نگاهي به ديروز نامه هاي زنجيره اي 20
بهمن -95
اوین نامه ی
سربازجو شریعت نداری تلاش کرده نوآوری چاشنی شیوه نقد ازموضع بازجویی اش کند .برای
همین برای اینکه مطبوعات رقیب را مسخره و تحقیر کرده باشددیروز نامه در موردشان بکار برده است تا وانمودکند اوین نامه اش خیلی امروزی
و خبر هایش نو و دست اول است.
سال 96 از
رکود عبور مي کنيم براي چندمين بار!
سرويس سياسي - روزنامه اعتماد در يادداشتي با عنوان «ترس از ترسو خطاب شدن» اقدام متقابل دولت ايران در برابر تصميم آمريکا مبني بر منع ورود اتباع ايراني به آمريکا را نادرست دانسته است: «به اين دليل كه مي ترسند در داخل كشور از سوي برخي نيروها متهم به ترسو بودن شوند و لذا براي پرهيز از چنين اتهامي تن به تصميمي مي دهند كه ظاهرش نمايانگر نوعي شجاعت و قاطعيت است ولي در واقعيت ماجرا ريشه در همان ترس بي موردي دارد كه از برخي نيروهاي داخلي دارند. اين ترس مانع جدي در اتخاذ تصميمات درست و تامين كننده منافع ملي مي شود.»
نويسنده اين يادداشت معتقد است که دولت همچنان بايد در برابر اقدامات آمريکا منفعل باشد و تصميم اقدام متقابل را ترس از برخي نيروهاي داخلي خوانده است. اين در حالي است که در عراق، مجلس اين کشور بلافاصله منع صدور ويزا براي اتباع آمريکايي را به مدت 90 روز صادر کرد. اي کاش نويسنده در تحليل خود يادآور مي شد که آنجا ترس از چه چيزي وجود داشته است؟
برخورد دوگانه زنجيره اي ها
در حالي که روزنامه هاي زنجيره اي در حادثه قطار به هيچ عنوان خواستار استعفاي عباس آخوندي نشده بودند و به سرعت از کنار آن حادثه و سخنان آخوندي گذشتند اما همچنان و پس از گذشت دو هفته به صورت يکپارچه حمله به شهرداري را ادامه مي دهند. روزنامه شرق در سرمقاله شماره ديروز خود و به بهانه حادثه پلاسکو تمام کارهاي صورت گرفته توسط شهرداري تهران در 10 ساله را چنين توصيف کرده است: «رويه نابهنجار ١٠ساله مديريت شهري تهران قرار به اصلاح و تغيير ندارد. در اين ميانه، اين شهر و شهرنشينان تهران هستند که در شرايط به هم ريختگي غيرمسئولانه حقوقي در مديريت شهري تهران با غرق شدن در بحران هاي روزمره و گاه بسيار خطرناک شهري، بايد همچنان دست وپنجه نرم کنند.»
سامانه حق ما است!
روزنامه اعتماد در صفحه اقتصادي خود در گزارشي با عنوان «سامانه حق ما است، متوقفش کنيد» به نامه اعتراضي محمدرضا نعمت زاده، وزير صنعت و معدن به علي طيب نيا، وزير اقتصاد پرداخته است. نامه اي که در آن نعمت زاده خواستار توقف سامانه اي شده است که به شفافيت در امور گمرکي کمک کرده است.
در اين گزارش آمده است: «خبر اول حوزه تجارت نامه نگاري جديد بين محمدرضا نعمت زاده و علي طيب نياست. دو وزيري كه درباره تجارت كشور خود را محق مي دانند... محمدرضا نعمت زاده دو روز پيش در نامه اي به علي طيب نيا نوشته بود كه با راه اندازي سامانه جامع تجارت از اين پس گمرك ايران بايد از دريافت مستقل مجوزها امتناع كرده و مجوزهاي مورد نياز در رابطه با ترخيص كالارا از سامانه وزارت صنعت دريافت كند.»
اين گزارش مي افزايد: «اين دومين نامه اي است كه بين اين دو وزارتخانه رد و بدل مي شود. يك بار گمرك به وزارت صنعت، معدن و تجارت نامه نوشت و براي كالاهايي كه تحت عنوان كالاي واسطه اي براي يك برند خاص كه وارد شده و واقعي نبوده، درخواست خسارت كرد و حالانعمت زاده به طيب نيا نامه مي نويسد و فصل الخطابش هم گمرك است. با اين حال وزارت صنعت، معدن و تجارت اخذ مجوزها و روند واردات و صادرات را حق خود مي داند.»
