گزیده ها قسمت دوم

وزیر پیشنهادی علوم گفت: حفظ امنیت انقلاب و مردم بسیار مهم است اما امنیت فقط از طریق دانشگاه‌ها تهدید نمی‌شود.

به گزارش خانه ملت، منصور غلامی درباره‌ پرونده دانشجویان ستاره‌دار، توضیح داد: این موضوع را کاملا ملی می‌بینم چراکه اگر بخواهیم در سطوح دانشگاهی جوانان را در قالب سیستم‌های کنترلی بگنجانیم نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد، درواقع درصوتی که این افراد مشکل قضایی یا امنیتی دارند باید در صدد حل این مشکل برآمد اما اینکه برخی جوانان را به دلایل اعمال سلایق سیاسی از تحصیل باز داریم، قطعا اتفاق درستی نبوده و نخواهد بود.

نباید دانشجوی ستاره‌دار وجود داشته باشد
وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم برای تصدی بر وزارتخانه علوم با اعتقاد به اینکه در دوران تصدی او بر وزارتخانه علوم نباید دانشجوی ستاره‌دار وجود داشته باشد، افزود: چه کسی می‌گوید؛ چنین دانشجویانی حق تحصیل ندارد؛ همان مرجعی که این دانشجو را از تحصیل منع می‌کند باید دلایل این محرومیت و جرم دانشجو را نیز شفاف‌سازی کند.

باید با عدالت و دقت به مسئله دانشجویان ستاره‌دار رسیدگی شود
وی با بیان اینکه باید با عدالت و دقت به مسئله دانشجویان ستاره‌دار رسیدگی شود، گفت: اگر حاکمیت، وزارت علوم و دانشگاه‌ها را به‌عنوان متولی آموزش عالی کشور قبول دارد باید به آن‌ها اعتماد کرده و بگویند که تشخیص کارشناسی این متولیان را قبول داشته و پشتیبانی خواهیم کرد.

ضرورت شنیدن دلایل مخالفت با ادامه تحصیل دانشجویان ستاره‌دار
وزیر پیشنهادی علوم بر ضرورت برگزاری نشست‌ با افراد نگران درخصوص ادامه تحصیل دانشجویان ستاره‌دار و دانستن دلایل مخالفت‌شان تاکید کرد و گفت: در این صورت تکلیف روشن خواهد شد؛ چراکه در صورت ادامه منع دانشجو از تحصیل، او را توجیه کرده و دلایل سلب چنین حقی به او تفهیم می‌شود، هرچند می‌توان در ادامه مسیر برای وضعیت این دانشجویان راه‌حل‌هایی تعریف کرد.

امنیت فقط از طریق دانشگاه‌ها تهدید نمی‌شود
وی با اشاره به اینکه تمامی تشکل‌های دانشجویی می‌توانند در چارچوب قانون فعالیت کنند، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سعه‌صدر مدیران در باز یا بسته شدن فضای آزادی‌های سیاسی در چارچوب همان قانون تفاوت دارد، توضیح داد: حفظ امنیت انقلاب و مردم بسیار مهم است؛ اما به‌یقین امنیت فقط از طریق دانشگاه‌ها تهدید نمی‌شود و چنین نگاهی اشتباه است چراکه برعکس دانشگاه امنیت را تضمین می‌کند.

غلامی ادامه داد: در دانشگاه‌ها دانشجویان قانع می‌شوند با هر نوع گرایش سیاسی، باید به اقتدار ملی در رأس همه مسائل اهمیت دهند، البته هر کسی از راهی به این مهم می‌رسد و دانشگاه نباید یک راه انحصاری را جلوی پای آن‌ها قرار دهد.

نگرانی بابت مجوز به تشکل‌های دانشجویی جایز نیست
وی با بیان اینکه برای فعالیت‌های دانشجوی در دانشگاه‌ها آیین‌نامه وجود دارد، افزود: نگرانی بابت ارائه مجوز به یک تشکل دانشجویی جایز نیست چراکه تمامی تشکل‌ها در چارچوب همان آیین‌نامه تشکیل می‌شوند.

