گزیده خبرهای 3 اسفند – 95 قسمت -2
بحران بیسابقه ریزگردها و قطع آب و برق دراهواز و چند شهر استان
* در هفته گذشته بحران بیسابقه ریزگردها و قطع آب و برق دراهواز و چند شهر استان خوزستان باعث اختلال در تمام فعالیتهای روزمره مردم این استان گردید، بگونهای که موجب تجمع اعتراض آمیز جمع زیادی از شهروندان اهوازی در مقابل استانداری خوزستان شد و فضای رسانهای و مجازی را نیز تحت الشعاع قرار داد. رئیسجمهور و هیئت دولت با اعزام وزیران نیرو وجهاد کشاورزی به خوزستان و بسیج امکانات، اقدام به عملیاتی برای بهبود این بحران نمودند. اگر چه مشکلات خوزستان دست کم ریشه در مدیریت و تصمیمات نادرست در دولتهای گذشته دارد و انتظار مردم از همه مسئولان نظام برای رسیدگی به این مشکلات است. اما مخالفان دولت با سوء استفاده جناحی از ناراحتی و عصبانیت مردم حملات بیسابقه و شدیدی را علیه شخص رئیسجمهور و دولت، برنامهریزی و اجرا کردند. به همین دلیل جمعی از معترضان و تجمع کنندگان با اعلام صریح خواستهها و مطالبات خود از مسئولان نظام برای رفع این مشکلات خواستار برخورد با عوامل اصلی تخریب تالابها و محیط زیست و متولیانی که بانی و باعث این وضعیت در گذشته بوده اند، شدند. آنها اعلام کردند به هیچ وجه اعتراضات ما رنگ و بوی سیاسی ندارد و هر گونه سوء استفاده جناحها و جریانات سیاسی را برای تخریب دولت محکوم میکنیم. آیتالله موسوی جزایری امام جمعه اهواز نیز در نماز جمعه این هفته ضمن حمایت از دولت گفت: «دولت برای رفع مشکلات پیش آمده در خوزستان بخصوص شهر اهواز تمامی امکانات خود را بکار گرفته و امید است بزودی مشکلات برطرف شود.» وی ضمن تایید اعتراضات و تجمعات سالم مردم اهواز، از وضعیت اطلاع رسانی مسئولین دولتی هم گلایه کرد.
آسوشیتدپرس با انتشار خبری مدعی شد که در پیش نویس جدید دستور مهاجرتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا همان ۷ کشور پیشین از سفر به این کشور منع شده اند. به گزارش مهر به نقل از آسوشیتدپرس، در پیش نویس جدید، اتباع همان ۷ کشوری که در فرمان اصلی مورد هدف قرارر گرفته بودند، کماکان از ورود به خاک آمریکا منع می شوند. در پیش نویس اخیر، افرادی که گذرنامه آمریکا را در اختیار دارند، حتی اگر از آن استفاده نیز نکرده اند می توانند به این کشور مسافرت کنند. لازم به ذکر ست، پس از اینکه ترامپ در ۲۷ ژانویه سال جاری میلادی با صدور دستوری از ممنوعیتت سفر اتباع ۷ کشور مسلمان به کشورش خبر داد، دادگاهی در شهر «سیاتل» طی حکمی آن را به صورت موقت لغو کرد. «جیمز رابرت» یکی از قضات فدرال شهر سیاتل ایالت واشنگتن آمریکا طی حکمی، دستور لغو موقت سیاست مهاجرتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور، مبنی بر ممانعت از ورود اتباع هفت کشور مسلمان به خاک آمریکا برای یک بازه زمانی ۹۰ روزه را صادر کرده بود. دولت ترامپ در پی این اقدام و برای لغو حکم این قاضی، از دادگاه دیگری تقاضای بررسی فوری پرونده مذکور را مطرح نمود؛ لیکن این دادگاه حکم خود را مبنی بر لغو فوریت بررسی اعلام و موضوع را به صورت عادی در دستور کار خود قرار داد. دو هفته پیش نیز دادگاه تجدید نظر حکم دادگاه بدوی فدرال را علیه ترامپ مورد تأئید قرار داد تا رئیس جمهور جدید آمریکا پرونده قضائی مربوط به دستور خود را تنها از طریق دادگاه عالی این کشور بتواند مورد پیگیری قرار دهد. گفتنی است، فقدان نام عربستان در فهرست اتباع ۷ کشوری که بر اساس دستور اجرائی «دونالد ترامپ» نمی توانند به آمریکا بروند، تردیدهای زیادی را درباره این حکم به وجود آورده است.