زنگنه وزير نفت در 11 دي ماه در مجلس از دخالت هاي نعمت زاده انتقاد کرده و گفته بود: «وزير صنعت طبق قانون هيچ مسئوليتي در اين بخش ندارد، اينکه آقاي نعمت زاده يک زمان مديرعامل پتروشيمي بوده و الان دوست دارد در امور مربوط به پتروشيمي دخالت کند بحث ديگري است، ايشان مسئوليتي ندارد.»
در سال هاي گذشته نيز نمايندگان مجلس از رانتهايي که وزارت تحت امر نعمت زاده به عده اي خاص داده بود گلايه کرده بودند.
معوقات بانکي، فساد و اختلاس از کار درآمد!
روزنامه اعتماد با جبار کوچکي نژاد، رئيس کميته تحقيق و تفحص از صندوق فرهنگيان گفت وگويي انجام داده است. در اين مطلب که با عنوان «دو، سه هزار ميليارد تومان از صندوق خارج شده است» منتشر شده، آمده است: «در حال حاضر ما درباره تخلف هاي بانک سرمايه به جمع بندي رسيديم. ولي بحث اين است که بعضي از شرکت هاي وابسته به صندوق ذخيره هم مانند بانک سرمايه دچار مشکلات عديده اي هستند. مانند شرکت سرمايه گذاري معلم يا شرکت ساختماني معلم و بعضي شرکت هاي اينچنيني دچار تخلفات مالي شده اند و همين مباحث مالي که در مورد بانک سرمايه وجود دارد در مورد آنها هم وجود دارد.»
آن گونه که کوچکي نژاد گفته «صندوق ذخيره فرهنگيان به حياط خلوتي تبديل شده که در آن روابط فاميلي و باندبازي هاي سياسي آن را از مسير تعيين شده خودش خارج کرده است.» رئيس اين صندوق يار غار پدرخوانده هاي اصلاح طلبان و از اعضاي حزب مشارکت بود.
کوچکي نژاد درباره نوع تخلفات انجام شده در اين صندوق به «اعتماد» مي گويد: «برخلاف برخي اظهارنظرها نوع تخلفات در اين صندوق نه معوقات بانکي بلکه فساد و اختلاس است.»
اشاره کوچکي نژاد به اظهارات چندي قبل جهانگيري معاون اول رئيس جمهور است که گفته بود اگرچه تخلفاتي در صندوق ذخيره رخ داده اما عمده تخلفات مربوط به وام هاي معوقي است که افرادي از بانک سرمايه گرفته اند. اما کوچکي نژاد مي گويد ارقام تخلف معوقه بانکي نيست. رئيس جمهور نيز در روز راي اعتماد مجلس به سه وزير پيشنهادي فسادهاي صورت گرفته در صندوق فرهنگيان را معوقات بانکي ناميده بود.
طولاني ترين رکود مسکن در دولت يازدهم
روزنامه دنياي اقتصاد از رکود بازار مسکن گزارش داده و آورده است: «برآوردهاي پژوهشي از نرخ رشد ارزش افزوده بخش ساختمان در يک سال ۹۵، نشان مي دهد پايان امسال، طولاني ترين رکود ساختماني (۵ سال پياپي)، در کارنامه دست کم يک دهه اخير اين بخش، به ثبت مي رسد. خروج بخش پيشران - ساخت و سازهاي بخش خصوصي و پروژه هاي عمراني دولت - از سکون، ۶ اثر مثبت در رشد اقتصادي دارد؛ اما تداوم رشد منفي آن، به خسارت در بخش هاي دنباله رو مي انجامد. با لحاظ قدرت ۳۲/ ۱ برابري هر واحد رشد سرمايه گذاري ساختماني در توليد کل اقتصاد، دو راهکار براي رونق سال ۹۶ وجود دارد.»
