گزیده ها قسمت ششم

گزیده ها   قسمت  ششم  24 مهر - 96
با پایه میکروفن و فریادزنان به سمت معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی حمله می‌کند و از او می‌خواهد جلسه را ترک کند.
با پایه میکروفن و فریادزنان به سمت معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی حمله می‌کند و از او می‌خواهد جلسه را ترک کند. اين نمايي از فيلم برخورد هاجر چناراني نماينده اصولگراي نيشابور با سيدجواد حسيني، معاون سياسي و امنيتي استاندار خراسان رضوي در اختتاميه همايش ملي «زن، خانواده و سلامت» در نيشابور است كه از ديروز در شبكه‌هاي اجتماعي دست به دست مي‌شود. البته رفتار چناراني در اين همايش به همين صحنه ختم نمي‌شود.

به گزارش اعتماد، دو فيلم كه در مجموع ٥ دقيقه از برخورد‌ها و سخنان چناراني نسبت به معاون سياسي استاندار را نشان مي‌دهد، تا حد زيادي موضوع اعتراض و برخورد چناراني با معاون استاندار را براي بيننده نمايان مي‌كند. موضوع به اظهارنظر سهوي حسيني و به كار بردن عبارت «خراسان غربي» برمي‌گردد كه منجر به برانگيخته شدن احساسات منطقه‌اي ميان نيشابور و سبزوار شده است.

٥ دقيقه توفاني
در فيلم اول چناراني در حالي كه روي سن و درست كنار تريبون جايي كه معاون استاندار ايستاده تا سخنانش را بيان كند مي‌ايستد و در حالي كه روي تريبون مي‌كوبد، فرياد مي‌زند: «هنوز يك ماه از سخنانش نگذشته كه الان تازه آمده و عذرخواهي مي‌كند. در حالي كه دو ماه فرصت داشت از مردم نيشابور معذرت‌خواهي كند.» در ادامه فيلم در حالي كه اطرافيان تلاش مي‌كردند او را آرام كنند چناراني انگشت اشاره‌اش را به نشانه تاكيد بالا و پايين مي‌برد و ادامه مي‌دهد: «قسم بخورد و بگويد غلط كردم تا پايان عمرم....» كه تلاش اطرافيان براي دور كردن او از سن حرف‌هايش را ناتمام مي‌گذارد.

در همان اثنا كه چناراني براي دقايقي از تريبون فاصله مي‌گيرد با توضيحات يكي از دست‌اندركاران همايش كه پشت تريبون قرار گرفته معلوم مي‌شود دو ماه قبل حسيني، معاون سياسي استاندار خراسان رضوي در جلسه افتتاح پارلمان زنان در فرمانداري مشهد در سخنانش از عبارت «استان خراسان غربي» استفاده كرده كه البته در همان جلسه هم عذرخواهي كرده است. گوينده اين توضيحات مي‌گويد درخواست عذرخواهي دوباره از حسيني غوغاسالاري است. اينكه فرماندار ما بومي نيست حرف درستي نيست مگر فرماندار غير بومي نمي‌تواند كار كند؟! ما بايد ملي فكر كنيم، كه اين سخنان گوينده با تشويق حاضران مواجه شد.

اين عبارات اما آتش نيمه‌خاموش نماينده نيشابور را دوباره برافروخت. چناراني دوباره فرياد زنان روي سن آمد و با دست به حسيني اشاره كرد كه بايد از جلسه بيرون برود. حسيني همچنان پشت تريبون ايستاده بود. وقتي اطرافيان او مانع نزديك‌تر شدن چناراني به معاون استاندار شدند چناراني يك‌باره پايه ميكروفن را بلند كرد و به طرف حسيني حركت كرد و فرياد زد: «پاشو برو بيرون.» كه حاضران حلقه دور چناراني را تنگ‌تر كردند تا پايه ميكروفن را از او بگيرند و او را به پايين سن ببرند. حسيني هم گفت: «با احترام به مردم نيشابور ديگر سخنانم را ادامه نمي‌دهم. از همه شما عذرخواهي مي‌كنم، شما بسيار براي من عزيز هستيد و همه توانم را براي شهر شما به كار مي‌برم و از نماينده محترمان تشكر مي‌كنم.» بك‌گراند اين سخنان اما فريادهاي بي‌وقفه چناراني بود.

اما در فيلم دوم هم چناراني در پايين سن در حالي كه فرياد مي‌زند با صدايي بريده بريده، مي‌گويد: «ايشان به نيشابور توهين كرده است. چرا ايشان را به برنامه دعوت كرده‌ايد. او بايد جلسه را ترك كند.» تعدادي از مهمانان و دست‌اندركاران برنامه با چهره‌هايي مبهوت و متعجب تلاش مي‌كنند او را آرام كنند. اما چناراني در حالي كه همچنان فرياد مي‌زند، مي‌گويد: «ايشان بايد از جلسه بيرون برود. من از اينجا تكان نمي‌خورم.»

