گزیده ها 12 آذر - 97

گزیده ها 12 آذر - 97
ساعت ۷ صبح شنبه ۱۰ آذر مأموران کلانتری ۱۴۰ باغ فیض در تماس با بازپرس کشیک قتل پایتخت از سقوط مرگبار مردی خبر دادند که مالکان ساختمان شماره ۱۳ تصور می‌کردند سارق باشد. بدنبال این تماس بازپرس شعبه سوم دادسرای امور جنایی تهران به همراه تیم بررسی صحنه جرم راهی محل شدند. با حضور در محل آن‌ها با جسد مرد ۲۸ ساله‌ای مواجه شدند که از طبقه پنجم ساختمان سقوط کرده بود.
مرد ساختمان ساز تنها چند ساعت پس از تیراندازی به برادرزنش به طرز عجیبی جان باخت.

به گزارش «ایران»، ساعت ۳ بامداد شنبه ۱۰ آذر مأموران کلانتری ۱۴۰ باغ فیض در جریان تیراندازی در واحد هشتم ساختمان شماره ۱۱ در خیابان ایران زمین شمالی قرار گرفتند. به‌دنبال اعلام این خبر مأموران راهی محل شده و با مرد جوانی که از ناحیه دست مجروح شده بود رو‌به‌رو شدند.

وی در تحقیقات گفت: خواهرم چند وقتی است که به خاطر اختلاف با شوهرش خانه‌اش را ترک کرده است. امروز به سروش- دامادمان- زنگ زدم و خواستم با او در این مورد صحبت کنم. سروش هم از من خواست به خانه‌شان بیایم، به همراه یکی از دوستانم ساعت یک و نیم شب به خانه خواهرم رفتیم. همین که زنگ آپارتمان را زدم، سروش در را باز کرد و با اسلحه کلتی که به همراه داشت به من شلیک کرد. من از ناحیه دست مجروح شدم و به کمک دوستم به خیابان آمده و با پلیس تماس گرفتم. با صحبت‌های مرد جوان او برای درمان به بیمارستان منتقل شد و مأموران برای دستگیری سروش وارد عمل شده، اما موفق نشدند او را دستگیر کنند.

سقوط مرگبار
ساعت ۷ صبح شنبه ۱۰ آذر مأموران کلانتری ۱۴۰ باغ فیض در تماس با بازپرس کشیک قتل پایتخت از سقوط مرگبار مردی خبر دادند که مالکان ساختمان شماره ۱۳ تصور می‌کردند سارق باشد. بدنبال این تماس بازپرس شعبه سوم دادسرای امور جنایی تهران به همراه تیم بررسی صحنه جرم راهی محل شدند. با حضور در محل آن‌ها با جسد مرد ۲۸ ساله‌ای مواجه شدند که از طبقه پنجم ساختمان سقوط کرده بود.

اهالی مجتمع ۵ طبقه موفق به شناسایی او نشده بودند و یکی از آن‌ها در تحقیقات گفت: ساعت حدود ۵ صبح خوابیده بودم که متوجه شدم یکی به شیشه اتاق خواب که مشرف به بالکن است می‌زند و می‌خواهد در را برای او باز کنم. با دیدن او ترسیدم و از اتاق خارج شده و در اتاق خواب را قفل کردم و به همراه خانواده‌ام از آپارتمانم بیرون آمدیم. در راه پله‌ها شروع به فریاد کرده و با این تصور که دزد وارد خانه‌ام شده است به خانه یکی از همسایه‌ها رفتیم. از صدای شکستن شیشه متوجه شدم که مرد ناشناس وارد خانه شده، اما چون در قفل بود در همانجا حبس شده است. لحظاتی بعد هم صدای مهیبی آمد و به‌دنبال صدا متوجه شدیم که مرد ناشناس از بالکن به پایین افتاده است.

