گزیده ها قسمت دوم

گزیده ها قسمت دوم  19 اسفند -95
    خبر ويژه 
دولت با افزايش بدهي ها منافع بلندمدت را قرباني مي كند
«دولت با انتشار اوراق قرضه، بدهي هاي خود را افزايش مي دهد و اين روش مي تواند مانند باتلاق، دولت را در خود فرو برد
    
روزنامه اعتماد در گزارشي نوشت: هنگامي که لايحه بودجه دولت براي سال 1396 منتشر شد، اوراق بدهي کانوني ترين نقدها را به خود اختصاص داد. پيش تر مجموع اعتبارات براي بازپرداخت اصل و سود اوراق مالي در لايحه بودجه سال 1396 معادل 11 هزار و 633 ميليارد تومان پيش بيني شده است که دولت در سال آينده براي ايفاي کامل تعهدات خود در رابطه با اوراق مالي تقريبا با پنج هزار و 474 ميليارد تومان کسري مواجه خواهد شد و در صورت عدم اصلاح لايحه بودجه مشکلات عديده اي را موجب خواهد شد. ولي بررسي هاي وزارت اقتصاد مجموع تعهدات دولت از امسال و سال هاي گذشته را تا 25 هزار ميليارد تومان بالابرده که نشان دهنده جدي تر بودن اين مخمصه براي دولت است.
    
اين ميان تصور مي شد با رفتن لايحه به کميسيون تلفيق مجلس، نمايندگان اين ضعف را ديده و درصدد جبرانش برآيند. بررسي ها نشان مي دهد اين اتفاق نيفتاد تا صداي مرکز پژوهش هاي مجلس هم درآيد و نسبت به اين رويه انتقاد کند.
    
محمدباقر نوبخت، سخنگوي دولت سه شنبه به خبرنگاران گفت: «ما از مجلس شوراي اسلامي اجازه گرفتيم تا 40 هزار ميليارد تومان اسناد خزانه اسلامي منتشر کنيم و چيزي حدود 40 هزار ميليارد تومان از اين اسناد را تخصيص داده ايم ولي برخي از اين اسناد هنوز منتشر نشده است. تا هفته آينده 8500 ميليارد تومان اسناد خزانه يک ساله منتشر مي شود که اين اسناد به مثابه چکي است که براي بستانکاران آماده شده است.
    
اين گفته ها نشان مي دهد دولت يازدهم کماکان بازار بدهي را راه خلاصي از شر بدهي ها مي داند. راهي صعب العبور که در ميانه آن هم عيان شده، پايان آن مي تواند بسيار تلخ باشد.
    
در زمينه انتشار اوراق مشکلاتي وجود دارد مانند اينکه براي بازپرداخت اصل و سود اوراق سر رسيد شده در سال آينده پيش بيني شده است که مبلغي حدود پنج هزار ميليارد تومان اوراق منتشر شود.
    
زماني که لايحه بودجه سال آينده توسط دولت تنظيم شد، بحثي دوباره بر سر اوراق بدهي شکل گرفت. پيش از دولت يازدهم انتشار اين اوراق چندان مرسوم نبود و دولت براي جبران بدهي هاي خود به روش هاي ديگري از جمله رد ديون دست مي زد.
    
دولت يازدهم اين بار با انتشار اوراق بدهي به تلاش براي جبران مافات دست زد. در اين روش قوه مجريه با فروش اوراقي اعم از اوراق مشارکت، اسناد خزانه و صکوک اجاره، منابعي براي جبران بدهي هاي خود به دست مي آورد و به خريداران اين اوراق وعده مي دهد در فرصت مقرر (عمدتا يکساله) پول داده شده از سوي خريداران را به علاوه سود (همواره بيش از 20 درصد) پس دهد. اين راهکار در صورتي موفق خواهد بود که دولت در فاصله خريد اوراق تا سررسيد آن بتواند به منابع مالي مهمي دست يابد و گرنه بدهي ها افزايش پيدا مي کند. شمشير دو لبه اوراق قرضه اگر با تدبير همراه نباشد، در بلندمدت چون باتلاق دولت را در خود فرو مي برد؛ به بيان ديگر اگر مدبرانه از اين روش استفاده نشود، منافع بلندمدت فداي کوتاه مدت مي شوند و مشکلات متعاقب اين کار به مراتب هزينه سخت تري را نسبت به روش هاي ديگر به کشور تحميل مي کند. محاسبات نشان مي دهد در سال آينده دولت بايد 11 هزار و 633 ميليارد تومان را به عنوان بازپرداخت اوراق به مشتريان بدهد. رقمي بالاکه در شرايط فعلي اقتصاد، قيمت جهاني نفت و مشکلاتي مانند عدم ارتباط نظام بانکي ايران در ارتباط گيري با نظام بانکي جهاني، اين بازپرداخت را در هاله اي از ابهام قرار داده است.
    