بعد خطاب به حسيني، معاون سياسي استاندار با همان لحن عصباني مي‌گويد: «آقاي حسيني پاشو برو بيرون.» بعد هم خطاب به حضار مي‌گويد: «اگر نيشابوري هستيد مديون هستيد تا وقتي حسيني اينجاست بنشينيد.» چناراني اما در ادامه اعتراضاتش فرياد مي‌زند: «اين (معاون سياسي استاندار) ‌سبزواري فكر مي‌كند. كسي كه سبزواري فكر مي‌كند لياقت استانداري و وزارت كشور را ندارد. به نيشابور خيانت نكنيد و همه بلند شويد و بيرون برويد. بعد هم خودش جلسه را ترك مي‌كند.»

البته بي‌آنكه كسي بيرون برود، همايش هم به كار خودش ادامه مي‌دهد.

دغدغه‌هاي قومي چناراني
اما منظور هاجر چناراني از اينكه تفكر معاون سياسي استاندار سبزواري است چه بود؟ ماجرا به يك دعواي نه چندان كهنه ميان سبزوار و نيشابور بر مي‌گردد. حسيني، معاون استاندار خراسان اصالتا سبزواري است.

او دو ماه پيش به صورت سهوي در حين سخنراني از عبارت خراسان غربي استفاده كرده بود. تشكيل خراسان غربي پروژه‌اي است كه سبزواري‌ها پيگير شكل‌گيري آن هستند و نيشابوري‌ها با آن مخالفند. بازتاب‌هاي انتشار فيلم اعتراضي چناراني در فضاي مجازي منجر به انتشار فيلم ديگري از جلسه دو ماه قبل معاون استاندار شد كه در آنجا حسيني عبارت «خراسان غربي» را به كار برده بود.

در اين فيلم يكي از حاضرين خطاب به حسيني مي‌گويد: «آقاي حسيني اين جلسه كمي به كام ما نيشابوري‌ها تلخ شد. شما از خراسان غربي نام برديد. اين خراسان غربي جايگاه جديدي در تقسيمات كشوري است؟» كه حسيني به او پاسخ مي‌دهد: «اگر چنين چيزي گفتم اشتباه گفته‌ام. منظور من غرب استان خراسان بود. اگر گفته‌ام خراسان غربي اشتباه گفته‌ام.» توضيحاتي كه نماينده نيشابور را راضي نكرده تا دو ماه بعد اينچنين به آن واكنش نشان دهد.

ديروز در پايان همايش هم سعيد شيبانلو فرماندار نيشابور به اين حواشي واكنش نشان داد و گفت: «اين رفتار به هيچ‌وجه پسنديده نبود. در سابقه تاريخي و فرهنگي و جايگاه نيشابور چنين رفتارهايي وجود نداشته و قابل قبول نبوده است. چنين مهمان‌نوازي اصلا سابقه نداشته است. اگر حتي يك درصد پيش‌بيني مي‌كرديم چنين اتفاقي خواهد افتاد اصلا مهمان دعوت نمي‌كرديم. اما ما به عنوان انسان به حدي از حرمت و احترام قايل هستيم و به تبع انتظارمان اين بود كه رسم ادب و مهمان‌نوازي را با همان حداقل وجوه انساني و اخلاقي حفظ كنيم. اگر پيش‌بيني مي‌كردم اين وجوه تا اين اندازه مخدوش خواهد شد و تنزل خواهد كرد اصلا اين برنامه را برگزار نمي‌كردم و مهمان هم دعوت نمي‌كردم و اين اتفاق هم نمي‌افتاد. اميدوارم بعد از اين‌چنين رويدادي تكرار نشود.»
احمد شیرزاد در گفت و گو با فرارو می گوید
فرارو-یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب می‌گوید بعد از سخنرانی ترامپ این نگرانی را داشته که اصولگرایان تندرو درخواست خروج از برجام را مطرح کنند اما خوشبختانه فضای سیاسی کشور مدیریت شده است و جز چند پارازیت جریانات سیاسی با عقلانیت برخورد می کنند. 

احمد شیرزاد فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت و گو با فرارو می‌گوید: برخلاف تصوری که به وجود آمده خیلی نباید تصور کنیم ترامپ در انزوا قرار گرفته و ایران پیروز شده است. اتفاقا کار برای ایران دشوار است. البته شرایط به طور نسبی خوب است و فضای داخلی هم علی رغم بعضی پارازیت ها از سوی عده ای خاص بین جناح ها وحدت خوبی را شاهد هستیم.

