گزیده ها قسمت دوم

گزیده ها قسمت دوم  6 آبان - 96
 دادستان عمومی و انقلاب مرکز آذربایجان شرقی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده پزشک تبریزی گفت: استعلامی از پزشکی قانونی شده که هنوز پاسخ آن واصل نشده، پس از ارسال پاسخ استعلام به مراجع قضایی جلسه بعدی دادگاه برگزار خواهد شد.

موسی خلیل اللهی دادستان عمومی و انقلاب مرکز آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به آخرین وضعیت پرونده پزشک تبریزی اظهار کرد: استعلامی از پزشکی قانونی شده که هنوز پاسخ آن واصل نشده است.

وی در ارتباط با تعیین وقت جلسه بعدی دادگاه رسیدگی به پرونده تصریح کرد: پس از ارسال پاسخ استعلام پزشکی قانونی به مراجع قضایی جلسه بعدی دادگاه برگزار خواهد شد.

 گفتنی است؛ کیفرخواست پرونده پزشک تبریزی در اواسط فرودین ماه سال جاری صادر شد و  چهارم مهرماه جلسه رسیدگی به این پرونده در شعبه 3 دادگاه کیفری یک تبریز برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری میزان، بیستم مهر ماه سال گذشته و همزمان با روز تاسوعای حسینی خبری مبنی بر فوت 2 عضو خانواده یکی از پزشکان تبریز در رسانه‌ها منتشر شد. بر اساس گفته رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی این پزشک مدعی شده بود که فردی چند غذای نذری در اختیار آن‌ها قرار داده و اعضای خانواده
اش با مصرف این غذا مسمومیت پیدا کرده، راهی بیمارستان شده‌اند و در نهایت همسر و مادربزرگ این پزشک فوت می‌شوند.

تحقیقات برای شناسایی علت این حادثه با پیگیری‌های شبانه روزی دادستان مرکز استان و بازپرس پرونده ادامه داشت تا اینکه این پرونده ابعاد تازه‌ای به خود گرفت و 10 آبان ماه سال گذشته قاضی موسی خلیل الهی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان جرئیاتی جدید از پرونده فوت دو عضو خانواده این پزشک را تشریح کرد.

وی از صدور نظریه پزشکی قانونی در رابطه با این پرونده خبر داد و گفت: بر اساس نظریه پزشکی قانونی علت فوت دو نفر از اعضای خانواده این پزشک مسمومیت با سم فسفین بوده و در بررسی غذاها نیز این نوع سم کشف شده است.

دادستان تبریز در تبیین سوابق کاری و تحصیلی وی، تصریح کرد: این فرد یک پزشک عمومی است که در سال‌های اخیر فارغ التحصیل شده و شهرت خاصی ندارد.

قاضی خلیل الهی ادامه داد: عمده فعالیت وی نیز در خانه سلامت یکی از محلات تبریز بوده که توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی در رابطه با ادعای مطرح شده مبنی بر خیر بودن این پزشک نیز افزود: اگر مبنای این موضوع انتشار یک نسخه پزشکی در فضای مجازی باشد، باید گفت که این موضوع در تحقیقات به اثبات نرسیده است.

قاضی خلیل الهی توضیح داد: در نسخه انتشار یافته از این پزشک در فضای مجازی، به داروخانه توصیه شده که وجه داروها را از بیمار دریافت نکند و این درحالی است که اصل بودن این نسخه و اینکه شخصی به واسطه توصیه این پزشک از پرداخت هزینه داروها معاف شده باشد در تحقیقات به اثبات نرسیده است.

دادستان تبریز تصریح کرد: اساسا این نسخه توسط یکی از آشنایان این پزشک در فضای مجازی منتشر شده که این فرد نیز از ماهیت موضوع در زمان انتشار آن خبر نداشته است.

قاضی خلیل الهی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا مسمومیت و فوت به دلیل مصرف غذای نذری در این پرونده به اثبات رسیده است یا خیر، گفت: اساسا موضوع مسمومیت با غذای نذری در این پرونده صد درصد منتفی است به هیچ وجه موضوع غذای نذری مطرح نبوده است.

وی با بیان اینکه غذاها از یکی از رستوران‌های تبریز خریداری شده است، تاکید کرد: هم تحقیقات کارآکاه‌ها و هم تحقیقات بازپرس پرونده حکایت از این داشت که اساسا موضوع غذای نذری نمی‌تواند مطرح شود.

قاضی خلیل الهی تصریح کرد: خوشبختانه در جریان تحقیقات، محل این غذاخوری شناسایی و با بررسی محتوای دوربین‌های حاضر در محل، نحوه خرید غذا مشخص شده است.

