گزیده ها قسمت پنجم

گزیده ها قسمت پنجم 12 آذر- 96
معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از دستگیری زورگیرانی که در پوشش فروش خودرو اقدام به زورگیری از خریداران کرده بودند، خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، در نخستین روز آبان ماه امسال فردی با مراجعه به کلانتری 158 کیانشهر به مأموران اعلام کرد که توسط سرنشیان یک دستگاه خودرو پراید سفیدرنگ و با تهدید اسلحه کمری، مورد زورگیری و سرقت عابر بانک قرار گرفته و سارقان بلافاصله پس از سرقت عابربانک اقدام به برداشت مبلغ شش میلیون تومان وجه نقد داخل حساب وی کرده‌اند.
 
با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع سرقت مسلحانه و به دستور بازپرس شعبه چهارم دادسرای ناحیه 34 تهران، پرونده برای رسیدگی در اختیار اداره یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت و مالباخته پس از حضور در اداره یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: چندی پیش در اتوبان بعثت، یک دستگاه خودرو پراید را مشاهده کردم که پشت شیشه عقب آن آگهی فروش خودرو درج شده بود، باشماره تلفن داخل آگهی تماس گرفته و با صاحب پراید برای بازدید خودرو در ساعت 17 روز اول آبان در شهرک شهید بروجردی، روبروی مجتمع زیتون قرار ملاقات گذاشتم. دو نفر به عنوان فروشنده در محل قرار حاضر شده و پس از صحبت‌های اولیه در خصوص قیمت خودرو و توافق بر سر قیمت نهایی، فروشنده از من درخواست کرد تا یک موجودی از حساب بانکی خود به او نشان دهم تا مطمئن شود که واقعا خریدار هستم تا به گفته خودش ماشین را برای فروش به شخص دیگری نشان ندهد.

از آنجائیکه واقعا قصد خرید خودرو را داشتم، به همراه این دو نفر به مقابل دستگته عابربانک رفتیم که به محض گرفتن موجودی حساب و اطمینان از وجود پول در حساب، ناگهان این افراد با نشان دادن اسلحه کمری به سمت من حمله‌ور شده و ضمن ضرب و شتم شدید اقدام به سرقت عابربانکم کردند و به سرعت از محل متواری شدند و در کوتاه‌ترین زمان اقدام به برداشت مبلغ شش میلیون تومان پول داخل حسابم کردند.

با توجه به شیوه و شگرد سرقت و با انجام اقدامات پلیسی، کارآگاهان موفق به شناسایی یکی از مجرمان سابقه‌دارِ معاونت جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ به نام اکبر.ک، 52 ساله شدند.

بررسی سوابق اکبر حکایت از آن داشت که وی از مجرمان سابقه‌دار در زمینه ارتکاب جرایم مختلف سرقت، موادمخدر، نزاع و درگیری است که در یک فقره از دستگیری‌ها، به اتهام مشارکت در قتل مردی 50 ساله در منطقه خاوران در سال 86 بود و پس از دستگیری متهم اصلی پرونده و اعتراف صریح به جنایت از زندان آزاد شده بود.

با شناسایی دقیق تصویر اکبر از سوی مالباخته، کارآگاهان به مخفیگاه وی در شهرستان اسلامشهر، شهرک واوان مراجعه و در تاریخ دوم آذرماه امسال اقدام به دستگیری وی کردند.

اکبر در همان مراحل اولیه تحقیقات به سرقت از مالباخته با همدستی یکی از دوستانش به نام نقی.ق 53 ساله اعتراف کرد و عنوان‌داشت که خودرو پراید نیز متعلق به همدستش نقی است که بلافاصله نقی نیز در همان روز دستگیر و به همراه اکبر به اداره یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شد.

براساس اعلام مرکز اطلاع‌رسانی پلیس آگاهی پایتخت، سرهنگ کارآگاه حمید مکرم، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اعلام این خبر گفت: متهمان پس از انتقال به اداره یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ در همان مراحل اولیه تحقیقات صراحتا به زورگیری از مالباخته و انجام سرقت های مشابه در پوشش فروش خودرو اعتراف کردند که در ادامه تحقیقات، محل ارتکاب تعدادی از سرقت ها در شهرهای حاشیه تهران شناسایی و تحقیقات برای شناسایی سایر شکات و مالباختگان در دستور کار اداره یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.

