گزیده ها قسمت سوم

گزیده  ها قسمت سوم 11 اسفند - 96
معاون اسبق وزیر صنایع گفت: اگر اصل «از کجا آوردید؟» اجرا میشد وزیری به ثروت ۷ هزار میلیاردی اش در مجلس افتخار نمیکرد.
امیررضا واعظی آشتیانی در گفت گو با تسنیم گفت: گردش مدیران در هر جامعه ای باید باشد که معنی ساده تر آن تربیت و استفاده صحیح از مدیران است. این کار به هدفگذاری و اجرای درست نیاز دارد. اگر قرار باشد چهره های خاصی مدام تکرار شوند، شاید در ابتدای حرکت اثرهای مثبتی داشته باشند، اما هرچه جلوتر برویم اوضاع به سمت خراب شدن خواهد رفت و نوعی رسوب مدیریتی و بی انگیزگی اتفاق خواهد افتاد.
وی افزود: سرعت تحولات در جهان امروز بالاست و اگر به قرون گذشته نگاه کنیم، می بینیم که روند توسعه جوامع آرام بوده، اما در قرن بیستم و به خصوص در بیست و یک سرعت توسعه به شدت زیاد شده است. این پیشرفت ها قابل قیاس با قرون گذشته نیست. مواجهه با این وضعیت مدیرانی شجاع، فکور، سالم و مردمی را می طلبد که در فرآیند زمان با مدیران بهتر جایگزین شوند و این روند پویا ادامه پیدا کند.
معاون اسبق وزیر صنعت در پاسخ به این سوال که آیا در ایران این روند جایگزینی مدیران را شاهد نبوده ایم؟ گفت: متاسفانه خیر. در چهار دهه تاریخ انقلاب با انبوهی از افراد و مدیران تکراری مواجه هستیم. این افراد به تدریج آلوده به رانت خواری شده و به ثروت های افسانه ای رسیده اند. کسانی که یک خودروی فولکس معمولی هم نداشته اند حالا به اشراف اقتصادی تبدیل شده اند و همچنان در مدیریت های کلان با سن های بالا حضور دارند. بدون اینکه کارایی داشته باشند بر مسند رانت خواری نشسته و اقتصاد را زمینگیر کرده اند. این سوال برای مردم مطرح است که این جماعت چرا با سن های بالا همچنان هستند و چرا اینقدر ثروتمند شده اند.
واعظی افزود: تولید ثروت در بخش خصوصی معنی دارد که در ایران هنوز به درستی تعریف نشده است. در کشورهای موفق دنیا؛ به کشورهای عرب فاسد اطراف نگاه نکنید؛ به راحتی نمی توان در سمت های مدیریتی ثروت اندوزی خلاف قانون داشت. برای مکالمه رایگان با موبایل توسط یک مسئول، مقامی عالی دولتی را بازخواست می کنند. مقایسه بفرمایید با ایران که به دلیل عدم شفافیت مالی و عدم اجرایی کردن اصل از "کجا آورده اید" قانون اساسی که چهار دهه است دارد خاک می خورد و در سایر کشورهای موفق دارد اجرا می شود. یکی از خواست های ملت انقلابی ایران اجرای اصل "از کجا آورده اید" است. اگر این اصل اجرایی شود؛ وزیری با افتخار در مجلس نمی گوید که من 7 هزار میلیارد یا 10 هزار میلیارد تومان ثروت دارم؛ و عجیب اینکه کسی هم سوال نمی کند که این پول را از کجا آورده اید.
