پيشگيري از سكته مغزي با خوردن گوجه فرنگي

پيشگيري از سكته مغزي با خوردن گوجه فرنگي.23 مهر -92
در ميان 258 مرد با سطح ليكوپن پايين در خون، 25 نفر به سكته دچار شدند. در حالي كه در بين 258 مرد با غلظت بالاي ليكوپن در خون، 11 نفر مبتلا به سكته شدند. مصرف گوجه فرنگي خطر سكته مغزي را كاهش مي‌دهد. يكي از آنتي اكسيدان‌هاي موجود در گوجه فرنگي به نام ليكوپن (رنگدانه قرمز) در بروز اين اثر نقش دارد. بسياري از مطالعات در گذشته نشان داده كه مصرف گوجه فرنگي موجب محافظت در برابر سرطان، پوكي استخوان و بيماري‌هاي قلبي- عروقي مي‌شود. غلظت بالاي ليكوپن در خون موجب 55 درصد كاهش خطر سكته مغزي مي‌شود. در ميان 258 مرد با سطح ليكوپن پايين در خون، 25 نفر به سكته دچار شدند در حالي كه در بين 258 مرد با غلظت بالاي ليكوپن در خون، 11 نفر مبتلا به سكته شدند. همچنين مشخص شده در مرداني كه بالاترين غلظت ليكوپن را داشتند، خطر سكته 59 درصد كمتر از ساير افراد بود. اين محققان معتقدند كه رژيم غذايي سرشار از ميوه‌ها و سبزيجات (بيش از 5 واحد ميوه و سبزي در روز) خطر سكته را كاهش مي‌دهد.