نگاهي به ديروزنامه هاي زنجيره اي

نگاهي به ديروزنامه هاي زنجيره اي  3 اسفند – 95
نگاه  سربازجو شریعت نداری به مطبوعات رقیب با عنوان دیروزنامه های ز نجیره ای از موضع بازجویی

ناکارآمدي آخوندي بهانه بود /منتقدان با مدل اقتصادي ليبرال دولت مشکل دارند 
    
سرويس سياسي روزنامه بهار در سرمقاله ديروز، با عنوان «آخوندي بهانه بود»، ضمن دفاع از مدل اقتصادي وزير راه و شهرسازي (ليبراليسم)، استيضاح کنندگان وي را نيز طرفداران مدل اقتصادي بومي و مخالفان مدل اقتصادي ليبراليستي عنوان کرد و نوشت: «عباس آخوندي از جمله افرادي است که در دولت روحاني ابايي از اين که از اقتصاد بازار آزاد دفاع کند ندارد و اين مدل اقتصادي ليبرالي را که عده اي دلواپسانه به آن مي نگرند راه حل مشکلات ريشه دار اقتصاد ايران مي داند. به نظر مي آيد مشکل مخالفان وزير راه و شهرسازي نه عملکرد اين وزارتخانه در حوزه مسکن مهر يا تصادف اخير قطار يا قراردادهايي که مشکوکش مي خوانند باشد، آنها با مدل اقتصادي که آخوندي به صراحت و دولت روحاني در عمل و تقريبا بي سر و صدا سعي در اجراي آن دارد مشکل اساسي دارند».
    
اتفاقا درست به دليل همين مدل اقتصاد ليبرالي است که با وجود نزديک شدن به پايان دولت يازدهم، رکود، گراني، تورم و بيکاري بيداد مي کند. 60 درصد ظرفيت توليد کشور هم تعطيل است و کارخانه هاي بزرگ وکوچک يکي پس از ديگري ورشکست مي شوند. 
    
اين روزنامه در ادامه نوشت: «اين جريان مخالف که در دو انتخابات اخير با راي منفي مردم نيز روبه رو شده اند معتقدند که اين مدل اقتصادي به واسطه آن که از جهان غرب آمده است نمي تواند گره گشاي مصائب و مسائل اقتصاد ايران باشد... هنگامي هم که در پاسخ به چنين نگاهي از آنها پرسيده مي شود که آيا پس از گذشت چهار دهه يک برگ از اين مدل بومي اقتصادي را براي ارائه در اختيار داريد پاسخي نمي دهند».
    
بهار در پايان نيز تنها راه نجات اقتصاد کشور را تمسک به مدل اقتصادي ليبراليستي عنوان کرد و نوشت: «بپذيرند که اين الگوي اقتصادي که ديگر حتي کشور هاي بلوک شرق نيز کم و بيش از آن پيروي مي کنند راه نجات اقتصاد کشور است و يا تلاش کنند تا الگويي جايگزين را معرفي کنند».
    
البته در اينکه عملکرد ضعيف ترين وزير کابينه دولت روحاني از مزخرف خواندن مسکن مهر و بلاتکليفي متقاضيان آن تا بحران مديريت فرودگاه ها و کلاه گشاد بوئينگ بر سر وزير زود باور روحاني و زيان 1600 ميلياردي در خريد هواپيما از جمله دستاوردهاي مدل اقتصادي ليبراليستي وزير راه است ترديدي نيست، اما اين روزنامه در حالي اين مدل اقتصادي را تنها راه نجات اقتصاد کشور معرفي مي کند که «جوزف استيگليتز» اسطوره علم اقتصاد ليبرال و برنده دو جايزه نوبل اقتصادي در کتاب «سقوط آزاد» خود، ۶۰ تريليون دلار بدهي کل جهان را حاصل نظام اقتصادي ليبراليستي عنوان و تصريح مي کند که اين نوع اقتصاد و وضعيت حاصل از آن نه تنها اقتصاد بلکه «علم اقتصاد» را در آستانه فروپاشي قرار داده است. اساتيد اقتصاد در جهان نيز از اين مدل اقتصادي شکست خورده اعلام برائت مي کنند. 
    
