دانستنيها
فست فودها با بدن ما چه ميكنند؟ 10 آذر -92
فست فودها با بدن ما چه ميكنند؟ 10 آذر -92
یا غذاهای سرخ کردنی که سریع پخته می شوند
يك كارشناس تغذيه معتقد است، مصرف فست فودها كه عمدتاً حاوي سوسيس و
كالباس هستند، ميتوانند باعث بروز سرطانهاي خطرناك شوند. "مريم
شيرمستي" در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به اينكه امروزه فست فودها يكي از
رايجترين غذاها بين مردم شدهاند، گفت: مصرف اينگونه غذاها به دليل محتواي بالاي چربي كه عمدتاً هم چربيهاي
اشباع ميباشند براي قلب و عروق بسيار خطرناك است و ميتواند باعث افزايش كلسترول
خون شود. به گفته وي، فست فودها به
دليل مقادير فراوان چربي احساس سيري را در افراد ايجاد ميكنند و اين امر ميتواند
براي كودكان و نوجواناني كه در سن رشد هستند سوء تغذيه را به همراه داشته باشد. "شيرمستي"
با بيان اينكه فست فودها از نظر ريز مغذيها خصوصاً ويتامينهاي گروه B و C و همچنين اسيد فوليك بسيار
فقير هستند، خاطرنشان كرد: فست فودها يك وعده از وعدههاي غذايي فرد را اشغال ميكنند،
اما مواد مورد نياز بدن را تامين نخواهد كرد. وي معتقد است، مصرف فست فودها
خصوصاً براي خانمهاي جوان كه در آستانه بارداري هستند بسيار مضر است و ميتواند
باعث احتمال نقص عصبي در جنين شود. اين كارشناس تغذيه خاطرنشان كرد: چنانچه
فست فودها در روغني كه چند بار از آن استفاده شده سرخ شود و اين روغن تغيير رنگ
داده باشد به راحتي ميتواند در بدن فرد سرطان ايجاد كند. به گفته "شيرمستي"، نمك بالاي موجود در
فست فودها ميتواند زمينه ساز ابتلا به فشار خون باشد. وي ادامه داد: رنگ صورتي موجود در سوسيس و
كالباس به هيچ وجه ناشي از گوشت موجود درآنها نيست، بلكه به دليل مقادير فراوان
نيترات و نيتريت در اين فراوردههاي غذايي است كه در بدن به نيتروز آمينها تبديل
شده و سرطان را ايجاد ميكند و اين مواد حتي بدون آنكه سرخ شوند هم سرطانزا
هستند. اين كارشناس تغذيه تصريح كرد: از آنجاييكه بيشتر افراد همراه با فست
فودها نوشيدنيهاي شيرين خصوصاً نوشابه مصرف ميكنند عوارض اين مواد به طور مضاعف
بيشتر ميشود و امكان ابتلا به چاقي، پوكي استخوان و فشار خون در بدن فرد فراهم ميشود. وي
خاطرنشان كرد: مصرف نوشيدني از جمله نوشابه همراه فست فودها باعث پوكي استخوان ميشود
و مانع از قد كشيدن كودكاني است كه در سن رشد هستند. "شيرمستي"
تاكيد كرد: اگرچه ذائقه اكثر افراد به فست فودها عادت كرده و نميتوان آنها را به
طور كامل از برنامه غذايي افراد حذف كرد، اما پيشنهاد ميشود مصرف اين مواد غذايي
به يك بار در ماه و يا هر دو ماه يك بار محدود شود.