وی از کلیه شکات و مالباختگانی که به این شیوه و شگرد توسط افرادی در پوشش فروش خودرو به‌ویژه فروش یک دستگاه خودرو پراید مورد سرقت و زورگیری قرار گرفته‌اند خواست تابرای شناسایی تصویر متهمان و پیگیری شکایات خود به نشانی اداره یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ در خیابان وحدت اسلامی مراجعه کنند.
یک نماینده مجلس در توییترش نام ٢٠ بدهکار بزرگ بانک سرمایه را منتشر کرد
دو روز پیش گفته بود اگر تا ٤٨ ساعت برای تعیین‌تکلیف بدهی خود به بانک سرمایه مراجعه نکنند، نامشان را رسانه‌ای خواهد کرد.

شاید در ساعات ابتدایی که محمود صادقی این تهدید را انجام داد، اغلب افراد تصور می‌کردند این وعده نیز مانند وعده‌های مردی که همه نام‌ها را در جیب خود داشت؛ عملی نشود اما این اتفاق افتاد و آنچنان که از فهرست اعلامی صادقی برمی‌آید ٢٠ بدهکار بزرگ بانک سرمایه جمعا مبلغی نزدیک به هفت ‌هزار میلیارد تومان به این بانک بدهکار هستند.  

به نام فرهنگیان، به کام ٣٠ نفر 
به گزارش شرق، همین چند روز قبل بود که جبار کوچکی‌نژاد، رئیس تیم تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، در گفت‌وگو با تسنیم خواستار ورود قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی به پرونده فساد صندوق ذخیره فرهنگیان شده و از عمق بسیار گسترده و پراکنده فساد در این صندوق خبر داده بود.

به گفته کوچکی‌نژاد بررسی ابعاد مختلف فساد رخ‌داده در این صندوق نیازمند زمان زیادی است اما یکی از مفسده‌های رخ‌داده در صندوق ذخیره فرهنگیان به گفته حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای پرداخت بدون ضابطه تسهیلات به افراد مختلف در بانک سرمایه بوده است که صندوق ذخیره فرهنگیان ٤٧ درصد از سهام آن را در اختیار دارد. به گفته جبار کوچکی‌نژاد، ٩٠ درصد تسهیلات این بانک به ٣٠ نفر داده شده است و ١٠ درصد وام‌های خرد با سود بسیار بالا به فرهنگیان داده شده و این در شرایطی است که ٩٠٠‌هزار دبیر و آموزگار و فرهنگی عضو صندوق ذخیره فرهنگیان هستند. به گفته کوچکی‌نژاد، بسیاری از بدهکاران بانک سرمایه سابقه بد مالی دارند و حتی بازداشت هم بوده‌اند.

‌اعمال نفوذ برای انتخاب رئیس بانک 
بهمن‌ماه سال قبل بود که حجت‌الاسلام غلامحسین اژه‌ای،‌ سخنگوی قوه قضائیه، درباره وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه گفته بود: ما هر چقدر جلوتر می‌رویم با تخلفات بسیار گسترده و زیادی در این دو مورد روبه‌رو می‌شویم زیرا این دو موضوع با هم هستند. اژه‌ای با اشاره به تلاش‌ها برای بازپس‌گیری این سرمایه بربادرفته گفته بود: قوه قضائیه با ‌هزار زحمت وارد موضوع می‌شود و متهمان را دستگیر می‌کند اما اگر آسیب‌شناسی نشود باز هم شاهد تکرار این‌گونه موضوعات خواهیم بود. جا دارد دولت و بانک مرکزی آسیب‌شناسی کنند که چرا این مسائل رخ داده است.

به گفته اژه‌ای، چند ‌هزار میلیارد تومان در اختیار تعداد معدودی از افراد قرار گرفته بدون اینکه تضمینی برای وصول داده باشند که همه برخلاف قانون و مقررات بوده است. آنها  در رابطه با تسهیلات بانکی و تجاری هم وجوه گرفته‌اند و هم مصرف کرده‌اند که من تاکنون این مقدار تخلف را به صورت یکجا ندیده‌ام.