ماموريت بزرگ آقاي وزير
در حالي که روزنامه اقتصاد از طولاني ترين رکود مسکن در دولت تدبير و اميد گزارش داده که يکي از دلايل آن بي برنامگي وزارت راه و شهرسازي است روزنامه اعتماد در ستوني با عنوان «عوام فريبي نکرديم» به گفت و گوي عباس آخوندي با ايسنا پرداخته است.
آخوندي با انتقاد شديد از مسکن مهر اين پروژه را تعطيل کرد و با گذشت قريب به چهار سال از وعده «مسکن اجتماعي» مورد ادعاي او نيز خبري نشد. در چنين شرايطي در توجيه ناتواني وزارت متبوعش هنوز هم به ايرادگيري از مسکن مهر مشغول است: «در اين دوره يك ماموريت بزرگ داشتيم و آن آواربرداري از سياست هاي واقعا ناكارآمد بخش مسكن بود كه بسيارسخت بود و بسيار هم طول مي كشد. مهم اين نيست كه فقط آمار بدهيم چند واحد ساخته شده بلكه مهم اين است كه بگوييم چند واحد براي متقاضي واقعي ساخته شده است. يعني عرضه و تقاضا كجا با هم ملاقات كردند.»
روزنامه آرمان نيز به صف منتقدان سياست هاي دولت در بخش مسکن پيوسته و از رکود آن انتقاد کرده است: «بانک مرکزي متصور بوده با افزودن مقدار تسهيلات در بخش ساختمان مي تواند سبب حرکت بخشي مسکن و شروع رونق آن شود، اما شاهد آنيم که اين اتفاق صورت نگرفته و شرايط خروج از رکود تنها به اين وسيله ميسر نشده است. بنابراين از آنجا که افزايش تسهيلات يکي از ده ها ابزار مالي است که بخش مسکن به آن نيازمند است، پس اين ابزار به تنهايي نمي تواند عاملي براي خروج از رکود به شمار آيد، بلکه تنها مي تواند به عنوان يک آغازگر عمل کند. هم اکنون شرايط به صورتي است که به رغم انتشار اخبار بسيار مثبت از تاثير وام مسکن، بخش مسکن و ساختمان همچنان با رکود دست و پنجه نرم مي کند.»
برجام ارتباطي به تحريم ها ندارد!
روزنامه آرمان در يادداشتي با عنوان «برجام توافق دوستي ايران و آمريکا نيست» نوشت: «برجام تنها به تعهدات ايران در مسائل هسته اي که توسط قطعنامه هاي قبلي شوراي امنيت وضع شده بود، نظارت دارد. برجام، قطعنامه هاي دوران احمدي نژاد را لغو و باطل کرد و ارتباطي با تحريم هايي که آمريکا قبل از آن به صورت يکجانبه عليه ايران وضع کرده بود، ندارد. برجام قرارداد دوستي ايران و آمريکا نيست. در مسائل بين المللي، روابط دوجانبه بايد به صورت دوجانبه حل شود و اين مستلزم توضيح، ديپلماسي و مذاکره است. هيچگاه در سه دهه اخير ايران به آمريکا روي خوش نشان نداد وآمريکا را به عنوان دشمن تلقي کرده است. از دشمن نمي توان انتظار روابط دوستانه داشت».
مدعيان اصلاحات بعد از امضاي برجام تيتر زدند، تحريم ها رفت، صبح بدون تحريم و... حالامي گويند برجام فقط براي نظارت بر ايران است و ارتباطي به تحريم ها ندارد! از ديگر سو چشم پوشي زنجيره اي ها بر اقدامات گستاخانه و خصمانه آمريکا در سال هاي اخير و بيان اين ادعا که دشمني آمريکا به دليل روي خوش نشان ندادن ايران به آن است.
حواله دادن گشايش اقتصادي به سال بعد!
آغاز فاز جديد وعده هاي اقتصادي با نزديک شدن به ايام انتخابات در نوع خود جالب توجه است. روزنامه آرمان در يادداشتي با عنوان «دستاوردهاي روحاني در شرايط بحراني» نوشت: «هرچند رکود به شکل جدي بر جامعه اقتصادي ايران سايه افکنده، اما با مهار تورم و گشايش هايي که در عرصه اقتصادي رخ داد اقتصاددانان اذعان کردند که اگر اوضاع به همين منوال پيش برود گشايش جدي در اقتصاد کشور در سال ۹۶ مشاهده خواهد شد».
