گزیده ها قسمت دوم 10 اسفند -96
قائم مقاو وزیر نیرو گفت: با وجود خشکسالی در کشور اما برنامهای برای جیرهبندی منابع آب در دستور کار وزارت نیرو وجود ندارد و تنها راهکار برای گذر از پیک تابستان، مدیریت مصرف شناخته شده که باید بیش از هر سال دیگر به آن توجه کرد.
ستار محمودی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به افزایش میزان سرانه آب کشور در دو دهه اخیر، اظهار کرد: در دو دهه اخیر میزان مصرف آب کشور بیش از ۱۵ میلیارد متر مکعب افزایش یافته و میزان کلی مصرف آب کشور از ۸۰ به ۹۵ میلیارد متر مکعب رسیده است.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی مدیریت مصرف یکی از اصلیترین راهکارها برای گذر از شرایط کم آبی است، عنوان کرد: اگر مشترکان در این زمینه با ما همکاری کنند، قطعا با مشکلی مواجه نخواهیم شد البته وزارت نیرو نیز برنامههایی در این راستا دارد.
به گفته وی در حال حاضر کشور با مصرف بیش از ۸۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر از خط قرمز جهانی عبور کرده که بخشی از آن به خاطر محدودیتهای اقلیمی و بخشی دیگر به دلیل ناهماهنگی و جزیرهای عمل کردن متولیان است.
قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه در داخل ایران براساس آمارهای ۳۳ ساله حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدشونده و براساس آمار ۴۲ ساله ۱۱۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدشونده داشتهایم، عنوان کرد: طبق معیارهای جهانی برای رسیدن به یک کشور پایدار، حداکثر استفاده از منابع تجدیدشونده ۴۰ درصد است، اگر در کشوری ۶۰ درصد از منابع تجدیدشونده استفاده شود، آن کشور در خط قرمز قرار گرفته، اما این در حالی است که در ایران بیش از ۸۰ درصد منابع تجدیدشونده استفاده میشود.
محمودی با بیان اینکه با توجه به شرایط کنونی لازم است که تنگناهای موجود در عرصه آب برداشته شود، تاکید کرد: با توجه به اینکه منابع آبی کشور محدود است، لازم است که در زمان فعلی بحران آب در تمام ابعاد و با مشارکت تمام سازمانها و مشترکان مدیریت شود.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از آغاز طرح ویژه پلیس برای امنیت بازارها و مراکز خرید در آستانه سال نو خبر داد.
به گزارش ایسنا، سردار حسین رحیمی به برنامههای ویژه نیروی انتظامی در تهران برای شب عید امسال اشاره کرد و گفت: علاوه بر دو عملیات که در یکی از آنها اعضای باند سرقت فرشهای نفیس معروف به باند ماکسیما دستگیر شده و در عملیات دیگر حدود ۲۴۱ نفر از مزاحمین خیابانی دستگیر شدند، طرح ویژه امنیت بازارها و مراکز خرید را نیز آغاز کردهایم.
او ادامه داد: براساس این طرح ماموران آگاهی در قالب ماموران مخفی و ملبس ناجا در این مراکز حضور داشته تا امنیت خریدهای شب عید مردم به بهترین نحو برقرار گردد. همچنین به منظور تسهیل در عبور و مرور، بیش از ۷۰ درصد از نیروهای راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از ساعات پایانی روز کاری تا حدود ساعت ۱۰ شب در معابر مستقر هستند.
سردار رحیمی درباره تمهیدات فاتب برای دربی پایتخت گفت: به منظور برگزاری هرچه بانشاطتر شهرآورد پایتخت کلیه واحدهای انتظامی اعم از یگانهای ویژه، امداد و راهنمایی و رانندگی در ورزشگاه آزادی و پیرامون آن حضور خواهند داشت.
سردار رحیمی در ادامه در برنامه «بحث روز» به تشریح عملکرد نیروی انتظامی در برخورد با برهم زنندگان نظم و امنیت و همچنین برنامههای پیش روی فاتب پرداخت.