براساس بررسي هاي به عمل آمده توسط وزارت اقتصاد و با توجه به پيش بيني از وضعيت اقتصادي سال 1396 و سه ماهه پاياني سال جاري و همچنين عملکرد اوراق منتشره در 9ماه نخست سال جاري و سال هاي گذشته، ميزان اعتبارات مورد نياز براي بازپرداخت تعهداتي که تاريخ سررسيد آنها سال آينده است، به رقم 25 هزار و 928 ميليارد تومان بالغ مي شود.
    
در اين ميان، مجموع اعتبارات براي بازپرداخت اصل و سود اوراق مالي در لايحه بودجه سال آينده برابر با يازده هزار و 633 ميليارد تومان است که دولت براي ايفاي کامل تعهداتش در سال 96، با کسري بودجه 14 هزار و 295 ميليارد توماني مواجه خواهد شد.
آيت الله خاتمي: مطرح كنندگان آشتي ملي در پي به فراموشي سپردن فتنه 88 هستند
عضو هيئت رييسه خبرگان با بيان اينکه اختلاف سليقه هاي طبيعي در جامعه وجود دارد، فتنه 88 را اختلاف مبنايي و آشتي ناپذير دانست.
    آيت الله سيد احمد خاتمي، عضو هيئت رييسه مجلس خبرگان رهبري در گفت وگو با رسا، با اشاره به مطرح کردن مقوله آشتي ملي از سوي عده اي در کشور، گفت: مقوله آشتي ملي يا هر واژه اي که مرادف آن است، به دليل دارا بودن بار سياسي منفي، مورد نقد رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.

    وي افزود: بار سياسي منفي اين واژه اين است که بين ملت دعوا وجود دارد و بايد به جاي دعوا آشتي ملي بيايد، اين مسئله گزينه نادرستي است، بحمدالله مردم ما در سطح کلان و در مصالح ملي با يکديگر اختلافي ندارند و نمونه آن راهپيمايي باشکوه 22 بهمن است، حتي دشمناني که تا ديروز مي گفتند صدهاهزار نفر شرکت کردند، امسال اعلام کردند که ميليون ها نفر آمدند.

    عضو شوراي عالي حوزه هاي علميه با بيان اينکه اختلاف سليقه هاي طبيعي در جامعه وجود دارد، اظهار داشت: يک اختلاف مبنايي وجود دارد که آشتي ناپذير است، جريان فتنه جزو اختلافات مبنايي به شمار مي رود.

    وي ادامه داد: هدف جريان فتنه در پوشش و شعار تقلب، براندازي نظام ولايي بود، تقلب رمز اغتشاش بود، کساني که اين مسئله را مطرح مي کنند، افراد اندکي بوده و در برابر جمعيت حدود 75 ميليوني ايران، تعدادي نيستند؛ بنابراين برخي از واژه ها چون بار منفي سياسي دارد، به کاربردني نبوده و بعد از توضيح رهبر معظم انقلاب، به کار بردن اين واژه يا مرادف آن نوعي مخالفت با ايشان محسوب مي شود.

