رئيس جمهور در ديدار با
مسئولان وزارت اقتصاد: مسير اقتصادي دولت درست است /مجلس عقب نشيني نكند! 19
دی – 96
پاسخ اوین نامه ی کیهان به سخنرانی روز گذشته روحانی که چرا تأکید بر نقد
کردن همه مسئولان و غیر معصوم و غیر قابل نقد بودن شان کرد . مهمتراینکه گفت نقد
سازنده مفید ونفی کردن مضر است و افزود مردم حق دارند انتقاد کنند چون نمایندگان
مردم که از سوی مردم انتخاب شده اند باید پاسخگوی مردم باشند .چون روحانی خامنه ای وارگان های سرکوبگر را زیر سئوال برد به خصوص که گفت حق نداریم برای
200 سال دیگر جوانان تعیین تکلیف کنیم موجب شاکی و عصبیت سربازجوشریعت نداری شده
است.
|
سرويس سياسي - رئيس جمهور در جمع
مسئولان وزارت اقتصاد با تاکيد بر درستي مسير اقتصادي دولت، از نمايندگان مجلس
خواست درباره بودجه 97 با دولت همراهي کرده و مانع از افزايش قيمت حامل هاي انرژي
نشوند.
حجت الاسلام حسن روحاني رئيس جمهور کشورمان يک هفته پس از ناآرامي ها در برخي نقاط کشور که پيش از اين در سخنان ضبط شده اي ريشه آن را در مشکلات اقتصادي کشور از جمله کاهش قدرت خريد مردم و اشتغال عنوان کرده بود، روز گذشته نيز وزارت امور اقتصادي و دارائي و حضور در جمع وزير و معاونان اين وزارتخانه را براي سخنراني انتخاب کرد.
رئيس جمهور در بحث بودجه با بيان اينکه اگر نمايندگان مجلس نخواهند پاي آن بايستند و دست دولت را ببندند، يا بايد راه حل جايگزين بهتري ارايه دهند و يا خودشان پاسخگوي مردم باشند، با تهديد ضمني بهارستان نشينان نشان داد که ظاهرا تلاش بسياري از نمايندگان براي جلوگيري از افزايش فشارهاي اقتصادي به مردم در بحث عدم افزايش قيمت بنزين قرار نيست به نتيجه برسد و دير يا زود يارانه ها حذف و قيمت حامل هاي انرژي افزايش پيدا خواهد کرد.
روحاني در ديدار وزير و معاونان وزارت اقتصادي چه گفت؟
حجت الاسلام روحاني در اين ديدار با اشاره به حوادث اخير اظهار داشت: همه جاي دنيا برخي از خواسته ها و تجمع مردم سوءاستفاده مي کنند اما مردم به حق مي گويند ما را ببينيد، به حرفمان گوش کنيد و به خواست ما عمل کنيد.
رئيس جمهور ادامه داد: در اين حوادث يک موضوع اساسي وجود داشت که با کمال تاسف در رسانه ملي و ساير رسانه ها آن موضوع ديده نشده و بيشتر به دنبال مسايل جزيي و فرعي بودند و معتقدم توجه به آن موضوع اساسي مي تواند، آرامش و امنيت بلندمدت باثبات و تاثيرگذاري در کشورمان به وجود آورد.
دکتر روحاني تصريح کرد: مشکلي که امروز با آن مواجه هستيم، فاصله ما مسئولان با نسل جوان است. امروز آن طوري که ما فکر مي کنيم، با آنچه که جوانان فکر مي کنند، متفاوت است. امروز نگاه جوانان به دنيا و زندگي با نگاه ما فرق مي کند و اين اشکال اساسي است که بايستي آن را حل و فصل کنيم.
دکتر روحاني گفت: نسل جوان ما يک حرف بيشتر ندارد و آنکه مي گويد من هم مي فهمم و حرف دارم و بايد به حرف من گوش کنيد. مردم هم صراحتاً اعلام مي کنند که حرف دارند و بايد به حرف مردم گوش داده و بالاتر از آن به آن عمل کنيم و اگر اکثريت کشور با نسل جوان است به معناي آن است که بايد به نظر اکثريت عمل کنيم. البته در اينکه در يک اجتماع و تظاهراتي عده اي سوءاستفاده کنند يک موضوع طبيعي است و در همه جاي دنيا وجود دارد که برخي از خواسته ها و تجمع مردم سوءاستفاده ها مي کنند.