جالب است طيف غرب گرايان بدانند طي پژوهشي که توسط دو تن از اساتيد دانشگاه جورج واشنگتن انجام گرفت، برآوردي قابل توجه از ميزان اسلامي بودن اقتصاد 208 کشور جهان به دست آمد. بر پايه اين پژوهش اسلام حتي جزييات ايجاد يک سيستم کامل، کارآمد و منسجم اقتصادي را ارائه کرده است.
    
بدون شک تنها راه نجات کشور، بي اعتنايي دولت ها به نسخه هاي غرب پرستاني است که سيستمي که 60 تريليون دلار بدهي براي اقتصاد جهان به بار آورده است را تنها راه نجات اقتصاد کشور معرفي مي کنند، چه آنکه امام خميني(ره) فرمود: «ما از شرّ رضاخان و محمدرضا خلاص شديم لکن از شرّ تربيت يافتگان غرب و شرق به اين زودي ها نجات نخواهيم يافت».    
    
    
وزراي ديگر را استيضاح کنيد که بيشتر از آخوندي کم کاري کرده اند!
    
روزنامه قانون نيز در گزارشي به استيضاح وزير راه پرداخت و با اتهام زني به نمايندگان مجلس و سياسي خواندن اين استيضاح، نوشت: «به نظر بايد ساير وزرايي كه بدون شك از وزير راه، بيشتر كندكاري و كم كاري دارند، به مجلس كشيده شده و استيضاح شوند تا شايد گره اي از كار مردم اين كشور باز شود».
    
روزنامه قانون در اين گزارش ناخواسته اعتراف و اذعان کرده است که آخوندي وزير راه کم کاري داشته ولي اولويت براي استيضاح وزراي ديگري هستند که کم کاري هاي بيشتري نسبت به وي داشته اند.
    
        
آلزايمر سياسي
    
روزنامه مردم سالاري ديروز در سرمقاله خود با عنوان «وقتي از داخل به دشمنان سوژه مي دهيم»، نوشت: «رقابت هاي سياسي در اغلب کشورهاي جهان، در جايي که پاي منافع ملي به ميان بيايد، جاي خود را به تعامل مي دهد. کمتر در جهان شاهد بوده ايم که جناح هاي سياسي، براي متهم کردن يکديگر در حوزه هاي مختلف اقتصادي و سياسي به گونه اي عمل کنند که کشورهاي ديگر – رقبا يا دشمنان - از آن دستاويزي براي تحت فشار قرار دادن آن کشور در حوزه هاي سياسي يا اقتصادي بسازند».
    
در ادامه اين نوشتار آمده است: «مصاديق اين عملکرد را در سال هاي اخير توسط گروهي که آنها را به نام دلواپسان مي شناسيم بارها ديده ايم».
    
احتمالانويسنده چند سال قبل را به خاطر ندارد. همان زماني که منسوبان به همان جناحي که روزنامه مردم سالاري از آن حمايت مي کند، با يک دروغ بزرگ، کشور را 9 ماه درگير بي ثباتي، آشوب و بحران کردند و به همين سبب، دستاويزي براي تحت فشار قرار دادن کشور در حوزه هاي سياسي و اقتصادي در اختيار دشمن گذاشتند و گراي تحريم هاي فلج کننده را دادند. همچنين افزوده شدن تحريم ها، تهديدها و فشارها به کشور پس از توافق هسته اي نيز محصول تاکتيک غلط دولت روحاني در اعتماد به غرب و آمريکا بود. با اين حساب، اصلاح طلبان در اين زمينه سابقه طولاني و کارنامه پر و پيماني دارند.
    