فرار عجیب
در تحقیقات میدانی هویت مرد ناشناس شناسایی شد، او سروش ساکن واحد هشتم ساختمان کناری بود که به طرز عجیبی از طبقه پنجم سقوط کرده بود. در ادامه بررسی‌ها مشخص شد سروش در کار ساختمان‌سازی بوده و بتازگی نیز ازدواج کرده بود. با مشخص شدن هویت وی، کارآگاهان به دستور بازپرس سجاد منافی آذر تحقیقات را ادامه داده و با بررسی دوربین‌های مداربسته دریافتند سروش ساعتی بعد از تیراندازی به برادرزنش دوباره به خانه برگشته و حدود ساعت ۵ صبح یک خودروی ۲۰۷ در مقابل خانه وی توقف کرده است. اما پس از این اتفاق سروش با حالتی مضطرب آپارتمانش را ترک کرده و خود را به پشت بام رسانده و در را نیز قفل کرده است. بعد از آن خود را به بالکن ساختمان کناری رسانده و در این میان از ساکنان خانه می‌خواهد که در را برای او باز کنند. اما آن‌ها ترسیده و با قفل کردن در اتاق خواب خانه را ترک کردند. سروش با شکستن شیشه وارد اتاق خواب شده و از آنجایی که در قفل بوده به ناچار به بالکن برگشته و قصد داشته که خود را به بالکن طبقه چهارم برساند که تعادلش را از دست داده و سقوط کرد.

بازپرس شعبه سوم دادسرای امور جنایی تهران دستور انتقال جسد به پزشکی قانونی وشناسایی سرنشینان خودروی ۲۰۷ را صادر کرد.
در گزارش بیمارستان به کلانتری اصابت ضربه جسم تیز به قسمت سینه و آسیب شدید به قسمت‌های حیاتی بدن و خونریزی شدید علت مرگ اعلام شد. با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع قتل عمد و به دستور بازپرس شعبه سوم دادسرای ناحیه ٢٧ تهران، پرونده برای رسیدگی در اختیار اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
محاکمه عامل قتل مدیر مسئول یک نشریه، صبح دیروز در شعبه دوازدهم دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد.

به گزارش «ایران»، این حادثه بیستم اردیبهشت سال ۹۶ در پارکینگ یک مجتمع مسکونی در امیرآباد تهران رخ داد. مأموران کلانتری یوسف آباد با اطلاع از ماجرای درگیری خونین به محل رفتند. با وجود دستگیری دونفر از افراد حاضر در این نزاع، ردی از متهم اصلی به دست نیامد.

مأموران در ادامه بررسی‌ها دریافتند طی یک نزاع و درگیری که بین دونفر از اهالی یک ساختمان رخ داده فردی به نام مجید ٥٠ساله با ضربه چاقو از ناحیه سینه مجروح شده و ضارب هم به نام مهدی ٤٥ساله از محل حادثه متواری شده است. مأموران کلانتری در ادامه تحقیقات دریافتند متهمان دستگیر شده برادر و خواهرزاده ضارب فراری هستند. با وجود انتقال مجید به بیمارستان و انجام اقدامات درمانی، او در ساعت ٣ بعدازظهر همان روز در بیمارستان جان باخت.

در گزارش بیمارستان به کلانتری اصابت ضربه جسم تیز به قسمت سینه و آسیب شدید به قسمت‌های حیاتی بدن و خونریزی شدید علت مرگ اعلام شد. با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع قتل عمد و به دستور بازپرس شعبه سوم دادسرای ناحیه ٢٧ تهران، پرونده برای رسیدگی در اختیار اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.

کارآگاهان پلیس آگاهی با حضور در محل جنایت اطلاع پیدا کردند که مقتول در طبقه چهارم و قاتل نیز در طبقه اول مجتمع مسکونی محل جنایت زندگی می‌کردند و درگیری در طبقه چهارم و پس از مراجعه قاتل و دو همراهش به درِخانه مقتول آغاز شده است، اما در ادامه درگیری به پارکینگ ساختمان کشیده شده است.