این فعال سیاسی ادامه می دهد: بزرگان جناح های اصولگرا و اصلاح‌طلب تقریبا هم صدا هستند. کمتر زمانی پیش آمده که چنین وحدت نظری بین جریانات سیاسی شاهد باشیم. ما باید این پیام وحدت را به آمریکا منعکس کنیم که وقتی با این ادبیات سخیف و توهین آمیز با ملت ایران صحبت می کنند هیچ کس با دسته گل به استقبال آنها نخواهد رفت، هرچند که ممکن است شیوه های جریانات سیاسی در داخل متفاوت باشد.

نماینده مجلس ششم با بیان اینکه ایران در فضای بین‌المللی به خاطر داشتن یک کارنامه وفای به عهد دو ساله  وضعیت مناسبی دارد می گوید: ایران در دو سال گذشته نشان داده که یک کشور مسئولیت پذیر است و پیمانی که امضا می کند را محترم می شمارد. بنابراین جامعه جهانی متوجه می شود که می تواند بر روی حرف ایران حساب کند. وجاهت سیاسی ایران بسیار بیشتر از چند کیلو اورانیوم غنی شده یا تعدادی سانتریفیوژ می ارزد. این خودش نوعی قدرت و پرستیژ سیاسی است. اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از انجام تعهدات ایران یاد می کند همه نشان دهنده نوعی قدرت و مانور سیاسی ایران است.  

شیرزاد معتقد است: باید در نظر داشته باشیم که اینگونه نیست که حساسیتی نسبت به ایران وجود نداشته باشد. ایران دشمنان سرسختی در منطقه دارد. عربستان با تمام قوا در برابر پیشرفت ایران سنگ اندازی می کند. 350 میلیارد دلار قرارداد عربستان با آمریکا نمی‌تواند برای روابط ایران بی‌تاثیر باشد. رژیم صهیونیستی هم که در مقابل ایران ایستاده لابی های خود را دارد. بنابراین اینگونه نیست که ترامپ به راحتی درمانده شده است.  

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه ارسال پیام واحد به جهان برای ادامه فعالیت های دیپلماتیک موضوع بسیار مهی است می گوید: من بعد از سخنرانی ترامپ این نگرانی را داشتم که اصولگرایان تندرو به این بهانه که آمریکا در عمل به برجام لطمه می زند درخواست لغو برجام را مطرح کنند. اما خوشبختانه فضای سیاسی ایران مدیریت شده و کسی چنین موضعی نگرفته است. البته در این میان افرادی مثل حسن عباسی و حسین شریعتمداری سخنانی مطرح کرده اند که البته این افراد اصولا در فضای سیاسی کشور عددی نیستند.

شیرزاد با اشاره به درخواست استعفای وزیر خارجه را مطرح کرده ادامه می دهد: اگر قرار بود به حرف حسن عباسی وزیری کنار گذاشته شود اصولا باید کار را به او بسپارند تا ببینیم چگونه می خواهد کشور را اداره کند. روزنامه کیهان هم قبلا موضع‌گیری‌هایش را کرده است. اینکه بخواهد مثلا بگوید آمریکا جنایتکار است حرف جدید و مهمی نیست. مهم این است که همه این را فهمیده اند که نمی شود از خدشه دار کردن برجام حرفی زد.

این نماینده اسبق مجلس می گوید: خیلی جای خوشحالی دارد که در کشور عقلانیت وجود دارد و عده ای بیشتر از پارازیت انداختن کار دیگری انجام نمی دهند که پارازیت انداختن هم در فضای سیاسی کشور خیلی مهم نیست.  

به اعتقاد او، برجام فعلا بهترین سنگری است که می شود پشت آن ایستاد. اگر پشت این سنگر باشیم میتوانیم به وجاهتی که در جامعه جهانی داریم تکیه کنیم.  
روز گذشته اتفاق افتاد؛
دزدادن دریایی سومالی در یک هفته اخیر دومین لنج صیادی ماهیگیران چابهار را دزدیدند و هنوز هیچ خبری از تعداد صیادان و اینکه آیا کسی از آنها کشته و یا زخمی شده است در دست نیست.

به گزارش ایلنا، دزدان دریایی سومالی برای دومین بار در یک هفته گذشته اقدام به ربایش سرنشینان یک لنج ماهیگیری ایرانی کردند.

علیم افشار، مدیرعامل تعاونی صیادان چابهار و کنارک با اعلام این خبر گفت: می‌دانیم که این اتفاق ناگوار روز گذشته برای یکی از لنج‌های ماهیگیری ایرانی افتاده است اما هنوز نمی‌دانیم که این اتفاق دقیقا چه زمانی و برای کدام لنج افتاده است بنابراین هنوز اطلاع دقیقی از تعداد ماهیگیران ربوده شده و وضعیت جسمی آنها نداریم.