دادستان تبریز خاطرنشان کرد: این پزشک نیز تایید کرده که اصلا بحث غذای نذری در کار نبوده است.

ﺣﺠﺖ‌اﻻﺳﻼم واﻟﻤﺴﻠﻤﯿﻦ غلامحسین ﻣﺤﺴﻨﯽ‌اژه‌ای سخنگوی قوه قضائیه نیز در یکصد و چهارمین ﻧﺸﺴﺖ ﺧﺒﺮی خود گفت: پزشک تبریزی صراحتا اعتراف نموده که غذا، نذری نبوده است و خودم از رستوران تهیه کردم. فعلا به اتهام قتل بازداشت می‌باشد.
یکی از مقامات ناتو اظهار کرده، در صورتی که ترکیه سامانه دفاع هوایی روسیه را خریداری کند، با "پیامدهای" آن مواجه خواهد شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری حریه، ژنرال پیتر پاول، رییس کمیته نظامی ناتو در نشستی به خبرنگاران گفت: اصل تسلط در اکتساب تجهیزات دفاعی وجود دارد، اما همان گونه که ملت‌ها حق تصمیم‌گیری برای خود را دارند، باید مسئولیت رویارویی با پیامدهای تصمیم‌ خود را نیز بپذیرند.
وی افزود، موشک‌های روسیه نمی‌تواند با سیستم ناتو ادغام شود.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در ۹ اکتبر، در مصاحبه‌ای با رویترز اظهار کرده بود، ترکیه که یکی از کشورهای عضو ناتو است، با خرید سیستم   
S-۴۰۰ روسیه به دنبال دشمنی با ائتلاف ناتو که آمریکا رهبری آن را بر عهده دارد، نیست و برای خرید تسلیحات مشابه، در حال مذاکره با فرانسه و ایتالیا است.
برخی متحدان غربی تصمیم آنکارا برای خرید این سامانه روسی را تحقیر و نادیده گرفتن اصول ناتو می‌دانند که بر سر مساله اوکراین و سوریه، روابط پرتنشی با مسکو داشته است. این در حالی است که تسلیحاتی که ترکیه قصد خرید آن را دارد، نمی‌تواند در سیستم دفاعی ناتو قرار گیرد و به همین دلیل این قرارداد نگرانی‌هایی را برانگیخته است.

استولتنبرگ در این مصاحبه گفته بود: هیچ درخواستی از جانب ترکیه برای ورود موشک‌های 
S-۴۰۰ در سیستم دفاع هوایی ناتو وجود نداشته است.

رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، کشورهای ناتو را برای عدم پیشنهاد جایگزینی مناسب به جای موشک‌های دور برد روسیه سرزنش کرده اما استولتنبرگ گفت، اردوغان اکنون برای خرید سامانه مشابه، در حال مذاکره با پاریس و رم است. این اقدامی است که رییس این ائتلاف از آن استقبال کرد.

وی افزود: ترکیه در حال مذاکره با ایتالیا و فرانسه در خصوص سیستم‌هایی برتر از سامانه 
S-۴۰۰ است.

ترکیه اظهار کرده که برای سیستم 
S-۴۰۰ پیش‌پرداختی داده و امیدوار است  که این سامانه را در سال ۲۰۱۹ تحویل بگیرد اما مراحل اداری آن هنوز به پایان نرسیده است.

پاول گفت، حتی اگر موشک‌های 
S-۴۰۰ در سیستم دفاعی ناتو قرار نگیرد، حضور آن چالش‌هایی را برای دارایی‌های متحدان که به طور بالقوه در خاک این کشور قرار گرفته، ایجاد می‌کند.
جوان‌ترین رهبران دنیا کدامند؟ 
پروانه سلحشوری نماینده تهران و عضو فراکسیون امید درباره گزینه وزارت علوم (دکتر غلامی) در کانال تلگرامی خود نوشت:

در كميسيون فرهنگي مجلس، ميزبان جناب آقاي دكتر غلامي وزير پيشنهادي علوم بوديم.

گرچه متاسفانه مدت جلسه كوتاه بود ليكن از آقاي دكتر غلامي به عنوان كسي كه دو دوره در زمان وزارت آقاي دكتر معين و دولت اصلاحات، و همينطور يك دوره در دولت اقاي روحاني رياست دانشگاه را برعهده داشته، انتظار بيشتري داشتم.

 متاسفانه پاسخ هاي ايشان به سوالات و توضيحات ايشان اصلا قانع كننده نبود و در قامت يك وزير، آن هم وزارتخانه اي به اهميت وزارت علوم ظاهر نشدند.

