محققان دريافتند خوردن گوجه فرنگي منجر
به كاهش سرطان پروستات ميشود. تحقيقات جديد نشان داد كه خوردن بيش از 10 برش
گوجه فرنگي در هر هفته، خطر سرطان پروستات را كاهش ميدهد. دانشمندان انگليسي
دريافتند مرداني كه انواع محصولات گوجه فرنگي تازه، آب گوجه فرنگي و لوبيا پخته
را مصرف كردند به ميزان 18 درصد از خطر ابتلا به سرطان پروستات ايمن ماندند. تيم
تحقيقاتي، رژيم غذايي و شيوه زندگي حدود 20 هزار مرد انگليسي را بين سنين 50 و 69
مورد بررسي قرار دادند. يافتههاي محققان نشان داد كه گوجه فرنگي ميتواند در
پيشگيري از سرطان پروستات حائز اهميت باشد. گوجه فرنگي به دليل داشتن
"ليكوپن"كه يك آنتي اكسيدان است ميتواند در برابر "دياناي"
وآسيب سلولي محافظت كند. اين تحقيقات همچنين نشان داد افرادي كه در روز 5
وعده ميوه و سبزيجات مصرف ميكنند، خطر ابتلا به سرطان در آنها در مقايسه با
افرادي كه دو وعده يا نيم يا كمتر مصرف كرده بودند 24 درصد با كاهش روبهرو بوده
است. دانشمندان همچنين دريافتند دو مؤلفه مربوط به رژيم غذايي با خطر ابتلا
به سرطان پروستات مرتبط است از جمله "سلنيوم" است كه در غذاهايي محتوي
آرد مانند نان و ماكاروني و كلسيم موجود در محصولات لبني مانند شير و پنير يافت ميشد. محققان
ميگويند كه رژيم غذايي و پيشگيري از سرطان، يك مسئله پيچيده با چند پاسخ سياه و
سفيد است و توصيه ميشود كه همه افراد در يك رژيم غذايي متعادل از ميوه و سبزيجات،
استفاده كنند.