۵ دلیل خوب برای مصرف بیشتر پیاز



پیاز یكی از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین مواد غذایی موجود در هر آشپزخانه ای است. بی خود نیست وقتی كودكی را پشت سر می گذاریم یكی از طرفداران پر و پا قرص این ماده غذایی می شویم. چون همین پیاز خودمان ضدسرطان و ضد دیابت است، باعث جریان بهتر خون می شود، با كلسترول بالا مقابله می كند و غیره. با ما همراه باشید تا بگوییم این ماده غذایی چه خواصی دارد و چگونه باید از آن استفاده كنید تا خواص بیشتری عایدتان شود.پیاز خواص ضدسرطانی داردپیاز از ابتلا به برخی از سرطان ها پیشگیری می كند و حتی می تواند جلوی رشد سلول های سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد كه پیاز می تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله گوارش شود.می پرسید چرا؟ به خاطر این كه پیاز حاوی آنتی اكسیدان هایی مثل آنتوسیانین و كرستین است كه خواص ضدسرطانی دارند. نتایج یك پژوهش فرانسوی كه روی موش های مبتلا به سرطان كولون انجام شده نشان می دهد عصاره پیاز می تواند جلوی تكثیر سلول های سرطانی را بگیرد.روش مصرف البته كه نمی شود مثلا یك قابلمه پیاز بار بگذارید و میل كنید. همیشه پیاز برای طعم دار كردن خوراكی ها استفاده می شود. بهتر است بدانید كه پیاز سفید در مقایسه با پیاز قرمز یا زرد حاوی آنتی اكسیدان های كمتری است. پیاز را با مواد غذایی دیگری كه سرشار از آنتی اكسیدان است مصرف كنید مثل سبزی های رنگی.پیاز را به صورت خام یا پخته وارد برنامه غذایی تان بكنید؛ اما توجه داشته باشید كه در پخت آن از روغن بیش از اندازه استفاده نكنید.پیاز با كلسترول مقابله می كندپیاز خواص ضدكلسترولی دارد. این خاصیت پیاز مدیون خواص آنتی اكسیدانی و امگا 3های موجود در آن است. در واقع پیاز به كمك امگا 3های خود به كاهش میزان تری كلیسیرید خون كمك می كند. تری گلیسیریدها چربی هایی هستند كه بدن به عنوان انرژی از آنها استفاده می كند.پیاز از ابتلا به برخی از سرطان ها پیشگیری می كند و حتی می تواند جلوی رشد سلول های سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد كه پیاز می تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله گوارش شود.هنوز به طور دقیق ارتباط بین تری گلیسیرید و كلسترول مشخص نشده است اما متخصصان بر این باورند زمانی كه میزان تری گلیسیرید بالا می رود میزان كلسترول خوب كاهش می یابد و به این ترتیب كلسترول بد خطرناك تر شده منجر به بسته شدن رگ های خونی می شود.روش مصرف.برای استفاده بیشتر از آنتی اكسیدان ها از پیاز قرمز یا زرد استفاده كنید. می توانید از پیاز خام برای تهیه انواع سالادها استفاده كنید. زمانی كه می خواهید پیاز را بپزید و یا سرخ كنید از روغن زیاد استفاده نكنید. پیاز خام آنتی اكسیدان های بیشتری دارد. پخت وپز میزان آنتی اكسیدان های این ماده غذایی را به میزان كم كاهش می دهد. توجه داشته باشید كه پیاز به تنهایی معجزه نمی كند. زمانی خواص این ماده غذایی بیشتر می شود كه در چهارچوب یك تغذیه سالم و متنوع حاوی میوه و سبزی های سرشار از آنتی اكسیدان مصرف شود.آیا پیاز برای رگ های خونی مفید است؟