رحیمی با مقایسهای میان شاخصهای امنیت در پایتخت ایران نسبت به پایتختهای اروپایی گفت: براساس آمارهایی که حدود دو ماه پیش در اختیار ما قرار گرفت شاخص همه جرایم به ویژه جرایم خشن در سطح پایتخت روند نزولی داشته است. این در حالی است که در جایی مانند لندن شاهد آن هستیم که برخی جرایم در این شهر از ۲۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش را شاهد بوده است.
او ادامه داد: در ماجرای تب ارزی اخیر که شاهد آن بودیم، پس از تصمیم مسئولان ذیربط مبنی بر ورود نیروی انتظامی به موضوع، نیروهای فرماندهی تهران بزرگ ظرف کمتر از ۵ دقیقه، ۹۰ دلال و اخلالگر بازار ارز را از سطح شهر جمعآوری کرد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ که در شبکه رادیویی ایران صحبت میکرد، همچنین درباره حادثه خیابان پاسداران گفت: با هماهنگی صورت گرفته با دستگاه قضایی راننده اتوبوسی که ماموران ناجا را زیر گرفت، پیش از پایان سال به دار مجازات آویخته خواهد شد.
او از قصاص عامل شهادت ماموران ناجا خبر داد و گفت: پرونده این فرد هم اکنون در مرحله کیفر خواست بوده و در اختیار دادگاه قرار دارد و براساس اطلاع بنده وی پیش از پایان سال به دار مجازات آویخته خواهد شد. از ابتدای شروع این ماجرا دستگاه قضایی همکاری تنگاتنگی با نیروی انتظامی داشت.
او در خصوص اقدامات ناجا در حوادث اخیر نیز افزود: خط قرمز نیروی انتظامی امنیت مردم است. از این رو فرماندهی نیروی انتظامی هم به جد بر اجرای کامل آن تاکید دارد. از همین رو به کلیه یگانهای تحت امر دستور داده شده تا در این زمینه با قاطعیت هرچه تمامتر عمل شود.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ به ماجرای خیابان پاسداران اشاره کرد و افزود: با وجود هجمههای فراوان و هیاهوهای رسانههای بیگانه، پلیس در رخداد اخیر با شجاعت همراه با عقلانیت رفتار کرد. از این رو پس از ساعتها گفتگو و مذاکره با سردستههای این جریان و عدم دریافت پاسخ مناسب از سوی آنان، ضربالاجلی را برای آنان تعیین نمود تا به اقدامات هنجارشکنانه خود پایان دهند و زمانی که این ضربالاجل به پایان رسید با اقتدار هرچه تمامتر ظرف کمتر از ۱۰ دقیقه تمامی آشوبگران را در خیابان پاسداران دستگیر کرده و حتی اجازه فرار به یک نفر از آنان را نداد.
«ترزا می» نخست وزیر انگلیس شب گذشته با حمله به «جرمی کوربین» رهبر حزب اپوزیسیون (حزب کارگر) این کشور گفت که وی رسانههای انگلیس را تهدید میکند در حالی که از رسانههای ایرانی پول میگرفته است.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه سان، می در جمع خبرنگاران حاضر در «وستمینستر» (مقر دولت و پارلمان انگلیس) گفت «ما میدانیم که جرمی نگرانیهایی درباره مالکیت رسانه در بریتانیا دارد.»
ترزا می ضمن اشاره به انتقادات کوربین علیه رسانههای بریتانیا گفت: «البته، این مساله مانع حضور وی در رسانه حکومتی ایران، "پرس تیوی"، برای چندین سال نشده و مبالغی را از رسانهای که تحت فرمان آیتالله است، دریافت میکرده است.»
پیش از این یک بار در گفتوگوی شبکه خبری بیبیسی با جرمی کوربین هم مجری برنامه از وی درباره مصاحبه با شبکه پرس تیوی و دریافت پول سوال کرده بود.
کوربین که سالهاست نماینده پارلمان انگلستان است، چندین سال پیش از انتخاب به عنوان رهبر حزب کارگر، در چند برنامه شبکه پرس تیوی به عنوان کارشناس و مجری فعالیت کرده است. این مسئله و سابقه انتقاد وی از برخی جنایات رژیم صهیونیستی، موجب شده تا رسانهها و سیاستمداران جریان اصلی انگلستان هر از چندگاهی تلویحا یا به صراحت او را سیاستمداری نزدیک به ایران بخوانند و او را تحت فشار قرار دهند.