        
عوام فريبي مدعيان اصلاحات براي تبرئه اصحاب فتنه
    
روزنامه آرمان هم در مصاحبه با حسن رسولي از فعالان مدعي اصلاحات، نوشت: «جريان هاي سياسي بايد هر چه زودتر از اتفاقات پس از انتخابات سال ۸۸ عبور کنند و اجازه ندهند اين اتفاقات سبب انشقاق و دودستگي در فضاي سياسي کشور شود... مهم ترين راهبرد جريان هاي سياسي درباره اتفاقات سال ۸۸ بايد نگاه به آينده باشد، نه نگاه به گذشته».
    
مدعيان اصلاحات خيال باطل شان براي تبرئه اصحاب فتنه را با شعارهاي زيبايي مانند پرهيز از انشقاق و دودستگي و نگاه به آينده دنبال مي کنند و گمان کرده اند با اين عوام فريبي ها، توده هاي مردم خيانت فتنه گران در سال 88 از دروغ تقلب در انتخابات و آشوب و اعتشاش تا اميدوار کردن دشمنان و اهانت به ساحت مقدس عاشوراي حسيني(ع) را فراموش مي کنند!
    
در بخش ديگري از مصاحبه آمده است: «در شرايط کنوني جريان اصلاحات بايد استراتژي انتخاباتي خود را تغيير بدهد و به جاي اينکه با يک گزينه در انتخابات شرکت کند، با چند گزينه در کنار آقاي روحاني و به موازات ايشان در انتخابات حضور يابد... مسئله مهم در اين زمينه اين است که کانديداهايي که جريان اصلاحات در انتخابات معرفي مي کند بايد از اين ظرفيت برخوردار باشند که مانند آقاي عارف در انتخابات سال۹۲ هر زمان که جريان اصلاحات تشخيص داد که بايد صحنه را ترک کنند، بي درنگ به اين کار مبادرت ورزند و زمينه را براي پيروزي نهايي اصلاح طلبان در انتخابات فراهم کنند».
    
در شرايط فعلي با محقق نشدن وعده هاي دولت يازدهم، شکست برجام و کاهش اقبال عمومي به روحاني، حاميان وي و مدعيان اصلاحات با جديت مشغول تعيين تاکتيک هاي مختلف براي ورود دوباره روحاني به قدرت هستند. معرفي آلترناتيو و ضربه گير از جمله دستاوردهاي اين تلاش اصلاح طلبان است.
    
همچنين، آفتاب يزد در شماره نوزدهم بهمن ماه در مطلبي از درخواست روحاني از سران اصلاحات مبني معرفي چند کانديدا در انتخابات براي همراهي و دفاع از وي خبرداد و نوشت: «نبرد حسن روحاني در برابر چندين اصولگرا در عرصه رقابت ها، حتي نگراني هايي را براي خود رئيس جمهوري نيز ايجاد کرده است به طوري که بنا به گفته منابع آگاه به آفتاب يزد، خود حسن روحاني از سران اصلاحات خواسته است تا افرادي را به همراه او روانه کارزار انتخابات کنند تا آنها به ياري اش بشتابند و در برابر هجوم حملات اصولگرايانه از او و سياست هاي او دفاع کنند. بنابر، اين است که اين يار کمکي نقش مهره هاي قلعه در بازي شطرنج يا « ضربه گير حسن روحاني» را بازي کند و علاوه بر ممانعت از کيش و مات شدن رئيس دولت تدبير و اميد، پس از پايان مناظرات، صحنه انتخابات را ترک نمايد. فردي چون علي مطهري يا مسعود پزشکيان
    
    
    
دولت عامل بخش مهمي از ريزش سهام اقشار ضعيف است
    
روزنامه اعتماد نيز در صفحه اقتصادي خود در گزارشي با عنوان «1/6 هزار ميليارد تومان از ارزش سهام اقشار ضعيف كم شد» به موضوع «پشت پرده زيان ٥ هزار ميلياردي بازگشايي نماد بانك ها» پرداخت.
    
