گزیده ها 8 اسفند - 95

گزیده ها 8 اسفند - 95
سردار شریف گفت :همه آزمایش‌های موشکی سپاه مصوب ستاد کل نیروهای مسلح و با هماهنگی شورای امنیت عالی ملی بوده و ریاست این شورا نیز بر عهده ریاست جمهوری است که مصوبات آن به تصویب مقام معظم رهبری می‌رسد.

به گزارش  ایسنا، سردار  سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف  مسئول روابط عمومی کل سپاه ظهر امروز در حاشیه مراسم معارفه مسؤول روابط عمومی سپاه عاشورا در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: همه آزمایش‌های موشکی سپاه   مصوب ستاد کل نیروهای مسلح  و با هماهنگی  شورای امنیت عالی ملی بوده و ریاست این شورا نیز بر عهده ریاست جمهوری است که مصوبات آن به تصویب مقام معظم رهبری می‌رسد.

وی با بیان اینکه قدرت موشکی ایران روال منطقی خود را طی می‌کند، افزود: مطمئن هستیم قدرت موشکی ایران تاثیر بازدارندگی خود را دارد و اگر دشمنان انقلاب دیوانگی کنند سیلی سختی از ملت ایران می‌خورند.

سردار  شریف با بیان اینکه اینکه برجام و برنامه موشکی دو موضوع جداگانه است، اظهار داشت: قطعاً اگر قدرتمندی و عبور نظام از گردنه‌ها نبود دشمن هرگز حاضر به مذاکره نمی‌شد و این ناشی از قدرت دشمن نبوده بلکه ناشی از قدرتمندی ایران بود که حاضر به مذاکره با ایران شدند.

وی با بیان اینکه افزایش توانمندی‌های دفاعی از دوران دفاع مقدس شروع شد، گفت: مجاهدت و آزمایش‌های مکرر که با حمایت‌های مجدانه رهبر معظم انقلاب همراه بوده باعث شد با تلاش‌های جهادی فرزندان ملت به این قدرت دست یابیم که گوشه‌هایی از آن برای متنبه شدن دشمن، در آزمایش‌ها و رزمایش‌هایی که داشتیم به نمایش گذاشته شد.

سخنگوی سپاه با بیان اینکه سیاست نرمش قهرمانه مقام عظمای ولایت یک بار دیگر بی‌اعتمادی و عهدشکنی آمریکا را برای مردم ایران و برخی به اثبات رساند؛ افزود: این موضوع باعث افزایش قدرت نرم‌افزاری ایران در مقابله با آمریکایی‌ها شد.

سردار شریف با بیان اینکه دشمن در ضعیف‌ترین شرایط موجود قرار دارد، گفت: دشمن در منطقه معضلات زیادی دارد و اگر قادر بود، باید مسائل افغانستان، عراق، یمن و سوری را حل می‌کرد.
کارشناس منابع آب وزارت نیرو گفت: فقط مردم مقصر نبودند، حکمرانی آب خوب نبود ١٠ درصد سدهای کشور بیهوده ساخته شده‌اند. قبل از انقلاب ١٣ سد داشتیم و حالا ٦٥٣ سد ساخته‌ایم.

به گزارش شهروند، «جنگ آب؛ ترکیبی که این سال‌ها، بارها به گوش شما خورده است. الگوی غلط مصرف، افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش نیاز و تقاضا، سال‌های خشکسالی و کاهش بارش، مصرف آب ما را در مرز بحران قرار داده است. ایران بیش از یک‌درصد جمعیت و ٠,٥‌درصد آب شیرین دنیا را دارد و ما فاصله‌ای با جنگ بر سر آب نداریم.

هدایت فهمی، کارشناس منابع آب وزرات نیرو به «شهروند» می‌گوید: وضع مصرف آب ایران در مرحله تنش قرار دارد. حتی اگر ١٠‌درصد کاهش بارشی که ‌سال گذشته با آن مواجه بودیم، در‌ سال ‌جاری جبران شده و به صفر رسیده و حتی ١٠‌درصد دیگر افزایش پیدا کند، باز هم مشکل آب کشور ما حل نمی‌شود.