    آيت الله خاتمي با اشاره به تلاش عده اي براي عادي نشان دادن فتنه 88 ابراز داشت: مدت ها است که برخي درصدد به فراموشي سپردن فتنه هستند، گاهي در جلسات خصوصي مي گويند فتنه را فراموش کنيد، تا جايي که در مجلس هم گفته شد تا کي مي خواهيد مسئله فتنه را همچنان مطرح نگه داريد.امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: اين موضوع جزو مسائل روشن است، اين افراد همان هدف فراموشي فتنه را دنبال مي کنند اما بايد بدانند حافظه مردم حافظه زنده اي است و رفتار غلط فتنه گران را در روز عاشورا و هتک حرمتي که به عزاداران سيد الشهدا(ع) شد و همچنين مسائل ديگر اين عرصه را فراموش نخواهند کرد.
رییس فراکسیون امید با بیان اینکه باید از مطالبات حزبی و جناحی دست برداریم گفت: به خاطر شرایط نمی‌توانیم مطالبات سیاسی را دنبال کنیم.
به گزارش فارس، محمدرضا عارف رییس فراکسیون امید شامگاه امروز (دوشنبه) در مراسم حماسه امید با بیان اینکه گام دوم را یا موفقیت جلو بردیم، اظهار داشت: باید پیروی ما در گام سوم باشد چراکه هیچ راهی جز ادامه مسیر گام دوم نداریم.
وی تاکید کرد: ما باید از مطالبات حزبی جناحی و جبهه ای خود اگر لازم باشد دست برداریم چرا که به خاطر شرایط نمی‌توانیم مطالبات سیاسی را دنبال کنیم.
عارف ادامه داد: من در انتخابات 92 برای مشورت گفتم مطمئن هستم سنگی در چاه نمی اندازم.
وی به اقدامات خود در مجلس نیز اشاره و تصریح کرد: علی‌رغم مطالبات جدی که در مجلس داشتم خیلی کارها را نکردم تا مقدمه کارهایی باشد که با مردم میثاق داشتیم. در انتخابات 98 (یازدهمین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی) مردم از ما سوال میکنند که چکار کردیم.
رییس فراکسیون امید با بیان اینکه گفتمان ملی در پارلمان را شش ماه پیش مطرح کردیم و همان مسیر اصلی ماست، گفت:  در مجلس دست برادری به سمت همه نمایندگان دراز کردیم.
عارف با تاکید بر اینکه به مردم تعهد داریم، گفت: هم جوانان، نخبگان، نیروهای تشکیلات و اعضا از ما گله دارند و باید بنشینیم و صحبت کنیم اما امروز فرصت گله نیست باید راه اصلی را با سمت موفقیت بپیماییم.
وی اضافه کرد: بنده شخصا گله جدی از تعدادی از وزرا دارم اما هیچ وقت رسانه‌ای نکردم.
وی با بیان اینکه حضور و جایگاه مردم باید راهبرد اصلی ما باشد، اظهار داشت: همه احزاب اصلاحات باید مسیر مشترک و ادامه گام دوم را طی کنند.
رییس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تاکید کرد: شوراها برای ما خیلی مهم است و شعار ما امید آرامش عقلانی و خرد جمعی خواهد بود.
عارف با یادآوری اینکه در جلسات انتخاباتی سال گذشته به اسم از چهره‌های اصلاح‌طلب عذرخواهی کرده تا مسیر سال 92 ادامه یابد، گفت: احزاب در موضع پیروزی و قدرت از حق خود می‌گذرند و این به مبانی دینی و گفتمانی ما بازمی‌گردد.
وی اضافه کرد: در سال 92 خدمت بزرگی برای مشورت رسیدم و به او گفتم مطمئنم که سنگی در چاهی نمی‌اندازم؛ چرا که در جهان سوم سنگ در چاه نینداختن هنر است.
عارف گفت: دوستان ما علی‌رغم مطالبات جدی که دارند در مجلس خیلی از کارها را نکرده و نمی‌کنند تا بتوانند به  عهد خود با مردم عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه مردم در سال 96 از فراکسیون امید خواهند پرسید که کارنامه برجام را چه کرده‌اند، اظهار داشت: همزمان با هم‌گرایی با فراکسیون امید هم‌گرایی با مجلس را هم در برنامه داریم و دست برادری به سمت همه فراکسیون‌ها دراز کرده‌ایم.
رئیس شورای سیاست‌گذاری جریان اصلاح‌طلبانتصریح کرد: هم جوانان و هم نخبگان از ما گله دارند، اما امروز فرصت کار است و هرچند که خود شخصاً گله‌های جدی از برخی وزرا دارم، اما هیچ‌گاه رسانه‌ای نکردم.
