گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها قسمت سوم  26 آذر - 96
 محسن رضايي در جمع اساتيد و دانشجويان دانشگاه امام صادق (ع): برخي مسئولان اشتباهي در جايگاه مديريت قرار گرفته اند
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: اقتصاد ايران بدون يک نهضت اجتماعي-اقتصادي موفق و شکوفا نمي شود و اقتصاد بايد به عزمي عمومي تبديل شود.
    
به گزارش فارس، محسن رضايي در جمع دانشجويان و اساتيد دانشگاه امام صادق(ع) که در قالب مجمع آل ياسين برگزار شد، گفت: در عراق مسلمانان انقلابي سرکار آمدند. در افغانستان هم آمريکايي ها توفيقي نيافتند. آمريکايي ها عراق را از دست دادند؛ به طوري که شيعيان در اين کشور مسلط شدند و عراق پايگاه جديدي براي خيزش مسلمانان شد. هنگامي که حوادث داعش رقم خورد، آمريکايي ها هم مخالف و هم موافق داعش بودند. آنها بدشان نمي آمد که نظام عراق سرنگون شود و امروز پس ازآن که جمهوري اسلامي توانسته است داعش را شکست دهد، کمربند جديدي تشکيل شده که براي آمريکايي ها بسيار تلخ و ناگوار است. از اين رو ترامپ قطعا به دنبال راهکار جديدي است. از سويي حوادث يمن، قدرت نفوذ ايران را بالابرده و عربستان و اسرائيل در محاصره دوستان ايران قرارگرفته اند.
    
وي گفت: مهم ترين نقطه اي که دشمنان ما روي آن دست گذاشته اند، اقتصاد ايران است؛ چراکه در اين مقوله ضعف داريم و همين موضوع آنها را به موفقيت اميدوار کرده است. بيش از 10 سال است که مقام معظم رهبري براي سال ها عناوين اقتصادي انتخاب مي کنند؛ زيرا دعواي اصلي در اقتصاد است. در مصاف امروز ما در منطقه، اقتصاد مي تواند اقتدار ما را حفظ کند و يا خداي ناکرده دستاوردهاي ما را از ما بگيرد.
    
استاد دانشگاه جامع امام حسين اظهار داشت: عده اي در داخل مي خواهند با بحث هاي حاشيه اي، توجه ما را از اقتصاد دور کنند. جنگ ما جنگ اقتصادي است و با جوشش از درون قابل مديريت است. اگر تحول اقتصادي را تسريع نکنيم، بايد به مرزهاي خود برگرديم.
    
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با طرح اين پرسش که اگر گفته شود دولت ها به فکر اقتصاد ملي نيستند، قابل پذيرش نيست اما به راستي چرا با وجود اين همه متخصص موفق نمي شوند؟ افزود: اقتصاد ايران بدون يک نهضت اجتماعي - اقتصادي موفق و شکوفا نمي شود. مهم ترين معيار، شاخص رشد اقتصادي است که در چهل سال بعد از انقلاب، تغيير معناداري نداشته است. رشد اقتصادي، مديريت اقتصادي و بهره وري نظم مي خواهد و به آمدن اين و رفتن آن مسئول ربطي ندارد.
    
رضايي با تاکيد بر لزوم برپايي يک نهضت اجتماعي- اقتصادي در جامعه، گفت: جامعه ما بايد آماده مجموعه اي از اتفاقات شود. زندگي مردم بايد تغيير کند و توليد به جايگاه خود برسد. دولتمردان ما بايد از روحيات تکنوکراتي خارج شوند. ما منابع مختلفي داريم و مي توانيم با انرژي آزاد شده اجتماعي به شکوفايي اقتصادي برسيم.
    
وي خاطرنشان کرد: چيني ها دو هدف را براي خود تعيين کرده اند و مي خواهند با اقتصاد خود تا هلند پيش بروند؛ به طوري که از طريق اقتصاد، فرهنگ و سياست خارجي خود را دنبال مي کنند. اقتصاد وسيله اي براي مبارزه است. بايد بازارهاي منطقه را با خنثي کردن تحريم هاي آمريکا دنبال و ريال خود را در منطقه مانند دلار فراگير کنيم. بايد طريقت اقتصاد را از حالت کلاسيک خارج کنيم و مردم را به صحنه بياوريم. بايد توزيع عادلانه ثروت را جدي بگيريم و فساد اداري و اقتصادي را که يک مانع جدي است، از سر راه برداريم تا ضمن مبارزه با فساد آن هم به طور بي رحمانه، بتوانيم به شکوفايي اقتصادي بينديشيم.دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با انتقاد از اشتباهات دولت ها در عرصه اقتصاد و همين طور بودجه تنظيم شده براي سال آينده، گفت: برخي مسئولان، اشتباهي در جايگاه مديريت قرار گرفته اند. هر روز اتومبيل اقتصاد را به در و ديوار مي کوبند. بودجه اي که تنظيم شده، چک کشيدن روي هوا است. مديريت اقتصادي کشور به اشتباه به بعضي از اين آقايان سپرده شده است. دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه اقتصاد بومي و اسلامي به ما حکم مي کند که اقتصاد را ايالتي کنيم و اجازه دهيم که شهرها و استان ها باهم رقابت کنند، تصريح کرد: در بند دوم سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي آمده است که رقابت هاي استاني و منطقه اي بايد تقويت شود. اين رقابت بدون اختيارات قابل دستيابي نيست. ما بايد سياست را از اقتصاد جدا کنيم و اقتصاد ما بايد کمترين تاثير را از تغيير دولت ها و مجالس بگيرد. با چنين اصلاحاتي، توليد فناوري و ثروت را در کشور خواهيم داشت.
وزير كشور: در حوزه مديريت بحران سازمان مردم نهاد فعال نداريم
وزير کشور گفت: در زلزله کرمانشاه خلا سمن ها را احساس کرده و در حوزه مديريت بحران سمن فعالي نداريم.
    
