چرا هويج بخوريم؟

خوراكي‌ها
چرا هويج بخوريم؟
6آذر-93
يك كارشناسي ارشد صنايع غذايي گفت: تحقيقات نشان داده است كه هويج خطر بروز سرطان ريه، سينه و روده را كاهش مي‌دهد. "علي‌اكبر كمالي اردكاني" گفت: هويج سرشار از بتاكاروتين است كه در كبد به ويتامين A تبديل مي‌شود. ويتامين A در قرنيه چشم به رودوسپين تبديل مي‌شود كه رنگدانه‌اي بنفش رنگ لازم براي بينايي است. وي ادامه داد: بتاكاروتين چشم را در برابر زوال ماكولا و آب‌مرواريد ناشي از بالا رفتن سن نيز محافظت مي‌كند. در يك تحقيق مشخص شد افرادي كه مقدار زيادي بتاكاروتين مصرف مي‌كنند، تا 40 درصد كمتر در معرض زوال ماكولا قرار مي‌گيرند. اين كارشناس صنايع غذايي اظهار كرد: محتوي بالاي بتاكاروتين به عنوان يك آنتي‌اكسيدان در برابر تخريب سلولي ناشي از متابوليسم طبيعي بدن عمل مي‌كند و پير شدن سلول‌ها را كند‌تر مي‌كند. "كمالي" با اشاره به خاصيت محافظت كنندگي هويج از قلب، گفت: تحقيقات نشان داده است كه رژيم‌هاي غذايي كه در آن مقدار زيادي كاروتينوئيد وجود داشته باشيد، خطر بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهد. هويج نه تنها حاوي بتاكاروتين است، بلكه آلفاكاروتين و لوتئين نيز در خود دارد. مصرف منظم هويج سطح كلسترول را نيز كاهش مي‌دهد زيرا فيبرهاي محلول موجود در هويج با اسيدهاي صفرا پيوند مي‌زنند. وي با بيان اين كه هويج خاصيت پاكسازي بدن را دارد، افزود: ويتامين A به كبد براي بيرون كردن سموم بدن كمك مي‌كند. صفرا و چربي موجود در كبد را كاهش مي‌دهد. فيبرهاي موجود در هويج به تميز كردن روده و تسريع حركت مواد زائد كمك مي‌كند. اين كارشناس افزود: هويج دندان‌ها و دهان را تميز مي‌كند. ذرات باقيمانده غذا را مانند مسواك يا خميردندان از لاي دندا‌نهايتان بيرون مي‌كند، لثه‌ها را تحريك كرده و بزاق زياد ترشح مي‌كند كه ايجاد اسيد و باكتري سازنده كرم‌خوردگي دندان را متوازن مي‌كند. وي خاطرنشان كرد: در تحقيقي كه در دانشگاه هاروارد انجام گرفت مشخص شد كه افرادي كه بيشتر از 6 عدد هويج در هفته مي‌خورند در مقايسه با آنهايي كه در ماه فقط يك هويج يا كمتر مي‌خورند، كمتر دچار سكته مي‌شوند