صبر و سعه صدر بالایی دارم
وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم برای تصدی بر وزارتخانه علوم درباره ایجاد فضای باز سیاسی در دانشگاه‌ها در صورت تصدی بر وزارتخانه علوم، گفت: شخصا صبر و سعه صدر بالایی دارم اما قانون‌مداری و تکیه بر آن اصل اساسی است و در چارچوب قانون نباید هیچ محدودیت سلیقه‌ای و جناحی ایجاد کرد و این اطمینان را خواهم داد که در دوره وزارت اینجانب فضای باز سیاسی در دانشگاه‌ها ایجاد خواهد شد. 
رئیس سازمان انرژی اتمی امروز شنبه ۶ آبان ۹۶ به تهران سفر می‌کند تا با مقامات و مسئولان کشورمان پیرامون روند اجرای برجام و احتمالا موضوعات پیرامونی رایزنی کند.

به گزارش میزان، «یوکیا آمانو» رئیس سازمان انرژی اتمی امروز شنبه ۶ آبان ۹۶ به تهران سفر می‌کند تا با مقامات و مسئولان کشورمان پیرامون روند اجرای برجام و احتمالا موضوعات پیرامونی رایزنی کند.

اهمیت سفر آمانو به ایران در شرایط فعلی بسیار بالاست. حدود سه هفته پیش در روز جمعه ۲۱ مهرماه، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا طی نطقی از تایید مجدد برجام سرباز زد و اعلام داشت که ایران به مفاد برجام پایبند نبوده است! این در حالی است که مطابق با یکی از بندهای مفاد عمومی برجام، تنها مرجع رسمی راستی آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران و اعلام پایبندی یا عدم پایبندی تهران به توافق هسته‌ای، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و این نهاد بین‌المللی نیز از زمان انعقاد و اجرایی شدن برجام در دیماه ۹۴، هشت بار پایبندی و عدم تخطی ایران از مفاد برجام را طی گزارش‌هایی رسمی اعلام کرده است.

۸ گزارش تاییدی آژانس در قبال ایران
آخرین بار، در هفته دوم شهریور ماه سال جاری بود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای هشتمین بار بعد از اجرایی شدن توافق هسته‌ای بین ایران و ۱+۵ ارزیابی خود از روند اجرای برجام و پایبندی جمهوری اسلامی ایران به این توافق را در قالب گزارشی اعلام کرد و بار دیگر بر پایندی تهران به توافق هسته‌ای خود با ۶ قدرت بزرگ از سال ۲۰۱۵ به این سو تاکید کرد.

در این گزارش، میزان کل اورانیوم با غنای پایین ایران (۳.۶۷) تا تاریخ ۲۱ آگوست ۲۰۱۷( ۳۰ مرداد ۹۶)، در مجموع ۸۸.۴ کیلوگرم اعلام شد. این در حالی است که مطابق برجام ایران می‌تواند تا سقف ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۳.۶۷ درصد ذخیره کند.

همچنین در این گزارش میزان کل آب سنگین ایران نیز ۱۱۱ تن اعلام شد. این امر هم در حالی است که ایران طبق برجام مجاز است تا سقف ۱۳۰ تن آب سنگین ذخیره کند.

پایبندی ایران به مفاد توافق هسته‌ای که پس از عملیاتی شدن برجام، ۸ بار از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد تایید و تاکید قرار گرفته است، تحسین همه طرف‌های توافق هسته‌ای بویژه اروپایی‌ها را بدنبال داشته است، اما آمریکایی‌ها با بهانه‌های و ادعاهای واهی درصدد القاء نقض برجام از سوی ایران هستند که این ادعای یانکی‌ها تاکنون مورد توجه سایر طرف‌های برجام قرار نگرفته است.

تهدید برجامی تهران
البته در این سو نیز مقامات و مسئولان کشورمان صریحا اعلام کرده‌اند که چنانچه آمریکایی‌ها با بهانه‌های واهی، از اعلام پایبندی ایران به برجام سرباز بزنند و متعاقب آن تعهدات خود را وفق برجام بجا نیاورند در آنصورت نیز ایران برای استمرار تعهدات برجامی خود ناظر بر محدودسازی فعالیت‌های هسته‌ای، الزامی ندارد. برای مثال تهران می‌تواند حدود و ثغور در نظر گرفته شده در برجام پیرامون ذخایر اورانیوم غنی‌شده و آب سنگین را رد کند و میزان ذخایر اورانیوم غنی شده را به بیش از ۳۰۰ کیلو گرم برساند و حتی محدودیت غنی سازی در محدوده ۳.۶۷ را پشت سر بگذارد.