مدعيان اصلاحات همان طور که از گشايش ها و دستاوردهاي خيالي برجام تمجيد مي کنند، به همان طريق نيز براي گشايش هاي خيالي اقتصادي سوت و کف مي زنند. علي رغم وعده 100 روزه حل مشکلات شاهد تعطيلي واحدهاي توليدي و شرايط نامناسب اقتصادي در دولت يازدهم بوديم. روزنامه هاي زنجيره اي توضيح نمي دهند در سال 96 قرار است چه اتفاقي رخ دهد که رکود از ميان برود. تاکنون بارها دولت اعلام کرده بود از رکود خارج شده ايم! به نظر مي رسد حواله دادن وعده هاي باغ سيب و گلابي برجام به سال 96 - سال انتخابات - بيش از آنکه عملي و واقعي باشد، يک نوع حرکت تبليغاتي سياسي و انتخاباتي است.
ترامپ خشن است، اما اهل گفت وگو است!
روزنامه آفتاب يزد در گزارشي با عنوان «پالس ترامپ براي گفت وگو با ايران؟» در مصاحبه با «حسن بهشتي پور» نوشت: «آنچه که ترامپ در گفتگو با فاکس نيوز به صراحت مطرح کرده است همان چيزي است که 6 رئيس جمهور سابق آمريکا نيز موردنظرشان بود. اما از آنجا که ترامپ مرد سياست نيست، به جاي کلام سياستمدارانه چنين واضح صحبت کرده است. ترامپ وقتي بيان مي کند « اگر ايران در کنار ما قرار مي گرفت ما نيز با او کنار مي آمديم.» به طور غيرمستقيم به ايران مي گويد اگر اين کشور با آمريکا (مثل عربستان) متحد باشد، حتي اگر مشکلي نيز وجود داشت در کنارش مي ماند. اما چون در حال حاضر در کنار آمريکا نيست به دلايل مختلف از نقض حقوق بشر گرفته تا برجام با اين کشور مخالفت خواهد کرد...آنچه مسلم است اينکه دولت ترامپ علي رغم همه خشونت ها ، اهل گفتگو و مذاکره است و اساسا اين فشارها بر ايران را به عنوان ضمانتي بر گفتگوي آينده انجام مي دهد... ايران مي تواند در شوراي عالي امنيت ملي نيز درباره اينکه آيا مي توان با دولت ترامپ مذاکره برقرار کرد يا نه، به مشورت و بررسي بپردازد».
سرويس سياسي - روزنامه اعتماد در يادداشتي با عنوان «ترس از ترسو خطاب شدن» اقدام متقابل دولت ايران در برابر تصميم آمريکا مبني بر منع ورود اتباع ايراني به آمريکا را نادرست دانسته است: «به اين دليل كه مي ترسند در داخل كشور از سوي برخي نيروها متهم به ترسو بودن شوند و لذا براي پرهيز از چنين اتهامي تن به تصميمي مي دهند كه ظاهرش نمايانگر نوعي شجاعت و قاطعيت است ولي در واقعيت ماجرا ريشه در همان ترس بي موردي دارد كه از برخي نيروهاي داخلي دارند. اين ترس مانع جدي در اتخاذ تصميمات درست و تامين كننده منافع ملي مي شود.»
نويسنده اين يادداشت معتقد است که دولت همچنان بايد در برابر اقدامات آمريکا منفعل باشد و تصميم اقدام متقابل را ترس از برخي نيروهاي داخلي خوانده است. اين در حالي است که در عراق، مجلس اين کشور بلافاصله منع صدور ويزا براي اتباع آمريکايي را به مدت 90 روز صادر کرد. اي کاش نويسنده در تحليل خود يادآور مي شد که آنجا ترس از چه چيزي وجود داشته است؟
برخورد دوگانه زنجيره اي ها
در حالي که روزنامه هاي زنجيره اي در حادثه قطار به هيچ عنوان خواستار استعفاي عباس آخوندي نشده بودند و به سرعت از کنار آن حادثه و سخنان آخوندي گذشتند اما همچنان و پس از گذشت دو هفته به صورت يکپارچه حمله به شهرداري را ادامه مي دهند. روزنامه شرق در سرمقاله شماره ديروز خود و به بهانه حادثه پلاسکو تمام کارهاي صورت گرفته توسط شهرداري تهران در 10 ساله را چنين توصيف کرده است: «رويه نابهنجار ١٠ساله مديريت شهري تهران قرار به اصلاح و تغيير ندارد. در اين ميانه، اين شهر و شهرنشينان تهران هستند که در شرايط به هم ريختگي غيرمسئولانه حقوقي در مديريت شهري تهران با غرق شدن در بحران هاي روزمره و گاه بسيار خطرناک شهري، بايد همچنان دست وپنجه نرم کنند.»
