12 فروردین، تثبیت نظام اسلامی در پرتو آرای ملت

 به مناسبت روز جمهوری اسلامی
12 فروردین، تثبیت نظام اسلامی در پرتو آرای ملت   11 فروردین – 97
چرا  حاکمان پاسدار و آخوند  معرکه گیر در چهلمین سالگرد 12 فروردین 58 یک نظر سنجی آزاد برگزار نمی کنند تا فاش و مشخص شود ادعای 98.2%  ادعایی آن زمان اکنون  وارونه ومعکوس شده است؟
تهران- ایرنا- دوازدهم فروردین 1358 خورشیدی روزی مهم و سرنوشت ساز در تاریخ این مرز وبوم محسوب می شود. در این روز آمال تاریخی یک ملت در تعیین سرنوشت خویش محقق شد و اینگونه مردمی آزاده با اعتقاد کامل و راسخ به رهبری امام خمینی(ره)در همه پرسی حضور پیدا کردند و به نظام جمهوری اسلامی پاسخ «آری» دادند.
نظام جمهوری به معنای «حکومت مردم بر مردم» و «جمهوریت» نشان دهنده نقش مردم در تشکیل و استمرار آن است به گونه ای که با حضور در صحنه‌های مختلف علاوه بر مشارکت در تعیین سرنوشت خویش، خواسته ‌های خود را از حکومت مطالبه می‌کنند. اتفاقی که در همان سال نخست پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به وقوع پیوست؛ یعنی مردم در همه پرسی 10 و 11 فروردین 1358 خورشیدی، سرنوشت خود و کشور را تعیین کردند که نتیجه این انتخابات با آرای مثبت 98.2 درصدی همراه بود و اینگونه نظام جمهوری اسلامی در کشور تثبیت شد تا این روز به عنوان یکی از ماندگارترین روزهای تاریخی این سرزمین کهن به یادگار بماند.

پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت روز جمهوری اسلامی با «محمدحسن اصغرنیا» عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و از اعضای حزب جمهوری اسلامی به گفت وگو پرداخته است.

**
مردمی بودن رهبران کشور و تایید آن در 12 فروردین 1358 خورشیدی
امام خمینی(ره) به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و فردی که رهبری انقلاب را بر عهده گرفته بودند، از زمان حادثه مدرسه فیضیه و پس از آن یعنی قیام 15 خرداد 1342 خورشیدی و تبعید ایشان به ترکیه، عراق و فرانسه تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی، هیچگاه خود را جدای از مردم نمی دانستند و معتقد بودند که هر کجا که حضور داشته باشند، همواره با مردم و جزو همین ملت هستند، از این رو این صداقت کلام بود که مردم را به این باور رساند که ایشان یک رهبر مردمی هستند و نباید وی را تنها گذاشت.

چنین دیدگاهی درباره یک رهبر باعث می شود تا همگان دعوت او را با جان و دل پذیرا باشند و انقلاب اسلامی به پیروزی برسد که این مردمی بودن ادامه پیدا کرد و دیگر افرادی هم که در کشور در صدر امور قرار گرفتند از میان مردم انتخاب شده بودند و خود را جدای از آنها نمی دانستند. از این رو مردم به این باور رسیدند که جمهوری اسلامی با اتکا به چنین رهبری نجات بخش است، به همین سبب در 12 فرودین 1358 خورشیدی 98.2 درصد با جان و دل به این نظام «آری» گفتند.

**
همه پرسی 12 فروردین 1358 خورشیدی و اعتقاد کامل و راسخ به نظام
این دیدگاه در میان مسوولان کشور که آنها جدای از مردم نیستند، تا سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم در میان افراد ادامه پیدا کرد اما در یک برهه هایی افرادی از این اندیشه جدا شدند که این امر برای نظام و کشور بسیار خطرناک به شمار می رود. بنابراین تا زمانی که مسوولان همانند مردم زندگی کنند و خود را جدای از آنها ندانند در انتخابات های گوناگون از طرف ملت خود تایید می شوند و هیچگاه آنان را تنها نمی گذارند بلکه آنها را از خود می دانند اما هرگاه مردم حس کنند که مسوولان از آنها فاصله گرفته اند و هدفشان خدمت نیست باور خود را نسبت به آنان از دست می دهند، از این رو مسوولان باید با اعتمادسازی و خدمت به ملت این باور را تقویت کنند تا اینگونه بتوان کشوری موفق و قدرتمند در نظام بین الملل داشت.

