سیاست ضدایرانی ترامپ بیشتر یک ژست سیاسی و راهی برای بزرگنمایی است

روزنامه روس:
سیاست ضدایرانی ترامپ بیشتر یک ژست سیاسی و راهی برای بزرگنمایی است 25 مهر- 96
 اینگونه تحلیل دادن به منزله عسس بیا مرا بگیر زیرا هدف تحریک و تشویق کردن ترامب به اقدام نظامی  علیه رژیم قرون وسطایی ولایت فقیه یا ویران کردن ایران است.
ترامپ
کارشناسان معتقدند سخنان "دونالد ترامپ" درباره توافق هسته‌ای، بیشتر یک ژست سیاسی است و اگر آمریکا واقعا بخواهد از برجام خارج شود، به ضرر خودش است و در انزوای بین‌المللی قرار خواهد گرفت.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه اینترنتی «وزگلیاد» روسیه در تحلیلی نوشته است: سخنان تند "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا درباره توافق هسته‌ای با ایران، حرفهای بی پایه و اساسی است و تهدید وی برای لغو آن بعید است تحقق یابد، برای اینکه کشورهای عضو گروه «1+5»، از جمله روسیه، ضامن رعایت توافقات صورت گرفته در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هستند. مقامات تهران نیز به ترامپ هشدار داده اند که او قدرتی برای تغییر این توافقنامه بین المللی را ندارد. البته اگر این توافق منحصر به فرد لغو گردد، این امکان وجود دارد که جهان در آستانه یک جنگ هسته‌ای قرار بگیرد.  
همانطور که "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران گفته است، برجام از سوی شورای امنیت سازمان ملل مورد تصویب قرار گرفته و به همین دلیل ترامپ یا کنگره آمریکا نمی توانند تغییری در آن بوجود آورند.  
 پیش از این مقامات اتحادیه اروپا و بسیاری از رهبران کشورهای اروپایی هم بر عدم امکان آمریکا برای لغو یکجانبه این توافقنامه بین المللی تاکید کرده و از تصمیم ترامپ در این باره ابراز ناامیدی کرده اند.
ترامپ از لحاظ حقوقی امکان لغو برجام را ندارد
"کارینا گوارگیان" کارشناس مسائل ایران نیز تاکید کرده است که ترامپ از لحاظ حقوقی اجازه ندارد این توافقنامه بین المللی را مورد بازنگری قرار دهد. وی گفته است: «رئیس جمهوری آمریکا اگر مبتکر چنین اقدامی هم باشد، باید ابتدا تایید کنگره آمریکا را بدست آورد. ولی تا جایی که من اطلاع دارم، نمایندگان کنگره و سنای آمریکا در این مورد با ترامپ هم عقیده نبوده و در خصوص معقول بودن لغو توافق هسته‌ای تردید دارند.»
این ایرانشناس همچنین به مواضع سایر شرکت کنندگان در برجام  و همچنین آژانس بین المللی انرژی اتمی اشاره کرد که همگی بر پایبندی ایران در اجرای کامل تعهداتش تاکید دارند.
به عقیده وی، موضع گیری سرسختانه دونالد ترامپ در باره توافق هسته‌ای با ایران، بیشتر به خاطر آن است که دولت سابق آمریکا این توافقنامه را امضاء کرده و "هیلاری کلینتون" که دشمن داخلی ترامپ محسوب می شود، از طرفداران آن است. اگر اوضاع داخلی در آمریکا را کنار بگذاریم، بعید است رئیس جمهوری آمریکا در عرصه بین المللی بتواند حامی در این رابطه برای خود پیدا کند و اگر ترامپ از سرسختی خود دست برندارد، احتمالا در انزوای بین المللی قرار خواهد گرفت.
اعمال فشار زیاد بر ایران، باعث بحران در خود آمریکا خواهد شد
"لانا راوندی فدوی" کارشناس ارشد موسسه شرق شناسی آکادمی علوم روسیه نیز معتقد است: «دونالد ترامپ با ضوابط و حقوق بین الملل درست برخورد نمی کند و موضع گیری او در قبال برجام نیز، مغایر با قوانین بین المللی است. این در حالی است که آمریکا بصورت یکجانبه حق لغو یک توافقنامه بین المللی را ندارد.»
این کارشناس در عین حال بعید دانست که کنگره آمریکا دست به چنین ریسکی زده و توافق هسته‌ای با ایران را لغو کند. ولی اگر کنگره واقعا دست به چنین کاری بزند، این اقدام در وهله نخست به ضرر خود ایالات متحده تمام خواهد شد، برای اینکه در مغایرت با منافع سایر کشورها، از جمله متحدان اروپایی خود آمریکا قرار خواهد گرفت.
راوندی این نکته را نیز یادآور شد که سیاست ضدایرانی رئیس جمهوری آمریکا بیشتر یک ژست سیاسی و راه دیگری برای بزرگنمایی خویش است. در حالیکه ایران سالهای سال تحت تحریمهای آمریکا زندگی کرده و اعمال تحریم‌های جدید از سوی دولت ترامپ، وحشت خاصی در ایران بوجود نخواهد آورد. بنابراین اعمال فشار بیش از حد بر ایران و استفاده از تمامی اهرم‌های فشار، بیشتر از آنکه تاثیری بر ایران داشته باشد، باعث بحران در داخل خود ایالات متحده خواهد شد.