سامانه حق ما است!
روزنامه اعتماد در صفحه اقتصادي خود در گزارشي با عنوان «سامانه حق ما است، متوقفش کنيد» به نامه اعتراضي محمدرضا نعمت زاده، وزير صنعت و معدن به علي طيب نيا، وزير اقتصاد پرداخته است. نامه اي که در آن نعمت زاده خواستار توقف سامانه اي شده است که به شفافيت در امور گمرکي کمک کرده است.
در اين گزارش آمده است: «خبر اول حوزه تجارت نامه نگاري جديد بين محمدرضا نعمت زاده و علي طيب نياست. دو وزيري كه درباره تجارت كشور خود را محق مي دانند... محمدرضا نعمت زاده دو روز پيش در نامه اي به علي طيب نيا نوشته بود كه با راه اندازي سامانه جامع تجارت از اين پس گمرك ايران بايد از دريافت مستقل مجوزها امتناع كرده و مجوزهاي مورد نياز در رابطه با ترخيص كالارا از سامانه وزارت صنعت دريافت كند.»
اين گزارش مي افزايد: «اين دومين نامه اي است كه بين اين دو وزارتخانه رد و بدل مي شود. يك بار گمرك به وزارت صنعت، معدن و تجارت نامه نوشت و براي كالاهايي كه تحت عنوان كالاي واسطه اي براي يك برند خاص كه وارد شده و واقعي نبوده، درخواست خسارت كرد و حالانعمت زاده به طيب نيا نامه مي نويسد و فصل الخطابش هم گمرك است. با اين حال وزارت صنعت، معدن و تجارت اخذ مجوزها و روند واردات و صادرات را حق خود مي داند.»
زنگنه وزير نفت در 11 دي ماه در مجلس از دخالت هاي نعمت زاده انتقاد کرده و گفته بود: «وزير صنعت طبق قانون هيچ مسئوليتي در اين بخش ندارد، اينکه آقاي نعمت زاده يک زمان مديرعامل پتروشيمي بوده و الان دوست دارد در امور مربوط به پتروشيمي دخالت کند بحث ديگري است، ايشان مسئوليتي ندارد.»
در سال هاي گذشته نيز نمايندگان مجلس از رانتهايي که وزارت تحت امر نعمت زاده به عده اي خاص داده بود گلايه کرده بودند.
معوقات بانکي، فساد و اختلاس از کار درآمد!
روزنامه اعتماد با جبار کوچکي نژاد، رئيس کميته تحقيق و تفحص از صندوق فرهنگيان گفت وگويي انجام داده است. در اين مطلب که با عنوان «دو، سه هزار ميليارد تومان از صندوق خارج شده است» منتشر شده، آمده است: «در حال حاضر ما درباره تخلف هاي بانک سرمايه به جمع بندي رسيديم. ولي بحث اين است که بعضي از شرکت هاي وابسته به صندوق ذخيره هم مانند بانک سرمايه دچار مشکلات عديده اي هستند. مانند شرکت سرمايه گذاري معلم يا شرکت ساختماني معلم و بعضي شرکت هاي اينچنيني دچار تخلفات مالي شده اند و همين مباحث مالي که در مورد بانک سرمايه وجود دارد در مورد آنها هم وجود دارد.»
آن گونه که کوچکي نژاد گفته «صندوق ذخيره فرهنگيان به حياط خلوتي تبديل شده که در آن روابط فاميلي و باندبازي هاي سياسي آن را از مسير تعيين شده خودش خارج کرده است.» رئيس اين صندوق يار غار پدرخوانده هاي اصلاح طلبان و از اعضاي حزب مشارکت بود.
کوچکي نژاد درباره نوع تخلفات انجام شده در اين صندوق به «اعتماد» مي گويد: «برخلاف برخي اظهارنظرها نوع تخلفات در اين صندوق نه معوقات بانکي بلکه فساد و اختلاس است.»
