9 ميوه براي مقابله با اشتهاي شما

خوراكي‌ها
9 ميوه براي مقابله با اشتهاي شما
9آذر-93
هيچ غذا يا خوراكي نمي‌تواند چربي بدن را آب كند، اما 9 ميوه مقوي و پرانرژي وجود دارد كه اشتهاي شما را براي غذاهاي پرچرب گرفته، قند خون را متعادل كرده و متابوليسم بدن را افزايش مي‌د هد. براساس آمارهاي جهاني اكنون يك سوم مردم جهان با چاقي و مشكلات آن روبرو هستند از اين رو كارشناسان علم تغذيه مي‌گويند، مصرف مداوم و روزانه سبزيجات و ميوه‌ها براي پيشگيري از چاقي ضروري و اثربخش است.
ميوه‌ها و سبزيجات از مواد غذايي هستند كه ميزان كالري كمي دارند و با خوردن آن فرد احساس سيري مي‌كند و همين عامل مانع از پرخوري مي‌شود.
*سيب
هر سيب به اندازه تقريبي يك شيريني كوچك كالري دارد و به همان اندازه نيز از الياف برخوردار است. دانشمندان برزيلي طي پژوهشي دريافتند افرادي كه در روز فقط سه سيب مي‌خورند بيش از كساني كه روزانه فقط سه شيريني سالم مصرف مي‌كنند، وزن كم مي‌كنند. اما پوست سيب نبايد كنده شود. اين پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه بين اسيد اورسوليك موجود در پوست سيب و خطر چاقي رابطه‌اي معكوس وجود دارد.
*شاه بلوط
شاه بلوط از همه خواص آجيل‌ها برخوردار است، بي‌آن كه كالري يا چربي موجود در آنها را داشته باشد. شاه بلوط همچنين منبع خوبي براي پروتئين، الياف و ويتامين
E است. اما برخلاف ديگر آجيل‌هاي درختي، از ويتامين ث هم به حد وفور برخوردار است.
گفته مي‌شود كه ويتامين ث در سوخت و ساز چربي موثر است.
*كلم بروكلي
تنها مصرف 226 گرم از اين خوراكي فوق‌العاده مغذي، روزي 4 گرم الياف و بيش از ميزان لازم ويتامين ث وارد بدن مي‌كند. بنا به گزارش مجله معتبر ژورنال تغذيه، هرچه ويتامين ث در بدن بيش‌تر باشد به سوخت چربي بيشتر كمك مي‌كند.
*كدو حلوايي
حتي پس از پختن، 88 درصد وزن كدوحلوايي را آب تشكيل مي‌دهد. بنابراين معده را پر كرده و جاي كمي براي كالري‌هاي اضافي مي‌گذارد. از آنجا كه 3 درصد آن را الياف تشكيل مي‌دهد، پس منبع خوبي براي كسب الياف مورد نياز بدن است.
*تخمه كدو
تخمه كدو مقدار زيادي پروتئين، چربي مفيد و الياف را در پوسته كوچك خود ذخيره كرده است. هر سه اين مواد به آهستگي هضم و جذب بدن مي‌شوند. آهستگي اين روند هضم براي مدت طولاني به انسان احساس سيري مي‌دهد و ميزان قند خون را ثابت نگاه مي‌دارد.
*شلغم
شلغم جزو سبزيجات ريشه‌اي است كه سه ماده مغذي مفيد براي كم كردن وزن را يك جا داراست: الياف، كلسيم و ويتامين ث. تنها الياف موجود در شلغم (بيش از 2درصد) آن را گزينه‌اي طبيعي براي كم كردن وزن مي‌كند.
*دانه كاج
اسيدهاي چرب موجود در هسته كاج موجب افزايش ترشح هورموني در بدن مي‌شود به نام كولسيستوكينين، كه بنا به برخي از گزارش‌ها، حس سيري به انسان مي‌دهد. به علاوه، كساني كه اهل آجيل خوردن هستند به طور كلي از كساني كه آجيل نمي‌خورند كمتر چاق مي‌شوند.
*گلابي
گلابي سرشار از الياف و مملو از ويتامين ث است. نتايج گزارش‌هاي اخير حاكي از آن است كه مواد مغذي موجود در گلابي همچنين قابليت متابوليسم بدن را افزايش مي‌دهد. به علاوه، مصرف گلابي خطر ابتلا به ديابت نوع دوم را كاهش مي‌دهد.
*انجير
انجير تازه يا خشك سرشار از الياف است، به ميزان 4 گرم در هر 100 كالري. انجير همچنين كلسيم زيادي دارد كه براي سوخت و ساز بدن بسيار مفيد است. انجير در ضمن اشتياق به مصرف قند را كاهش مي‌دهد