در این رابطه نیز چندی پیش علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که «اگر روزی مسئولان نظام به عللی ببینند که برجام دیگر منفعتی برای کشورمان ندارد و برای از سرگیری غنی سازی ۲۰ درصد در فردو تصمیم بگیرند ، چهار روزه می‌توانیم غنی سازی ۲۰ درصد را آغاز کنیم».

نگرانی آژانس
به نظر می رسد حضور امروز آمانو نیز در تهران در همین راستا باشد. بدین معنا که مسئولان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نسبت به رویکرد خصمانه هیئت حاکمه آمریکا در قبال برجام و تهدید تهران مبنی بر احتمال خروج از برجام در صورت استمرار عهدشکنی‌های آمریکا، احساس نگرانی کرده‌اند، از اینرو عالی‌ترین مقام آژانس راهی تهران می‌شود تا مبادا بواسطه بی‌خردی‌های سردمداران آمریکا، سند برجام مخدوش و کان لم یکن شود.

ماجرای «بند تی»
یک وجه دیگر سفر آمانو به تهران می‌تواند قضایا مرتبط با «بند تی ضمیمه یک برجام» باشد. در هفته نخست مهرماه سال جاری آمریکایی‌ها «بند تی» را بعنوان بهانه جدید خود برای دسترسی به مراکز غیرهسته‌ای و نظامی ایران مطرح کردند.

مطابق بند 
T ضمیمه یک برجام، هر گونه فعالیتی که به طراحی و توسعه یک وسیله انفجار هسته‌ای بینجامد، برای ایران ممنوع است. این فعالیت‌ها طبق متن توافق هسته‌ای شامل این موارد می‌شود: طراحی مدل‌های کامپیوتری برای شبیه سازی وسایل انفجاری‌هسته‌ای؛ طراحی چاشنی‌های انفجاری چند نقطه ؛ طراحی سیستم‌های تشخیص انفجار؛ طراحی چشمه‌های نوترونی هدایت کننده انفجارات.

آمریکایی‌ها با فشار سیاسی و رسانه‌ای که ایجاد کردند، قصد داشتند چنین القاء ‌کنند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مسئول راستی آزمایی بند 
T است و باید زمینه بازدید کارشناسان و بازرسان این آژانس از مراکز غیرهسته‌ای و نظامی ایران فراهم شود.

البته این تنها نظر آمریکایی‌هایی بود و سایر طرف‌های برجام از جمله روس‌ها چنین نظری نداشتند و معتقد بودند که مسئول بحث در خصوص بند
T ، کمیسیون مشترک برجام است و در این بند هیچگونه اشاره‌ای به نقش آژانس نشده است.

اگر چه، آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اوایل مهرماه، خواستار شفاف‌سازی درباره بند 
T ضمیمه یک برجام شد اما با دقت در مفاد بند T نیز مشخص می‌شود که تفسیر روس‌ها و طرف‌های غیرآمریکایی برجام از بند فوق‌الذکر مطابق با واقعیت است؛ چرا که در اکثر مفاد بند T از ضمیمه یک برجام، قید تایید کمیسیون مشترک وجود دارد و در آنها هیچگونه نشانی از نقش راستی آزمایی آژانس آنگونه که در سایر ضمائم برجام قید شده، دیده نمی‌شود.

«هیلی» نقش اول خواسته زیادخواهانه آمریکا
«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل که دیدگاه‌های تند و رادیکالی نسبت به ایران دارد و اوایل شهریور ماه عازم وین شده بود تا برای بازدید از مراکز غیرهسته‌ای و نظامی ایران به مسئولان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فشار وارد کند، در قضیه بند 
T نیز میداندار شده بود. وی پس از شکست تلاش‌های شهریورماهش در متقاعد سازی مسئولان آژانس جهت بازدید از مراکز نظامی ایران، که نهایتا به هشتمین گزارش تایید کننده آژانس منجر شد، اینبار با حربه بند T جلو آمد و روز پنجشنبه ۲۸ سپتامبر (۷ مهر) در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل، به انتقاد از روسیه و تفسیر این کشور از بند T ضمیمه یک برجام پرداخت و گفت «به نظر می‌رسد برخی از کشورها در تلاش هستند در مسیر بازرسی‌های بیشتر از ایران مانع‌تراشی کنند. توافق هسته‌ای ایران بدون بازرسی، وعده‌ای تو خالی است».