او در ادامه توضیح می‌دهد ما بیش از ٨٠‌درصد از منابع آبی تجدید‌نشونده‌مان را مصرف می‌کنیم که مطابق استانداردهای جهانی صراحتا به معنای ایستادن بر روی خط بحران آب است. علیرضا مقدم‌نیا هم در مقاله‌ای تحت عنوان منابع و مسائل آب در ایران نوشته است میزان بارندگي ثلث متوسط جهاني بوده و میزان تبخیر واقعي سالانه بیش از ٧٠درصد بارش سالانه است. همچنین مصرف سرانه خانگي آب در ایران ١٥٥ لیتر برای هر نفر است که ٧٥درصد آن به صورت پساب برمي‌گردد.

تکلیف نسل‌های بعدی مشخص نیست
مدیریت منابع آب تعریف خاص خودش را دارد. فهمی می‌گوید: مدیریتی درست و صحیح است که بین منابع و مصارف آب به صورت پایدار تعامل ایجاد کند. ما باید بتوانیم با رعایت پایداری و عدالت بین نسلی آب را توزیع کنیم. سال ١٣٠٠، ٧‌میلیون جمعیت داشتیم. در حال حاضر ٨٠‌میلیون نفریم. طبیعی است که این جمعیت به بیش از ١٠ برابر آب شرب نیاز دارد.

ضعف مدیریت مدرن منابع آب
حکمرانی خوب آب در کشور وجود نداشته و مدیریت منابع آب داخل کشور ما مشکلات جدی دارد. این را فهمی به «شهروند» گفته و توضیح می‌دهد: شرط مدیریت درست، استقرار مدیریت به هم پیوسته منابع آب است. در حال حاضر این استقرار در کشور ما ضرورت داشته و نیاز است. البته بهتر است بدانید موضوع فقط و فقط هم مدیریت داخلی منابع آب نیست. بهره‌وری آب پایین بوده و هست. سال‌های پیاپی خشکسالی، الگوهای اشتباه مصرف، افزایش جمعیت و افزایش نیاز به آب همه و همه دست به دست هم داده و کشور به این نقطه رسیده است.

هزار لیتر آب برای پخت قورمه‌سبزی
برای تولید يك کیلوگرم گوشت ١٦‌هزار لیتر آب مصرف می‌شود. این رقم نشان‌دهنده اهمیت آب در جزء جزء زندگی ماست. تصور کنید اگر‌ هزار و ٣٨٠ لیتر آب نداشته باشید، نمی‌توانید یک وعده خورش قورمه‌سبزی بپزید.

فقط مردم مقصر نیستند
فقط مردم را متهم نکنیم. این را فهمی به «شهروند» گفته و توضیح می‌دهد: مدیریت منابع آب در سال‌های گذشته ناکارآمد و نامناسب بوده است. او تأکید می‌کند: حالا دولت موظف است با روش‌های نوین، مثل نمک‌زدایی از آب شور، آب این جمعیت را تأمین کند. همچنین از دیگر وظایف دولت و وزارت نیرو، پیداکردن آستانه تاب‌آوری برای مصرف کشور است. گفتنی است این آستانه توسط وزارت نیرو تعیین شده و حالا نوبت فرهنگ‌سازی و کمک مردم است.

٨٨‌درصد منابع آب‌مان را مصرف می‌کنیم
آستانه تاب‌آوری کشور ٧٠‌میلیارد مترمکعب است. فهمی به «شهروند» می‌گوید این ٧٠‌میلیارد معادل ٦٠‌درصد آب تجدید‌شونده کشور است و آستانه تاب‌آوری ماست اما در حال حاضر ما ٨٨‌درصد از منابع تجدیدشونده آب کشور را مصرف می‌کنیم. او توضیح می‌دهد: تا ‌سال ٧٥ آب در دسترس کشور ما ١٣٠‌میلیارد مترمکعب بود. از یک دوره‌ای به بعد، یعنی از ‌سال ٧٨ کاهش‌ها و شکست‌ها شروع شد و همه منابع حوزه‌های آبی را تحت‌تأثیر قرار داد. حتی جریان آب رودخانه‌ها کم شد و بحران منابع آب داخل کشوری کلید خورد. در ١٥‌سال اخیر، کار به جایی رسید که ١٣٠ تا ١١٦‌میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرد و حتی گاهی به ١١٠‌میلیارد مترمکعب هم رسید. به گفته فهمی اگر کشوری ٤٠‌درصد از منابع آب تجدید‌شونده خود را استفاده کند، روی خط استاندارد ایستاده است. از ٤٠ تا ٦٠‌درصد آن کشور دچار تنش آبی شده است و از ٦٠ تا ٧٠‌درصد آن کشور بحران آب دارد، ما بیش از ٨٠‌درصد از منابع آب خود را مصرف می‌کنیم. درد اینجاست.