همچنین تعیین مدیرعامل براساس مقررات نبوده، بلکه براساس حمایت‌ها و نفوذها بوده است و در مدت ١٠ سال ، ١٣ بار سرپرست و مدیرعامل بانک عوض شده‌اند. در چنین شرایطی مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان نیز با ذکر این نکته که صندوق ذخیره اجازه تعویض و تنبیه مدیرعاملان بانک سرمایه را نداشته است، به خبرگزاری مهر گفته بود: بانک سرمایه بدهکاران عمده‌ای دارد که به همه بانک‌های دولتی و خصوصی کشور بدهکارند و از ابتدا هم قصد این را نداشته‌اند که بدهی خود را بپردازند بنابراین آنها زندان هم می‌روند اما پول‌ها را پس نمی‌دهند همان‌طور که یکی از بدهکاران چندین ماه است که در زندان به‌سر می برد اما تا به حال ریالی از بدهی خود را نپرداخته است. دادستان تهران هم یکی دیگر از مسئولانی بود که در بیست‌ودومین نشست شورای معاونان دادستانی تهران درباره بدهکاران بانک سرمایه گفته بود: هرجا بروید و به هرکس وصل شوید چنانچه پول‌های مردم را مسترد نکنید تحت تعقیب قرار خواهید گرفت.

جعفری‌دولت‌آبادی خطاب به بانک‌ها هم گفته بود: «شکایت کنید، در میدان مبارزه بمانید و پیگیری کنید»؛ میدان مبارزه‌ای که حالا به نظر می رسد به عرصه عمومی رسیده و در برابر دیدگان مردم دنبال می‌شود.

‌دانه‌درشت‌ها چه کسانی هستند 
در فهرست منتشرشده از سوی محمود صادقی جزئیات ٥٥ مورد تسهیلات بزرگ مربوط به بانک سرمایه ذکر شده که تاکنون و با وجود گذشت سررسید بازپرداخت نشده‌اند. از این تعداد ٥١ مورد مربوط به سال‌های ١٣٨٥ تا ١٣٩٢ و چهار مورد مربوط به بعد از آغاز به کار دولت جدید است. در صدر این فهرست، فردی با نام «ج» قرار دارد که احتمالا همان آقای «م.ج» است که دادستان تهران در دی سال ٩٥ از دستگیری‌اش خبر داده بود.

آقای «ج» که یک شرکت بازرگانی واردات را اداره می‌کرده به گفته جعفری‌دولت‌آبادی، با فرزندان برخی مسئولان نیز ارتباط برقرار کرده بود اما این‌گونه اقدامات او مانع تعقیب قضائی او نشده و در نهایت در دی‌ماه سال ٩٥ بازداشت شد. اگرچه فهرست منتشرشده ازسوی صادقی نشان می‌دهد این بدهکار بزرگ بانکی درمجموع بیش از ١٣٠٠ میلیارد تومان را در شش مرحله در سال‌های ٩٢ و ٩٣ دریافت کرده و پس نداده، اما به گفته دولت‌آبادی بدهی بانکی این فرد بالغ بر هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان است. بدهکار بزرگ دیگر بانک سرمایه آقای «ح.ه» است که پیش از این در دی‌ماه سال ٩٥ بازداشت شده و بعد از چند ماه با قرار وثیقه آزاد شده است.

این فرد مطابق فهرست منتشرشده از سوی صادقی، بیش از ١٠٠٠ میلیارد تومان بدهی معوق بابت دریافت هشت مورد تسهیلات در طول سال‌های ٩٢ تا ٩٤ دارد. این فرد از معدود افرادی است که موفق شده پس از سال روی کارآمدن دولت فعلی هم از این بانک وام کلان بگیرد و بازپرداخت نکند.

آقای «ر»،‌ از واردکنندگان صنعت فولاد و آقای «م» یکی از واردکنندگان مواد اولیه، دو بدهکار بزرگ دیگر بانک سرمایه هستند که به ترتیب بیش از ٦٢٠ میلیارد و ٥٧٠ میلیارد تومان از این بانک وام دریافت کرده‌اند و تاکنون این تسهیلات را بازپرداخت نکرده‌اند.