روحاني در شرايطي به فاصله مسئولان با نسل جوان اشاره کرد که آنچه جوانان را مايوس مي کند فاصله نجومي زندگي مسئولان با آنان است و مسئولان اگر در بيان خود صادق و در پي کاهش فاصله با جوانان هستند، بهتر است اين موضوع را از زندگي شخصي و اقتصادي خود آغاز کنند نه تعارف هاي سياسي! جوانان در اين تجمع اعتراضي با در دست داشتن دست نوشته هايي همچون «شب ها آسوده بخوابيد، ناوهاي آمريکايي به استخرهايتان کاري ندارند، با اين زندگي اشرافي چگونه رويتان مي شود از مردم سخن بگوئيد؟، شما اين پول ها را چگونه خرج مي کنيد؟ و مولايمان ويلا نداشت» اعتراض خود را به «فاصله حقيقي ميان نسل جوان و مسئولان» در پرداخت حقو ق هاي نجومي به برخي از مديران و نحوه زندگي اشرافي آنها نشان دادند.
رئيس جمهور با اشاره به شرايط ويژه کشورمان در منطقه و جهان و اهداف دشمنان براي ايجاد ناامني در ايران، گفت: کشورمان از جايگاه تاثيرگذاري در منطقه و جهان برخوردار بوده و با دشمنان سرسختي نيز مواجه هستيم. امروز عده اي در منطقه در کنار رژيم صهيونيستي و آمريکا با کشورمان دشمني مي کنند. البته آمريکا از قبل انقلاب با ملت ايران دشمني داشته است و از رژيم ديکتاتور در آن دوران حمايت مي کرد و همه بخش هاي ايران حتي صدا و سيما در اختيار آمريکايي ها قرار داشت لذا طبيعي است که وقتي ملت ايران آنها را از مهم ترين و حساس ترين کشور دنيا بيرون راندند، ناراحت و عصباني باشند و بخواهند که کشورمان آرامش نداشته باشد.
دکتر روحاني با اشاره به اشتباهات دولت جديد آمريکا در مواجهه با ملت ايران، اظهار داشت: دولت جديد آمريکا در راه هاي اشتباهي که براي مقابله با ملت ايران انتخاب کرده مدام سرش به سنگ مي خورد و در روزهاي اخير حيثيت سياسي آمريکا در شوراي امنيت سازمان ملل از بين رفت. اين کشور از عضويت دائم خود در شوراي امنيت سوءاستفاده کرده و تقاضاي تشکيل جلسه مي دهد و در آن کشورهاي جهان به آمريکا تو دهني زدند.
رئيس جمهور تصريح کرد: ملت فهيم ايران با هوشياري از مسيري که بعضي ها مي خواستند براي کشور پيش بياورند، عبور کردند.
معصوم نداريم اما گناهکار زياد داريم
دکتر روحاني در بخش ديگري از سخنان خود با تاکيد بر اينکه دولت از انتقاد استقبال مي کند و معتقد است که همه بايد نقد بشوند، در اظهاراتي بديهي گفت: هيچ استثنايي در کشور براي انتقاد کردن وجود ندارد و در کشور ما معصوم نداريم، ضمن اينکه پيامبر اسلام (ص) هم به مردم اجازه انتقاد مي دادند و بالاتر از مقام پيامبر در تاريخ وجود ندارد.
اينکه فلسفه بيان چنين اظهاراتي بديهي از سوي رئيس جمهور چيست و براي حل کدام مشکل و عبور از کدام مسئله و يا براي خوش آمد و بد آمد چه کساني آن را مطرح کرده است، جز آنکه روحاني تلاش کرده با اين اظهارات براي رسانه هاي همسو با دولت که از قضا اين روزها با رکودي جدي مواجه هستند تيتر توليد کرده باشد، آن هم تيتر هايي که به جاي عوام، نخبگان و روشنفکران را هم مي تواند سر کار بگذارد، دليل ديگري نمي توان يافت!
نارضايتي مردم فقط معيشتي و اقتصادي نيست!
رئيس جمهور با بيان اينکه حوادث چند روز گذشته تجربه اي براي مردم و نسل جوان و کساني بود که زندگي بهتر مي خواهند، اظهار داشت: بعضي ها تصور مي کنند که مردم فقط پول و اقتصاد مي خواهند، اما آيا کسي حاضر است ماهيانه پول قابل توجهي دريافت کند، اما به طور مثال شبکه مجازي کاملاً مسدود باشد و يا در تردد با خودرو و رفت و آمد به بيرون از خانه با محدوديتي مواجه بوده و حتي حق حرف زدن نداشته باشد. مگر مي شود آزادي و زندگي مردم را با پول خريداري کرد، چرا عده اي آدرس غلط مي دهند و اين توهين به مردم است.
دکتر روحاني افزود: مردم مطالباتي دارند که بخشي از آن اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و امنيتي است و بايد همه اين مطالبات مورد توجه قرار بگيرد.