سال ۲۰۱۶ در رخدادی که رسانههای انگلیس آن را کودتایی درونحزبی خواندند، شمار زیادی از اعضای کابینه سایه از سمت خود کنارهگیری کردند تا کوربین سوسیالیست را از ریاست حزب کنار بگذارند، اما از آنجا که انتخاب رئیس حزب بر اساس آرای اعضای عادی در کل کشور صورت میگیرد، او در انتخابات مجدد با رأیی بالاتر از گذشته ریاست حزب را حفظ کرد.
از زمان ریاست این سیاستمدار ۶۸ ساله بر حزب کارگر، این حزب علاوه بر به دست آوردن شهرداری لندن و افزایش سهمش در کرسیهای پارلمان، با افزایش چشمگیر ثبت نام اعضای جدید مواجه بوده است.
بعد از ورود بانک مرکزی و نیروی انتظامی به بازار ارز، صرافی های مجاز با دریافت ارز از سوی بانک، موظف به توزیع بین مردم شده اند ولی این روال نارضایتی بسیاری از مردم را به همراه داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، تشدید تلاطم های ارز در بازار طی هفته های اخیر و رسیدن قیمت دلار به 5000 تومان موجب شد تا دولت و بانک مرکزی از نیروی انتظامی هم برای برقراری آرامش در این بخش درخواست همکاری کنند.
برهمین اساس و با ورود نیروی انتظامی به بازار بساط دلال های ارزی در خیابان منوچهری مقابل پاساژ افشار و سبزه میدان برچیده شد و به دنبال آن فاتحه دلار فردایی یا همان معاملات کاغذی هم خوانده شد.
در این بین البته تعداد زیادی از دلال های ارزی دستگیر و حساب های زیادی از این افراد نیز مسدود شد. ضمن آنکه در کنار این بگیر و ببندهای بازار ارز، سازمان مالیاتی نیز به کمک بانک مرکزی آمده و کار را برای دلال های ارزی بسیار سخت کرده است.
* شوق خرید دلار آزاد بعد از ورود سازمان مالیاتی به بازار شدت گرفت
رئیس کل سازمان امور مالیاتی در زمینه دریافت اطلاعات مالیاتی خریداران و فروشندگان ارز بیش از 5 هزار دلار گفت: اطلاعات 240 صرافی با همکاری بانک مرکزی دریافت شده است. امسال در بخش تراکنشهای مشکوک بانکی 6300 میلیارد تومان از 3 هزار و 200 شخص حقیقی و حقوقی مالیات دریافت شد.
سیدکامل تقوی نژاد درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در زمینه دریافت اطلاعات مالیاتی صرافی ها و همچنین خرید و فروش ارز و توافقی که با بانک مرکزی در این زمینه صورت گرفته بود، گفت: طبق آئین نامه مصوب حداقل 25 هزار دلار فروش در سال باید اطلاعات مالیاتی ارائه می شد اما بدلیل شرایط اخیر کشور و حضور دلالان ارز و همچنین فعالیت های نامطلوبی که صورت گرفت، با هماهنگی انجام شده با وزرایی که اختیار تصویب آئین نامه را داشتند مقرر شد که رقم 25 هزار دلار به 5 هزار دلار کاهش یابد.
به گزارش تسنیم، بعد از ورود نیروی انتظامی به بازار ارز و تغییر در روال توزیع ارز بین صرافی ها، پاتوق دلار فروش های فردوسی نیز تغییر کرد. این افراد این روزها درست مقابل صرافی بانک ملت در خیابان فردوسی حضور دارند و کماکان دلار آزاد را به متقاضیان می فروشند.
متقاضیان دلار آزاد هم البته کم نیستند؛ چراکه بعد از ورود سازمان مالیاتی به بازار ارز و رصد دقیق بر معاملات این بخش و شناسایی افراد، بسیاری از خریداران دلار ترجیح می دهند بدون کارت ملی و به صورت آزاد، دلار بخرند.
