گزیده ها قسمت هشتم 20 آذر -96
دیروز به سیاق جلسات گذشته بهارستان نمایندگان مجلس در قالب نطقهای میان دستور و تذکرهای شفاهی، موارد مختلفی را به مسئولان گوشزد کردند.
نمایندگان مجلس به همان اندازه که نسبت به افزایش قیمت سیب زمینی و پیاز احساس مسئولیت میکنند، نسبت به افزایش قیمت کاغذ نیز واکنش نشان دهند.
به گزارش ایران، دیروز به سیاق جلسات گذشته بهارستان نمایندگان مجلس در قالب نطقهای میان دستور و تذکرهای شفاهی، موارد مختلفی را به مسئولان گوشزد کردند.
از تذکر به تعویق پرداخت حقوق معلمان حقالتدریس تا کمبود امکانات درمانی غرب استان مازندران و بی توجهی به راههای مواصلاتی و رفع ممنوعیت ساخت و ساز در شمال کشور و یادآوری وعدههای دولت به مردم کرمانشاه در تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس دیده میشود.
گرانی برخی اقلام مصرفی همچون گوشت و پیاز و سیب زمینی هم همواره مورد توجه نمایندگان مجلس است که نسبت به آن واکنش نشان میدهند و حداقل با بیان یک تذکر با مردم همدلی میکنند.
چنانکه 5 مرداد موسوی لارگانی نماینده فلاورجان با انتقاد از افزایش قیمت در برخی محصولات کشاورزی و مایحتاج عمومی مردم نظیر پیاز و گوشت مرغ، گفت: «در چند روز اخیر نرخ انواع مایحتاج عمومی مردم افزایش قیمت داشته که از آقای رئیسجمهوری و تیم اقتصادی دولت میخواهم چارهای برای آن بیندیشند.»
8 مردادماه هم محمد حسننژاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در همین باره گفت: «کمر مردم و بخصوص اقشار کم درآمد جامعه زیر بار گرانی مایحتاج عمومی خم شده که دولتمردان باید پاسخگو باشند.» این تذکرات و بیان دغدغههای مردمی که عمدتاً در قالب انجام وظایف نمایندگی مطرح میشود حتماً قابل دفاع است.
اما نکته قابل تأمل و چه بسا تأسف اینکه در جلسه دیروز مجلس که بعد از حدود 10 روز تعطیلی برگزار شده بود، یک تذکر درباره گرانی قیمت کاغذ و تبعات آن برای مطبوعات بیان نشد. 10 روزی که بر مطبوعات سخت گذشت. حال همین نمایندگان محترم اگر قرار باشد در وصف ضرورت مطبوعات و کارکردهای آن سخنرانی کنند، چه تعریف و تمجیدهایی که بر زبان آنها جاری نمیشود.
اما حال که اوضاع نابسامان روزنامهها با افزایش قیمت کاغذ رو به وخامت میرود و بعضی از مطبوعات مجبور به کاهش تعداد صفحات خود شدهاند، دریغ از یک تذکر همدلانه در صحن بهارستان! این روزها که مدیران مطبوعات درگیر مصائب تهیه کاغذ هستند، شایسته است نمایندگان مجلس به همان اندازه که نسبت به افزایش قیمت سیب زمینی و پیاز احساس مسئولیت میکنند، نسبت به افزایش قیمت کاغذ نیز واکنش نشان دهند.
عدهای گفتهاند در دوران احمدی نژاد فهرستی از بدهکاران بانکی به قوه قضائیه ارائه شد که تاکنون اقدام نشده است.
دادستان تهران درباره فهرست منتشر شده بدهکاران بانک سرمایه از سوی محمود صادقی نماینده تهران توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش میزان، جعفری دولتآبادی در جلسه شورای معاونان دادسرای تهران با اشاره به اظهار یکی از نمایندگان مجلس پیرامون معوقات بانکی، اظهار داشت: عدهای گفتهاند در دوران احمدی نژاد فهرستی از بدهکاران بانکی به قوه قضائیه ارائه شد که تاکنون اقدام نشده است.
همچنین نماینده دیگری به تعبیر خود افشاگری کرده و اسامی ۲۰ نفر از بدهکاران بانکی را اعلام کرده که بازتاب زیادی در رسانهها داشته است. وی در خصوص فهرست ارسالی به قوه قضائیه اعلام داشت: اولاً فهرست اولیه که در رسانهها به آن اشاره شد، متضمن پروندههای کیفری، ثبتی و حقوقی بوده و شمار کمی از این فهرست مربوط به پروندههای کیفری است.
دادستان تهران افزود: بانکها به چند طریق میتوانند معوقات بانکی را مطالبه و پیگیری نمایند. روال معمول مطالبه، از طریق دوایر اجرای ثبت اسناد رسمی است که اصولاً ارتباطی با مراجع قضایی پیدا نمیکند. طریق دیگر برای مطالبه از سوی بانکها، تقدیم دادخواست است که در محاکم حقوقی رسیدگی و اتخاذ تصمیم میشود.
