بیش از 25
میلیون نفر از مردم جهان به مشکلات و اختلالات بینایی نظیر آب مروارید مبتلا هستند
که این مشکلات میتوانند عامل نابینایی در افراد بالای 55 سال باشند.این بیماریها اغلب به دلیل
پدیده اکسیداسیون و بروز التهاب در چشمها ایجاد میشوند اما تحقیقات حاکی از آن
است که مواد خوراکی حاوی ریزمغذیهایی موسوم به «لوتئین» و «زاگزانتین» میتوانند
احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن چشمی را کاهش دهند.به گزارش ریدرز دایجست، در برخی مطالعات نیز
آشکار شده است که رژیمغذایی حاوی ویتامین ث و ای، بتاکاروتن، روی و اسیدهای چرب
امگا 3 میتواند از بیماریهای چشمی ناشی از افزایش سن و سالخوردگی پیشگیری کند. برخی از
خوردنیهای مفید در این زمینه عبارتند از:
کلم پیچ: کلم پیچ
منبعی غنی از آنتیاکسیدانها و ویتامینهایی است که مصرف آن برای مقابله با سرطان
ضروری است. همچنین این سبزی حاوی مقدار قابل توجهی بتاکاروتن، لوتئین و زاگزانتین
است.
ذرت: این ماده
خوراکی نیز حاوی لوتئین و زاگزانتین بوده و در درمان و پیشگیری از بیماریهای مزمن
چشمی موثر است.
اسفناج: یک فنجان
اسفناج حاوی 20.4 میلیگرم لوتئین و زاگزانتین است که مصرف آن به صورت پخته باعث
میشود بدن لوئتین موجود در آن را بهتر جذب کند.
بروکلی: این سبزی
سرشار از فیبر خوراکی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین ث و بتاکاروتن همچنین لوتئین
و زاگزانتین است که برای سلامت چشم مفید هستند.
تخم مرغ: یکی
از سالمترین مواد خوراکی برای شروع کردن روز مصرف تخم مرغ است. بنابراین مصرف این
ماده خوراکی پروتئینی به دلیل دارا بودن لوتئین، ویتامین ای و اسیدهای چرب امگا 3
و دیگر مواد مغذی و ویتامینها توصیه میشود.
پرتقال: این میوه
که حاوی ویتامین ث است به بهبود سلامت بافتهای چشم کمک میکند. علاوه بر این،
مصرف ویتامین ث باعث میشود تا دیگر آنتیاکسیدانها همچون ویتامین ای در چشمها
تولید شوند.