پایین آوردن تب، بدون دارو
توصیههای پزشکی 9 اردیبهشت – 96
توصیههای پزشکی 9 اردیبهشت – 96
تب، واکنش طبیعی بدن
در برابر میکروبهاست؛ اما وقتی درجه تب بالا باشد، نگرانکننده میشود، به خصوص
در کودکان که تب بالا خیلی خطرناک است.در زیر به چند روش طبیعی کاهش تب اشاره میکنیم
که میتوانند مفید واقع شوند.
*استفاده از دوش آب ولرم
دوش آب گرم یا ولرم بگیرید. اگر کسی تب دارد، او را به حمام برده و با آب گرم یا ولرم حمامش دهید. حین دوش، آرام آرام آب را سردتر کنید. در نتیجه، رفته رفته دمای بدن پایین میآید. اگر دیدید درجه تب ثابت باقیمانده است، کمی آب را سردتر کنید.
*تاثیر بینظیر نوشیدن آب در کاهش درجه تب
آب زیاد بنوشید. تب، واکنش طبیعی بدن در برابر میکروب هاست، اما وقتی درجه تب بالا باشد؛ یعنی اینکه میزان آب بدن کم است. پس آب فراوان بنوشید، به خصوص اگر اسهال یا استفراغ دارید، یا آب میوه خنک بنوشید یا سوپ سرد میل کنید.
*اگر تب دارید، زیاد غذا نخورید؛ بیشتر مایعات مصرف کنید
میکروبهای بیماریزای موجود در بدن برای اینکه زنده بمانند، از روی و آهن بدن استفاده میکنند. به همین دلیل مصرف غذاهایی که حاوی این عناصر هستند، باعث زنده ماندن میکروبها و در نتیجه تداوم تب میشود.
*چای مریم گلی و فواید فوقالعاده آن
چای مریم گلی و بادرنجبویه بنوشید. این چای باعث میشود بدن عرق کند و تب را پایین بیاورد. چند عدد برگ مریم گلی داخل لیوان انداخته و رویش آب جوش بریزید. روی لیوان، بشقاب گذاشته و بگذارید 10 دقیقه دم بکشد. مقداری عسل یا شیرینکننده و یک قاشق غذاخوری بادرنجبویه بریزید. هم زده و بنوشید.
*چای کاهو و نقش آن در تب
چای کاهو بنوشید. کاهو، سرشار از پتاسیم است و مقدار کمی کلسیم، فسفر، سدیم و منیزیم دارد. از همه مهمتر اینکه مقدار روی و آهن آن بسیار پایین است. مقداری آب بجوشانید کاهوها را داخل قابلمه ریخته و بگذارید 15 دقیقه بجوشد سپس دم کنید و اگر خواستید با مقداری عسل میل کنید.
*بستنی یخی بخورید
این روش، موردعلاقه بچههاست! واقعیت این است که اگر چه مایعات خوب است، اما قند بهترین است. اگر تب دارید، میتوانید بستنی یخی بخورید. بستنی یخی درجه تب را پایین میآورد، به آب بدن اضافه میکند و انرژی بدن را تامین میکند.
*خیار
نوشیدن آب خیار اکثر تبهای شدید را از بین میبرد. حتی اگر در کنار بستر طفلی که مبتلا به تب است، چند عدد خیار تازه بگذارید، تب را از بین میبرد.
*جوشانده سیب،تب را تسکین میدهد
به این طریق که یک کیلو سیب را تکه تکه کرده با پوست و در یک لیترآب بجوشانید سپس با فشار از پارچه نازکی عبور داده و با حدود ده حبه قند، دوباره بجوشانید تا قوام بیاید و روزی دو الی سه فنجان میل کنید.
*استفاده از دوش آب ولرم
دوش آب گرم یا ولرم بگیرید. اگر کسی تب دارد، او را به حمام برده و با آب گرم یا ولرم حمامش دهید. حین دوش، آرام آرام آب را سردتر کنید. در نتیجه، رفته رفته دمای بدن پایین میآید. اگر دیدید درجه تب ثابت باقیمانده است، کمی آب را سردتر کنید.
*تاثیر بینظیر نوشیدن آب در کاهش درجه تب
آب زیاد بنوشید. تب، واکنش طبیعی بدن در برابر میکروب هاست، اما وقتی درجه تب بالا باشد؛ یعنی اینکه میزان آب بدن کم است. پس آب فراوان بنوشید، به خصوص اگر اسهال یا استفراغ دارید، یا آب میوه خنک بنوشید یا سوپ سرد میل کنید.
*اگر تب دارید، زیاد غذا نخورید؛ بیشتر مایعات مصرف کنید
میکروبهای بیماریزای موجود در بدن برای اینکه زنده بمانند، از روی و آهن بدن استفاده میکنند. به همین دلیل مصرف غذاهایی که حاوی این عناصر هستند، باعث زنده ماندن میکروبها و در نتیجه تداوم تب میشود.
*چای مریم گلی و فواید فوقالعاده آن
چای مریم گلی و بادرنجبویه بنوشید. این چای باعث میشود بدن عرق کند و تب را پایین بیاورد. چند عدد برگ مریم گلی داخل لیوان انداخته و رویش آب جوش بریزید. روی لیوان، بشقاب گذاشته و بگذارید 10 دقیقه دم بکشد. مقداری عسل یا شیرینکننده و یک قاشق غذاخوری بادرنجبویه بریزید. هم زده و بنوشید.
*چای کاهو و نقش آن در تب
چای کاهو بنوشید. کاهو، سرشار از پتاسیم است و مقدار کمی کلسیم، فسفر، سدیم و منیزیم دارد. از همه مهمتر اینکه مقدار روی و آهن آن بسیار پایین است. مقداری آب بجوشانید کاهوها را داخل قابلمه ریخته و بگذارید 15 دقیقه بجوشد سپس دم کنید و اگر خواستید با مقداری عسل میل کنید.
*بستنی یخی بخورید
این روش، موردعلاقه بچههاست! واقعیت این است که اگر چه مایعات خوب است، اما قند بهترین است. اگر تب دارید، میتوانید بستنی یخی بخورید. بستنی یخی درجه تب را پایین میآورد، به آب بدن اضافه میکند و انرژی بدن را تامین میکند.
*خیار
نوشیدن آب خیار اکثر تبهای شدید را از بین میبرد. حتی اگر در کنار بستر طفلی که مبتلا به تب است، چند عدد خیار تازه بگذارید، تب را از بین میبرد.
*جوشانده سیب،تب را تسکین میدهد
به این طریق که یک کیلو سیب را تکه تکه کرده با پوست و در یک لیترآب بجوشانید سپس با فشار از پارچه نازکی عبور داده و با حدود ده حبه قند، دوباره بجوشانید تا قوام بیاید و روزی دو الی سه فنجان میل کنید.