اشاره کوچکي نژاد به اظهارات چندي قبل جهانگيري معاون اول رئيس جمهور است که گفته بود اگرچه تخلفاتي در صندوق ذخيره رخ داده اما عمده تخلفات مربوط به وام هاي معوقي است که افرادي از بانک سرمايه گرفته اند. اما کوچکي نژاد مي گويد ارقام تخلف معوقه بانکي نيست. رئيس جمهور نيز در روز راي اعتماد مجلس به سه وزير پيشنهادي فسادهاي صورت گرفته در صندوق فرهنگيان را معوقات بانکي ناميده بود.
طولاني ترين رکود مسکن در دولت يازدهم
روزنامه دنياي اقتصاد از رکود بازار مسکن گزارش داده و آورده است: «برآوردهاي پژوهشي از نرخ رشد ارزش افزوده بخش ساختمان در يک سال ۹۵، نشان مي دهد پايان امسال، طولاني ترين رکود ساختماني (۵ سال پياپي)، در کارنامه دست کم يک دهه اخير اين بخش، به ثبت مي رسد. خروج بخش پيشران - ساخت و سازهاي بخش خصوصي و پروژه هاي عمراني دولت - از سکون، ۶ اثر مثبت در رشد اقتصادي دارد؛ اما تداوم رشد منفي آن، به خسارت در بخش هاي دنباله رو مي انجامد. با لحاظ قدرت ۳۲/ ۱ برابري هر واحد رشد سرمايه گذاري ساختماني در توليد کل اقتصاد، دو راهکار براي رونق سال ۹۶ وجود دارد.»
ماموريت بزرگ آقاي وزير
در حالي که روزنامه اقتصاد از طولاني ترين رکود مسکن در دولت تدبير و اميد گزارش داده که يکي از دلايل آن بي برنامگي وزارت راه و شهرسازي است روزنامه اعتماد در ستوني با عنوان «عوام فريبي نکرديم» به گفت و گوي عباس آخوندي با ايسنا پرداخته است.
آخوندي با انتقاد شديد از مسکن مهر اين پروژه را تعطيل کرد و با گذشت قريب به چهار سال از وعده «مسکن اجتماعي» مورد ادعاي او نيز خبري نشد. در چنين شرايطي در توجيه ناتواني وزارت متبوعش هنوز هم به ايرادگيري از مسکن مهر مشغول است: «در اين دوره يك ماموريت بزرگ داشتيم و آن آواربرداري از سياست هاي واقعا ناكارآمد بخش مسكن بود كه بسيارسخت بود و بسيار هم طول مي كشد. مهم اين نيست كه فقط آمار بدهيم چند واحد ساخته شده بلكه مهم اين است كه بگوييم چند واحد براي متقاضي واقعي ساخته شده است. يعني عرضه و تقاضا كجا با هم ملاقات كردند.»
روزنامه آرمان نيز به صف منتقدان سياست هاي دولت در بخش مسکن پيوسته و از رکود آن انتقاد کرده است: «بانک مرکزي متصور بوده با افزودن مقدار تسهيلات در بخش ساختمان مي تواند سبب حرکت بخشي مسکن و شروع رونق آن شود، اما شاهد آنيم که اين اتفاق صورت نگرفته و شرايط خروج از رکود تنها به اين وسيله ميسر نشده است. بنابراين از آنجا که افزايش تسهيلات يکي از ده ها ابزار مالي است که بخش مسکن به آن نيازمند است، پس اين ابزار به تنهايي نمي تواند عاملي براي خروج از رکود به شمار آيد، بلکه تنها مي تواند به عنوان يک آغازگر عمل کند. هم اکنون شرايط به صورتي است که به رغم انتشار اخبار بسيار مثبت از تاثير وام مسکن، بخش مسکن و ساختمان همچنان با رکود دست و پنجه نرم مي کند.»
برجام ارتباطي به تحريم ها ندارد!