همچنین دادخواستهای ورشکستگی در این محاکم رسیدگی میشود که ارتباطی به دادسرا ندارد. جعفری دولتآبادی در خصوص پروندههای مرتبط با دادسرای تهران اظهار داشت: در فهرست اولیه حداکثر 10 پرونده مربوط به دادسرای تهران بود که در یکی از جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مقرر شد کارگروهی متشکل از اعضای نمایندگان تمام دستگاههای عضو برای بررسی و پیگیری این معوقات تشکیل شود و از اقدامات این کارگروه، بازبینی و تصفیه فهرست بدهکاران کلان بانکی است که پس از پیگیریهای فراوان و طبق درخواست دادستانی تهران، اخیراً یک فهرست 50 نفری توسط بانک مرکزی به دادسرای تهران ارسال شده و این دادستانی موضوع را به دادسرای پولی - بانکی ارجاع کرده است که حسب بررسیهای انجام شده پنجاه فقره پرونده در دادسراهای رسیدگی به جرایم اقتصادی و پولی – بانکی تحت رسیدگی است که برخی پروندهها منجر به صدور حکم شده؛ برخی در محاکم کیفری تحت رسیدگی است و تعدادی نیز در مرحله تحقیقات است.
دادستان تهران با تصریح به این که پیگیری معوقات بانکی الزاماً وظیفه ذاتی دادستانی نیست و مانند آنچه در حوزه آسیبهای اجتماعی ادعا میشود، قوه قضائیه را مسئول کاستیها ندانیم؛ چرا که صرف معوق ماندن تسهیلات کلان جرم محسوب نمیشود بلکه وظیفه دادسرا مقابله با جرایم بانکی است از جمله معوقاتی که با مستندات و مدارک غیرواقعی، تأسیس شرکتهای صوری و یا از طریق رانتخواری اخذ شود.
وی با اشاره به پرونده بانک سرمایه اظهار داشت: در این پرونده که نماد فساد اقتصادی است، پیگیریهای زیادی انجام شده است. بانک سرمایه در آبان ماه سال ۱۳۹۵ فهرست
۳۱ نفره از بدهکاران خود را به دادستانی تهران اعلام کرد که در حال حاضر ۱۰ نفر از افراد مرتبط با بدهکاران این بانک در بازداشت به سر میبرند؛ مجموع بدهی 31 نفر هم، ۸ هزار میلیارد تومان است.
برخی از این افراد که به لحاظ منع قانونی از ارائه مشخصات آنها معذوریم، طبق تصمیم دادگاه آزاد شدند که با اعتراض دادستانی و پذیرش آن در محکمه، مجدداً بازداشت شدند، لذا این ادعا که دستگاه قضایی اقدامی نکرده، دور از انصاف است.
جعفری دولتآبادی در توضیح پیرامون آخرین وضعیت پرونده بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان، تعداد متهمانی که مورد تحقیق قرار گرفتهاند را ۸۰ نفر و تعداد افراد بازداشتی را ۴۲ نفر اعلام کرد که تعدادی از آنها با تودیع وثیقه آزاد شدهاند. وی افزود: در حال حاضر ۱۰ نفر در رابطه با معوقات و تسهیلات کلان بانک سرمایه در بازداشت به سر میبرند و تاکنون هزار میلیارد تومان از ۸ هزار میلیارد معوقات بانک سرمایه وصول شده است.
واکنش به درخواست بقایی
دادستان تهران درخصوص اظهارات یکی از متهمان پرونده مفتوح در دادسرای تهران که اخیراً در اعتراض به پرونده اتهامی خود درخواست تشکیل علنی محکمه را کرده است، چنین اظهاراتی را ترفندی برای خودداری از حضور در دادگاه و پاسخگویی به اتهامات دانست و اظهار داشت: این که چرا دادگاه علنی تشکیل نمیشود، دلیل بر به حق بودن متهم نیست.
متهم باید در محکمه و صرف نظر از این که علنی باشد یا غیرعلنی، از خود دفاع کند و اگر چه اصل بر علنی بودن جلسات محاکم است، اما استثنائاتی هم بر این اصل وارد است که تشخیص آن به دادگاه واگذار شده و لذا تخطئه دادگاه بدین جهت فاقد وجاهت قانونی است.
جعفری دولتآبادی در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر این که قوه قضائیه تحمل انتقاد را ندارد، اظهار داشت: انتقاد متفاوت از توهین، تحقیر و تخریب است و توهین به دستگاه قضایی از آنجا که ضامن تحقق عدالت و آزادیهاست و اقتدار آن باید حفظ شود، به هیچ وجه پسندیده نیست.
دادستان تهران با قرائت این آیه از قرآن کریم که «اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما» افزود: اگر یک بار به برخی افراد کوچکترین توهینی شود، همه امور را به هم میریزند؛ این در حالی است که به نحو مکرر به قوه قضائیه و مسئولین آن توهین میشود.
واریز وجوه دیه افراد متوفی در حادثه آتشسوزی پالایشگاه تهران خبر دیگری بود که دادستان تهران به آن پرداخت. وی اظهار داشت: توسط شرکت طرف قرارداد وجوه هشت فقره دیه کامله معادل ۱ میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان به حساب دادگستری واریز شده است.