١٠‌درصد کاهش بارش کار دستمان داد
در حالی‌ که ما سال‌هاست از خط استاندارد مصرف فاصله گرفته‌ایم، از طرفی سال‌های خشکسالی‌ و کاهش بارش هم مزید بر علت شد و حدود ٢٠‌میلیارد از منابع آب تجدیدشونده ما را کم کرد. از طرفی در‌ سال گذشته دمای کشور یک درجه هم گرم‌تر از سال‌های گذشته اعلام شد و همین گرما تبخیر سالانه را زیاد کرد. هدایت فهمی به «شهروند» می‌گوید: در بهترین حالت می‌توانیم میزان مصرف از منابع تجدیدشونده کشور را به ٦٠‌درصد برسانیم و این در صورتی است که در سال‌های آتی، بارش باران هم افزایش پیدا کند. ما در نقطه تنش آبی ایستاده‌ایم. باید مصرف آب را تا حد معقول کاهش دهیم.

١٠درصد سدهای کشور بیهوده ساخته شد
اگر چه افزایش تعداد سدها در افزایش منابع آب موثر است اما ساختن هر سد باید توجیه محیط‌ زیستی و منابع طبیعی هم داشته باشد. پیش از انقلاب در کشور ١٣ سد داشتیم و حالا به گفته فهمی این عدد به ٦٥٣ رسیده است. در پشت ١٣ سد، ١٣ تا ١٥‌میلیارد مترمکعب آب ذخیره می‌کردیم و پشت ٦٥٣ سد، ٣٧ تا ٣٨‌میلیارد مترمکعب آب ذخیره می‌کنیم. در حالی‌ که ٥٠ برابر سد داریم، تنها ٢,٦ برابر آب بیشتر ذخیره می‌کنیم. فهمی می‌گوید: ایجاد سد و سدسازی به اندازه و بر اساس ظرفیت تاب‌آوری زیست‌محیطی برای جلوگیری از کمبود آب ضروری است. سد دارویی است که اگر زیاد مصرف شود، تبدیل به سم می‌شود. به گفته این کارشناس وزارت نیرو، ٩٠‌درصد سدهای کنونی دارو و کمتر از ١٠‌درصد را می‌توان برای کشور سم دانست.

بحران آب در ایران مدت‌هاست کلید خورده
روزنامه واشنگتن‌پست، تیرماه ۱۳۹۳، در گزارشی اعلام کرد ایران در بین ۲۴ کشوری قرار دارد که وضع آب در آنها خطرناک است. امروز در کمتر از یک‌ سال که از انتشار آن مقاله می‌گذرد، همه کارشناسان این حوزه هشدار می‌دهند بحران آب در ایران مدت‌ها پیش آغاز شده و از مرز خطرناک گذشته و در آینده نزدیک به «جنگ برای آب» مبدل خواهد شد. وزیر نیرو، حمید چیت‌چیان پیش از این گفته بود در حالی در اوایل انقلاب میزان سرانه آب تجدیدشونده به ازای هر فرد ایرانی چهار‌ هزار متر مکعب بود که در حال حاضر این رقم کمتر از یک‌هزار و ٦٠٠ مترمکعب است.

طبق برآوردهای بین‌المللی، کشورهایی که میزان سرانه آب تجدیدشونده آنها از یک‌هزار و ٧٠٠ مترمکعب کمتر باشد، در تنش آبی قرار دارند و اگر این رقم از یک‌هزار مترمکعب کمتر باشد، آن مناطق وارد بحران آب می‌شوند. وزیر نیرو گفت: متوسط آب تجدیدشونده در کشور کمتر از یک‌هزار و ٦٠٠ مترمکعب است و توزیع این مقدار آب در مناطق مختلف کشور یکسان نیست؛ به‌ طوری که برای مثال میزان سرانه آب تجدیدشونده در شرق دریاچه ارومیه کمتر از ٦٠٠ مترمکعب است.