امروزه به سبب بعضی از رفتارها که در کشور انجام می شود و اینکه بعضی از افراد وجود دارند که مساله خود را از ملت جدا می دانند، مردم در برخی موارد ناامید شده اند؛ یعنی حرف و عمل یک عده ای در جامعه با یکدیگر یکی نیست و این علت اصلی بسیاری از مشکل ها و دغدغه های ملت شده است. از این رو باید دغدغه مسوولان حل مشکل های مردم و خدمت به آنها باشد تا همانند سال های نخست پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه همه پرسی 12 فروردین 1358 خورشیدی، ملت با اعتقاد کامل و راسخ همواره آنها را تایید کنند.

«
غلامرضا ظریفیان» معاون وزیر علوم دولت اصلاحات و استاد تاریخ دانشگاه تهران معتقد است پس از پیروزی انقلاب اسلامی مردم توانستند با اتکا به رهبری امام خمینی(ره) به حقوق خود دست پیدا کنند و بتوانند در سرنوشت خود دخالت داشته باشند که نخستین نمونه آن در همه پرسی 12 فروردین 1358 خورشیدی نمود یافت. در ادامه گفت وگوی پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا را با وی می خوانیم.

**12
فروردین 1358 خورشیدی و دخالت مردم در سرنوشت خود
ایران جنبش های متعددی از جمله «قیام تنباکو، انقلاب مشروطه، نهضت ملی شدن صنعت نفت، قیام 15 خرداد1342 و انقلاب اسلامی» را تجربه کرده است که گزاره اصلی تمام آنها؛ آزادی، عدالت و معنویت بنیادین یعنی همان دین محسوب می شد. البته دینی که در آن قدرت، ثروت و کرامت عادلانه توزیع شده باشد و آن دین، اسلام بود که در بهمن 1357 خورشیدی تبلور یافت و مردم توانستند با اتکا به رهبری امام خمینی(ره) به این حقوق دست پیدا کنند و بتوانند در سرنوشت خود دخالت داشته باشند که نخستین نمونه آن در همه پرسی 12 فروردین 1358 خورشیدی خود را نشان داد.

امام خمینی(ره) نیز با توجه به بسترهای تاریخی به 2 نکته کلیدی یعنی ظرف و مظروف به معنای جمهوریت و اسلامی بودن اشاره داشتند و سرانجام 12 فروردین، هنگامه تحقق آمال تاریخی مردم شد که چندین دهه برای آن مبارزه کرده بودند. از این رو آنها احساس می کردند، نتیجه زحمت های خود را بدست آورده اند و این برای آنان نشاط آور و شعف انگیز بود.

**
عقلانیت، کارآمدی و حضور گسترده مردم در انتخابات
نظام جمهوری اسلامی،‌ بنیان های اعتقادی عمیق اسلامی و هویتی ایرانی دارد که سبب مشروعیت و مقبولیت این نظام شده است و این عوامل نقطه عطفی برای ایران به شمار می رود. هر چند نباید فراموش کرد که در دوره هایی، نظام جمهوری اسلامی در برخی زمینه ها با مشکل هایی همراه بوده است اما در کل این نظام به سبب بنیان های اعتقادی و آرمان بلند خود موقعیت مطلوبی دارد. بنابراین هر چه عقلانیت بیشتری در جامعه به وجود آید و در عمل نیز تحقق پیدا کند با واکنش های مثبتی از طرف مردم روبرو خواهد شد زیرا تجربه انتخابات های گذشته نشان داده است، هر کجا با عقلانیت بیشتری عمل شود، جامعه حضور گسترده تر و جدی تری در انتخابات خواهد داشت. از این رو اگر عقلانیت و کارآمدی، قربانی بحث های سیاسی و جناحی نشود و به عنوان مساله ای ملی در جامعه بروز پیدا کند، جامعه، نظام جمهوری اسلامی را در عرصه مقبولیت و مشروعیت نظامی قابل دفاع می داند.

انتخابات و دموکراسی از تکیه گاه های رشد یافته نظام جهانی محسوب می شوند و به میزانی که شاخص های دموکراسی در یک جامعه ارتقا پیدا می کند موقعیت جهانی آن نیز تقویت می شود. از این رو ایران به عنوان کشوری با نظام اسلامی در کنار مساله جمهوریت، نگاه تازه ای همراه با عدالت به جهان داشته است. بنابراین با تمامی مشکل ها و سیاه نمایی هایی که به وسیله دشمنان صورت می گیرد، کشورمان موقعیت مثبتی در جهان دارد و در صورتی که ویژگی های عقلانیت، کارآمدی و حضور گسترده مردم در فضای انتخاباتی جدی تر گرفته شود، ایران می تواند به موقعیت ممتازی در عرصه بین المللی دست یابد.