* صرافی ها به مردم: 6 صبح بیاید اسم بنویسید
اما درست مقابل پاتوق دلار فروش های بازار آزاد که این روزها کاسبی شان همراه شده با ترس از ماموران نیروی انتظامی و هر لحظه آماده فرار هستند، مردم که قصد خرید ارز دولتی دارند مقابل صرافی های مجاز بانک مرکزی در صف هستند تا نوبت شان برسد و بتوانند دلار بخرند.
بسیاری از این مردم که قصد خرید دلار دولتی را دارند باید صبح زود خود را به صرافی ها برسانند تا بتوانند خریدشان را انجام دهند.
یکی از متقاضیان خرید دلار دولتی که قصد سفر به خارج از کشور را دارد در تماس با خبرنگار تسنیم گفت: برای مسافرت خارجی باید دلار بخرم ولی صرافی ها می گویند اگر دلار می خواهید باید 6 صبح اینجا باشید تا اسم بنویسید!
اما تمام مردمی که این روزها مقابل صرافی ها در صف هستند مسافر نیستند، بسیاری از آنها دلار دولتی را می خرند و آن طرف خیابان 300 تومان بالاتر به نرخ آزاد می فروشند و سودشان را به جیب می زنند. تعدادی هم هستند که ترجیح می دهند فعلا سپرده های خود را به دلار تبدیل کرده و نگه دارند! توجیه این افراد هم البته حفظ ارزش پول شان است.
گفتنی است امروز صرافی های مجاز دلار دولتی را با نرخ 4464 تومان به مردم می فروشند؛ در بازار آزاد اما نرخ فروش دلار در تهران و شهرستان ها بین 4700 تا 4800 تومان است.
* اطلاعیه جدید برخی از صرافی ها: توزیع دلار دولتی فقط با پاسپورت و بلیط
به گزارش تسنیم، طی یکی دو روز گذشته برخی از صرافی های مجاز بانک مرکزی به توزیع ارز دولتی مشغول هستند، در اطلاعیه ای به مشتریان خود اعلام کرده اند که زین پس ارز دولتی فقط در قبال ارائه پاسپورت و بلیط و به میزان 5 هزار دلار فروخته می شود.
صرافی های مجاز بانک مرکزی که دلار دولتی را به مردم می فروشند مدت هاست شرط اصلی معاملات شان دریافت اصل کارت ملی و کپی آن است؛ در اطلاعیه ای که این روزها در این صرافی ها منتشر می شود بازهم تاکید شده دلار فقط با کارت ملی فروخته می شود.
* صرافی های مجاز فقط به مسافران ارز می دهند؟
بنابراین اگر کسی خواهان خرید دلار دولتی باشد باید با کارت ملی ، بلیط و پاسپورت به صرافی های مجاز مراجعه کند؛ البته این شرایط فعلا در چند صرافی اعلام شده ولی بعید نیست بزودی فراگیر شده و تمام صرافی های سنا کار تنها به مسافران ارز دولتی بفروشند.
مشاهدات خبرنگاران از بازار ارز طی روزهای اخیر نشان میدهد که بسیاری از صرافی ها از همان روزی که بازار حالت امنیتی به خود گرفت دست از کار کشیدند و تقریبا نیمه تعطیل شده اند.
فعالان بازار علت اصلی عدم خرید و فروش دلار در صرافی ها را اینطور توضیح می دهند که از هفته قبل که قیمت ها کاهشی بود و اکثر مردم فروشنده دلار بودند صرافی ها خرید نمیکردند و فقط فروش داشتند تا اینکه قیمتها تا جایی پایین آمد که عده زیادی برای این قیمت ها در کمین نشسته بودند.
این افراد می گویند: چون اختلاف قیمتی بین تهران و شهر های مرزی زیاد بود فرصت را مناسب دیدند و وارد صحنه شدند و صرافی هایی که هفته قبل خرید نداشتند حالت عکس به خود گرفته و این هفته فروش نداشتند و فقط خریدار بودند (البته تعدادی صرافی با انصاف هم هستند که ارز را هنوز به قیمت دولتی توزیع میکنند).
یکی از فعالان بازار ارز در همین ارتباط تاکید می کند که این واقعیت جامعه ما هست که همه بدنبال منافع خود هستند چه مردم چه دلال و چه صرافی که در بعضی قیمت ها فقط خریدار و در بعضی قیمت ها فقط فروشنده هست.