یک واردکننده مواد غذایی و یک فعال عرصه معدن نیز از دیگر بدهکاران بزرگ بانک سرمایه‌اند. فرد دیگری با نام «ج.ا» که بیش از ١٣٠ میلیارد تومان به این بانک بدهکار است پیش از این توسط بانک دیگری نیز مورد تعقیب قرار گرفته و به نظر می‌رسد وضعیتی مشابه دیگر بدهکاران بزرگ بانکی دارد. حال باید به انتظار نشست و دید مبارزه بانک‌ها و نمایندگان مجلس برای بازپس‌گیری بدهی‌های معوق بانکی از این بدهکاران موفق خواهد بود یا نه.
یک بار دیگر اختلافات بین حامیان علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور سابق یمن و طرفداران انصارالله شدت گرفت به‌طوری‌که روز گذشته صنعا، پایتخت یمن شاهد درگیری‌های خونینی بود.

به گزارش شرق، هم‌زمان ائتلاف به رهبری عربستان به گفته خود از «قیام» علیه حوثی‌ها حمایت کرد و در مقابل، رهبران انصارالله وعده دادند فتنه‌گران با پاسخ‌های سختی مواجه خواهند شد.

اختلاف بین این دو گروه در گذشته نیز سابقه داشت اما هربار با دخالت‌های خارجی و داخلی به تفاهم می‌رسیدند. این بار اما به نظر می‌رسد زمان جدایی این دو متحد فرا رسیده باشد. اتفاقی که تحولات یمن را به کلی وارد مسیر تازه‌ای خواهد کرد.

حوثی‌ها چند سال پیش به کمک نیروهای علی عبدالله صالح موفق شدند صنعا پایتخت یمن را به تصرف خود درآورند. اینک به نظر می‌رسد این ورق برگشته و این‌بار با کودتای صالح آنها یکی از مهم‌ترین مواضع خود را از دست داده باشند. روز گذشته ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان با استقبال از درگیری‌های بین طرفداران عبدالله صالح با نیروهای انصارالله در صنعا، خواستار «قیام گسترده مردمی» علیه حوثی‌ها شد و تأکید کرد از شورش یاران صالح حمایت می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس) بیانیه فرماندهی ائتلاف عربی گفت: از نزدیک تحولات جاری در صنعا و تمامی استان‌های یمن و درگیری‌ها میان دو طرف را دنبال کرده و حمایت خود را از این انقلاب جدید اعلام می‌کند. از روز جمعه گذشته درگیری‌های شدیدی میان نیروهای انصارلله و طرفداران صالح در صنعا به وقوع پیوست.

در جریان این درگیری سه نفر از طرفداران علی عبدالله صالح کشته شدند. روز گذشته در خبرها آمده بود که نیروهای وفادار به صالح بخش‌ عمده پایتخت را به تصرف خود درآوردند. همچنین علی عبدالله صالح در یک سخنرانی تلویزیونی علاوه بر اعلام آمادگی برای مذاکره با عربستان از مردم یمن خواست علیه حوثی‌ها به‌پاخیزند.

او به طرفدارانش دستور داد تمام مراکز متعلق به حوثی‌ها را در همه شهرها تصرف کنند. او همچنین گفت حوثی‌ها در سال‌های گذشته ما را به عقب برگردانده و شرایط سختی را بر کشور تحمیل کردند. رئیس‌جمهور پیشین یمن خطاب به ائتلاف عربی گفت: در صورت لغو محاصره یمن و توقف حملات ائتلاف عربی آماده گشایش صفحه جدید در روابط با عربستان است.

او افزود: از برادرانم در کشورهای همسایه و هم‌پیمان می‌خواهم دشمنی علیه یمن را پایان داده و محاصره را لغو و فرودگاه‌ها را بازگشایی کنند و ما هم متعهد می‌شویم صفحه جدیدی در روابط گشوده و تعامل مثبتی داشته باشیم. هرچه در یمن اتفاق افتاد، کافی است. صالح در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: ما به برادرانمان و همسایگان یمن تعهد می‌دهیم پس از آتش‌بس و گشایش فرودگاه‌ها و لغو محاصره مذاکرات مستقیم را با نمایندگان دولت «قانونی» آغاز کنیم.