رئيس جمهور در حالي به اين مسئله اشاره کرد که نارضايتي مردم فقط منحصر به مسائل اقتصادي و معيشتي نيست، که آنچه بيشتر ايجاد نارضايتي کرده عدم تحقق وعده هاي انبوه دولت و شخص رئيس جمهور است. وعده هايي که سال 92 به مردم داده شد و بعد از 4 سال نه تنها عملياتي نشد، بلکه در جريان انتخابات بعدي فقط بر حجم آن افزوده شد.
يقينا اگر رئيس جمهور محترم زمان انتخابات به مردم نگفته بود «دولت تدبير و اميد دنبال اين هست که آنچنان رونق اقتصادي ايجاد کند و آنچنان مردم را از لحاظ درآمد سرشار بتوانند در اختيارشان قرار بگيرد اصلا به اين 45 هزار تومان خودشان نياز نداشته باشند» و در شرايطي عادي و بدون وعده هاي رنگارنگ از مردم راي مي گرفت، مردم هم امروز از شنيدن ناگهاني خبر حذف 35 ميليون يارانه بگير، ناراضي نبودند.
اما وقتي مردم وعده هاي رنگارنگ و متعدد رئيس جمهور را به ياد مي آورند و حتي معاون اول رئيس جمهور که مي گويد «اگر ما پيروز شويم، ديگر هيچ کس در ايران سر گرسنه زمين نخواهد گذاشت، هيچ کارتن خوابي ديگر نخواهد بود، هيچ کودک کاري نخواهيم داشت» به خود حق مي دهند از دولتمردان سوال و مطالبه کنند که بالاخره اين وعده ها چه شد؟
دولتي که در اين 5 سال نشان داده در کنار ناکارآمدي، مسئوليت گريزي هم از مشخصه هاي بارز آن است و از منظر او در طول اين مدت همه مقصر اوضاع کشور هستند جز دولت کنوني، در اين روزها نيز به دنبال اين است تا خيلي راحت از کنار مطالبات مردم بگذرد و از مسئوليت رخدادهاي اخير شانه خالي کند. اين روزها هم اطرافيان و حاميان رسانه اي دولت با استدلال هاي مضحک تلاش کرده اند به هر نحوي شده منتقدان و رقباي دولت را هم در اين رخدادها شريک بدانند و بگويند مقصر آنها هستند.
مسير اقتصادي دولت درست است؛ مجلس عقب نشيني نکند!
رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود به لايجه بودجه سال 1397اشاره کرد و گفت: در بودجه 97 تبصره هايي براي رفع فقر مطلق پيش بيني کرديم، مجلس و نمايندگان نبايد به هر دليلي عقب بنشينند. اگر نمايندگان مجلس نخواهند پاي آن بايستند و دست دولت را ببندند، يا بايد راه حل جايگزين بهتري ارايه دهند و يا خودشان پاسخگوي مردم باشند. دولت صدها ساعت جلسه و کار کارشناسي انجام داده و تبصره هايي براي رفع مشکلات کشور تنظيم کرده است.
دکتر روحاني تصريح کرد: دولت براي اشتغال جوانان و رفع بيکاري 300 هزار ميليارد تومان براي 5 سال پيش رو طراحي کرده است اما اين تصميم که حاصل کار کارشناسي است با يک راي بايد از بين برود؟
منظور رئيس جمهور از اين تبصره ها افزايش قيمت حامل هاي انرژي (تا 50 درصد) و حذف 35 ميليون نفر از فهرست يارانه بگيران است.
رئيس جمهور با اشاره به سابقه 20 ساله نمايندگي خود در مجلس شوراي اسلامي، اظهار داشت: به امور نمايندگي مجلس اشراف کامل دارم و رشته تخصصي ام نيز حقوق و قانون اساسي است. طبق قانون اساسي مسئول مستقيم برنامه و بودجه در کشور شخص رئيس جمهور است. البته قبول داريم که مجلس هم بايد نظراتي در اين حوزه داشته باشد، اما نه اينکه اصل بودجه را زير سوال ببرد.
رئيس جمهور خاطر نشان کرد: عده اي مي گويند اصلاح قيمت ها را انجام ندهيد و مبلغ ماليات هم افزايش نيابد و در مقابل خواهان افزايش حقوق و رسيدگي به فقرا هستند، اگر بر روي حرف اول شان تاکيد دارند، پس بخش دوم ادعاها، شعار مي شود. مشکلاتي ماننداشتغال و فقر با شعر و شعار حل نمي شود و ما خواهان راه حل هستيم.
استمرار اين سياست ها فاجعه بار است
تاکيد روحاني بر ادامه مسير اقتصادي دولت در حالي است که به عقيده بسياري از کارشناسان حوزه اقتصاد ، حتي حاميان دولت اوضاع فاجعه اقتصادي و بحران معيشتي ، تورم ، رکود و بيکاري امروز محصول همين سياستهاي اقتصادي دولت است. در خوش بيني مفرط دولت و تيم اقتصادي آن به برنامه خود همين بس که سايت دولت چندي پيش مدعي شده بود افزايش قيمت حامل هاي انرژي تنها يک درصد اثر تورمي خواهد داشت!