عارف جایگاه مردم در انقلاب را راهبرد اصلی اصلاح‌طلبان خواند و با اشاره به محدودیت‌های شورای عالی اصلاح‌طلبان جهت عضوپذیری در ادامه بیان داشت: این شورا هیچ دخالتی در انتخاب کاندیداهای شوراها در حوزه‌های انتخابیه نمی‌کند و صرفاً اگر اختلافی پیش آید، هماهنگی انجام می‌دهد.
سخنگوی دولت با بیان این‌که «بودجه دولت طی چهار سال انبساطی نبوده است» گفت:طی چهار سال بودجه دولت یازدهم 40 درصد افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت در نشست خبری روز سه شنبه خود با خبرنگاران که در سالن یاران بهشتی سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، ادامه داد: بنابراین افزایش بودجه دولت سالیانه حدود 10 درصد بوده که با توجه به نرخ تورم، می‌توان گفت: بودجه دولت تا حدودی انقباضی بوده است.
وی  با اشاره به اینکه بودجه امسال دولت 237 هزار میلیار د تومان تخمین زده شده بود، افزود: تا تاریخ هفتم اسفند امسال 208 هزار میلیارد تومان هزینه شده است، یعنی حدود 30 هزار میلیارد تومان تا پایان سال باقی مانده است.
نوبخت با اشاره به اینکه منابع دولت از سال 91 از مبلغ 71 هزار میلیارد تومان به 129 هزار میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است گفت:‌ ترکیب منابع دولت در 24 سال کمتر از نفت بوده است و بیشتر منابع از مالیات ها و مقررات گمرکی و به خصوص اوراق مالی تامین شده است.
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به اینکه هزینه های دولت از 120 هزار میلیارد تومان به 190 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است، توضیح داد:‌59 درصد در هزینه های جاری، 67 درصد در عمرانی و 82 درصد در تملک دارایی های مالی اضافه شده است و بودجه جاری به طور کل 66 درصد در امور رفاه اجتماعی، 86 درصد در امور دفاعی و  امنیتی، 82 درصد در امور آموزش و پژوهش و 75 درصد در حوزه بهداشت و سلامت هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه برای بودجه سال 96 لایحه دولت 320 هزار میلیارد تومان تعیین کرده اند که در طول 4 سال تنها 52 درصد اضافه شده است خاطر نشان کرد: البته مجلس این بودجه را به 346 هزار میلیارد تومان افزوده است که با این احتساب نیز افزایش بودجه دولت 65 درصد خواهد بود.
وی توضیح داد:‌ از 320 هزار میلیارد تومان بودجه 24 درصد بودجه جاری و 69 درصد بودجه عمرانی نسبت به سال 95 اضافه شده است.
وی همچنین به مقایسه میزان رشد فصول عمده اعتبارات هزینه ای در مقایسه سال 92 تا 96 پرداخت و گفت:‌رفاه اجتماعی 93.5 درصد ، آموزش و تحقیقات 116 درصد ، سلامت 46/7 و حوزه د فاعی 128 درصد است بنابراین  افزایش بودجه حوزه دفاعی نشان از آن دارد که دولت ضمن آنکه پشت میز مذاکره می نشیند معتقد به برخورداری از اقتدار ملی و اجرای دکترین بازدارندگی است و به آن افتخار می‌کند.
نوبخت در ادامه به علل افزایش بودجه جاری به طور سالیانه اشاره کرد و گفت:‌ افزایش حقوق ها با توجه به نرخ تورم ، تعهدات ناشی در پرداخت یارانه ها و خریدهای تضمینی و انبوه طرح های عمرانی ناتمام از جمله علل افزایش بودجه به طور سالانه است که برای برون رفت از این چالش ها در جهت چابک  سازی نظام اداری،‌حدود 50 هزار نفر از نیروها را کاهش دادیم چرا که رضایت ملی برای ما اولویت اول است.
وی با اشاره به واگذاری به طرح های عمرانی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی خاطر نشان کرد: از ابتدای سال تا الان دو هزار و 529 پروژه ملی استانی با ارزش 19 هزار و 200 میلیارد تومان از طریق واگذاری و مشارکت بخش غیردولتی فعال شده است که در جهت مردمی کردن اقتصاد و اجرای اقتصاد مقاومتی بوده است.
وی همچنین به کمک های انجام شده به مهره های اقتصادی واحدهای تولیدی با اعطای تسهیلات و فعال سازی آن‌ها در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد.