بررسی‌های مأموران آگاهی نشان داد علت نزاع این دونفر اختلاف بر سر احداث اتاقکی در فضای مشاع پارکینگ این ساختمان بوده است. ماموران پلیس در ادامه تحقیقات و ضمن هماهنگی با بازپرس پرونده وارد خانه متهم شدند و در بازرسی‌ها ده‌ها بطری مشروبات الکلی و نیز تجهیزات و لباس‌های نظامی کشف کردند. با توجه به این کشفیات احتمال سوءاستفاده و فعالیت‌های غیرقانونی قاتل از این تجهیزات قوت گرفت. با وجود این سرنخی از محل اختفای او در دست نبود و همین موضوع کار رسیدگی به این پرونده را به تأخیر انداخت. با توجه به شواهد و مدارک به دست آمده، دستگیری قاتل به اولویت اول تیم تحقیقات این پرونده تبدیل شد تا اینکه درنهایت کارآگاهان به سرنخ‌هایی از مخفیگاه او دست یافتند.

این متهم صبح دیروز درشعبه دوازدهم دادگاه کیفری به ریاست قاضی تولیت وبا حضور قاضی ملکی مستشار ارشد دادگاه تحت محاکمه قرار گرفت. درابتدای جلسه اولیای دم خواستار قصاص متهم شدند. سپس متهم در جایگاه قرار گرفت ودر شرح ماجرا به دادرسان دادگاه گفت: همان‌طور که به بازپرس هم گفتم، قصد من کشتن مجید نبود. من به هیچ‌کس صدمه‌ای وارد نکردم. چاقو داشتم، اما اگر می‌خواستم او را بکشم، همان اول با یک ضربه کارش را تمام می‌کردم، اما ما فقط با هم درگیر شدیم. اگر برادرش دخالت نمی‌کرد، او الان زنده بود و هیچ‌یک از این اتفاقات پیش نیامده بود. آن‌ها می‌خواستند چاقو را از دست من بگیرند. چاقو در دستم بود، برادر مجید از پشت من را گرفته بود، من هم صورتم را برگردانده بودم و داشتم او را نگاه می‌کردم. یک‌دفعه دستم را به سمت جلو هل داد. صدایی شنیدم، صورتم را که برگرداندم، دیدم مجید شکمش را گرفته و روی زمین افتاده است. گفتم به اورژانس زنگ بزنید. رفتم بالا چاقویم را در خانه گذاشتم و برگشتم. بعد هم سوار موتور شدم و از آن‌جا رفتم.

چرا با هم درگیر شدید؟ اختلاف ما سر پارکینگ بود. من یک واحد را با پارکینگ به مجید فروخته بودم، اما او یک پارکینگ اضافه می‌خواست. من هم برای خودم یک اتاقکی در آن‌جا ساخته بودم. سر همین موضوع با هم اختلاف داشتیم. آن روز متوجه شدم که از من شکایت کرده است. زنگ خانه‌اش را زدم، از پشت آیفون شروع به فحاشی کرد. من هم عصبانی شدم و به درِ خانه او رفتم، آن‌جا هم فحاشی می‌کرد، من می‌خواستم با او صحبت و مشکل را حل کنم، اما او خیلی عصبی بود. من برای اینکه اتفاق بدی نیفتد از خانه خارج شدم و به حوالی میدان انقلاب رفتم. با موبایلم تماس گرفت و گفت که دارم ماشینت را تخریب می‌کنم. برای همین من هم دوباره به خانه برگشتم. وقتی وارد پارکینگ شدم، دیدم چند نفری با چوب و زنجیر ایستاده‌اند، با هم درگیر شدیم.

اگر آن‌طور که می‌گویی در قتل مجید بی‌تقصیری چرا فرار کردی؟ به دلیل اعتیاد. من اگر معتاد نبودم همان روز خودم را معرفی می‌کردم. در این مدت فرصت داشتم که از کشور خارج شوم، اما، چون جرمی مرتکب نشدم این کار را نکردم. من در کار ساخت و ساز هستم. تا الان چند آپارتمان در امیرآباد و یوسف‌آباد ساخته‌ام. زمین می‌خرم و ساختمان می‌سازم. دلیل فروش دو واحد امیرآباد هم این بود که برای خرید زمینی در حوالی میدان انقلاب یک و نیم‌میلیارد پول کم داشتم. من آن‌جا را فروختم تا پول خرید زمین جبران شود.

چرا لباس نظامی نگهداری می‌کردی؟ من به این لباس علاقه داشتم. یک‌بار برای کار‌های ساختمان به شهرداری رفتم که دیدم چند سرهنگ با لباس پلیس آن‌جا هستند. خیلی آن‌ها را تحویل می‌گرفتند. من هم خوشم آمد و رفتم لباسی با درجه سرهنگی به قیمت ٢٠٠‌هزار تومان خریدم، اما یک‌بار هم آن را نپوشیدم.

