديروز را زيرپا مي گذاريد... بعضي ها مي گويند تعهدي که قبلاً با هم بستيم اين فعلاً قرص و محکم نباشد، متزلزل باشد، بياييم راجع به موضوع ديگر با هم مذاکره کنيم؛ اين يکي از حرف هاي خنده دار تاريخ است.»
البته چنين واکنشي از سوي طيف زنجيره اي ها چندان دور از انتظار نبود؛ همان ها که با آب و تاب فراوان بر طبل مذاکره به هر قيمتي مي کوبيدند و از طرف ديگر منتقدان را اين طرز تفکر را مخالف تعامل و گفت وگو با جهان معرفي مي کردند. از قضا جان کلام روزنامه کيهان و ديگر منتقدان ديدگاه زنجيره اي ها همين بود که آمريکا به تعهداتش پايبند نمي ماند و در مذاکره و متن توافق بايد بيش از پيش به اين نکته دقت کرد تا راه سوءاستفاده هاي بعدي بسته شود.
حکايت چک سفيد امضاء!
روزنامه ايران در سرمقاله خود با اشاره به راي اعتماد مجلس به وزراي علوم و نيرو، نوشت: «تقريبا کمتر کسي است که معترف نباشد دولت توانست با خيالي راحت براي وزراي خود از مجلس راي اعتماد بگيرد.»
در ادامه اين يادداشت آمده است: «مهم اينکه وزرايي که حتي مورد انتقاد هواداران و نمايندگان حامي دولت هم بودند توانستند از سد راي اعتماد به سلامت عبور کنند. چنين موقعيتي بايد مورد بهره برداري مثبت دولت قرار بگيرد. به عبارت دقيق تر جامعه بعد از چندي خواهد پرسيد که حاصل آرامش فضا و مسير راحتي که دولت براي معرفي کابينه خود و آغاز کارش پيمود، چيست؟»
در بخش ديگري از اين يادداشت تصريح شده است: «دولت نبايد آراي کسب شده براي وزراي خود را به مثابه چک سفيد امضاي مجلسي ها تلقي کند. چرا که مجلس معتقد است نظارت مستمر يکي از اساسي ترين عواملي است که مي تواند خروجي مثبت اقدامات و برنامه ريزي ها را تضمين کند.»
يادداشت فوق که به قلم نائب رئيس فراکسيون اميد است، در حالي بر ندادن چک سفيد امضا به دولت تاکيد ميکند که بهرام پارسايي، سخنگوي فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي چندي پيش در ايامي که رئيس جمهور مشغول انتخاب کابينه دوازدهم بود، در گفت وگو با ايسنا گفته بود: «فراکسيون در حمايت از آقاي روحاني فراتر از انتظار ظاهر شد و در واقع اين حمايت به مثابه چک سفيد امضاي جريان اصلاح طلبي به آقاي روحاني بود.»
روحاني هنوز در فضاي انتخابات است!
روزنامه بهار که همچون ساير روزنامه هاي زنجيره اي اظهارات روحاني در صحن مجلس مبني بر «ديوانگي» خواندن مذاکره باآمريکا را سانسور کرده بود ، علنا رئيس جمهور را فردي مي خواند که فقط مانند ايام تبليغات انتخاباتي شعار مي دهد که روي اصولش ايستاده. اين روزنامه صحبت هاي روحاني را «حرف درماني» خواند و ونوشت:« روحاني تصور مي کند که هنوز دوران انتخابات است و مي تواند با چند جمله که ظاهري تند و تيز دارد نگاه ها را به سمت خود جلب کند و از حجم انتقادات بکاهد. تصور رئيس جمهور و حلقه اعتدالي نزديک به او آن است که منتقدان اصلاح طلب دولت که حاميان واقعي روحاني هم هستند با چند جمله از نقدهاي خود دست مي کشند. اين تصور نادرست سبب شده است که روحاني در «اعلام نظر»، اصلاح طلبانه سخن بگويد و هنگامي که زمان «اعمال نظر» مي رسد خلاف جهت وعده هاي خود عمل مي کند.»
اين روزنامه زنجيره اي در ادامه با لحني کنايه آميز خطاب به روحاني نوشت : «صبر و سکوت حاميان روحاني در انتخابات هم اندازه اي دارد و نمي توان توقع داشت که در برابر اين دوگانگي در حرف و عمل تا اَبَد صبوري کنند.... اگر قرار باشد اين اميد مردم به واسطه عدم تحقق وعده ها نااميد شود شما مقصريد و بايد روزي پاسخگوي مردمي باشيد که به اميد اندکي تغيير پاي صندوق هاي راي رفتند. »
فراکسيون اميد در تعطيلات!
اين روزنامه اصلاح طلب که تا ديروز در نقش تبليغات چي ليست اميدي ها مردم را به پيروي کورکورانه سياسي و راي دادن هاي فله اي به ليست اميد تشويق و ترغيب مي کرد، با انتقاد شديد از انفعال و بلا تکليفي فراکسيون اصلاح طلبان در مجلس نوشت : «الگوي رفتاري اين فراکسيون در هنگام راي گيري براي وزارت علوم محل نقد و ابهام فراوان است....اين فراکسيون درباره تصميم گيري درخصوص وزير پيشنهادي علوم تصميمي را اعلام نکرده و هر نماينده بنا بر تشخيص خود راي داده است....»
روزنامه بهار در ادامه نوشت : «اگر سران فراکسيون اميد به واقع توان و يا زمان کافي براي اداره اين فراکسيون را ندارند و نمي توانند در چنين مواقع حساسي اعضا را مجاب به اجراي تصميمات فراکسيوني کنند، مي توانند اين فراکسيون را تعطيل کرده و به استراحت خود در مجلس ادامه دهند. با اين کار حداقل ديگر جامعه انتظار کنش خاصي هم از فراکسيون اميد نخواهد داشت و رفتار سياسيوني که اهل سکوت هستند هم از سوي مردم کاملا درک خواهد شد!»