دولت يازدهم که از ابتداي آغاز به کار خود با پياده کردن سياست هاي صندوق بين المللي پول در زمينه تعطيلي مسکن مهر و خلق پول از جيب مردم و بانک مرکزي به نفع بانک ها و سرمايه دار ها و باز گذاشتن دست بانک هاي عامل در خلق پول نامحدود، حرکت به سمت قهقراي اقتصادي را آغاز کرد، اگر در اين ميان برخي فعاليت هاي مفيد وزارت جهاد کشاورزي را کناري بگذاريم، در ساير حوزه ها دولت نه تنها اقدامي در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي انجام نداد، بلکه در مسير خلاف آن نيز حرکت کرد و در اين روز هاي اخير نيز دولت که از اجراي نسخه هاي خارجي و برجام نتيجه نگرفته است، دست به دامن پايه ريزي اقتصاد رياضتي و فشار بر مردم مستضعف شده است.
تکيه صرف به فروش نفت، افزايش بي رويه واردات کالا برغم وجود مشابه داخلي با ماحصل تعطيلي توليد ملي و افزايش بيکاري ، باز گذاشتن دست بانک ها براي خلق پول بيشتر و افسارگسيختگي نظام بانکي ، افزايش بدهي بانک هاي عامل به بانک مرکزي با نتيجه ايجاد تورم و فشار روي مردم همگي نتيجه سياست هاي متفکران فعلي اقتصادي دولت است.
در اين ميان نبايد نقش متفکراني که در چهار سال پيش در کسوت اقتصاددان و منجي اقتصادي ظاهر شدند و هم اکنون ظاهري نگران و منتقد به خود گرفته اند ناديده گرفت. امثال دکتر مسعود نيلي با پيشنهاد سياست هاي باز خصوصاً در بخش بانکي و بسته بي خاصيت خروج از رکود، بستر شکل گيري فضاي کنوني را ايجاد کرد؛ اما حال با بيان ابرچالش هاي اقتصاد ايران و ترسيم آينده اي تيره وتار در يک فرار روبه جلو به دنبال نهادينه کردن سياست هاي رياضتي در اقتصاد است. مجموعه پيشنهادهاي وي براي بهبود فضاي اقتصادي شامل تسليم شدن مقابل آمريکا، آويزان شدن به فاينانس هاي خارجي و بدهکار کردن بيشتر مردم، اجراي سياست هاي رضايتي اقتصادي همچون افزايش سن بازنشستگي و کاهش يارانه بگيران و يارانه ها و درنهايت همراه کردن نگاه حذفي و سرکوبگرانه براي مهار قدرت هاي رقيب در عرصه سياسي است.
متاسفانه دولت دوازدهم در ادامه اين مسير و در بودجه سال ۹۷ به دنبال افزايش شدت رياضت اقتصادي است. افزايش قيمت حامل هاي انرژي و برخورد غيرعقلاني با يارانه ها يکي از مهم ترين اقدامات غلط دولت است. دولت عملاً مي خواهد خرج گزاف اداره دولت را که در اين دوره چند برابر شده است از جيب مردم عادي بگيرد و حتي حاضر نيست با اصلاح رويه هاي خود يارانه پنهاني که به ثروتمندان جامعه مي دهد را کم و حمايت بيشتري از قشر مستضعف کند.
اين در حالي است که بي ترديد اجراي سياست هاي شکست خورده صندوق بين المللي پول در ايران همان نتايجي را خواهد داشت که در کشور هاي ديگر در پي داشت و تا اين سياست ها برقرار است و تيم اقتصادي دولت اعم از معاونين و مشاورين اقتصادي، بانک مرکزي، سازمان مديريت وزارت صمت، مسکن، اقتصاد و... بر همين ترکيب است فاجعه اقتصادي ادامه خواهد داشت و مسئوليت آن بر عهده رئيس جمهور و نهادهاي نظارتي مانند مجلس است که در برابر اين بي تدبيري دولت منفعلانه عمل مي کنند.
آماربازي هايي که ظاهرا پاياني ندارد
دکتر روحاني در ادامه با بيان اينکه در طول 10 سال گذشته فراز و نشيب هاي زيادي در حوزه اقتصاد وجود داشته است، گفت: اينکه رشد اقتصادي در سال90 و 91 جمعاً حدود منفي 10 بوده، اما در سال 95 به رشد مثبت 12 درصد مي رسد و تورم 45 درصد آن دوران اکنون يک رقمي شده و در آن دوران حدود 6 - 7 سال اشتغال خالص صفر بوده و اين ميزان اکنون به 700 هزار رسيده است و همچنين درآمد ارزي در سال 90 که 165 ميليارد دلار بوده در سال 94، 77 ميليارد دلار مي شود، فراز و نشيب هايي است که براي مردم و سرمايه گذاران مي تواند گيج کننده باشد.