اگر چه این خاصیت پیاز به پای سیر نمی رسد اما باید بدانید كه پیاز به گردش خون كمك زیادی می كند. نتایج یك پژوهش انگلیسی نشان می دهد افرادی كه روزانه سوپ پیاز می خورند كمتر دچار انباشتگی جرم در رگ های خونی شان می شوند. البته مطالعات دراین زمینه همچنان ادامه دارد.در واقع پیاز حاوی آنتی اكسیدان ها و تركیبات سولفیدی(گوگرددار) است و برای همین برای رگ ها مفید است. همچنین باید بدانید كه این ماده غذایی مفید حاوی امگا3 نیز هست كه میزان كلسترول خون را پایین می آورد. پتاسیم موجود در آن، نمك بیش از اندازه بدن را دفع می كند و برای همین قلب و رگ های خونی را در سلامت نگه می دارد.روش مصرف.حتما سر سفره پیاز خام داشته باشید. در تهیه سالادهایتان از این ماده غذایی غافل نشوید. توجه داشته باشید پیاز خام حاوی آنتی اكسیدان های بیشتری است.پیاز همیار لاغریاصلا هر ماده غذایی كه باعث لاغری شود عزیزتر است. اگر می خواهید لاغر شوید پیاز را وارد برنامه غذایی تان بكنید. اول به خاطر این كه پیاز حاوی فیبر است. فرقی نمی كند كه خام باشد یا پخته! فیبرهای موجود در آن داخل دستگاه گوارش حجیم می شود و برای همین احساس گرسنگی را كاهش می دهد. این ماده غذایی همچنین ادرارآور است و به دفع سموم بدن كمك می كند.در نهایت باید بگوییم كه پیاز میزان تری گلیسیرید خون را كاهش می دهد. تری گلیسیریدها چربی های انباشته شده در بافت های چربی بدن هستند كه در شكم، ران ها و غیره انباشته می شوند.روش مصرف.فرقی نمی كند چه پیازی باشد! اگر می خواهید لاغر شوید پیاز سفید، قرمز، زرد، خام و پخته میل كنید. توجه داشته باشید كه در پخت آن از روغن بیش از حد استفاده نكنید.پیاز خواص ضددیابتی دارد.پیاز یك ماده غذایی مفید برای بیماران مبتلا به دیابت است. به عقیده برخی از متخصصان نباید در مصرف آن زیاده روی كرد زیرا حاوی میزان قابل ملاحظه ای گلوسید است. اما همین پیاز تری گلیسیرید خون را كاهش می دهد. همان كاری كه انسولین به ویژه در افراد مبتلا به اضافه وزن انجام نمی دهد. واقعیت این است كه پیاز حاوی ماده ای به نام گلوكوكینین است كه حرف و حدیث زیادی در مورد آن وجود دارد. به عقیده برخی از متخصصان این ماده میزان قند خون را كاهش می دهد.نتایج یك پژوهش انگلیسی نشان می دهد افرادی كه روزانه سوپ پیاز می خورند كمتر دچار انباشتگی جرم در رگ های خونی شان می شوندبه عقیده برخی دیگر گلوكوكینین باعث تحریك پانكراس می شود كه وظیفه كنترل میزان گلوكز را دارد. در هر حال تاثیری كه پیاز در مقابله با مشكلات قلبی عروقی دارد برای افرادی كه از دیابت نوع دو رنج می برند و یا پتانسیل ابتلا به آن را دارند مفید است.روش مصرف.بهتر است در این مورد نظر پزشك معالج خود را جویا شوید. در واقع پزشك شما بهتر می تواند تشخیص دهد كه شما می توانید از پیاز استفاده كنید یا نه.با بوی بد دهان بعد از مصرف پیاز چه كنیم؟خیلی ها از ترس بوی دهان از مصرف پیاز خام خودداری می كنند. با این حال مقابله با بوی بد دهان بعد از خوردن پیاز خام كار چندان سختی نیست. كافی است مقداری جعفری، موز یا كیوی میل كنید. بعد از مصرف سیر یا پیاز مقداری جعفری خام بجوید. خواهید دید كه موثر واقع می شود.