به گزارش تسنيم، عبدالرضا رحماني فضلي ظهر ديروز در همايش منطقه اي «صيانت و گفتمان سازي اجتماعي شدن مبارزه با موادمخدر» اظهار داشت: آسيب هاي اجتماعي از حوزه هايي است که توجه بيشتري بايد به آن شود که در اين راستا فعاليت هاي هماهنگ و موثري را انجام داده ايم و با وجود اينکه سمن ها اقدامات خوبي را انجام داده اند اما اولويت بندي درست و استفاده از ظرفيت هاي موجود به خوبي انجام نگرفته است.
    
وزير کشور بيان کرد: با توجه به تاکيدات مقام معظم رهبري در حوزه مشکلات اجتماعي و اعتياد، نشست هايي در وزارت کشور برنامه ريزي شده و نخستين نشست آن با حضور سران قوا و مقام معظم رهبري تشکيل و حاصل آن شکل گيري جريان عميق، هماهنگ و منسجم براي مديريت آسيب هاي اجتماعي بود.
    
رحماني فضلي با بيان اينکه ضعف اعتقادي و ديني يکي از مسائل اصلي روي آوردن به آسيب هاي اجتماعي به شمار مي رود، اظهار داشت: بيش از 57 درصد از افرادي که معتاد هستند داراي شغل بوده و بايد اين موضوع که چه شغل هايي آسيب پذيرتر هستند بررسي و علت ها و ريشه ها را پيدا کرد.
    
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت : در زلزله کرمانشاه خلاء سمن ها را احساس کرده و در حوزه مديريت بحران سمن فعالي نداريم؛ در اين زلزله در 14 ساعت، 7 هزار مجروح را از مناطق زلزله زده به پشت مناطق راهي کرده و در ساعات اوليه 2 هزار و 700 نفر از زير آوار بيرون آمدند که اين کمک رساني در دنيا بي سابقه است.
    
رحماني فضلي بيان کرد: سپاه و هلال احمر و مردم با همه قوا آنجا حضور داشتند و تا ساعت 10 شب، 25 هزار چادر توزيع کرده اما ما يک تشکل توانمند و تقسيم کار شده در سرپل ذهاب نداشتيم که در اين راستا پيشنهاد اين است که همکاري هاي مردمي و سمن ها قوت گيرد.
طي نامه اي به رئيس جمهور انجام شد: انتقاد ۲۰ تشكل بسيج دانشجويي نسبت به سكوت دولت درباره تقسيم قدس
۲۰ تشکل بسيج دانشجويي کشور طي نامه اي به رئيس جمهور تقسيم قدس در سازمان همکاري هاي اسلامي را اقدامي خيانت آميز دانسته و نسبت به آن انتقاد کردند.
    
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۰ تشکل بسيج دانشجويي کشور طي نامه اي به رئيس جمهور تقسيم قدس در سازمان همکاري هاي اسلامي را اقدامي خيانت آميز دانسته و نسبت به آن انتقاد کردند.
    
در بخشي از اين نامه آمده است: جمهوري اسلامي ايران در همه ادوار گذشته تنها راه حل مسئله قدس و فلسطين را مبارزه همه جانبه دائمي و خستگي ناپذير دانسته و برحق بازگشت آوارگان فلسطيني و برگزاري انتخابات آزاد به عنوان حق تعيين سرنوشت ملت فلسطين تاکيد کرده است که نمونه آن در کلام رهبر معظم انقلاب، توجه ويژه به مسلح سازي کرانه باختري و مبارزه براي «آزادي نهر تا بحر و نه حتي يک وجب کمتر» است.
    
اين نامه مي افزايد: حضور جنابعالي و وزير امورخارجه در کنفرانس اخير سازمان همکاري هاي اسلامي بود که سخنان ديپلمات مآبانه و غيرانقلابي حضرتعالي و عدم شفافيت و تبيين گري ديدگاه جمهوري اسلامي که توام با سکوتتان در خصوص بيانيه پاياني اين اجلاس صورت گرفت، اندک اميدهاي ملت ايران نسبت به دولت شما را رو به تباهي برد.
    