رئيس جمهور افزود: با توجه به فراز و نشيب هاي موجود در حوزه اقتصاد ، مردم بايد به خوبي بدانند که کشور در چه شرايطي بوده و از چه وضعيتي در حال عبور است و اوضاع منطقه و بازار جهاني چگونه است. ضمن اينکه در نوسانات اقتصادي بسيار مهم است که چه تصميماتي اتخاذ مي گردد.
حجت الاسلام حسن روحاني رئيس جمهور کشورمان يک هفته پس از ناآرامي ها در برخي نقاط کشور که پيش از اين در سخنان ضبط شده اي ريشه آن را در مشکلات اقتصادي کشور از جمله کاهش قدرت خريد مردم و اشتغال عنوان کرده بود، روز گذشته نيز وزارت امور اقتصادي و دارائي و حضور در جمع وزير و معاونان اين وزارتخانه را براي سخنراني انتخاب کرد.
رئيس جمهور در بحث بودجه با بيان اينکه اگر نمايندگان مجلس نخواهند پاي آن بايستند و دست دولت را ببندند، يا بايد راه حل جايگزين بهتري ارايه دهند و يا خودشان پاسخگوي مردم باشند، با تهديد ضمني بهارستان نشينان نشان داد که ظاهرا تلاش بسياري از نمايندگان براي جلوگيري از افزايش فشارهاي اقتصادي به مردم در بحث عدم افزايش قيمت بنزين قرار نيست به نتيجه برسد و دير يا زود يارانه ها حذف و قيمت حامل هاي انرژي افزايش پيدا خواهد کرد.
روحاني در ديدار وزير و معاونان وزارت اقتصادي چه گفت؟
حجت الاسلام روحاني در اين ديدار با اشاره به حوادث اخير اظهار داشت: همه جاي دنيا برخي از خواسته ها و تجمع مردم سوءاستفاده مي کنند اما مردم به حق مي گويند ما را ببينيد، به حرفمان گوش کنيد و به خواست ما عمل کنيد.
رئيس جمهور ادامه داد: در اين حوادث يک موضوع اساسي وجود داشت که با کمال تاسف در رسانه ملي و ساير رسانه ها آن موضوع ديده نشده و بيشتر به دنبال مسايل جزيي و فرعي بودند و معتقدم توجه به آن موضوع اساسي مي تواند، آرامش و امنيت بلندمدت باثبات و تاثيرگذاري در کشورمان به وجود آورد.
دکتر روحاني تصريح کرد: مشکلي که امروز با آن مواجه هستيم، فاصله ما مسئولان با نسل جوان است. امروز آن طوري که ما فکر مي کنيم، با آنچه که جوانان فکر مي کنند، متفاوت است. امروز نگاه جوانان به دنيا و زندگي با نگاه ما فرق مي کند و اين اشکال اساسي است که بايستي آن را حل و فصل کنيم.
دکتر روحاني گفت: نسل جوان ما يک حرف بيشتر ندارد و آنکه مي گويد من هم مي فهمم و حرف دارم و بايد به حرف من گوش کنيد. مردم هم صراحتاً اعلام مي کنند که حرف دارند و بايد به حرف مردم گوش داده و بالاتر از آن به آن عمل کنيم و اگر اکثريت کشور با نسل جوان است به معناي آن است که بايد به نظر اکثريت عمل کنيم. البته در اينکه در يک اجتماع و تظاهراتي عده اي سوءاستفاده کنند يک موضوع طبيعي است و در همه جاي دنيا وجود دارد که برخي از خواسته ها و تجمع مردم سوءاستفاده ها مي کنند.
روحاني در شرايطي به فاصله مسئولان با نسل جوان اشاره کرد که آنچه جوانان را مايوس مي کند فاصله نجومي زندگي مسئولان با آنان است و مسئولان اگر در بيان خود صادق و در پي کاهش فاصله با جوانان هستند، بهتر است اين موضوع را از زندگي شخصي و اقتصادي خود آغاز کنند نه تعارف هاي سياسي! جوانان در اين تجمع اعتراضي با در دست داشتن دست نوشته هايي همچون «شب ها آسوده بخوابيد، ناوهاي آمريکايي به استخرهايتان کاري ندارند، با اين زندگي اشرافي چگونه رويتان مي شود از مردم سخن بگوئيد؟، شما اين پول ها را چگونه خرج مي کنيد؟ و مولايمان ويلا نداشت» اعتراض خود را به «فاصله حقيقي ميان نسل جوان و مسئولان» در پرداخت حقو ق هاي نجومي به برخي از مديران و نحوه زندگي اشرافي آنها نشان دادند.