آب بی‌رویه برداشت کردیم، زمین‌ها فرو نشست
پدیده فرونشست زمین یکی از خطرناک‌ترین ماحصل‌های بی‌آبی است. بر پایه یافته‌های پژوهشی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی در چند دهه گذشته به دلیل رشد جمعیت و خشکسالی‌ها افزایش یافت.

ساخت سدها و حفر چاه‌های جدید مجاز و غیر مجاز به تنش موجود افزود و سبب کاهش شدید و بدون بازگشت منابع آب، افت سطح آب، تغییر شدید کیفی و در آخر خشکیدگی بسیاری از چاه‌ها شد. فرونشست زمین و نشت گاز (بیست و هشتم خردادماه)، فرونشست زمین در خیابان پیامبر(ص) (یازدهم شهریورماه) و انفجار تأسیسات برق در محله ستارخان (چهاردهم شهریورماه) در یک موقعیت جغرافیایی خاص (شمال غرب) آژیر خطر را برای پایتخت‌نشینان به صدا درآورد. فرونشست زمین در تهران ٩٠ برابر میزان بحرانی اعلام شده از سوی اتحادیه اروپاست و هر روز یک میلیمتر از زمین تهران نشست می‌کند که با ٣٦ سانتیمتر نشست سالیانه، بین کشورهای جهان رکورددار است.

چرا بحران داریم؟
دکتر امین علیزاده در اصول هیدرولوژی کاربردی ویرایش پنجم گفته است ايران سرزميني كوهستاني است كه دو رشته كوه البرز و زاگرس همانند ديواره‌اي مانع رسيدن ابرهاي باران‌زا از شمال و غرب كشور  به بخش‌هاي مركزي مي‌شوند و به همين دليل نيز بخش اعظم كشور را مناطق خشك و نيمه‌خشك تشكيل مي‌دهد. كمبود منابع آبي همواره به‌ عنوان يك عامل محدودكننده فعاليت‌ها در كشور مطرح بوده است. در چنین شرایط اقلیمی‌ای ما به‌ عنوان مصرف‌کننده موظفیم کمتر دل به دریا زده و هر کار دل‌مان می‌خواهد با آب شرب بکنیم. از طرفی دولت‌هایی که یکی پس از دیگری روی کار می‌آیند هم باید در نظر بگیرند تنها مدت صدارتشان خوش ندرخشند و فکری طولانی‌مدت برای آب کشور کنند.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که جمعیت ایران در‌ سال ١٤٠٠ به ٩٧‌میلیون نفر خواهد رسید و مقدار آب مورد نیاز برابر ١٣٠‌میلیارد مترمکعب خواهد بود که تأمین این میزان آب از منابع تجدیدپذیر آبی کشور امکان‌پذیر نخواهد بود. چطور ممکن است که از مردم انتظار افزایش جمعیت داشته باشیم در حالی‌ که در همین لحظه کارشناسان مختلفی معتقدند جنگ آب بیخ گوش‌مان است؟»
«در گذشته تیم‌های اروپایی ستاره‌های تیم ملی را به خدمت می‌گرفتند و از این ترانسفرها پول کلانی نصیب باشگاه‌های ایرانی می‌شد. به طور مثال پرسپولیس در برهه‌ای که رضایتنامه دائمی مهدی مهدوی‌کیا را صادر کرد، ۵ میلیون مارک پول گرفت که به وقت خود پول قابل ملاحظه‌ای بود

روزنامه خبرورزشی در ادامه نوشت: «از ترانسفرهای صورت گرفته، خیلی از باشگاه‌ها منتفع شدند. حتی باشگاه پاس تهران که رسول خطیبی و وحید هاشمیان را به تیم هامبورگ داد. اما به نظر می‌رسد چند وقتی است تیم‌های اروپایی سیاست خود را عوض کرده‌اند. آنها با کمترین هزینه‌ها جوانان زیر ۲۰ سال ایرانی را به خدمت می‌گیرند و بعد از چند فصل استفاده، آنها را به قیمت کلانی می‌فروشند؛ سیاستی که به مذاق جوانان ایرانی هم خوش آمده چون آنها متأسفانه در تیم‌های لیگ برتری به بازی گرفته نمی‌شوند و به این ایمان رسیده‌اند که حضور در فوتبال اروپا از هر حیث به سود آنهاست؛ چرا که هم از نظر فنی رشد می‌کنند و هم از نظر مالی. از همه مهم‌تر با چند بازی خوب مورد توجه رسانه‌های داخلی قرار می‌گیرند و طبیعی است کی‌روش هم آنها را به تیم ملی دعوت کند.