رئیس‌جمهوری پیشین یمن ضمن درخواست برای آتش‌بس در یمن مدعی شد، حوثی‌ها و نیروهای عبد ربه منصور هادی (رئیس‌جمهور مستعفی یمن) «شبه‌نظامیانی غیرقانونی» هستند و بحران تنها با گفت‌وگو میان خود مردم یمن حل می‌شود. در همین حال حزب (کنگره) وابسته به صالح نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد این حزب در تحولات اخیر نیروهای وابسته به انصارالله را مسئول کامل آغاز درگیری‌ها در پی «حرکت‌های تهاجمی و ماجراجویی‌های بی‌فایده» می‌داند و از بزرگان قبایل یمنی می‌خواهد با آنها مقابله کنند. این حزب در ادامه شورای عالی سیاسی یمن را «مسئول مستقیم تمامی این تحولات در پی مسامحه آشکار در برابر این نیروها و عدم مقابله با آنها» دانست. آخرین خبرهای دیروز حاکی از آن بود که نیروهای طرفدار صالح کنترل بانک مرکزی، وزارت دارایی، ساختمان رادیو و تلویزیون، دفتر ریاست‌جمهوری، وزارت دفاع و دستگاه امنیت ملی را در دست گرفتند.

همچنین اخباری از تسلط نیروهای حامی صالح بر دانشکده و آکادمی پلیس و سفارتخانه‌های عربستان، سودان و امارات در صنعا منتشر شده که برخی از آنها را انصارالله تکذیب کرد.

انصارالله روز گذشته با صدور بیانیه‌ای گفت کشورهای متجاوز به یمن، بهای سنگینی پرداخت خواهند کرد. دفتر سیاسی این گروه به دنبال درگیری‌های دو روز گذشته در بیانیه خود اعلام کرد: صالح تا جایی پیش رفت که در نهایت به ظلم و ستم دست زد و نیروهای امنیتی یمن را هم بدون دلیل مورد حمله قرار داد.

او بدون درنظرگرفتن وجدانش، اصرار دارد که کشور را به سمتی سوق دهد که دشمن در آن شکست خورده است؛ حوادث و رویدادها ثابت کرده که صالح فردی اهل خیانت، فساد، فریب، پرده‌دری و منفعت‌طلبی است؛ ما از تاریخ (اقداماتی که انجام داده) غافل نبودیم، اما خواستم خودش با دست خود آن را نشان دهد.

او خطرناک‌ترین اشتباه را در طول تاریخ سیاسی‌اش انجام داد. دفتر سیاسی انصارالله همچنین افزود: ما به خون شهیدان و زخمی‌ها وفاداریم و از آرمان خود به هیچ قیمتی کوتاه نیامده و دست برنمی‌داریم؛ پایتخت‌های کشورهای متجاوز پس از این حماقت، بهای سنگینی پرداخت خواهند کرد.  
روزنامه اعتماد:
اعتماد در یادداشتی در باره عدم حمایت آیت الله مصباح از احمدی نژاد نوشت: پرسش کلیدی از اصولگرایان و اشخاصی چون آقای مصباح‌یزدی در خصوص رفتارهای آقای احمدی‌نژاد این نیست که چرا تغییر موضع داده‌اید، بلکه پرسش‌های اصلی نکات دیگری است که در اینجا اشاره می‌شود، و امیدواریم که آقای مصباح‌یزدی یا سایر اصولگرایان حامی آقای احمدی‌نژاد به این پرسش‌ها پاسخ دهند.

نخستين پرسش اين است كه چرا در ابتداي كار حمايت از او را به مقدسات و ائمه معصومين ربط داديد؟ شما مي‌توانستيد از افكار و انديشه‌ها و برنامه‌هاي او دفاع كنيد، ايرادي هم نداشت، ولي اگر بر اين حمايت خيلي اعتماد داشتيد، چرا به صورت مستقل و از طرف خودتان اين كار را نكرديد و به جاي آن به خواب و امام زمان (ع) و اين جور چيزها متوسل شديد؟

شايد گفته شود كه آن حمايت‌ها راست بوده و وظيفه داشته‌ايد ابلاغ كنيد، در اين صورت اگر ممكن است امروز نيز فلسفه و حكمت و توجيه آن حمايت را از همان روشي كه قبلا متوجه شديد، بپرسيد و به مردم اطلاع دهيد!
 