روزنامه آرمان در يادداشتي با عنوان «برجام توافق دوستي ايران و آمريکا نيست» نوشت: «برجام تنها به تعهدات ايران در مسائل هسته اي که توسط قطعنامه هاي قبلي شوراي امنيت وضع شده بود، نظارت دارد. برجام، قطعنامه هاي دوران احمدي نژاد را لغو و باطل کرد و ارتباطي با تحريم هايي که آمريکا قبل از آن به صورت يکجانبه عليه ايران وضع کرده بود، ندارد. برجام قرارداد دوستي ايران و آمريکا نيست. در مسائل بين المللي، روابط دوجانبه بايد به صورت دوجانبه حل شود و اين مستلزم توضيح، ديپلماسي و مذاکره است. هيچگاه در سه دهه اخير ايران به آمريکا روي خوش نشان نداد وآمريکا را به عنوان دشمن تلقي کرده است. از دشمن نمي توان انتظار روابط دوستانه داشت».
مدعيان اصلاحات بعد از امضاي برجام تيتر زدند، تحريم ها رفت، صبح بدون تحريم و... حالامي گويند برجام فقط براي نظارت بر ايران است و ارتباطي به تحريم ها ندارد! از ديگر سو چشم پوشي زنجيره اي ها بر اقدامات گستاخانه و خصمانه آمريکا در سال هاي اخير و بيان اين ادعا که دشمني آمريکا به دليل روي خوش نشان ندادن ايران به آن است.
حواله دادن گشايش اقتصادي به سال بعد!
آغاز فاز جديد وعده هاي اقتصادي با نزديک شدن به ايام انتخابات در نوع خود جالب توجه است. روزنامه آرمان در يادداشتي با عنوان «دستاوردهاي روحاني در شرايط بحراني» نوشت: «هرچند رکود به شکل جدي بر جامعه اقتصادي ايران سايه افکنده، اما با مهار تورم و گشايش هايي که در عرصه اقتصادي رخ داد اقتصاددانان اذعان کردند که اگر اوضاع به همين منوال پيش برود گشايش جدي در اقتصاد کشور در سال ۹۶ مشاهده خواهد شد».
مدعيان اصلاحات همان طور که از گشايش ها و دستاوردهاي خيالي برجام تمجيد مي کنند، به همان طريق نيز براي گشايش هاي خيالي اقتصادي سوت و کف مي زنند. علي رغم وعده 100 روزه حل مشکلات شاهد تعطيلي واحدهاي توليدي و شرايط نامناسب اقتصادي در دولت يازدهم بوديم. روزنامه هاي زنجيره اي توضيح نمي دهند در سال 96 قرار است چه اتفاقي رخ دهد که رکود از ميان برود. تاکنون بارها دولت اعلام کرده بود از رکود خارج شده ايم! به نظر مي رسد حواله دادن وعده هاي باغ سيب و گلابي برجام به سال 96 - سال انتخابات - بيش از آنکه عملي و واقعي باشد، يک نوع حرکت تبليغاتي سياسي و انتخاباتي است.
ترامپ خشن است، اما اهل گفت وگو است!
روزنامه آفتاب يزد در گزارشي با عنوان «پالس ترامپ براي گفت وگو با ايران؟» در مصاحبه با «حسن بهشتي پور» نوشت: «آنچه که ترامپ در گفتگو با فاکس نيوز به صراحت مطرح کرده است همان چيزي است که 6 رئيس جمهور سابق آمريکا نيز موردنظرشان بود. اما از آنجا که ترامپ مرد سياست نيست، به جاي کلام سياستمدارانه چنين واضح صحبت کرده است. ترامپ وقتي بيان مي کند « اگر ايران در کنار ما قرار مي گرفت ما نيز با او کنار مي آمديم.» به طور غيرمستقيم به ايران مي گويد اگر اين کشور با آمريکا (مثل عربستان) متحد باشد، حتي اگر مشکلي نيز وجود داشت در کنارش مي ماند. اما چون در حال حاضر در کنار آمريکا نيست به دلايل مختلف از نقض حقوق بشر گرفته تا برجام با اين کشور مخالفت خواهد کرد...آنچه مسلم است اينکه دولت ترامپ علي رغم همه خشونت ها ، اهل گفتگو و مذاکره است و اساسا اين فشارها بر ايران را به عنوان ضمانتي بر گفتگوي آينده انجام مي دهد... ايران مي تواند در شوراي عالي امنيت ملي نيز درباره اينکه آيا مي توان با دولت ترامپ مذاکره برقرار کرد يا نه، به مشورت و بررسي بپردازد».