۱۳ میلیونی که باید به ایرانی‌ها می‌رسید 
شروع این سیاست با سردار آزمون بود؛ سرداری که در تیم ملی جوانان چهره شد اما در سپاهان به بازی گرفته نمی‌شد. او بعد از حضور در روبین‌کازان و چهره شدن در این تیم به روستف رفت و حالا باشگاه روستف برای او ۱۳ میلیون یورو قیمت گذاشته است. اگر سپاهان از این بازیکن بهره می‌گرفت و از او حمایت می‌کرد، اکنون صاحب یک سرمایه ۱۳ میلیون یورویی بود. بی‌شک باشگاهی که با پرداخت این پول سردار را به خدمت بگیرد، در آینده این بازیکن را با قیمت بیشتری خواهد فروخت.  علیرضا جهانبخش هم نمونه دیگری از جوانان شایسته ایرانی بود؛ بازیکنی که البته در داماش به بازی گرفته می‌شد اما با مبلغ کمی به تیم نایمخن فروخته شد. در ادامه نایمخن با یکی، دو فصل استفاده از این بازیکن او را به آلکمار فروخت؛ با قیمت ۵/۱ میلیون یورو. حال آلکمار روی این بازیکن ۳ میلیون یورو قیمت گذاشته است. همه این‌ها به کنار. در یکی، دو فصل اخیر از او در بازی‌های لیگ برتر به ‌نحو ‌احسن استفاده کرده و علیرضا زننده گل‌های حساسی بوده و پاس گل‌های سرنوشت‌سازی هم داده است. با این روند دور نیست که شاهد افزایش قیمت علیرضا جهانبخش هم باشیم.

شکاری با ۱۰۰ هزار دلار روستوفی شد
همان‌ طور که در جریان قرار گرفته‌‌اید، رضا شکاری با پرداخت ۱۰۰ هزار دلار به تیم ذوب‌آهن به روستف رفت. اگر چه ذوب‌آهن این پول را نمی‌پذیرد و پیگیر شکایت خود از این بازیکن است اما رضا شکاری می‌گوید در قراردادم آمده، می‌توانم با پرداخت ۱۰۰ هزار دلار به تیم خارجی بروم. رضا شکاری در روستف ستاره خواهد شد. او را در ترکیب ذوب‌آهن خیلی کم دیدیم؛ همان بازیکنی که فصل گذشته به پرسپولیس گل زد. بازی‌های درخشان او در جام ملت‌های جوانان آسیا که منجر به صعود تیم ملی به جام‌ جهانی‌ شد برای حضور در ترکیب ثابت ذوب‌آهن کافی نبود. او حال می‌رود بازی در لیگ برتر روسیه را تجربه کند و بعد از آن حضور در جام‌جهانی‌ زیر ۲۰ سال در کره‌جنوبی را. این‌ها فرصت‌های خوبی است که رضا شکاری هنرنمایی‌های خود را نشان دهد اما دستاورد این بازی‌های خوب، سود کلانی بود که به تیم روستف خواهد رسید. هر کس دیگر هم جای رضا شکاری بود، این پیشنهاد را می‌پذیرفت؛ پول بهتر، باشگاه اروپایی و در نهایت تیم ملی. در حالی که اگر رضا شکاری در ترکیب ذوب‌آهن به بازی گرفته می‌شد، حتماً باشگاه قرارداد سختگیرانه‌ای با او می‌بست و چه بسا با راهیابی به اردوی تیم ملی در آینده نزدیک در ذوب‌آهن می‌ماند. البته فقط رضا شکاری نیست که در لیگ برتر به بازی گرفته نمی‌شود و اگر هم به بازی گرفته شود، برای دقایقی است. خیلی از بازیکنان تیم ملی جوانان هستند که به بازی گرفته نمی‌شوند. مثل رضا کرملاچعب که کاپیتان تیم ملی جوانان است. او تا به اینجای کار حتی یک دقیقه هم برای پرسپولیس بازی نکرده. این روزها نیما میرزازاد هم بازی نمی‌کند همچنین نیما طاهری. می‌شود از شاهین عباسیان هم نام برد، محمد سلطانی‌مهر، علی شجاعی و...