رئيس جمهور با اشاره به شرايط ويژه کشورمان در منطقه و جهان و اهداف دشمنان براي ايجاد ناامني در ايران، گفت: کشورمان از جايگاه تاثيرگذاري در منطقه و جهان برخوردار بوده و با دشمنان سرسختي نيز مواجه هستيم. امروز عده اي در منطقه در کنار رژيم صهيونيستي و آمريکا با کشورمان دشمني مي کنند. البته آمريکا از قبل انقلاب با ملت ايران دشمني داشته است و از رژيم ديکتاتور در آن دوران حمايت مي کرد و همه بخش هاي ايران حتي صدا و سيما در اختيار آمريکايي ها قرار داشت لذا طبيعي است که وقتي ملت ايران آنها را از مهم ترين و حساس ترين کشور دنيا بيرون راندند، ناراحت و عصباني باشند و بخواهند که کشورمان آرامش نداشته باشد.
دکتر روحاني با اشاره به اشتباهات دولت جديد آمريکا در مواجهه با ملت ايران، اظهار داشت: دولت جديد آمريکا در راه هاي اشتباهي که براي مقابله با ملت ايران انتخاب کرده مدام سرش به سنگ مي خورد و در روزهاي اخير حيثيت سياسي آمريکا در شوراي امنيت سازمان ملل از بين رفت. اين کشور از عضويت دائم خود در شوراي امنيت سوءاستفاده کرده و تقاضاي تشکيل جلسه مي دهد و در آن کشورهاي جهان به آمريکا تو دهني زدند.
رئيس جمهور تصريح کرد: ملت فهيم ايران با هوشياري از مسيري که بعضي ها مي خواستند براي کشور پيش بياورند، عبور کردند.
معصوم نداريم اما گناهکار زياد داريم
دکتر روحاني در بخش ديگري از سخنان خود با تاکيد بر اينکه دولت از انتقاد استقبال مي کند و معتقد است که همه بايد نقد بشوند، در اظهاراتي بديهي گفت: هيچ استثنايي در کشور براي انتقاد کردن وجود ندارد و در کشور ما معصوم نداريم، ضمن اينکه پيامبر اسلام (ص) هم به مردم اجازه انتقاد مي دادند و بالاتر از مقام پيامبر در تاريخ وجود ندارد.
اينکه فلسفه بيان چنين اظهاراتي بديهي از سوي رئيس جمهور چيست و براي حل کدام مشکل و عبور از کدام مسئله و يا براي خوش آمد و بد آمد چه کساني آن را مطرح کرده است، جز آنکه روحاني تلاش کرده با اين اظهارات براي رسانه هاي همسو با دولت که از قضا اين روزها با رکودي جدي مواجه هستند تيتر توليد کرده باشد، آن هم تيتر هايي که به جاي عوام، نخبگان و روشنفکران را هم مي تواند سر کار بگذارد، دليل ديگري نمي توان يافت!
نارضايتي مردم فقط معيشتي و اقتصادي نيست!
رئيس جمهور با بيان اينکه حوادث چند روز گذشته تجربه اي براي مردم و نسل جوان و کساني بود که زندگي بهتر مي خواهند، اظهار داشت: بعضي ها تصور مي کنند که مردم فقط پول و اقتصاد مي خواهند، اما آيا کسي حاضر است ماهيانه پول قابل توجهي دريافت کند، اما به طور مثال شبکه مجازي کاملاً مسدود باشد و يا در تردد با خودرو و رفت و آمد به بيرون از خانه با محدوديتي مواجه بوده و حتي حق حرف زدن نداشته باشد. مگر مي شود آزادي و زندگي مردم را با پول خريداري کرد، چرا عده اي آدرس غلط مي دهند و اين توهين به مردم است.
دکتر روحاني افزود: مردم مطالباتي دارند که بخشي از آن اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و امنيتي است و بايد همه اين مطالبات مورد توجه قرار بگيرد.
رئيس جمهور در حالي به اين مسئله اشاره کرد که نارضايتي مردم فقط منحصر به مسائل اقتصادي و معيشتي نيست، که آنچه بيشتر ايجاد نارضايتي کرده عدم تحقق وعده هاي انبوه دولت و شخص رئيس جمهور است. وعده هايي که سال 92 به مردم داده شد و بعد از 4 سال نه تنها عملياتي نشد، بلکه در جريان انتخابات بعدي فقط بر حجم آن افزوده شد.
يقينا اگر رئيس جمهور محترم زمان انتخابات به مردم نگفته بود «دولت تدبير و اميد دنبال اين هست که آنچنان رونق اقتصادي ايجاد کند و آنچنان مردم را از لحاظ درآمد سرشار بتوانند در اختيارشان قرار بگيرد اصلا به اين 45 هزار تومان خودشان نياز نداشته باشند» و در شرايطي عادي و بدون وعده هاي رنگارنگ از مردم راي مي گرفت، مردم هم امروز از شنيدن ناگهاني خبر حذف 35 ميليون يارانه بگير، ناراضي نبودند.
