توصيههاي بهداشتي
غذاهاي نذري و چند توصيه بهداشتي 11 آبان-93
غذاهاي نذري و چند توصيه بهداشتي 11 آبان-93
بسيار مشاهده شده كه افرادي، مقادير
بسيار زيادي نذري را در يخچال خانه خود انبار و تا چندين روز از آن استفاده ميكنند،
غافل از اينكه غذاي مانده، ارزش تغذيهاي خود را به شدت از دست ميدهد، از اين رو
توصيه ميشود مردم به اندازه مصرف خود، غذا نذري بگيرند.
همزمان با فرارسيدن ايام عزاداري و برپايي مجالس سوگ سالار شهيدان حضرت حسين بن علي(ع)، سنت حسنه نذري دادن نيز رواج بيشتري مييابد، اما دانستن چند نكته بهداشتي در اين مورد خالي از فايده نيست.
دبير انجمن پيشگيري از چاقي در گفت وگو با ايرنا، افزود: نخستين نكته بهداشتي در اين خصوص، نوع مواد مصرفي است كه توصيه ميشود كساني كه قصد اداي نذر دارند، اصول بهداشتي، پاكيزگي و گندزدايي را در تمام مراحل تهيه نذري، يعني انتخاب در خريد، نگهداري، پخت و فرآوري و نهايتاً پخش مراعات كنند.
دكتر "محمد هاشمي" دومين نكته بهداشتي را درباره ظروف سرو نذري عنوان كرد و افزود: ظروف يكبار مصرف پلاستيكي گزينه مناسبي براي خوراكيهاي داغ همچون غذا، شله زرد، چاي و ساير نوشيدنيهاي داغ نيستند، اين ظروف در مجاورت حرارت بالا، موادي را وارد محتويات خود ميكنند كه خاصيت سرطانزايي دارد.
وي ادامه داد: بهتر است در اين موارد، از ظروفي همچون ظروف مقوايي استفاده شود.
دكتر هاشمي گفت: بسيار مشاهده شده كه افرادي، مقادير بسيار زيادي نذري را در يخچال خانه خود انبار و تا چندين روز از آن استفاده ميكنند، غافل از اينكه غذاي مانده، ارزش تغذيهاي خود را به شدت از دست ميدهد، از اين رو توصيه ميشود مردم به اندازه مصرف خود نذري بگيرند.
وي افزود: هنگامي كه غذا در حجم بالا تهيه ميشود، حاوي مقادير بالاتري از چربي است، بويژه اينكه برخي هياتها از چربيهاي حيوانات ذبح شده نيز در طبخ استفاده ميكنند، از اين رو بهتر است افرادي كه دچار مشكلات قلبي عروقي، چربي خون و چاقي و اضافه وزن هستند، با احتياط بيشتري از اين نذريها استفاده كنند.
وي گفت: قرار نيست از همه نذوراتي كه در سر راه توزيع ميشود استفاده كنيم. در روزهاي تاسوعا و عاشورا علاوه بر خوراك، نوشيدنيهايي همچون شربت و شير كاكائو نيز به وفور در ميان عزاداران پخش ميشود، اما بايد دانست فارغ از نيت خير توزيع كنندگان اين نذورات، مصرف بيش از اندازه اين خوردنيها نه تنها با روح عزاداري منافات دارد بلكه ميتواند همان عوارض پرخوري از جمله سوءهاضمه، عدم تعادل قندخون و اضافه وزن را در پي داشته باشد
همزمان با فرارسيدن ايام عزاداري و برپايي مجالس سوگ سالار شهيدان حضرت حسين بن علي(ع)، سنت حسنه نذري دادن نيز رواج بيشتري مييابد، اما دانستن چند نكته بهداشتي در اين مورد خالي از فايده نيست.
دبير انجمن پيشگيري از چاقي در گفت وگو با ايرنا، افزود: نخستين نكته بهداشتي در اين خصوص، نوع مواد مصرفي است كه توصيه ميشود كساني كه قصد اداي نذر دارند، اصول بهداشتي، پاكيزگي و گندزدايي را در تمام مراحل تهيه نذري، يعني انتخاب در خريد، نگهداري، پخت و فرآوري و نهايتاً پخش مراعات كنند.
دكتر "محمد هاشمي" دومين نكته بهداشتي را درباره ظروف سرو نذري عنوان كرد و افزود: ظروف يكبار مصرف پلاستيكي گزينه مناسبي براي خوراكيهاي داغ همچون غذا، شله زرد، چاي و ساير نوشيدنيهاي داغ نيستند، اين ظروف در مجاورت حرارت بالا، موادي را وارد محتويات خود ميكنند كه خاصيت سرطانزايي دارد.
وي ادامه داد: بهتر است در اين موارد، از ظروفي همچون ظروف مقوايي استفاده شود.
دكتر هاشمي گفت: بسيار مشاهده شده كه افرادي، مقادير بسيار زيادي نذري را در يخچال خانه خود انبار و تا چندين روز از آن استفاده ميكنند، غافل از اينكه غذاي مانده، ارزش تغذيهاي خود را به شدت از دست ميدهد، از اين رو توصيه ميشود مردم به اندازه مصرف خود نذري بگيرند.
وي افزود: هنگامي كه غذا در حجم بالا تهيه ميشود، حاوي مقادير بالاتري از چربي است، بويژه اينكه برخي هياتها از چربيهاي حيوانات ذبح شده نيز در طبخ استفاده ميكنند، از اين رو بهتر است افرادي كه دچار مشكلات قلبي عروقي، چربي خون و چاقي و اضافه وزن هستند، با احتياط بيشتري از اين نذريها استفاده كنند.
وي گفت: قرار نيست از همه نذوراتي كه در سر راه توزيع ميشود استفاده كنيم. در روزهاي تاسوعا و عاشورا علاوه بر خوراك، نوشيدنيهايي همچون شربت و شير كاكائو نيز به وفور در ميان عزاداران پخش ميشود، اما بايد دانست فارغ از نيت خير توزيع كنندگان اين نذورات، مصرف بيش از اندازه اين خوردنيها نه تنها با روح عزاداري منافات دارد بلكه ميتواند همان عوارض پرخوري از جمله سوءهاضمه، عدم تعادل قندخون و اضافه وزن را در پي داشته باشد