دانشجويان ادامه داده اند: پر واضح است که از منظر جمهوري اسلامي ايران تقسيم قدس به بخش شرقي و غربي از اساس مردود بوده و شهر قدس پايتخت کشور و دولت فلسطين خواهد بود. خيانتي که هفته گذشته در سازمان همکاري هاي اسلامي صورت پذيرفت، زمينه نابودي فلسطين و رسميت بخشيدن به رژيم منحوس صهيونيستي بود.
    
در اين نامه همچنين تصريح شده است: قدس غربي-شرقي شروع پروژه اي جديد براي برهم زدن معادلات منطقه اي و ورود رژيم صهيونيستي به عرصه هاي ديگر است.
    
دانشجويان تاکيد کردند: تعجب آنجايي بيشتر شد که شما و وزير خارجه تان را در اجلاسي مشاهده کرديم که نتيجه آن راي به قدس شرقي براي فلسطينيان شد! متاسفانه مطرح نکردن ايده، «همه قدس از براي همه فلسطينيان» از سوي شما و دستگاه ديپلماسي تان در اين چند ماه و چند روز و بدتر از آن سکوت در سازمان و عدم حمايت قاطع و صريح، باعث مطرح و برجسته شدن اين طرح کثيف گرديد.
ايراد دودكش عامل 80 درصد گازگرفتگي ها؛ تهران بيشترين مرگ خاموش را دارد

در نشست گازگرفتگي در فصل سرما مطرح شد که تهران، اصفهان و خراسان رضوي در صدر آمار مسموميت و مرگ با مونوکسيد کربن هستند.
    
به گزارش ايسنا، خالدي سخنگوي اورژانس کشور در ميزگردي پيرامون گازگرفتگي در فصل سرما، با اشاره به اينکه مرگ خاموش (گاز گرفتگي با مونوکسيد کربن) يکي از مواردي است که اورژانس در ماه هاي سرد سال بسيار با آن درگير است، گفت: از آنجايي که بسياري از هموطنان علائم گازگرفتکي و مسموميت با منوکسيدکربن را نمي دانند مشکلاتي براي آنها پيش مي آيد.
    
وي تعداد مرگ هاي ناشي از گاز گرفتکي با مونوکسيدکربن در 7 ماهه ابتداي سال را 224 مورد اعلام کرد و افزود: حدود 1708مورد هم دچار مسموميت شدند، اما با تماس با اورژانس نجات يافتند.
    
خالدي با اشاره به اينکه تهران 25 درصد حوادث ناشي از مونوکسيد کربن را دارد، افزود: در استان هاي جنوبي و گرم کشور کمترين ميزان مسموميت گزارش شده است.
    
سخنگوي اورژانس بيشترين آمار را مربوط به ابتداي فصل سرما دانست و گفت: وقتي هوا ناگهاني سرد ميشود برخي مردم بدون رعايت مسائل ايمني وسايل گاز سوز را روشن ميکنند و باعث حادثه مي شوند.
    
وي دستکاري سيستم هاي نفت سوز و گازسوز کردن آنها در خانه را از جمله ديگر موارد حادثه زا خواند و افزود: اين اتفاق بيشتر در مناطقي رخ مي دهد که تازه گازرساني شده است.
    
در ادامه خدنگي مسئول آموزش سازمان آتش نشاني نيز با اشاره به اينکه هرجا آموزش پر رنگ تر باشد حادثه کمتر است، گفت: طبق قوانين استاندارد استفاده از بخاري هاي بدون دودکش نبايد در فضاي بسته باشد و اين نوع بخاري مخصوص مغازه ها و جاهاي پرتردد است که هوا جريان دارد و در خانه نبايد استفاده شود زيرا باعث حادثه مي شود. از طرفي وجود شومينه در واحدهاي زير 60 متر نيز ممنوع است.
    
خدنگي تصريح کرد: آتش نشاني سال هاست آموزش درباره حوادث ناشي از مونوکسيد کربن را شروع کرده اما آمار بالاي حوادث نشان مي دهد که هنوز هم اين آموزشها موفق نيست و بايد ادامه يابد.
    
وي افزود: براي کمک به فرد حادثه ديده اولين و مهم ترين کار تهويه محيط و خروج فرد از محيط آلوده و هوا دهي به مصدوم در فضاي باز است.
    
زماني نژاد معاون مديرکل صنايع فلزي سازمان ملي استاندارد نيز با اشاره به اينکه اين سازمان براي توليدکنندگان وسائل گازسوز، استاندارد و دستورالعمل ايمني تدوين کرده است، گفت: بيشترين حوادث گازگرفتکي ناشي از دستکاري بخاري و از بين بردن استاندارد و ايمني آن است. برخي از حوادث هم به خاطر مشکلاتي است که در نصب بخاري وجود دارد يا به دليل فرسوده شدن بخاري يا کنترل نکردن آن قبل از نصب به وجود ميآيد.
    
زماني نژاد در ادامه افزود: بيش از 80 درصد حوادث ناشي از ايرادات دودکش است که تنها با دست زدن به دودکش و حس گرما مي توان اين مشکل را تشخيص داد، بنابراين مردم در هنگام راهاندازي بخاري بايد از افراد خبره کمک بگيرند.