آب سرد كبد را چرب ميكند.10 مهر-92
يك متخصص طب سنتي مصرف ترشي و خوراكيهاي سرد را موجب سردي كبد و پس
از آن چربي كبد دانست و نسبت به مصرف اين مواد هشدار داد. دكتر مجيد
انوشيرواني گفت: كبد بزرگترين پالايشگاه بدن و به طور طبيعي داراي مزاج گرم وتر
است، سرد شدن كبد در اثر عوامل مختلف ميتواند توانايي كبد براي تحليل و متابوليزه
كردن چربيها را كم كند و يا موجب انباشتگي چربي در بافت كبد و پيدايش كبد چرب
شود.وي مصرف ترشيها و خوراكيهاي سرد را موجب سرد شدن كبد دانست و ادامه داد:
كساني كه به طور مادرزادي داراي مزاج سرد هستند بايد در مصرف اين خوراكيها احتياط
بيشتري داشته باشند. اين متخصص تشريح كرد: مصرف سركه، آبغوره، ساير ترشيهاي
خانگي و خوراكيهاي سرد نظير ماست، دوغ ترش، خيار، كدو و غيره همچنين نوشيدن
مايعات سرد نيز به تدريج موجب سرد شدن كبد ميشود. انوشيرواني در رابطه با
چرب شدن كبد سرد گفت: با سرد شدن كبد مقدار توليد صفرا كم و غليظتر ميشود كه به
دنبال آن مقدار ترشح صفرا نيز كاهش پيدا ميكند. وي ادامه داد: اين صفراي
غليظ به كندي در مجاري صفراوي حركت ميكند و به دنبال آن، انسداد نسبي در اين
مجاري رخ ميدهد كه در اين مرحله در سونوگرافي كيسه صفرا ممكن است "لجن
صفراوي" گزارش شود كه خود مقدمه ايجاد سنگهاي صفراوي است. اين متخصص طب
سنتي انسداد در مسير ريزش صفرا به روده را از عواملي دانست كه موجب هضم ناقص چربيها
ميشود و اظهار كرد: در اين مرحله هضم ناقص چربيها سرانجام به كبد چرب منجر ميشود. به
گفته وي، يبوست ناشي از اين كاهش توليد و ترشح صفرا نيز در زمر? عاملي است كه در
پيدايش كبد چرب دخيل است.