جدی بگیریم

جدی بگیریم 29اذر-96

 روحانی باشناخت وجمع بندی که از شرایط داخلی ومنطقه ای و خارجی و عملکرد جناح رقیب دارد ومی داند که  چگونه خامنه ای منفور وپاسداران منفورتر شده از خامنه ای موردتنفرشدید نسبت به اینان در اذهان عمومی وجوددارد و این تنفررو به افزایش است .
همچنین اینان از سوی آمریکا نه به شدت مورد انتقاد که تهدید قرار گرفته اند .
مهمتر اینکه وقوع زلزله غرب کشور و بالاکشیدن سپره سپرده گذاران مؤسسات مالی واعتباری  و عدم پرداخت حقوق بازنشستگان  ودستمزد کارگران و...  انگشت اتهام به سوی اینان وسیاست جنگ افروزی برون مرزی شان نشانه گرفته شده است.
 به ویژه  محتوی لایحه  بودجه سال 97   که با افت وخیز کاهش وافزایش  همراه است  که شامل  کاهش بودجه های خدماتی و آموزشی و علمی  و بهداشتی و زنان ودانشگاه ... و افزایش بودجه های ارگان های سرکوبگر نظامی وشبه نظامی و انتظامی وامنیتی واطلاعاتی وقضایی وحوزه علمیه وامثالهم موجب اعتراض شدید  اقشار مختلف مردم درفضای مجازی شده است .
بنابراین با تضعیف جناح و باندهای رقیب فرجه بس مناسبی برای روحانی پیش آمده است تا در دفاع از خود وکارنامه دولت بطور مستقیم و غیر مستقیم خامنه ای و پاسداران ونهادهای همگام وهمسو بااینان را زیر ضرب انتقاد بگیرد و با پوشش تأکید شفاف سازی هزینه کردن بودجه ها باید هرنهادی  جوابگوی پرسش های انتقادی  چگونه هزینه  کردن بودجه  دریافتی به مردم ایران باشند .
همچنین روحانی با تجربه ای که از حذف ر فسنجانی دارد نشان داد که مورد تهدید واقع شده است چون گفت  تاپای جان برروی  قول های مان ایستاده ایم و افزود اگر برای سال بعد زنده ماندم گزارش عملکرد یکساله را خواهم داد.
مهمتر اینکه با خطاب قراردادن وزیر ارتباطات و  فاش  کردن وخنثی نمودن نقش سانسورگری جناح رقیب در فضای مجازی و  برجسته کردن اهداف پشت پرده ، مخالفت خود باسانسور وفیلتر کردن فضای مجازی گفت وزیر ارتباطات  هرگز  دگمه فیلترنیگ را فشار نخواهد داد. چون اینترنت امن وآزاد وآسان وارزان ونه امنیتی می خواهیم که افرادراد رون خانه ها چک کنند که چه می کنند و....؟
اما روحانی روی سخن  به خامنه ای و نهادهای فرمایشی وابسته به وی گفت همه باید به قانون اساسی و قانون پای بند باشند چون  فرای  قانون نداریم  . بنابراین روحانی  با به درگفتن تا دیواربشنود  نظرش   در مورد طرح حضور گشت پاسداران در خیابان ها برای ایجاد فضای  خفقان  را اعلام کرد تا وانمود کند مقصر انقباض و خفقان کنونی اجتماعی وعدم تحرک و فعالیت و آزادی دربستر فرهنگی و دانشگاهی  و سیاسی و وجود بحران اقتصادی وفقر و معضل  جدی بیکاری جناح رقیب است چون  با مخالفت کردن با برجام  و  دولت  وایجاد تنش  و بحران منطقه ای با موشک بازی و عدم تضمین سرمایه گذاری خارجی در داخل کشور و با مداخله جویی در سیستم بانکی و سیاست  خارجی درکشور  موجب عدم پیشرفت شده اند چون دل به ترامپ بسته و عملکرد ترامپ موردد لخواه شان است .  

بهرحال  شرایط  مناسبی  برای مخالفان  پیش آمده است تا هوشیارانه  وآگاهانه از شرایط موجود درراستای تغییرات دمکراتیک در ایران استفاده کنند . لازمه اش تلاش برای ایجاد هرچه بیشتر شکاف جناح وباندهای درگیر جنگ قدرت و ثروت به ویژه اقدام دربستر غیر امنیتی کردن فضاست تاه روزنه های حضور مردم معترض در حرکت های اعتراضی گشوده تر شود.
رئیس جمهوری در همایش اولین اجلاس حقوق شهروندی مطالبی را بیان کردند که در واقع تأکید بر برخی شعارها و برنامه‌های اعلام شده از سوی ایشان بود.
محتوای گفته‌های ایشان در ابعاد مختلف حاوی این معنا بود که مردم صاحب کار و ارباب هستند و نظام و دولت خادم و پیمانکار و فرمانبر.