وی در پاسخ به این سوال که آیا منشا همه این ثروت ها را رانت می دانید؟، گفت: برای افراد سیاسی قطعا پای رانت در میان است. تولید کننده های اصیل و قدیمی کشور همه به بانک ها که به همین اشخاص سیاسی و رانتی تعلق دارد مقروض هستند. اینها سوال های جدی مردم ایران است که باید پاسخ داده شود. رییس جمهور در مصاحبه تلویزیونی می گوید که وقتی می گوییم تورم را پایین آورده ایم یعنی می خواهیم آرام آرام گران کنیم. و مقایسه کنید با خانواده کارگری که زیر یک میلیون تومان درآمد دارد که باید با این پول حداقلی خانواده خود را اداره کند. باید با استفاده از تجربه مدیران گذشته که منظور تجربه ای است که با علم روز همراه بوده و به دست آمده باشد، و فرق دارد با تجربه رانت خواری و تزویر و تجربه تملق؛ که با آن میزها را تا پایان عمر فتح کرده اند؛ که مطلقا به درد مدیران جدید نمی خورد چون گره ای از مشکلات کشور باز نمی کند. باید تجربیاتی که در جهت پیشرفت و توسعه کشور بتواند کمک کند را در خدمت مدیران جوان و سالم قرار دهیم تا بتوانند استفاده کنند.
معاون اسبق وزیر صنعت در پاسخ به این سوال که آیا تجربه استفاده از مدیران جوان و کم تجربه موفق بوده است؟، گفت: نیاز به توضیح دارد که عرض می کنم. مدیرانی که مو سپید کرده اند تجربیات خود را درباره مشکلات و بحران هایی که داشته اند با توجه به متقضیات زمان در اختیار نسل بعد قرار می دهند. تجربه مدیران را به شکل راهبردی می شود استفاده کرد نه اینکه عینا کارهای آنها تکرار شود و به حل معظلات جامعه کمک نکند. ما به مدیران جوان نیاز داریم که فقط منظور سن نیست. هم انرژی داشته باشند، هم به علم روز مجهز باشند، هم روحیه انقلابی و خدمت بی منت داشته باشند تا بتوانند برنامه های کلان کشور را به سرانجام برسانند.
وی افزود: امروزه برای عده ای از کارشناسان و مردم این ابهام پیش آمده که مدیران به شکل قبیله ای و باندی و بدون توجه به سابقه انتخاب می شوند. و این یعنی که باعث ناکارآمدی در بخش اجرایی می شوند. اینگونه که می گویند قحط الرجال شده یعنی اینکه مدیران پاک و کاری با انگ های مختلف خانه نشین شده و مدیران متملق و نان به روز خور جایگزین آنها می شوند که متاسفانه در دولت های مختلف تکرار شده است. نتیجه این کار سرمایه سوزی در بخش مدیریت کشور است و نتیجه اینکه ناکارامدی برخی مدیران نالایق و کارنابلد به پای نظام نوشته می شود. عدم انتخاب مدیر لایق خواسته آحاد مردم است. انتخاب مدیران کارامدی که اثرگذاری مناسب دارند خواسته آحاد مردم است. ظاهرا دولت ها اهتمامی به این ندارند تا از ظرفیت های عظیم کشور در حوزه مدیریت به شکل استفاده از مدیران باانرژی و فعال استفاده شود. وقتی رفتارها قبیله ای و باندی باشد رانت خواری و فساد حاکم می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: گاهی اوقات اخبار زرد جای موضوعات اصلی و مهم را گرفته و باعث فراموشی اولویت‌های اصلی می‌شود.
به گزارش مهر، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست «نقش آفرینی و مطالبه تخصصی تشکل های دانشجویی» جمعی از اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر لزوم مطالبه تخصصی دانشجویان گفت: مفاهیم کلی مانند عدالت، پیشرفت، امنیت و غیره در حوزه های مختلف باید تعریف و از دستگاه های مربوطه مطالبه شود.
وی افزود: یک وقت «امنیت» به معنای داشتن موشک و توان نظامی و بازدارندگی تعریف می شود اما یک وقت دیگر مفهوم امنیت باید در نظام سلامت تعریف و تبیین شود. این کار برعهده شما دانشجویان رشته علوم پزشکی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: برای پیشرفت کشور نمی شود همه کارها را یک نفر انجام دهد بلکه باید کارها به صورت «جبهه ای» انجام شود.
جلیلی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به دانشجویان علوم پزشکی گفت: نکته دیگر این است که برای مطالبه تخصصی در رشته خودتان نیاز نیست تا حتما تحت عنوان دفتر بنده یا با رفت و آمد به اینجا، این کار را انجام دهید بلکه اگر بتوانید این کارها را در دانشگاه های خودتان و حتی به اسم تشکل های دانشجویی خودتان نیز انجام دهید بسیار مغتنم و برای کشور مفید خواهد بود.