امید نورافکن هم شانس آورد که فیفا استقلال را از پنجره نقل و انتقالات زمستانی محروم کرد. در غیر این‌ صورت اگر آندو به استقلال می‌آمد، هیچ عقل سلیمی نمی‌پذیرفت او نیمکت‌نشین امید نورافکن شود. در آن‌ سوی مرزها حضور بازیکنان زیر ۲۰ سال در تیم‌های لیگ برتری آن‌ قدر پررنگ است که این بازیکنان هم فقط در روزهای فیفا می‌توانند برای تیم ملی جوانان بازی کنند اما در ایران آن‌ قدر از بازیکنان بازی گرفته نمی‌شود که کادر فنی تیم ملی جوانان مجبور است مدام برای حفظ شرایط بدنی بازیکنان و شرایط مسابقه برای آنها اردوی تدارکاتی برپا کند.

سرمایه‌های ایرانی که به اروپایی‌ها سود می‌دهند 
چند بازیکن تیم ملی جوانان هم در تلاش هستند که به تیم‌های اروپایی ملحق شوند. به نظر می‌رسد آنها هم به زودی موفق می‌شوند به تیم‌های اروپایی ملحق شوند به این خاطر که تا دو، سه ماه دیگر بازی‌های جام‌جهانی‌ زیر ۲۰ سال را پیش ‌رو خواهیم داشت.  حیف که تیم‌های لیگ برتری و حتی دسته اولی به جوانان زیر ۲۰ سال بازی نمی‌دهند. این‌ها سرمایه‌هایی هستند که ناخواسته به تیم‌های اروپایی سود می‌رسانند. به نوعی می‌شود گفت فرار مغزها را هم‌اکنون در فوتبال شاهد هستیم؛ جوانانی که در ایران به بازی گرفته نمی‌شوند اما اروپایی‌ها از آنها با دعوتنامه رسمی استقبال می‌کنند
تعدادی از نمایندگان روسیه به اظهارات رییس‌جمهور آمریکا درخصوص برتری‌طلبی تسلیحات هسته‌ای این کشور، واکنش نشان دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک دونالد ترامپ در تازه‌ترین اظهارات خود از کاهش توان آمریکا در تولید سلاح‌های هسته‌ای خبر داد و گفت که او این وضعیت را تغییر خواهد داد.

این اظهارات ترامپ نگرانی نمایندگان روس را به همراه داشت.

کنستانتین کوساچف گفت: ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود شعار "ما آمریکا را بار دیگر بزرگ می کنیم" را سرد داد اما اگر معنای این شعار، برتری هسته‌ای است پس او با این کار جهان را به بدترین دوره رقابت تسلیحاتی در دهه‌های پنجاه و شصت قرن گذشته بازخواهد گرداند.

رئیس کمیته روابط خارجی شورای فدرال در پارلمان روسیه در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیسبوک نوشت: می‌توان گفت که این آزار دهنده‌ترین بیانیه ترامپ در موضوع روابط با روسیه است.

وی افزود: در جریان جنگ سرد، اتحاد جماهیر شوری و آمریکا درک کردند که تحقق برتری هسته‌ای خطرناک است؛ لذا اصل برابری را به عنوان بهترین راه برای تضمین صلح پذیرفتند. آیا ما درصدد ورود به دوران جدیدی هستیم؟ فکر می‌کنم که هرچه سریعتر، به پاسخی برای این سوال نیاز داریم.

الکسی بوشکوف از دیگر نمایندگان روس نیز در صفحه خود در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: اظهارات ترامپ درباره توسعه توان هسته‌ای آمریکا شک و تردیدهایی درباره توافقنامه کاستن از سلاح‌های راهبردی ایجاد می‌کند و جهان را به قرن بیستم باز می‌گرداند.

وی افزود: این توافقنامه که به دوران جنگ سرد باز می‌گردد، مبنایی را برای ثبات هسته‌ای بین مسکو و واشنگتن پایه‌ریزی کرد.

این نماینده تصریح کرد: باید از این توافقنامه محافظت کرد. آمریکا نمی‌تواند برتری قاطعی را کسب کند.

وی که عضو کمیته دفاع و امنیت در شورای فدرال در پارلمان روسیه است، نوشت: به جای تلاش برای برتری هسته‌ای خیالی در برابر روسیه، دولت آمریکا باید راه حلی برای مشکل هسته‌ای بسیار پیچیده کره شمالی پیدا کند.