سخنگوی دولت در مورد در آمد های هدفمندی یارانه ها و اینکه گفته می‌شود درآمد سازمان هدفمندی یارانه حدود 80 هزار میلیارد تومان است اما تنها 45 هزار تومان به عنوان یارانه به مردم پرداخت می‌شود گفت: آنچه بنزین ، نفت و گازوئیل می فروشیم درآمد شرکت پالایش و برق و مبلغ به دست آمده از فروش گاز نیز در آمد مربوط به شرکت گاز می باشد  که همه این پولها به خزانه عمومی وارد می‌شود بنابراین پول حاصل از فروش نفت و گاز ، درآمد سازمان هدفمندی به حساب نمی آید و مبلغ خالص حصول این درآمدها به سازمان هدفمندی تعلق می گیرد که با توجه به گزارش دیوان محاسبات خالص دریافتی سازمان هدفمندی 36 هزار و 400 میلیارد تومان است.
به گزارش ایسنا نوبخت در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران و عربستان و اینکه آیا سفر اخیر رئیس‌جمهور به پاکستان در راستای حل اختلافات ایران و عربستان خواهد بود گفت: موضع ما در مورد عربستان روشن است یعنی سیاست جمهوری اسلامی ایران فعالانه است و نه منفعلانه.
نوبخت با بیان اینکه عربستان باید در خصوص عدم حمایت از تروریست ها از خود  دفاع کند اظهار کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران در مورد سوریه مشخص است و در مورد جنایت ها و کودک کشی در یمن نیز عربستان باید از خود دفاع کند. بنابراین اگر لفظ تندی از سوی دولت مردان عربستان شنیده می‌شود فرار به جلو از سوی آن‌ها است.
وی در مورد سفر رئیس‌جمهور به کشور پاکستان به سیاست های جمهوری اسلامی ایران مبنی بر افزایش روابط با کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت:‌ سفر رئیس‌جمهور به پاکستان در مورد گسترش روابط دو جانبه خواهد بود، البته ممکن است در این دیدارها مطالب مختلفی مطرح شود که بخشی از آن‌ها قابل پیش بینی و بخش دیگری غیرقابل پیش بینی است.
نوبخت در مورد نشست هیأت ایرانی  و عربی و مذاکرت در مورد موضوع حج 96 نیز گفت:‌ هنوز جمع بندی نشده است و فقط نظراتمان را به گروه اعزامی گفته ایم بنابراین در صورت جمع بندی از این مذاکرات و نشست ها اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد.
نوبخت در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا ردیف های بودجه 96 قابل تغییر هستند و این تغییر تا چند درصد خواهد بود گفت: مطابق قانون حداکثر 10 درصد می‌تواند جابجایی در این حوزه انجام شود.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری در مورد افزایش حقوق ها گفت:‌ افزایش حقوق و دستمزد به اندازه نرخ تورم سالانه توسط دولت انجام می‌شود که نرخ تورم امسال را 12 درصد قائل شدیم و برای سال آینده نیز 10 درصد اضافه می کنیم.
وی همچنین در مورد افزایش قیمت حامل های انرژی برای سال آینده توضیح داد: هرگونه افزایش قیمت حامل های انرژی باید با تصویب مجلس صورت بگیرد که مجلس در این زمینه تغییری نداده و دولت نیز برای تغییر قیمت حامل های انرژی برای سال آینده تصمیمی ندارد.
نوبخت همچنین در پاسخ به سوالی در مورد برداشت 4/1 میلیارد د لار از صندوق توسعه ملی توسط دولت که در سال اول فعالیت دولت مطرح شده بود گفت:‌ مدتها است  این موضوع ختم شده است و مشخص شد که اشتباه محاسباتی اتفاق افتاده است و برای توضیح آن نیز بیانیه ای نیز صادر شد.
نوبخت در مورد میزان اوراق مشارکت در بودجه 96 نیز گفت:‌  واگذاری های دارایی های مالی در سال 95 ، 38 هزار و 600 میلیارد تومان است که برای سال آینده 44 هزار و 300 میلیارد تومان افزایش می یابد یعنی حدود 15 درصد افزایش خواهیم داشت.
وی توضیح داد:‌استفاده از اوراق اسلامی که بخشی از آن اوراق مشارکت است و اسناد خزانه اسلامی به حساب می آید برای اجرای طرح های عمرانی روشی رایج در دنیا است.
وی همچنین در مورد اجرای طرح سلامت بالا رفتن هزینه های دارویی بیماران به بهانه بی اثر بودن داروهای داخلی و ضرورت استفاده از داروهای خارجی گفت:‌ این امر با سیاست های دولت مغایر است؛ چرا که در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی می خواهیم متکی به تولید داخل باشیم و به جای دادن یارانه به داروهای خارجی ترجیح می دهیم به تولید داروی داخلی کمک کنیم بنابراین در این زمینه بررسی های لازم را انجام خواهیم داد.