وی با اشاره به «فتنه زرد» نیز به دانشجویان گفت: گاهی اوقات اخبار زرد و غیر اصلی جای موضوعات اصلی و مهم را می گیرد و همین باعث فراموشی اولویت های اصلی می شود که لازم است شما دانشجویان با عبور از این مسایل، بتوانید وظیفه اصلی خودتان را با «مطالبه تخصصی» انجام دهید.
جلیلی در پایان تاکید کرد: «دولت سایه» یعنی هر فردی در حد توان خود تحولات اصلی کشور را سایه به سایه دنبال کند، اگر کار خوبی می بیند آن را تایید و حمایت کند، اگر کار نادرستی می بیند برای تصحیح آن تلاش کند و اگر هم اولویت فراموش شده ای وجود دارد تذکر دهد. این کار در انحصار هیچ فرد و گروهی نیست.
دادستان کل کشور گفت: دشمن بداند ما چشم فتنه را کور خواهیم کرد و اجازه ورود خائنان را به کشور نخواهیم داد
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور در مراسم تکریم، تجلیل و معارفه دادستان مرکز استان مازندران گفت: مازندران ویژگی خاصی دارد و با داشتن ۲۳ حوزه دادسرا ۳۳ حوزه قضایی، ویژگی اقلیمی، سرزمینی و در مسیر بودن زائرین ثامن الحجج و گردشگر پذیر وظیفه ولایی خود را عملا انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در هر حوزه‌ای مانند صنعت، کشاورزی، اداره شهر و در دیگر زمینه‌ها اگر دانش نباشد ضرررش از نفعش بیشتر خواهد بود، افزود: سنگردار حقوق مردم درمقام قضاوت، ایجاد امنیت، حفظ حقوق عمومی عدالت گستری است و اگر خدای نکرده فاقد این دو اصل باشیم برای خودمان و مردم ضرر خواهد داشت.
حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری گفت: جایگاه دادستان به عنوان مدعی‌العموم و پیشانی دستگاه قضایی است و درجایگاهی درقوه قضاییه هستند که اگر پرونده در دادسرا درست بسته شود تا دیوان عدالت مسیر را درست طی می‌کند.
دادستان کل کشور افزود: بیش از ۳۶۰ وظیفه برعهده دادستان است که دانش قضایی و تدبر و اندیشیدن و دور اندیشی باید سرلوحه دادستان و قضات باشد.
وی گفت: دفاع از حقوق عامه از دیگر وظیفه دادستان است که آنچه ما فعلا احصاء کردیم بیش از ۱۷۰ قانون عمومی استخراج شد که همه وظیفه دادستان است.
وی افزود: صیانت از حریم دریا، منابع طبیعی، جنگل، کوه و رودخانه از دیگر وظایف دادستان است.
دادستان کل کشور با بیان تاکید بر عوامل نفوذ در دستگاه قضایی گفت: برای رشد اقتصاد در استان دستگاه قضا حامی است و خائنینی که با نفوذ به نظام اجازه نمی‌دهد اقتصاد مقاومتی اجرا شود و یا روند را کند می‌کند برخورد می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری با بیان اینکه عده‌ای با شبکه‌های سودجو منافع طلب به دنبال پرکردن جیب خود و خالی کردن خزانه و بیت‌المال هستند، افزود: با متخلفان در این زمینه برخورد شدید می‌شود.
وی با بیان اینکه امنیت اخلاقی و فرهنگی در مازندران مسافرخیز از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت: دشمن می‌خواهد از این کانال به ویژه با فضای مجازی اسلام را از نظام دور کنند که باید حواسمان باشد اخلاق جامعه را رعایت کنیم و تدبیر داشته باشیم و سرباز واقعی امام زمان (عج) و مقام معظم رهبری باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور همچنین در این مراسم از زحمات حجت الاسلام جعفری دادستان پیشین مرکز استان مازندران که با حکم ریاست قوه قضاییه رییس کل دادگستری خراسان شمالی شده است تکریم و سید یونس حسینی عالمی را به عنوان دادستان جدید مرکز این استان معرفی کرد.