پس از پایان اظهارات متهم قضات برای صدور حکم وارد شور شدند.
محمود بهزادی، وکیل دادگستری می‌گوید: «بحثی که الان وجود دارد این است که افرادی که با این اتهام‌ها بازداشت می‌شوند بر اساس تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری می‌توانند تنها از میان ۲۰ وکیلی که رئیس قوه قضاییه مشخص کرده‌اند دست به انتخاب وکیلی بزنند؛ بنابراین تا جایی من خبر دارم، میمنت حسینی چاوشی تاکنون از بین این افراد وکیلی انتخاب نکرده است
میمنت حسینی چاوشی، استاد جمعیت‌شناسی به‌تازگی بازداشت شده است. یک وکیل دادگستری با تأیید بازداشت این فرد به اتهام «نفوذ» می‌گوید تا جایی که خبر دارد این فرد تاکنون وکیل در اختیار نداشته است.

به گزارش ایرنا، یکی از خبرگزاری‌ها اعلام کرد «یکی از نهاد‌های امنیتی کشور با همکاری دستگاه قضایی تعدادی از عناصر نفوذی در حوزه کنترل جمعیت را بازداشت و احضار کرده است.»

در واکنش به این خبر، حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهوری در توییتی نوشت: «اجازه بدهند افتخار امنیتی کردن جمعیت‌شناسی به دیگران برسد، برای شما همان حوزه محیط زیست فعلاً کافی است.»

در این باره، محمود بهزادی، وکیل دادگستری می‌گوید: «بحثی که الان وجود دارد این است که افرادی که با این اتهام‌ها بازداشت می‌شوند بر اساس تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری می‌توانند تنها از میان ۲۰ وکیلی که رئیس قوه قضاییه مشخص کرده‌اند دست به انتخاب وکیلی بزنند؛ بنابراین تا جایی من خبر دارم، میمنت حسینی چاوشی تاکنون از بین این افراد وکیلی انتخاب نکرده است.»

میمنت حسینی چاوشی جمعیت‌شناس ایرانی محقق در مؤسسه سیاست‌های عمومی دانشگاه ملی استرالیا است. در سال ۸۹ کتاب او با عنوان «تحولات باروری در ایران» (با همکاری پیتر مک دونالد و محمدجلال عباسی شوازی) به‌عنوان برنده جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران معرفی شد.
بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان به حساب بیت المال بازگشت
عادل آذر با اشاره به گفت: وگوی تلویزیونی دیشب علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، درباره عملکرد این دیوان اظهار داشت: نتیجه عملکرد ما در دوره دهم مجلس حدود ۲ هزار و ۷۰۰ پرونده است که در بخش حسابرسی دیوان برای دستگاه‌های دولتی تشکیل شده و به دادسرای دیوان نیز رفته است.
 رییس دیوان محاسبات گفت: سرجمع انضباط اقتصادی و برگشت پول به بیت المال در دو سال گذشته ۱۴ هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.

به گزارش ایرنا، عادل آذر با اشاره به گفت: وگوی تلویزیونی دیشب علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، درباره عملکرد این دیوان اظهار داشت: نتیجه عملکرد ما در دوره دهم مجلس حدود ۲ هزار و ۷۰۰ پرونده است که در بخش حسابرسی دیوان برای دستگاه‌های دولتی تشکیل شده و به دادسرای دیوان نیز رفته است.

وی درباره پرونده‌هایی که در طول دو سال منجر به رأی قطعی شده است، افزود: تاکنون فرایند بیش از هزار پرونده به پایان رسیده است.

آذر تصریح کرد: از لحاظ رقم و عدد سرجمع انضباط اقتصادی و برگشت پول به حساب‌های بیت المال ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معادل ۴ میلیارد دلار در طول دو سال مجلس دهم بوده است که معتقدم موجب شد تا اختلافات دستگاه‌های دولتی حل شود و به تعبیری به حساب‌های بیت المال بازگردانده شده است.