نباید الزام و اجباری برای برپایی نماز دانش‌آموزان وجود داشته باشد


بطحایی در گفت‌وگو با ایلنا:

 وقتی دین ابزار قدرت و عوامفریبی و سرکوب شده باشد  بایدبا نادیده گرفتن لا کراه فی الدین در دین اجباری نیست  زور وفشار جایگزین شود . برای همین نسل جوان دین گریز شده است وتا روزنه ای گشوده می شود توی خیابان  شهرها سرازیر می شود وفریاد مرگ بردیکتاتور وخامنه ای و.. سر می دهند.

وزیر آموزش و پروش با بیان اینکه این وزارتخانه برای توسعه و تشویق دانش‌آموزان به اقامه نماز برنامه‌هایی در سال جاری دارد، گفت: اگر الزام و اجباری در انجام این مناسک وجود داشته باشد در بسیاری از اوقات تاثیرات عکس دارد.
سید محمد بطحایی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایلنا،‌ درباره انتقاد اخیر رئیس مجلس خبرگان رهبری  مبنی بر این که دانش آموزان در مدارس نماز نمی‌خوانند و این نشان دهنده کم‌کاری آموزش‌و‌پرورش گفت: حتما و حتما مدارس در این موضوع تاثیرگذار هستند،‌ اما این بی‌انصافی است که بگوییم اگر دانش‌آموزی نماز نمی‌خواند دلیل آن در مدرسه وجود دارد.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: خانواده، جامعه و مدرسه مجموعه‌ای از ارکان تربیت دینی هستند که باید این اتفاق را رقم بزنند.
وی با بیان این که آموزش و پروش در سال ۹۷ برای برپایی نماز در مدارس برنامه‌هایی دارد، گفت: ما درسال ۹۷ مجموعه‌ای از برنامه‌ها را خواهیم داشت که علاوه بر این‌که دانش آموزان را به برپایی نماز تشویق می‌کند، در عین حال اجباری و الزامی نباشد.
بطحایی یاد آور شد: اطلاع دارید و می‌دانید که اگر الزام و اجباری در انجام این مناسک وجود داشته باشد در بسیاری از اوقات تاثیرات عکس دارد. اگر به اجبار دانش‌آموزان را وادار به اقامه نماز کنیم و یا خدای نکرده شرایطی را ایجاد کنیم که آنها از روی تظاهر به نماز  بایستند، درست نیست.
وی خاطر نشان کرد: اگر برنامه تاثیرات عکس داشته باشد دانش آموزان نه تنها رغبتی برای اقامه نماز پیدا نمی کنند بلکه از آن فراری می‌شوند.
وزیر آموزش و پروش اظهار کرد: روش‌های تربیتی بسیار موثری وجود دارد که بخشی از آنها به کار گرفته شده است و بخش دیگر را در سال ۹۷ توسعه خواهیم داد تا دانش‌آموزان با میل و رغبت بیشتری در نماز شرکت کنند.