اين روزنامه در توضيح اين رويداد نوشت: «ريزش ارزش سهام بانك ها پس از بازگشايي نماد آنها در بورس سر و صدايي به پا نكرد. وقتي پشت ماجراي افت ارزش اين سهام را واكاوي مي كنيم به سهم ٣٢ درصدي سهام عدالت برمي خوريم كه متعلق به دهك هاي ضعيف جامعه است و نه صاحبان آن از افت ارزش سهام شان اطلاعي دارند و نه تريبوني براي گله از ريزش ارزش سهام شان در اختيارشان هست».
    
اين گزارش در ادامه درباره علل اين موضوع نوشت: «دولت خود عامل بخش مهمي از اين مشكل است، چرا كه مديرعامل توسط او انتخاب مي شود و لذا منافعش در مسكوت ماندن اين اتفاق است. ساير سهامداران حقوقي نهادهايي مثل تامين اجتماعي يا صندوق هاي بازنشستگي هستند كه اولااز لحاظ مديريت در سيطره دولت هستند و ثانيا انگيزه اي براي حفاظت از منافع بازنشستگان ندارند».   
    
    
اعتراف روزنامه زنجيره اي به پشت گرمي مديران ناکارآمد!
    
روزنامه قانون در صفحه نخست با طرح اين سوال که «چرا رئيس سازمان مديريت بحران کشور پاسخگوي عملکرد ضعيف خود نيست؟» با انتشار تصويري از اسماعيل نجار که پشت سر وي تصويري از روحاني ديده مي شود، پاسخ داد «پشتم گرمه
    
قانون در همين زمينه نوشت: «نجار از هم ولايتي هاي حسن روحاني، زاده سرخه و بنا به برخي گفته ها از اقوام رئيس جمهور ايران است. در اين سال ها نيز هر زماني حادثه اي رخ داد و رسيدگي مناسبي در اين زمينه صورت نگرفته است، پاسخ مناسبي ارايه نكرده و حتي با اظهارات متفاوت سعي كرده است تا خود را از اين قصور مبرا نشان دهد و از همه بدتر آنكه كسي نيز از وي پاسخي نخواست
    
روزنامه قانون در اين گزارش به اين واقعيت که مديران ناکارآمد به دليل ارتباطات خود با مقامات دولتي از پاسخگويي به قصور و تقصيرات خود مبرا شده اند، اعتراف کرده و آورده است: «فردي كه در اين روزگار بحراني كشور، از اتاق گرم و صندلي نرم خود تكان نخورده و مردم بحران زده كشور را تنها گذاشته است، چرا بايد در اين جايگاه حساس باقي بماند؟... به نظر برخي، رودربايستي ها در اين دولت، بلاي جان تدبير و اعتدال شده و اميد به تغيير را كمرنگ كرده است».    
    
    
تيم اطلاع رساني دولت فشل است
    
آفتاب يزد نيز در سرمقاله ديروز با عنوان «هشداري به حسن روحاني»، نوشت: «فقدان تيم اطلاع رساني پويا در دولت روز به روز بيشتر احساس مي شود. در واقع اکنون که در آستانه انتخابات ارديبهشت 96 هستيم و زمان برداشت رسيده، تيم فوق بيش از پيش در لاک خود فرو رفته است... هرچند ميخ آهني نرود در سنگ اما بنده هم قصد اعلام يک هشدار صريح را به دولت دارم. شايد پس از انتخابات آتي بتوان از آن به عنوان يک سند سود برد. سندي که نشان مي دهد يکي از عوامل عدم کاميابي حسن روحاني و يا ريزش راي او همين تيم اطلاع رساني دولت با ترکيب و ساختار عجيب و غريبش است... تيم اطلاع رساني دولت فشل است. اگر اين تيم شش دانگ بود بايد با يک بازيخواني ساده نقشه مخالفان دولت را برآب مي کرد... به هرحال يا خيلي به پيروزي حسن روحاني اطمينان دارند که برايشان مهم نيست چنين تحرکاتي يا ميلي به تداوم رياست جمهوري وي ندارند».