البته این اظهارات کنایه آمیز و تهدیدگونه نماینده آمریکا در سازمان ملل با واکنش مقامات روسی همراه بود؛ «میخائیل اولیانوف» رئیس دفتر کنترل تسلیحاتی و امور منع اشاعه در وزارت خارجه روسیه چند ساعت پس از لفاظی‌های «نیکی هیلی» طی بیانیه‌ای تصریح کرد که اتهامات واشنگتن علیه مسکو، کوته‌بینانه است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که ۸ بار پایبندی ایران به مفاد برجام را تایید کرده است، دلیلی برای مطرح کردن بازرسی از سایت‌های نظامی ایران ندارد.

رویای تحقق ناپذیر آمریکایی‌ها
مقامات و مسئولان کشورمان به کرات اعلام داشته‌اند که بازدید و بازررسی از تاسیسات غیرهسته‌ای ایران، هرگز قابلیت تحقق ندارد. حتی در شهریور ماه سال ۹۴ که آمانو به همراه معاون امور پادمانی‌اش یعنی «تروا واریورانتا» در سفر به تهران از سایت «پارچین» بازدید کردند، علی شمخانی دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان، طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که «حضور آمانو در پارچین یک بازدید بود نه بازرسی و دیگر هم هیچ بازدیدی در هیچ سطحی از پارچین صورت نمی‌گیرد».

بنابراین می‌توان به صراحت اعلام کرد که بازرسی و حتی بازدید از سایت‌های غیرهسته‌ای ایران، امکان ناپذیر است و رویای آمریکایی‌ها در این خصوص به هیچ وجه تعبیر نخواهد شد. به نظر می‌رسد این موضوع را آمانو هم فهمیده باشد از اینرو قطعا در رایزنی‌های امروزش در تهران حتی از طرح آن هم استنکاف خواهد کرد.
خریدار مواد مخدر وقتی متوجه شد به جای تریاک به او نمک فروخته‌اند، با شکایتی واهی مدعی شد از سوی موادفروشان ربوده و از او پنج میلیون تومان اخاذی شده است.

روزنامه جام‌ جم نوشت: «اوایل مهر امسال مردی با حضور در اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران از سه مرد به اتهام آدم‌ربایی و سرقت پول‌هایش شکایت کرد.

شاکی به افسر تحقیق گفت: به عنوان مسافر سوار خودروی سواری شدم تا پیش یکی از دوستانم بروم. علاوه بر من دو نفر دیگر نیز مسافران خودرو بودند. با گفتن مقصدم به راننده او حرکت کرد اما در میانه راه تغییر مسیر داد. زمانی که به رفتار راننده اعتراض کردم، توجهی نکرد و بهانه‌های واهی آورد و ادامه مسیر داد. دو مسافر در میانه راه با چاقو و اسلحه مرا به مرگ تهدید کردندکه فهمیدم با راننده همدست هستند. آنها کتکم زدند و به زور پنج میلیون تومان پولی را که همراه داشتم، سرقت کردند.

تحقیقات پلیسی برای یافتن سارقان آدم‌‌ربا ادامه داشت تا این که ماموران رد پای یکی از متهمان را که فردی سابقه‌دار و معتاد بود، در واوان اسلامشهر به دست آوردند و روزهای پایانی هفته گذشته او و همدستش را دستگیر کردند.

متهمان میانسال با انتقال به اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بازجویی شدند. آنها مدعی بودند در ربودن شاکی نقشی نداشته‌اند. در پی گفته‌های ضد و نقیض، این دو آدم‌ربا، در مواجهه حضوری با شاکی قرار گرفتند و توسط او شناسایی شدند. متهمان در ادامه تحقیقات سکوت خود را شکستند و اعتراف کردند.

