۱۰ اقدامی که ملت‌ ایران باید برای جلوگیری از جنگ انجام دهد


الجزیره»؛
 در این پیشنهاد 10 بندی هیچ اشاره ای به سیاست تحریک آمیز خامنه ای وپاسداران  نشده است و به نقش مداخله جویی شان درامور کشورهای منطقه وهمسایه  پرداخته نشده است .در مقابل ضمن اتهام زدن وتوهین کردن به مخالفان برون مرز تعریف و تمجید از سخنرانی اصغر فرهادی  درمراسم جایزها سکار شده ورهنمودداده که لابی های حامی رژیم قرون وسطایی جنگ افروز ولایت فقیه مقیم آمریکا از سناتورهای آمریکایی به خواهند تحریم ها را کاهش بدهند و..... معلوم نیست چرا پایگاه خبری الجزیره این گزارش دریافتی سفارشی را بازتاب داده است؟
برای آنهایی که مراحل مقدماتی حمله و اشغال افغانستان در سال ۲۰۰۱ و حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ را به یاد دارند، «اهریمن‌انگاری» یک ملت مرحله اول حمله به کشورها بوده است. در نتیجه شاید ملت‌ها نتوانند جلوی بروز یک جنگ را بگیرند اما قطعا می‌توانند هزینه‌های آغاز یک جنگ دیگر را برای آمریکا بالا ببرند. در این مقاله ده رویکردی که ایرانی‌ها می‌توانند برای بالا بردن هزینه‌های جنگ در پیش بگیرد، آمده است.
به گزارش ایلنا، پایگاه خبری «الجزیره» در گزارشی به امکانات جلوگیری از جنگ توسط مردم یک کشور فارغ از نوع حکومت آنها پرداخته و در این مقاله به اظهارنظرهای جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران اشاره کرده و گفته مردم ایران وظیفه دارند هزینه‌های آغاز یک جنگ(در صورت بروز) را برای متجاوز بالا ببرند.
نویسنده این مقاله نوشت: اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ این سوال را به وجود آورده که حال مردم عادی مستقل از تصمیم‌گیری طبقه حاکم چه کار باید بکنند که دست کم کار را برای نظامی‌های آمریکا که امروز تحت فرماندهی یک فرمانده کل متزلزلند سخت کند؟
برای آنهایی که مراحل مقدماتی حمله و اشغال افغانستان در سال ۲۰۰۱ و حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ را به یاد دارند باید بگویم «اهریمن انگاری» یک ملت مرحله اول حمله به کشورها محسوب می‌شود.
در این مقاله ۱۰ رویکردی که ایرانی‌ها می‌توانند در پیش‌دستی برای جنگ علیه کشورشان در پیش بگیرند از سوی نویسنده مقاله عنوان شده است:
۱- واژه «ایران» به نمایندگی از مردم این کشور به کار برده می‌شود نه حاکمیت.
مردم کشورهای منطقه جز ایران در دام دولت‌هایشان افتاده‌اند و هیچ کنترلی بر عملیات‌های دیپلماتیک و نظامی حاکمیتشان ندارند. حکومت‌ها در پی نجات خودشان هستند در حالی که ملت‌ها باید هزینه‌های گزاف این اهداف حکومت‌هایشان را بپردازند.
۲- اپوزیسیون‌های خارج‌نشین را باید تقبیح کرد. هیچ یک از این‌ها مشروعیتی در ایران ندارند. نفرت کورکورانه از جمهوری اسلامی یکی از ویژگی‌های این نیروهای خائن است و برای آنها مهم نیست که این نفرت چه نتایجی برای مردم ایران به دنبال خواهد داشت. هیچ یک از اپوزیسیون خارج‌نشین نماینده مردم ایران نیستند.
۳- باید به اپوزیسیون داخلی اجازه اظهارنظر بیشتری داد. این نیروها باید برای مقابله با جنگ و تقاضای آزادی‌های مدنی بسیج شوند.
۴- یک ملت دموکراتیک‌تر کمتر مورد حمله نظامی از سوی آمریکا یا متحدانش قرار می‌گیرد. اگر رژیم‌های حاکم در افعانستان و عراق مشروعیت دموکراتیک داشتند آمریکا قادر نبود به راحتی در مورد آنها «اهریمن‌انگاری» کند.
عادت مردم ایران به شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس با محدودیت‌هایی همراه است اما در هر حال به طور منظم انجام می‌شود. انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو باید طیف‌های متنوعی از درخواست‌های دموکراتیک و ضد جنگ را در بر بگیرد.
۵- اصغر فرهادی کارگردان و ترانه علیدوستی بازیگر ایرانی به طور علنی نسبت به ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا اعتراض کردند و به همین دلیل هم در مراسم اسکار شرکت نکردند.
در یک حرکت هوشمندانه صدیق‌خان شهردار مسلمان هندی تبار لندن اعلام کرد که قرار است فیلم فروشنده فرهادی در شهر لندن به طور عمومی اکران شود و حدود ده هزار نفر هم در این اکران عمومی حضور پیدا کردند.
در این صحنه‌های عمومی بین‌المللی هنرمندان ایرانی و نخبگان و همکاران غیرایرانی آنها باید از این نشست‌ها برای اعلام انزجارشان از جنگ استفاده کنند.
۶- نخبگان باید به صراحت تحریم‌های اقتصادی و جنگ را علیه مردم کشورشان محکوم کنند.
۷- ایرانی‌هایی که در صنایع آمریکا مشغولند باید از سرمایه‌های اجتماعی‌شان استفاده کنند و از سناتورها و نمایندگان آمریکا بخواهند که با تحریم‌های بیشتر و اظهارات جنگ‌طلبانه علیه ملت‌شان مخالفت کنند.
۸- ایرانی‌هایی که خارج از کشور زندگی می‌کنند باید به جنبش‌های ضدجنگ در سراسر جهان بپیوندند و صدایشان را از این طریق به گوش جهان برسانند. آنها باید فرهنگ ضدجنگ جهانی را بومی‌سازی کنند.
۹- جامعه ایرانی در آمریکا نقش مهم‌تری بازی می‌کنند. آنها باید به اعتراضات گسترده علیه سیاست‌های داخلی و خارجی ترامپ بپیوندند. اگر آنها نگران جنگ علیه ایران هستند باید جدی‌تر باشند و باید همان اندازه نگران اظهارات ترامپ در مورد محیط زیست، حقوق بومیان آمریکا در درون سرزمینشان، سرکوب رای دهندگان، جامعه مهاجران باشند و اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران باشند.
۱۰-  هیچ یک از این‌ها در واقع جلوی جنگ را نخواهد گرفت؛ اما می‌تواند نظامی‌گری آمریکا را غیر مشروع کنند. وظیفه ما این است که ایرانی‌ها، آمریکایی‌ها و دیگر ملل را علیه هر گونه اقدام نظامی و خصمانه علیه کشورمان متحد کنیم.