هرم غذايي ديابتي‌ها.

خوراكي‌ها
هرم غذايي ديابتي‌ها..5 تیر-92
زخم پاي ديابتي يكي از مهم‌ترين عوارض ديابت است. 15 درصد بيماران ديابتي دچار زخم پاي ديابتي هستند كه از ميان آنها هم 15 درصد دچار قطع عضو مي‌شوند
افرادي كه دچار ديابت مي‌شوند بايد از رژيم غذايي خاصي پيروي كنند. شايد كمتر فرد ديابتي بداند كه هرم غذايي‌اش با ديگران فرق دارد. ما در اينجا اين هرم و آنچه بايد براساس آن رعايت كنيد را با شما مرور مي‌كنيم. هرم غذايي روزانه يك فرد ديابتي به شرح زير است:
دستگاهي براي اندازه‌گيري فشار كف پا 
زخم پاي ديابتي يكي از مهم‌ترين عوارض ديابت است. 15 درصد بيماران ديابتي دچار زخم پاي ديابتي هستند كه از ميان آنها هم 15 درصد دچار قطع عضو مي‌شوند. در هر 30 ثانيه يك پا در دنيا به دليل ديابت قطع مي‌شود. در صورتي كه اگر مراقبت لازم انجام شود 80 درصد از اين زخم‌ها قابل بهبود است. اين زخم‌ در افرادي ديده مي‌شود كه سابقه طولاني مدت بيماري ديابت دارند،‌ هموگلوبين A1C آنها قابل كنترل نيست، فشار خون بالا دارند و سيگاري هستند. در افراد ديابتي كه دچار زخم مي‌شوند موهاي ساق پا ريزش پيدا مي‌كند،‌ پوست پا براق مي‌شود، ناخن‌ها بدشكل مي‌شوند و پاها سرد است. اين زخم معمولا در افرادي ايجاد مي‌شود كه كفش تنگ استفاده مي‌كنند يا پابرهنه در خانه راه مي‌روند و به دليل اختلال حس دچار سانحه مي‌شوند. به دليل ديابت فشار روي كف پا بيشتر است ولي درد آن كم است. از آنجا كه آناتومي پاي افراد ديابتي به هم مي‌ريزد بنابراين دستگاه‌هايي وجود دارد كه فشار كف پاي بيمار را اندازه مي‌گيرد و يك كفي تجويز مي‌شود كه فشار را از روي مناطق پرفشار بردارد. افرادي كه دير براي درمان مراجعه مي‌كنند‌، اغلب كساني هستند كه دچار قطع عضو مي‌شوند. بنابراين در مورد اين زخم معاينه روزانه واجب است و امروزه درمان آن به صورت تيمي انجام مي‌شود كه شامل فوق‌تخصص غدد، ارتوپد، جراح عروق، متخصص پوست، پزشك عمومي و جراح قلب است

چي بخوريد، چي نخوريد
چربي‌ها و قندها
مصرف چربي مي‌تواند شامل موارد زير باشد:
يك‌هشتم آووكادو
يك قاشق غذاخوري خامه يا پنير
يك قاشق غذاخوري كره،
روغن يا مايونز
10
عدد بادام زميني
o
كمتر چربي بخوريد
o
از چربي‌هاي اشباع استفاده نكنيد. اين چربي‌ها در گوشت، محصولات به دست آمده از حيوانات از جمله همبرگر، پنير و كره بيشتر است.
o
چربي‌هاي اشباع در دماي اتاق جامد مي‌شوند.
مصرف قند مي‌تواند شامل موارد زير باشد:
يك دوم فنجان بستني
يك مافين كوچك
2
عدد شيريني كوچك
o
از شيريني كمتر استفاده كنيد زيرا حاوي چربي و قند بالايي است.
o
زماني كه شيريني مي‌خوريد آن را جزو رژيم غذايي سلامت‌تان قرار دهيد، نه چيزي بيشتر از رژيم.
گوشت
60 تا 90 گرم گوشت سفيد يا ماهي
يك‌دوم ليوان ماهي‌تن
60
تا 90 گرم پنير
يك عدد تخم‌مرغ
2
قاشق غذاخوري كره بادام زميني
o
از گوشت سفيد و ماهي زياد استفاده كنيد.
o
پوست مرغ را از آن جدا كنيد.
o
تمام چربي گوشت را از آن بگيريد.
لبنيات 
يك ليوان شير
يك ليوان ماست
o
از لبنيات كم چرب يا بدون چربي استفاده كنيد.
o
ماست قند طبيعي در خودش دارد اما مي‌تواند شامل قند اضافه هم باشد. ماستي كه حاوي قند صنعتي است نسبت به ماست با قند افزوده كالري كمتري دارد.
ميوه
مصرف ميوه مي‌تواند شامل موارد زير باشد:
يك عدد ميوه تازه
نصف فنجان كنسرو ميوه
يك‌چهارم فنجان ميوه خشك
يك‌دوم فنجان آبميوه
o
از سبزي‌هاي تازه بدون سس، نمك و چربي استفاده كنيد.
o
از سبزي‌هاي برگ تيره و زرد مانند اسفناج، بروكلي، هويج و فلفل استفاده كنيد.
سبزي‌ها 
مصرف سبزي مي‌تواند شامل موارد زير باشد:
يك فنجان سبزي خام
نصف فنجان سبزي پخته
نصف فنجان آب گوجه‌فرنگي يا سبزي‌ها
o
سعي كنيد به جاي آبميوه از خود ميوه استفاده كنيد چون فيبر بيشتري دارد.
o
از ميوه‌ها و آبميوه‌هاي طبيعي و بدون قند استفاده كنيد.
غلات، حبوبات و سبزي‌هاي حاوي نشاسته
يك تكه نان
يك دوم فنجان غلات
يك عدد بيسكويت
يك سوم فنجان برنج پخته
يك دوم فنجان بنشن
يك عدد سيب‌زميني كوچك
o
از غلات سبوس‌دار در رژيم غذايي خود استفاده كنيد زيرا مغذي‌تر است و فيبر بالايي دارد.
o
از حبوبات به عنوان بهترين منبع فيبر استفاده كنيد.
o
از نان‌هاي با چربي كم استفاده كنيد.
o
براي ميان‌وعده از يك كلوچه بدون چربي استفاده كنيد.