اما وقتي مردم وعده هاي رنگارنگ و متعدد رئيس جمهور را به ياد مي آورند و حتي معاون اول رئيس جمهور که مي گويد «اگر ما پيروز شويم، ديگر هيچ کس در ايران سر گرسنه زمين نخواهد گذاشت، هيچ کارتن خوابي ديگر نخواهد بود، هيچ کودک کاري نخواهيم داشت» به خود حق مي دهند از دولتمردان سوال و مطالبه کنند که بالاخره اين وعده ها چه شد؟
دولتي که در اين 5 سال نشان داده در کنار ناکارآمدي، مسئوليت گريزي هم از مشخصه هاي بارز آن است و از منظر او در طول اين مدت همه مقصر اوضاع کشور هستند جز دولت کنوني، در اين روزها نيز به دنبال اين است تا خيلي راحت از کنار مطالبات مردم بگذرد و از مسئوليت رخدادهاي اخير شانه خالي کند. اين روزها هم اطرافيان و حاميان رسانه اي دولت با استدلال هاي مضحک تلاش کرده اند به هر نحوي شده منتقدان و رقباي دولت را هم در اين رخدادها شريک بدانند و بگويند مقصر آنها هستند.
مسير اقتصادي دولت درست است؛ مجلس عقب نشيني نکند!
رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود به لايجه بودجه سال 1397اشاره کرد و گفت: در بودجه 97 تبصره هايي براي رفع فقر مطلق پيش بيني کرديم، مجلس و نمايندگان نبايد به هر دليلي عقب بنشينند. اگر نمايندگان مجلس نخواهند پاي آن بايستند و دست دولت را ببندند، يا بايد راه حل جايگزين بهتري ارايه دهند و يا خودشان پاسخگوي مردم باشند. دولت صدها ساعت جلسه و کار کارشناسي انجام داده و تبصره هايي براي رفع مشکلات کشور تنظيم کرده است.
دکتر روحاني تصريح کرد: دولت براي اشتغال جوانان و رفع بيکاري 300 هزار ميليارد تومان براي 5 سال پيش رو طراحي کرده است اما اين تصميم که حاصل کار کارشناسي است با يک راي بايد از بين برود؟
منظور رئيس جمهور از اين تبصره ها افزايش قيمت حامل هاي انرژي (تا 50 درصد) و حذف 35 ميليون نفر از فهرست يارانه بگيران است.
رئيس جمهور با اشاره به سابقه 20 ساله نمايندگي خود در مجلس شوراي اسلامي، اظهار داشت: به امور نمايندگي مجلس اشراف کامل دارم و رشته تخصصي ام نيز حقوق و قانون اساسي است. طبق قانون اساسي مسئول مستقيم برنامه و بودجه در کشور شخص رئيس جمهور است. البته قبول داريم که مجلس هم بايد نظراتي در اين حوزه داشته باشد، اما نه اينکه اصل بودجه را زير سوال ببرد.
رئيس جمهور خاطر نشان کرد: عده اي مي گويند اصلاح قيمت ها را انجام ندهيد و مبلغ ماليات هم افزايش نيابد و در مقابل خواهان افزايش حقوق و رسيدگي به فقرا هستند، اگر بر روي حرف اول شان تاکيد دارند، پس بخش دوم ادعاها، شعار مي شود. مشکلاتي ماننداشتغال و فقر با شعر و شعار حل نمي شود و ما خواهان راه حل هستيم.
استمرار اين سياست ها فاجعه بار است
تاکيد روحاني بر ادامه مسير اقتصادي دولت در حالي است که به عقيده بسياري از کارشناسان حوزه اقتصاد ، حتي حاميان دولت اوضاع فاجعه اقتصادي و بحران معيشتي ، تورم ، رکود و بيکاري امروز محصول همين سياستهاي اقتصادي دولت است. در خوش بيني مفرط دولت و تيم اقتصادي آن به برنامه خود همين بس که سايت دولت چندي پيش مدعي شده بود افزايش قيمت حامل هاي انرژي تنها يک درصد اثر تورمي خواهد داشت!