روشن است كه اينگونه حمايت‌ها براي اين انجام شد كه از يك اعتماد قطعي و معطوف به آينده خبر داده شود. وقتي كه كسي نظري را مستند به رأي و نظر امام (ع) مي‌كند، معنايش آن است كه ايشان با علم به آينده چنين چيزي را بيان كرده است، حداقل مردم چنين استنباطي دارند، خوب حالا يا بايد گفت كه قصد معصوم از آن توصيه‌ها رسيدن به همين نقطه موجود بوده، يا بايد گفت كه آن انتساب‌ها به معصومين (ع) ناآگاهانه يا آگاهانه واقعي نبوده و به معصوم كذب انتساب داده شده و بايد استغفار كرد. در هر حال اين مورد گذشته است.

آنچه امروز اهميت دارد اين است كه از اين پس براي رسيدن به اهداف دنيوي و غيرمقدس، نبايد امور مقدس و ارزشي مردم را قرباني اين اهداف كرد. اگر از اين پس چنين درسي از اين رفتار احمدي‌نژاد گرفته شود چند گام به پيش است.

پرسش ديگر اين است كه گوينده اين جملات به گونه‌اي سخن گفتند كه اسلام را معادل با برداشت خود دانسته و خود را محور و شاقول سنجش ديگران و انديشه‌هاي آنان فرض كرده است، و اين خيلي خطرناك است. در واقع ريشه بسياري از بحران‌ها و خشونت‌ها همين خودمحور و حق‌بيني است. حداقل تجربه احمدي‌نژاد كه براي كشور و مردم خيلي سنگين تمام شد، بايد به همه ما اين درس را بدهد كه احتمال معقول در نادرست بودن افكار و تحليل‌هاي خودمان را جدي بدانيم. ريشه بسياري از انحراف‌ها همين نگرش خود مطلق‌بيني است.

پرسش بعدي كه بسيار هم مهم است اين است كه آيا احمدي‌نژاد در اين ١٤ سال تغيير كرده است يا آقايان در برداشت اوليه خود به خطا رفته‌اند؟ اگر آنان به خطا رفته‌اند، اكنون چه رفتاري را بايد در برابر مردم پيشه كنند؟ مهم‌تر از پوزش‌خواهي، آيا نبايد علل بروز اين خطا را شرح دهند؟ تا پس از اين دوباره مرتكب آن نشوند.

اگر معتقدند كه احمدي‌نژاد تغيير كرده است، آيا نبايد علل و روند اين تغيير را شرح دهند؟ آيا نبايد از ابتدا چنين تغيير و تحولي را پيش‌بيني مي‌كردند؟ آيا ظرفيت اين تحول را در او نمي‌ديدند؟ و مهم‌تر اينكه آغاز انحراف و تغيير او از كي و از كجا بود و چه اقداماتي براي اصلاح اين تغييرات و انحرافات انجام دادند؟

مساله مهم اين است كه احمدي‌نژاد جز تبديل موردي كاپشن به كت و شلوار و تزريق قدري بوتاكس به چهره تغيير چنداني نكرده است و اين دو تغيير هم نمي‌تواند توجيه مناسبي براي تغيير موضع باشد.
 
اتفاقا برخي از اصولگرايان منصف با اين گزاره كه او تغيير چنداني نكرده هم‌عقيده هستند. بسياري از اصلاح‌طلبان در اين باره هشدار مي‌دادند. خط توليد احمدي‌نژاد در اصل تغيير چنداني نكرده، شايد مصداق آن تفاوت كرده كه اين نيز ناشي از تغيير موقعيت او در ساخت قدرت است.

متاسفانه كينه و بغض برخي از اصولگرايان تندرو نسبت به اصلاح‌طلبان موجب شد كه درك درستي از احمدي‌نژاد پيدا نكنند و او را با عينك بغض عليه اصلاح‌طلبان نگاه كردند. از منطق و رفتار و گفتارش مشعوف شدند ولي اكنون كه همان منطق و رفتار و گفتار متوجه خودشان شده است ناراحت هستند، در حالي كه اينها جزو ثابت‌هاي احمدي‌نژاد است.

اصولگرايان ميراث‌دار احمدي‌نژاد شده‌اند، ادبيات و منطق و رفتار او را پذيرفته‌اند، و تقليد مي‌كنند، ولي نمي‌خواهند «حق تاليف» آن را بپردازند و احمدي‌نژاد هم اين را نمي‌پذيرد.