مرد 26 ساله، مرداد سال گذشته پس از ورود به خانه قربانی جنایت در حوالی خیابان دماوند او را کشته وگریخته بود.
مرد جوان که درطمع رسیدن به پولها و گردنبند طلای یک زن سالخورده، با طرح نقشهای او را کشته بود، صبح دیروز از زندان قزلحصار کرج به شعبه چهارم دادگاه کیفری استان تهران انتقال یافت وپای میزمحاکمه ایستاد.
به گزارش ایران، مرد 26 ساله، مرداد سال گذشته پس از ورود به خانه قربانی جنایت در حوالی خیابان دماوند او را کشته وگریخته بود.اما 45روز بعد بازداشت شد و به قتل اعتراف کرد.
«دوستانم برای انجام کارهای خدماتی به خانه پیرزن تنها میرفتند که برایم تعریف کردند او وضع مالی خوبی دارد. من که غیرقانونی به ایران آمده بودم و کارهای ساختمانی انجام میدادم وسوسه شدم تا اموال او را سرقت کنم.
اوایل مرداد سال گذشته به بهانه اینکه میخواهم کارهای خدماتی صاحبخانه را انجام دهم به خانهاش رفتم. اما پس از ورود با تهدید خواستم تمام پولها و اموال قیمتیاش را به من بدهد که قبول نکرد. من هم با انداختن روسری به دور گردنش او را خفه کردم، بعد گوشی تلفن همراه و گردنبند طلایش را دزدیدم و فرار کردم.»
با گذشت یک سال از ماجرا، متهم به قتل صبح دیروز در شعبه چهارم دادگاه کیفری به ریاست قاضی اصغر عبداللهی و با حضور قاضی واعظی - مستشار دادگاه - محاکمه شد. درآغازدادگاه، قاضی غلامی نماینده دادستان به شرح کیفرخواست علیه متهم پرداخت و از قضات خواستارصدورحکم مجازات شایسته برای او شد.
اولیای دم، دختران و پسران زن سالخورده که در دادگاه حضور داشتند برخی درخواست دیه کردند و تعدادی هم خواستارصدورحکم قصاص برای قاتل مادرشان شدند.
اما این جوان صبح دیروز زمانی که پای میز محاکمه ایستاد طی اظهاراتی عجیب گفت: «چهار نفر از دوستانم با گوشی تلفنام با این زن تماس گرفتند تا از او پول بگیرند. بعد هم به خانهاش رفتند اما من تا جلوی در خانه این زن رفتم ولی داخل منزل نشدم و از همان جا برگشتم و به آنها گفتم من زن وسه بچه دارم و... تا اینکه بعد از 45 روز دستگیر شدم و به اتهام قتل از من بازجویی کردند.
این جوان افغان مدعی شد دوستانش به افغانستان و ترکیه گریختهاند و او بیگناه است و فقط جرمش ورود غیرمجاز به ایران است.در پایان اظهارات متهم، قضات وارد شور شدند و او را به جرم قتل عمد به قصاص نفس و به اتهام سرقت مقرون به آزار به 10 سال حبس محکوم کردند.
قضات دیوانعالی کشور حکم دوبار قصاص پسر خشمگین روستایی را تأیید کردند که درجریان درگیری مسلحانه با همسایه شان، پدر و پسری را کشته و سه نفر را مجروح کرده بود.اواخر مرداد سال 93 مأموران پلیس منطقه کن سولقان درغرب تهران از درگیری خونین دو خانواده در یک روستا باخبرشدند.به گزارش ایران، قضات دیوانعالی کشور حکم دوبار قصاص پسر خشمگین روستایی را تأیید کردند که درجریان درگیری مسلحانه با همسایه شان، پدر و پسری را کشته و سه نفر را مجروح کرده بود.اواخر مرداد سال 93 مأموران پلیس منطقه کن سولقان درغرب تهران از درگیری خونین دو خانواده در یک روستا باخبرشدند.این درحالی بود که یکی از مجروحان در بازجویی گفت: «از یک هفته قبل بین خانواده ما و همسایه طبقه بالایی درگیری شدیدی رخ داده بود و شهروز- پسر همسایه- مدام مزاحم ما میشد. آن روز ظهر هم در حالی که شهروز اسلحه شکاری در دست داشت به طرف ما شلیک کرد.»با شروع تحقیقات، شهروز بازداشت شد و به جرم خود اعتراف کرد. سپس پرونده این جنایت در شعبه پنجم دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی بابایی و با حضور قاضی تولیت- مستشار دادگاه- تحت رسیدگی قرار گرفت که متهم درآخرین دفاعیاتش، اتهامات خود را پذیرفتدر پایان جلسه دادگاه، قضات وارد شور شدند و متهم را به دوبار قصاص، پرداخت دیه مجروحان و سه سال زندان به خاطر نگهداری سلاح غیرمجاز محکوم کردند. این حکم از سوی قضات دیوانعالی کشورهم مهر تأیید خورد و پرونده برای اجرای حکم به دادسرای جنایی تهران ارسال شد.