  در فراكسيون اميد، كميته ارزيابي و مجمع عمومي فراكسيون جلساتي را برگزار كرده اند اما هنوز جلسه نهايي برگزار نشده است.

  اگر چه ملاك اصلاح طلبي براي ما مهم است و گروهي از دوستان هم ايشان را اصلاح طلب مي دانند، اما اين فقط يكي از شاخص هاي فراكسيون اميد است و در كنار اين شاخص، شاخص هايي چون توانمندي اجرايي و مديريتي، برنامه ريزي و سياست گذاري از اهميت ويژه اي برخوردار هستند.

 از آقاي روحاني انتظار مي رفت به وزارتخانه اي كه بدنه آن پايگاه راي ايشان بوده است اهميت بيشتري مي دادند و كسي را پيشنهاد مي كردند كه در بين عناصر اصلي تشكيل دهنده ي دانشگاه مانند استادان، كارمندان و دانشجويان از اعتبار، مقبوليت و محبوبيت بيشتري برخورد باشند.

 اين نكته كه دانشجويان را قبل از انتخابات آگاه ناميده و بعد از انتخابات آنان را احساساتي خطاب كنيم، نه اخلاقي است و نه سياسي.

 آقاي دكتر غلامي بايد پاسخ افكار عمومي را مستدل و قانع كننده بدهند و مستنداتي كه به دست نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي رسيده است را پاسخ دهند. پاسخي كه بتواند نمايندگان مردم را قانع نمايد.
فرزند ناصر ملک مطیعی با انتقاد از شایعات منتشرشده در فضای مجازی درباره درگذشت این بازیگر پیشکسوت سینما تاکید کرد ای کاش به جای مرگ به زندگی اهمیت بدهیم.

به گزارش مهر، امیرعلی ملک مطیعی درباره شایعاتی که این روزها در فضای مجازی با موضوع درگذشت ناصر ملک مطیعی منتشر شده است گفت: خوشبختانه پدر نه در بیمارستان بستری است و نه مشکلی دارد بلکه در خانه است و به لحاظ جسمی هم در سلامت به سر می برد ولی نمی دانم چرا این چند وقت مدام شایعاتی منتشر می شود.

وی تصریح کرد: گویا عده ای از خبر مرگ یک هنرمند که شاید عده ای طرفدارش باشند و عده ای هم نه، چیزی عایدشان می شود یا شاید برایشان جنبه تفریحی دارد ولی به نظر من این حرکت بسیار ناشایست است. خود این افراد اگر در محل کارشان به سر ببرند و به ناگاه به آنها بگویند که پدر یا یکی از عزیزانشان فوت کرده چه حالی خواهند داشت؟

ملک مطیعی ادامه داد: نمی دانم چرا علاقه عده ای به مرگ زیاد است. بهتر بود به جای اینکه خبر مرگ یک هنرمند با این سرعت منتشر شود، این اتفاق برای سالروز تولد هنرمند رخ می داد. آیا اینکه مدام خبری کذب منتشر شود که هنرمندی در فلان بیمارستان بستری است و یا به فلان دلیل درگذشت، اقدامی انسانی یا شرافتمندانه است؟

فرزند ناصر ملک مطیعی یادآور شد: در کشور ما طرح تجلیل از پیشکسوتان هنر خیلی کم و اندک است و اکثر افراد منتظرند تا هنرمندی فوت کند تا برایش یادواره برگزار کنند. این در حالی است که وقتی هنرمندی زنده است باید به او عشق ورزید و برایش بزرگداشت و جشن گرفت. وقتی مراسمی چون جشن برای هنرمندان و تجلیل از آن ها وجود ندارد، طبیعی است که مردم در مراسم درگذشت یک هنرمند شرکت کنند و سلفی بگیرند. همچنین فقدان برنامه هایی برای قدردانی از هنرمندان باعث شده تا هنرمندان هم اکثرا در مراسم درگذشت و ختم همدیگر را ببینند.

وی با بیان اینکه صدا و سیما نیز در پی نشر شایعه درگذشت ناصر ملک مطیعی پیگیر صحت یا سقم این خبر بوده است، اظهار کرد: دوستان لطف دارند و این موضوع را پیگیری می کنند ولی جای سوال دارد که وقتی پدرم زنده است تصویر و مصاحبه او پخش نمی شود ولی اگر فوت کند صدا و سیما خبرش را منتشر می کند؟

ملک مطیعی در پایان تأکید کرد: ای کاش به جای مرگ به زندگی علاقه داشته باشیم و در زمان حیات یک هنرمند به فکر او باشیم و اهمیت بدهیم.