دولت يازدهم که از ابتداي آغاز به کار خود با پياده کردن سياست هاي صندوق بين المللي پول در زمينه تعطيلي مسکن مهر و خلق پول از جيب مردم و بانک مرکزي به نفع بانک ها و سرمايه دار ها و باز گذاشتن دست بانک هاي عامل در خلق پول نامحدود، حرکت به سمت قهقراي اقتصادي را آغاز کرد، اگر در اين ميان برخي فعاليت هاي مفيد وزارت جهاد کشاورزي را کناري بگذاريم، در ساير حوزه ها دولت نه تنها اقدامي در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي انجام نداد، بلکه در مسير خلاف آن نيز حرکت کرد و در اين روز هاي اخير نيز دولت که از اجراي نسخه هاي خارجي و برجام نتيجه نگرفته است، دست به دامن پايه ريزي اقتصاد رياضتي و فشار بر مردم مستضعف شده است.
تکيه صرف به فروش نفت، افزايش بي رويه واردات کالا برغم وجود مشابه داخلي با ماحصل تعطيلي توليد ملي و افزايش بيکاري ، باز گذاشتن دست بانک ها براي خلق پول بيشتر و افسارگسيختگي نظام بانکي ، افزايش بدهي بانک هاي عامل به بانک مرکزي با نتيجه ايجاد تورم و فشار روي مردم همگي نتيجه سياست هاي متفکران فعلي اقتصادي دولت است.
در اين ميان نبايد نقش متفکراني که در چهار سال پيش در کسوت اقتصاددان و منجي اقتصادي ظاهر شدند و هم اکنون ظاهري نگران و منتقد به خود گرفته اند ناديده گرفت. امثال دکتر مسعود نيلي با پيشنهاد سياست هاي باز خصوصاً در بخش بانکي و بسته بي خاصيت خروج از رکود، بستر شکل گيري فضاي کنوني را ايجاد کرد؛ اما حال با بيان ابرچالش هاي اقتصاد ايران و ترسيم آينده اي تيره وتار در يک فرار روبه جلو به دنبال نهادينه کردن سياست هاي رياضتي در اقتصاد است. مجموعه پيشنهادهاي وي براي بهبود فضاي اقتصادي شامل تسليم شدن مقابل آمريکا، آويزان شدن به فاينانس هاي خارجي و بدهکار کردن بيشتر مردم، اجراي سياست هاي رضايتي اقتصادي همچون افزايش سن بازنشستگي و کاهش يارانه بگيران و يارانه ها و درنهايت همراه کردن نگاه حذفي و سرکوبگرانه براي مهار قدرت هاي رقيب در عرصه سياسي است.
متاسفانه دولت دوازدهم در ادامه اين مسير و در بودجه سال ۹۷ به دنبال افزايش شدت رياضت اقتصادي است. افزايش قيمت حامل هاي انرژي و برخورد غيرعقلاني با يارانه ها يکي از مهم ترين اقدامات غلط دولت است. دولت عملاً مي خواهد خرج گزاف اداره دولت را که در اين دوره چند برابر شده است از جيب مردم عادي بگيرد و حتي حاضر نيست با اصلاح رويه هاي خود يارانه پنهاني که به ثروتمندان جامعه مي دهد را کم و حمايت بيشتري از قشر مستضعف کند.
اين در حالي است که بي ترديد اجراي سياست هاي شکست خورده صندوق بين المللي پول در ايران همان نتايجي را خواهد داشت که در کشور هاي ديگر در پي داشت و تا اين سياست ها برقرار است و تيم اقتصادي دولت اعم از معاونين و مشاورين اقتصادي، بانک مرکزي، سازمان مديريت وزارت صمت، مسکن، اقتصاد و... بر همين ترکيب است فاجعه اقتصادي ادامه خواهد داشت و مسئوليت آن بر عهده رئيس جمهور و نهادهاي نظارتي مانند مجلس است که در برابر اين بي تدبيري دولت منفعلانه عمل مي کنند.
آماربازي هايي که ظاهرا پاياني ندارد
دکتر روحاني در ادامه با بيان اينکه در طول 10 سال گذشته فراز و نشيب هاي زيادي در حوزه اقتصاد وجود داشته است، گفت: اينکه رشد اقتصادي در سال90 و 91 جمعاً حدود منفي 10 بوده، اما در سال 95 به رشد مثبت 12 درصد مي رسد و تورم 45 درصد آن دوران اکنون يک رقمي شده و در آن دوران حدود 6 - 7 سال اشتغال خالص صفر بوده و اين ميزان اکنون به 700 هزار رسيده است و همچنين درآمد ارزي در سال 90 که 165 ميليارد دلار بوده در سال 94، 77 ميليارد دلار مي شود، فراز و نشيب هايي است که براي مردم و سرمايه گذاران مي تواند گيج کننده باشد.
رئيس جمهور افزود: با توجه به فراز و نشيب هاي موجود در حوزه اقتصاد ، مردم بايد به خوبي بدانند که کشور در چه شرايطي بوده و از چه وضعيتي در حال عبور است و اوضاع منطقه و بازار جهاني چگونه است. ضمن اينکه در نوسانات اقتصادي بسيار مهم است که چه تصميماتي اتخاذ مي گردد.