خبرگزاری میزان نوشت: درخواست اعاده دادرسی مهدی هاشمی در دیوان عالی کشور رد شد.در پی محکومیت مهدی هاشمی رفسنجانی به جرم اختلاس، ارتشا و مسایل ضد امنیتی و قطعیت حکم نامبرده در دادگاه تجدیدنظر پس از طی مراحل اداری، حکم به مرحله اجرا درآمد و متهم 18 مرداد 94 جهت تحمل محکومیت به زندان اوین معرفی شد.وی در این پرونده به 10 سال حبس محکوم شد.معاون اول قوه قضائیه 25 مرداد ماه 94 در نشست خبری خود در خصوص اظهارات مهدی هاشمی مبنی بر اینکه حکم صادره اش قانونی نیست، توضیح داد: در اینکه یک مجرم یا محکوم سخنان خاصی را بگوید و اظهار کند حکمش مشکلی داشته امری غیر طبیعی نیست با این حال اگر در چارچوب قوانین باشد مشکلی وجود ندارد.وی در مورد اینکه مهدی هاشمی در اظهارات خود به علنی و غیر علنی برگزار شدن دادگاهش اشاره کرده است، گفت: اینکه یک دادگاه علنی و قابل پخش برگزار شود به تشخیص دادگاه است، وقتی دادگاه تصمیم می گیرد که دادگاه رسیدگی غیر علنی برگزار شود این یعنی تشخیص دادگاه است و آنها تصمیم به این امر گرفته اند.کشف تلفن همراه و سیم کارت از مهدی هاشمی در زندان اوین سخنگوی قوه قضائیه همچنین در 8 شهریور ماه سال 94 در هشتاد و چهارمین نشست خبری خود با اشاره به بازرسی اخیر از بند 7 و 8 زندان اوین و محل نگهداری از مهدی هاشمی گفت: طبق ضوابط زندان هر از گاهی بازرسی هایی به صورت سر زده از برخی از بندها به عمل می آید و گاه وسایل غیرمجاز نیز کشف و سپس ضبط می شود.وی افزود: در هفته گذشته هم از بندهای 7 و 8 زندان اوین بازرسی صورت گرفت و از ایشان هم گوشی و سیم کارت و 30 قطعه سکه از جمله ربع و نیم سکه کشف شد.حجت الاسلام والمسلمین اژهای ادامه داد: داشتن تلفن همراه در زندان غیرمجاز است. علاوه بر این از برخی از زندانیان هم که تلفن همراه و کارت حافظه به همراه داشتند، این وسایل ضبط شد.
سفیر ترکیه امروز و متعاقب اظهار نظرات غیرسازنده برخی مقامات آن کشور در خصوص ایران، به وزارت امور خارجه احضار شد.به گزارش مهر، به دنبال اظهارات غیر سازنده اخیر رئیس جمهو و وزیر امور خارجه ترکیه در خصوص ایران، ابراهیم رحیم پور معاون وزیر امور خارجه کشورمان بعد از ظهر امروز سفیر آن کشور را به وزارت خارجه حضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران را به وی ابلاغ کرد.گفتنی است، رییسجمهور ترکیه اخیراً در جریان سفر به امارات، قطر و عربستان و همچنین وزیر خارجه آن کشور در اجلاس مونیخ اظهار نظرات غیرسازنده ای را در خصوص ایران ایراد کرده بودند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز کرمان از دستگیری ۱۳نفر از اعضای یک باند که اقدام به ایجاد رعب و وحشت در سطح شهر می کردند خبر داد.به گزارش مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کرمان، دادخدا سالاری در تشریح جزئیات این خبر ابراز کرد: در پی شکایت های مردمی مبنی بر ایجاد مزاحمت تعدادی از اراذل و اوباش در دو منطقه از شهر کرمان این موضوع در دستور کار دادستانی و به صورت ویژه بازپرسی شعبه سوم دادسرای عمومی و انقلاب کرمان قرار گرفت.سالاری با بیان اینکه اعضاء این باند با استفاده از سلاح سرد و گرم اقدام به قدرت نمایی و ایجاد رعب و وحشت و نا امنی می کردند، افزود: در راستای ارتقاء امنیت عمومی و اجتماعی شهر کرمان طی مراحل تحقیقات مقدماتی، ۱۳ نفر از اعضای این باند شناسایی،، دستگیر و روانه بازداشتگاه شدند.سالاری تصریح کرد: متهمان باند مذکور با اقدامات مجرمانه و مخل نظم و امنیت عمومی جامعه مزاحمت هایی برای شهروندان در برخی نقاط شهر کرمان ایجاد و موجب نارضایتی مردم را فراهم ساخته بودند.سالاری با اعلام اینکه تعدادی از دستگیر شدگان سابقه دار هستند، بیان کرد: اعضاء این باند جرائمی همچون تهدید، ضرب و جرح عمدی، تیراندازی با سلاح غیر مجاز، اخاذی، قدرت نمایی با چاقو، تحریق عمدی خودرو و تجاوز را در پرونده خود دارند.دادستان عمومی و انقلاب شهر کرمان با تاکید بر این مهم که داشتن شهری امن حق هر شهروند است، بیان کرد: با استعانت از خداوند متعال و تلاش همکاران قضایی و ماموران انتظامی و سایر عوامل ذی مدخل در امر تامین امنیت جامعه قاطعانه اجازه جولان به اراذل و اوباش و تبهکاران را نخواهیم داد.
انفجار مین به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی در منطقه مرزی شهرستان شوش در شمال خوزستان، موجب آسیب جدی به دست یک چوپان نوجوان شد که احتمال قطع آن به دلیل شدت جراحت وجود دارد.به گزارش ایرنا در این انفجار که زمان آن روز جمعه گذشته اعلام شده یک چوپان 13 ساله به شدت مصدوم شد.نیروی انتظامی شهرستان شوش روز دوشنبه با تائید این انفجار اعلام کرد: این انفجار که چگونگی وقوع آن در دست بررسی است در منطقه چنانه در نوار مرزی شوش و هنگام چرای دام برای این نوجوان اتفاق افتاد.مسئول روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شوش نیز به ایرنا گفت:در پی وقوع این حادثه نوجوان مصدوم که دست چپ وی به شدت آسیب دیده بود توسط اورژانس 115 به بیمارستان شوش منتقل شد.رضا معمارزاده افزود: علاوه بر دست چپ این نوجوان، سر ، صورت و شکم این نوجوان نیز آثار ترکش وجود داشت که پس از اقدامات اولیه پزشکی در بیمارستان نظام مافی شوش ، برای ادامه درمان بیشتر به اهواز منتقل شد.بخشی از منطقه عملیاتی دوران جنگ تحمیلی در مرز استان های خوزستان و ایلام و هم مرز با عراق، همچنان آلوده به مین است.