وی یادآور شد: در هفته گذشته این دومین باری است که لنج‌های ماهیگیریان ایرانی توسط دزدان دریایی سومالی ربوده می‌شوند.

این مقام صنفی ماهیگیران چابهاری در مورد وضعیت سرنشینان لنج ماهیگیری دیگری که حدود شش روز پیش ربوده شده بودند، گفت: روز گذشته واسطه‌های دزدان دریایی سومالی خبر دادند که آنها تنها برای آزادی لنج ماهیگیری ۱۵۰ میلیون تومان پول خواسته‌اند که این مبلغ در توان صاحب لنج نیست و او ترجیح می‌دهد لنجش را رها کند.

افشار در همین مورد ادامه داد: با خبر شدیم که هنوز جنازه ناخدای کشته شده در سردخانه لنج نگهداری می‌شود و یکی از صیادانی که در ان حادثه زخمی ‌شده بود هم وضعیت مناسبی ندارند. دزدان دریایی هنوز مبلغ درخواستی برای آزادی گروگان گرفته شده را اعلام نکرده‌اند.

گروه موسوم به دزدان دریایی سومالی که به دلیل نبود دولت در این کشور به یکی از قدرت‌های آب‌های حوزه سومالی تبدیل شده است برای نشان دادن قدرت خود در منطقه و ایجاد هراس در بین شناورهایی که در منطقه تردد می‌کنند، همواره به شناورهای ایرانی که عموما بی‌دفاع هستند حمله می‌کنند. 
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تعلل در معرفی وزیر پیشنهادی علوم از سوی دولت از رئیس‌جمهور خواست کسی را که خودش اصلح می داند، معرفی کند و منتظر اعلام رضایت دیگران نباشد.

به گزارش ایسنا، علی مطهری درباره زمان معرفی گزینه‌های پیشنهادی دولت برای وزارتخانه‌های علوم و نیرو گفت: درباره وزارت نیرو دولت مهلت سه ماهه داشته که این مهلت هنوز به پایان نرسیده است. البته قرار است آقای اردکانیان هفته آینده به عنوان وزیر نیرو به مجلس معرفی شود و من شنیده‌ام ایشان فرد مناسبی است اما باید تحقیقات لازم درباره‌اش انجام شود.

وی درباره زمان معرفی وزیر پیشنهادی علوم از سوی دولت نیز افزود: رئیس‌جمهور از زمان تحلیف دو هفته وقت داشته و مهلت او به پایان رسیده و تاکنون باید وزیر علوم معرفی می‌شد چون مهلت سه ماهه مربوط به وزارتخانه‌ای است که وزیر آن از طرف رئیس‌جمهور عزل شده یا توسط مجلس از طریق استیضاح برکنار شده باشد و در مورد وزارتخانه‌ها در ابتدای دولت چنین مهلتی وجود ندارد و فرصت معرفی وزیر همان دو هفته است.

نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: علت طولانی شدن معرفی وزیر علوم به روش آقای روحانی بر می گردد. ایشان می خواهد رضایت همه نهادها و دفتر رهبری را جلب کند و چنین چیزی ممکن نیست. در واقع حق مجلس ضایع می شود. تنها نهادی که باید نظر بدهد، مجلس است. رئیس‌جمهور باید گزینه پیشنهادی خود را معرفی کند و مجلس باید نظر بدهد.

مطهری تصریح کرد: نهادها و اشخاص حقیقی و حقوقی نباید در کار یکدیگر دخالت کند. شبیه این اتفاق در انتخاب استانداران هم ر خ می‌دهد. برای انتخاب یک استاندار همه اعم از امام جمعه و نماینده مجلس و نهادهای نظامی و غیره وارد می شوند. اگر صرفا پیشنهاد بدهند اشکالی ندارد اما پیشنهاد می دهند و می گویند باید همین معرفی شود و الزام ایجاد می کنند و دست وزیر کشور و دولت را می بندند.

نایب رئیس مجلس با تاکید بر اینکه دولت باید در این مواقع مستقل تصمیم بگیرد و عمل کند، گفت: الان در معرفی وزیر علوم آقای روحانی باید آن کسی را که خودشان اصلح می دانند، معرفی کنند و منتظر اعلام رضایت دیگران نباشند. همین سرپرست فعلی وزارت علوم آقای دکتر سید ضیاء هاشمی به نظرم مناسب است. چرا کار را معطل کرده‌اند؟ آقای احمدی نژاد در اینگونه موارد مستقل تر عمل می کرد و کمتر اجازه دخالت می داد.