سخنگوی دولت در مورد برنامه رئیس‌جمهور برای انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری گفت:‌هر وقت تصمیم قطعی اتخاذ شود اطلاع رسانی خواهیم کرد چرا که در حال حاضر رئیس‌جمهور مشغول به کارهای اجرایی و اداری شان هستند.
وی همچنین در مورد فروش نفت و قیمت دلار در بودجه 96 گفت:‌ قیمت هر بشکه نفت بین 50 تا 55 دلار در بودجه 96 پیش بینی شده است و قیمت دلار نیز حدود سه هزار و 300 تومان در بودجه تخمین زده شده است.
وی در مورد واگذاری پتروشیمی کرمانشاه و نظر دولت در این رابطه گفت:  به طور کل واگذاری ها طبق قانون توسط سازمان خصوصی سازی انجام می‌شود و دولت همواره در این زمینه مورد انتظار است که چرا آهنگ واگذاری ها کند اتفاق می افتد که در این زمینه از مسئولین سازمان خصوصی سازی درخواست خواهم کرد تا توضیحات لازم را به رسانه ها برساند.
نوبخت در مورد اقدامات دولت برای تامین بودجه 55 هزار هکتار زمین کشاورزی استان خوزستان مطابق فرمان مقام معظم رهبری گفت:  رئیس‌جمهور در اولین سفر خود به استان خوزستان برای اجرای خاص رهبری در این زمینه 1/5 میلیارد دلار اختصاص داده است که این رقم تا دو میلیارد دلار افزایش یافت و پرداخت های ‌آن به طور منظم انجام می‌شود بنابراین در این زمینه مشکل خزانه نداریم و پول نقد شده است.
نوبخت با اشاره به اینکه برای هر استان سه ردیف اعتبارات ملی، استانی و استانی ویژه وجود دارد ، گفت: استان خوزستان در هر سه ردیف جزو سه استان اول کشور است.
وی همچنین در مورد موضوع حل مشکل دریاچه گفت:‌در این زمینه 300 میلیارد تومان تا به حال اختصاص داده شده است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات امروز رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه برای اولین بار در طول تاریخ انقلاب اسلامی کاهش تورم همراه با رشد اتفاق افتاده است در حالی که در تاریخ انقلاب اسلامی این اتفاق تکرار شده بود گفت: البته من صحبت های رئیس‌جمهور را نشنیده اما مطمئنم رئیس‌جمهور با توجه به اطلاعات دقیق و کامل از اعداد و ارقام اظهارنظر می‌کنند.
وی در مورد دریافت جایزه اسکار توسط اصغر فرهادی برای فیلم فروشنده و عدم حضور ایشان به خاطر موضع گیری ترامپ در مورد حضور شهروندان هفت کشور مسلمان در آمریکا گفت: سال گذشته نیز به ایشان تبریک گفتم و مراتب خرسندی ام را از حضور هنرمندان برجسته بین‌المللی در ایران زمین بیان کردم و امسال نیز ایشان با مواضع منطقی و ملی شان بیش از پیش نشان دادند که دارای هنر مردم دوستی هستند.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در مورد واریز سود سهام عدالت به حساب مردم و اینکه اقدام در آستانه انتخاباتی امری تبلیغاتی خواهد بود گفت: مطابق قانون باید این پرداخت ها انجام شود و اینکه همزمانی اتفاق می افتد نباید مانع اجرای قانون توسط دولت شود.
وی در مورد اینکه بررسی ها در مورد حضور افراد دو تابعیتی در دولت گفت: معتبر ترین مرجع از نظر اطلاعاتی وزارت اطلاعات است که وزیر اطلاعات به صراحت در این زمینه موضع گیری کرده است و اگر کسی لیستی در این رابطه دارد بهتر است ارائه کند.
سخنگوی دولت همچنین در مورد برنامه دولت برای یکسان سازی حقوق بازنشسته ها گفت:‌سال گذشته تا 20 درصد افزایش حقوق بازنشستگانی که دریافتی زیر 1/5 میلیون داشتند اتفاق افتاد و امسال دولت در لایحه هزار میلیارد تومان برای تعدیل نابرابری ها در حقوق بازنشستگان در نظر گرفته است که مجلس سه هزار و 500 میلیارد به آن اضافه کرده اما در مورد اینکه این رقم بین بازنشستگان با دریافتی کمتر از دو میلیون، یا میان همه بازنشستگان توزیع شود اختلاف نظری وجود دارد که باید بررسی های کارشناسی آن انجام شود.