وزیر فرهنگ و ارشاد : 1.5 میلیون اثر خطی ایران در کشورهای دیگر نگهداری می شود

وزیر فرهنگ و ارشاد : 1.5 میلیون اثر خطی ایران در کشورهای دیگر نگهداری می شود  10اسفند-95

مگر ادعا نمی شود ایران امن وآزادترین کشور جهان وقدرت برتر منطقه است .خوب برای چه 1.5 میلیون آثار خطی کشور در کشورهای دیگر نگهداری می شود؟
گرگان - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بیش از یک میلیون و 500 هزار نسخه اثر خطی ایران در کشورهای دیگر از جمله هند و آسیای میانه نگهداری می شود که نشان بارزی از غنای فرهنگی و تاریخی کشورمان است.
به گزارش خبرنگار ایرنا سیدرضا صالحی امیری عصر دوشنبه در مراسم رونمایی از دانش نامه 3 جلدی گلستان در سرسرای میرداماد گرگان اظهار کرد: بر اساس بررسی های انجام شده بیش از 2 میلیون اثر خطی ایرانی در موضوعات گوناگون شناسایی شده که فقط 500 هزار جلد آن در داخل کشور وجود دارد.
وی بیان کرد: در همه کتابخانه های بزرگ و مرجع جهان رد پای آثار خطی ایران قابل مشاهده بوده و فرهنگ ایرانی در همه گستره بزرگ و پهناور جهان سایه گسترانده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بخش عمده این اتفاقات بزرگ و تالیفات ماندگار در شرایطی رقم خورد که غرب در مطلق فرهنگی به سر می برد و هنوز فاصله زیادی با دنیای توسعه یافته امروز داشت.
صالحی امیری افزود: دنیا به دنبال تصاحب این آثار ارزشمند ایران و ثبت آنها است که اگر فرصت سوزی های گذشته نبود تاکنون بسیاری از این آثار به ثبت می رسید.
وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید در دوران فعالیت خود با درک اهمیت این موضوع 43 اثر را به ثبت ملی ، 7 اثر را ثبت منطقه ای و 9 اثر را به ثبت جهانی رساند و غنای فرهنگی ایران به گونه ای است که تا یک قرن بعد هم می توانیم ثبت آثار تاریخی و فرهنگی کشور را ادامه دهیم.
وی خاطرنشان کرد که مرز جغرافیایی ایران پهنه ای بزرگ به گستره همه جهان است و در هر نقطه آن می توان ردی از یک رمز و راز جدید پیدا کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تالیف دانش نامه گلستان اشاره کرد و گفت: انتشار 3 جلد از این دانش نامه در 350 مدخل بخش های مختلف سرزمین گرگان نشانه آشکار از تبار تاریخی و فرهنگی این منطقه و فرصتی بسیار مناسب برای انتقال آن به نسل پژوهنده آینده است.
صالحی امیری بیان کرد: همه استان های کشور بر اساس طرح ارائه شده وزارت فرهنگ و ارشاد باید دانش نامه اختصاصی استان خود را تهیه کنند اما گلستان پیش از ارسال این تکلیف اقدام به تدوین آن کرد و غنای تاریخی و فرهنگی خود را به اثبات رساند.
وی افزود: باید به دنیا ثابت کنیم تصویر به نمایش گذاشته از ایران نباید تصویر کشوری دارای ذخایر نفتی و انرژی هسته ای باشد و همگان باید ایران را تاریخ پرافتخارش و فرهنگ اصیلش بشناسند.
رییس موسسه فرهنگی میرداماد هم در این مراسم گفت: 75 پژوهشگر گلستانی در مدت 10 سال این 3 جلد را تدوین و تهیه کردند تا میراثی ارزشمند را برای آیندگان به ارث بگذارند.
حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی نورمفیدی اظهار کرد: این پژوهندگان افسران جنگ نرم و از عوامل اصلی انتقال تاریخ پرافتخار منطقه به نسل های آینده هستند.
وی بیان کرد: دانش نامه نویسی بر خلاف آنچه که برخی ها گمان می کنند قدمتی طولانی در ایران و جهان اسلام دارد و نمونه های فراوانی از دانش نامه ها به شکل و سیاق اولیه را می توان در ایران یافت.
به گزارش ایرنا دانشنامه گلستان دربرگیرنده مقالات مربوط به استان گلستان است و به معرفی سرزمینی می پردازد که به لحاظ تاریخی بر اساس شواهد باستان شناسی موجود در غارهای تاریخی و تپه های باستانی نشانگر قدمت زندگی در پیش از تاریخ و عصر باستان آن است.
بر این اساس در کتیبه داریوش هخامنشی نام گرگان ورکانه و در کتب پهلوی از آن به اسم گورکان یاد شده است هر چند یونانیان نیز به آن هیرکان می گفتند و تاریخ پس از اسلام این سرزمین به نامهایی همچون جرجان، تمیشه، آبسکون و استرآباد است.
دانش نامه گلستان در مجموع در دو حوزه علوم انسانی و هنر و علوم طبیعی تلاش می کند اطلاعات لازم را در اختیار خواننده قرار دهد و نزدیک به 100 مَدخل آن صرفا در حوزه علوم طبیعی است که 35 مورد آن فقط به آبهای استان می پردازد.
3091/6203
*
خبرنگار: میثم محسنی **انتشار دهنده: مهدی کرمانی