یکی از خوراکی‌هایی که در آستانه نوروز طرفدار بسیاری پیدا می‌کند سمنو است و با افزایش تقاضا برای خرید این محصول، فروشندگان به فکر راه انداختن کسب و کار پرسودی در روز‌های پایانی سال می‌افتند.
فروش سمنو در روز‌های پایانی سال از جمله مشاغل کوتاه، ولی پر درآمد است که برخی از افراد در کنار مغازه‌های خود به پا می‌کنند.
به گزارش میزان، یکی از خوراکی‌هایی که در آستانه نوروز طرفدار بسیاری پیدا می‌کند سمنو است و با افزایش تقاضا برای خرید این محصول، فروشندگان به فکر راه انداختن کسب و کار پرسودی در روز‌های پایانی سال می‌افتند.
تهیه سمنو به عنوان یکی از سین‌های سفره هفت سین و مظهر صبر و استقامت، از گذشته تا به حال در بین افراد رواج داشته و برخی از مردم در روز‌های پایانی سال سمنو را در منازل آماده می‌کنند.
در این بین به دلیل زمانبر بودن و دردسر‌های تهیه سمنو در منزل افراد، زیادی ترجیح می‌دهند سمنو مورد نیاز خود را از مغازه‌ها تهیه کنند و در سفره هفت سین خود قرار دهند.
در این میان علاوه بر مغازه‌هایی که هرسال فروش سمنو را درکنار دیگر اقلام خود دارند دست فروشان نیز وارد میدان می‌شوند و با بسته بندی سمنو‌ها کسب و کار گرمی برپا میکنند.
در کنار مغازه‌ها و دست فروشان، چندسالی است که فرش اینترنتی سمنو نیز رواج پیدا کرده است و مردم به راحتی می‌توانند سمنو را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرند.
برای جویا شدن از قیمت‌ها با یکی از آگهی‌های درج شده در یکی از سایت‌های خرید و فروش تماس گرفتیم که فرد قیمت هرکیلو سمنو را ۸ هزار تومان اعلام کرد خرید عمده بالای ۵۰ کیلوگرم را با قیمت ۶ هزار تومان برای هر کیلو و ارسال رایگان قرار داده است.
یکی دیگر از فروشنگان قیمت هر کیلو را ۶ هزار تومان اعلام کرد و در این بین هر فروشندگان قیمت متفاوتی را برای محصول خود اعلام می‌کنند که حاکی از تفاوت کیفیت سمنو‌های اینترنتی است.
با این حال برخی به فروش اینترنتی سمنو در فضای مجازی اعتماد نمی‌کنند و سری به بازار می‌زنند در این میان کنار برخی مغازه‌های یک بساط سمنو هم به راه افتاده و مشغول فروش سمنو است.
برخی مغازه‌ها نیز به نام برند معرف سمنو به تهیه این محصول مشغول هستند و با بسته بندی‌های ۱۰۰ گرم، ۲۰۰ گرم و بالاتر سود بالایی کسب می‌کنند.
در این میان اگر فروشندگان در چند روز مانده به نوروز ۱۰۰ کیلو سمنو را با قیمت ۶۰۰ هزار تومان خریداری کنند و در بسته بندی‌های ۲۰۰ گرم با قیمت ۵ هزار تومان به فروش برسانند با یک حساب سرانگشتی درآمد بیش از ۲ میلیون تومان را کسب می‌کنند.
این درحالی است که دستفروشان بدون هیچ هزینه‌ای اعم از اجاره، مالیات و هزینه آب و برق کسب و کارشان را رونق می‌دهند و تمام درآمد کسب شده به جز هزینه خرید سمنو برایشان سود است.
لازم به ذکر است که سمنو فروش‌ها در کنار بساط خود اقدام به فروش سبزه، سنجد، سماق و سیر می‌کنند که سود حاصل برای آن‌ها را چندین برابر می‌کند.