بهمن کشاورز حقوقدان در روزنامه ایران نوشت:
رئیس جمهوری در همایش اولین اجلاس حقوق شهروندی مطالبی را بیان کردند که در واقع تأکید بر برخی شعارها و برنامه‌های اعلام شده از سوی ایشان بود.

محتوای گفته‌های ایشان در ابعاد مختلف حاوی این معنا بود که مردم صاحب کار و ارباب هستند و نظام و دولت خادم و پیمانکار و فرمانبر.

صرف نظر از اینکه این سخن به مفهوم عام و نزد همه اصحاب قوای سه گانه تا چه اندازه جدی باشد، گمان می‌رود بر مردم است که آن را کاملاً جدی تلقی بکنند و بر مبنای آنچه که آقای رئیس جمهوری در اجزای مختلف بیانات خود اعلام کرده‌اند، به ممیزی و پیگیری و مطالبه دست یازند.

این حقی است که قانون اساسی در اصل هشتم خود به مردم داده و واضح است که در این اصل دولت به مفهوم اعم [یعنی نظام] به کار رفته است. بنابراین با توجه به اینکه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از قریب به 7 سال پیش ابزارهای لازم برای ممیزی و مطالبه را در اختیار مردم قرار داده است و با عنایت به اینکه «دانستن حق مردم است»، گمان می‌رود باید آحاد اجتماع از فرصت‌هایی که در نتیجه یادآوری مکرر این موارد ایجاد ‌می شود، استفاده بهینه کنند و گریبان دولت و نظام را رها نکنند.

بدیهی است ضوابطی که در قانون اخیر آمده  و آنچه در منشور حقوق شهروندی اشاره شده است، می‌تواند مستمسک مراجعه به اداره‌ها و نهادها و مطالبه اطلاعات باشد و چنانچه این مراجع از همکاری خودداری کنند، با جرم‌انگاری که قانونگذار در ماده 22 قانون کرده، همگان می‌توانند به دادسرای عمومی مراجعه و اعلام شکایت کنند.

مسلم این است اگر مردم جست‌وجوگر و پیگیر باشند و اگر مطبوعات آزاد باشند، احتمال فسادهای مالی و کجروی‌های عجیب و غریب به حداقل خواهد رسید و شاید در میان مدت یا درازمدت کاملاً حذف شود.

آنچه مسلم است، اینکه دولت فعلی به هر حال قبول دارد که باید کارهایی را انجام دهد و قبول دارد که باید گزارش این کارها را به مخدومان خود یعنی مردم بدهد و بالاخره قبول دارد که مملکت با مشکلات و معضلات بزرگی رو‌به‌رو است.

تحقق این حالت خود امر مثبتی است. البته می‌توان خود را نوکر و چاکر مردم اعلام کرد و بعد چنان عمل کرد که گویی بیت‌المال و اموال عمومی میراث پدری است. اما تا این لحظه لااقل ما چنین وضعیتی از دولت حاضر ندیده‌ایم و امیدواریم بعدها هم نبینیم.

نکته جالب این است که همین امروز بانک جهانی وضعیت ایران بعد از برجام را مطلوب اعلام کرده و فقط اصلاح نظام بانکی را برای رسیدن به نقطه مطلوب‌تر توصیه کرده و ضمناً در مورد اثر تورمی افزایش قیمت سوخت هشدار داده است.

این در حالی است که بعضی از افراد و اشخاص قضایا را چنان تبیین می‌کنند که گویی قدمی بیش تا سقوط کامل اقتصادی باقی نمانده است. گمان می‌رود اگر نظام و دولت به سخنان مردم در همه موارد – و نه تنها صرفاً مسائل اقتصادی- توجه کنند و در مقابل چراها و اگرها پاسخگو باشند، احتمالاً روزگار بهتری در پیش خواهد بود، چه شنیدم گویا ایران را از نظر منابع و ثروت‌های طبیعی رتبه پنجم در جهان اعلام کرده‌اند.


پس باید دید ایراد کار کجاست؟ دولت می‌گوید مشکلات وجود دارد، سؤال کنید، پیگیر باشید و حتی مواخذه کنید. موارد قابل سؤال و مواخذه هم فراوان است. چیست که افراد را از دست یازیدن به پرسش و پیگیری باز می‌دارد؟ مبادا ماده 500 قانون مجازات اسلامی و اتهام تبلیغ علیه نظام باشد؟
الله اعلم