یکی از آدم‌رباها به افسر تحقیق گفت: ما دو نفر همراه دوست دیگرمان که طراح این آدم‌ربایی بود، یک روز برای بررسی پرونده دوست قاچاقچی‌مان به دادگاه انقلاب تهران رفته بودیم با شاکی مقابل دادگاه روبه‌رو شدیم. او مدعی بود سند برای وثیقه اجاره می‌دهد و اگر بخواهیم برای دوستانمان می‌تواند در برابر دریافت پول وثیقه بگذارد.

وی افزود: یکی از دوستانم به نام شهروز با دیدن شاکی، او را شناخت و به زبان محلی با هم حرف زدند. بعد پیش ما آمد و گفت، این فرد خریدار مواد مخدر است و می‌توانیم با او معامله کنیم. طبق نقشه دوستمان عمل کردیم، پنج کیلو نمک را به جای تریاک در نایلونی ماهرانه بسته‌بندی کردیم و او چند روز بعد در تماس با مرد خریدار او را به محل قرار کشاند. او بسته را از ما گرفت و به جای ۱۰ میلیون تومان، پنج‌ میلیون تومان پرداخت کرد. ما هم دیگر با او مجادله نکردیم و بعد از پایان معامله رفتیم. روز بعد زمانی که متوجه شد به جای تریاک به او نمک فروخته‌ایم، تهدیدمان کرد اگر پولش را پس ندهیم از ما شکایت می‌کند. آدم‌ربایی در کار نبود و چون سرش کلاه گذاشتیم این بلا را سرمان آورد و طراح اصلی ماجرا دوست فراری‌مان است.

با توجه به گفته‌های متهم، همدستش نیز حرف‌های او را تائید کرد. برای متهمان قرار قانونی صادر شد و تحقیقات برای دستگیری دیگر همدست فراری آنها ادامه دارد.» 

رسانه های عراق به نقل از منابع ترک مدعی شدند: دارایی های نامشروع مسعود بارزانی تا 55 میلیارد دلار تخمین زده می شود.

به گزارش ایرنا، از جمله این رسانه ها، پایگاه خبری 'المعلومه' عراق است که به نقل از روزنامه 'ینی شفق' ترکیه و این روزنامه به نقل از یک مقام سابق در تشکیلات کردستان عراق نوشته است: مسعود بارزانی که مورد حمایت آمریکا و اسرائیل است، به همراه پسر، برادران و نزدیکان دیگرش دست به جمع آوری دارایی های غیر قانونی و ریختن پول های اقلیم در حساب شخصی خود برغم تاسیس وزارت دارایی در این منطقه کرده است.

این گزارش حاکی است: بارزانی بین سال های 2012 تا 2017 بیش از 45 چاه نفت را در تصرف خود داشت و ثروت شخصی خود را از منابع مختلف از جمله درآمدهای حاصله از گذرگاه مرزی، فشیخابور، شرکت مخابرانی کورک و تجارت گاز طبیعی و نفت و نیز پول هایی که از دولت مرکزی می گرفت، گردآوری کرده است.

به گفته این مسوول کُرد، ریباز هملان وزیر سابق دارایی در تشکیلات کردستان عراق با مشاهده واریز اعتبارات تخصیص یافته از سوی بغداد به این حساب، به این اقدام اعتراض کرد، اما بارزانی همچنان به ثروت اندوزی خود ادامه داد و با این کار باعث شد که مردم منطقه حتی از پیش از سال 1991 نیز فقیرتر شوند.

این گزارش حاکی است که مسعود بارزانی همچنین دست به انجام سرمایه گذاری های بزرگی در ترکیه، امارات، قبرس و انگلستان زد که مستقیم در اختیار خانواده خود او و یا شرکت های وابسته به او در بخش های مختلف دریانوردی، راه و ترابری، مواد غذایی، معدن، پیمانکاری ها، خرید و فروش نفت و ... می باشد.


به گفته وی، گذرگاه های مرزی با ترکیه و ایران از مهمترین منابعی درآمدی نزدیکان بارزانی بشمار می رود که برای آنهاجنبه بسیار حیاتی دارند.