گزیده خبرهای 7 خرداد 94 قسمت -3
کیهان نوشت: ميان دو موضع اخير رئيسجمهور تناقض ديده ميشود و چون جمع نقيضين محال است، لاجرم يکي از همين دو موضع را بايد پذيرفت.رئيسجمهور روز سهشنبه در سفر به غرب تهران گفت: مردم ميدانند که با شعار و اداي جملات تند مشکلات جامعه و کشور حل و فصل نميشود.روحاني با اشاره به اينکه مردم ايران در 24 خرداد 92 به دنيا اعلام کردند که چهره ملت ما چهره صلح، عدالت و همزيستي با مردم جهان است، گفت: ما مصمم هستيم تا مشکلات را با جهان با منطق، استدلال و مذاکره به حل و فصل نهايي برسانيم. مردم ما با صداي بلند و رفتار مستحکم خود به همه جهانيان اعلام ميکنند که دوران خشونت و افراطيگري به سر آمده و همه بايد با منطق، استدلال و تدبير راه آينده را که راه توسعه است طي کنيم.وي گفت: دولت يازدهم با تيم مذاکراتي قوي در صحنه جهاني هر روز گامهاي جديدي را براي احقاق حقوق ملت ايران برميدارد. با اين وجود اقليت بسيار کوچکي که بلندگوهاي بزرگ را از ديگران عاريه کردهاند اکثريت قاطع ملت ايران پشتيبان مسير صلح و آشتي و مسير تعامل سازنده با جهان هستند.اين اظهارات در حالي است که رئيسجمهور روز يکشنبه در کنگره ملي تجليل از ايثارگران به مناسبت سالگرد آزادسازي خرمشهر گفته بود:خرمشهر، نفت و اقتصاد ما توسط عفلقيان و توسط 5+1 اشغال شده و ما اين خرمشهرها را آزاد خواهيم کرد.بدين ترتيب معلوم نيست چگونه ميتوان از «صلح، آشتي و منطق» با «اشغالگران عفلقي» سخن گفت حال آن که بنياد اشغالگري و تعدي، بيمنطقي و دشمني با صلح است و بر همين سياق معلوم نيست چرا که آقاي روحاني اصرار دارد برخي نگرانيهاي جدي درباره انحراف روند مذاکرات را به جنگطلبي و تقابلطلبي اقليت در برابر صلحطلبي و آشتيطلبي ملت ايران نسبت دهد؟ همچنان که روشن نيست آيا کاربست ادبيات صلح و آشتي با اشغالگران ادبيات به جايي است؟يادآور ميشود رهبر معظم انقلاب چندينبار به درستي تصريح کردند که چند کشور غربي مستکبر و زورگو و زيادهخواه، جامعه جهاني نيستند- همان کشورهايي که آقاي روحاني به عنوان اشغالگر عفلقي نام ميبرد- بنابراين تقسيم ملت ايران به دو طيف طرفدار «تعامل» يا «تقابل با جهان»، تقسيمبندي غيرواقعي است که ضمن ايجاد سوءتفاهم در داخل ميتواند آب به آسياب دشمن بريزد و او را از واقعيت «تعديگري» و زيادهخواهي تبرئه کرده به عنوان «طرفدار عقلانيت و منطق و تعامل و صلح و آشتي» جا بزند. به عبارت ديگر چند رژيم خاصه غربي و آمريکا، يا اشغالگر عفلقي هستند که زبان مسالمت و آشتي و صلح و منطق و مذاکره نميفهمند و يا اين زبان را ميفهمند که در آن صورت عفلقي و اشغالگر نيستند.
وندی شرمن مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته ای روز چهارشنبه گفت : وی قصد دارد کمی پس از ضرب الاجل تعیین شده 30 ژوئن برای حصول توافق نهایی در مذاکرات هسته ای با تهران از دولت خارج شود.این سخنان شرمن بطور تلویحی بیانگر ماموریت وی در به سرانجام رساندن مذاکرات هسته ای و توافق با ایران است بطوری که روزنامه نیویورک تایمز می نویسد، بسیاری از جمهوریخواهان در کنگره وی را معمار طرحی می دانند که هدف آن بازداشتن کنگره از هرگونه رای مستقیم به یک توافق نهایی است.به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، معاون وزیر خارجه امریکا در امور سیاسی روز چهارشنبه در دفتر خود گفت: 'دو سال طولانی را پشت سر گذاشتم.'با خروج شرمن ، تمام مقامات ارشدی که طی این دو سال با ایران مذاکره کرده اند از دولت خارج شده و این سوال را بوجود خواهند آورد که چه کسی فرایند پیچیده اجرای یک توافق را در صورت حصول آن تا ضرب الاجل تعیین شده هماهنگ خواهد ساخت.ویلیام جی برنز سلف شرمن به عنوان مذاکره کننده اصلی و یک بازیگر کلیدی در گفت وگو های سال 2013 در باره شرمن گفت: وی رهبر گروهی بود که اکنون در گوشه و کنار بسیاری از آژانس ها پحش شده و از زمان شروع مذاکرات دو سال پیش تا حد قابل ملاحظه ای رشد کرده اند.وی افزود: لحظات زیادی بود که دولت ما و شرکای مذاکره کننده ما در مسیرهای جداگانه با ایرانیان قرارداشتند و وی همواره کسی بود که اطمینان می داد اختلافی وجود ندارد.نیویورک تایمز با اشاره به این که مسئولیتی که به عهده شرمن گذاشته شده به سختی می توان انجام داد، افزود: وی کمی پس از اعلام این تصمیم خود با کارکنانش راهی اتریش و سوییس شد تا سی امین سفر خود را به عنوان مذاکره کننده اصلی امریکا انجام دهد.بنا بر این گزارش، مهمترین کار شرمن طی پنج هفته آینده ارزیابی امکان رفع اختلافات با تهران است.این روزنامه امریکایی نوشت: شرمن اغلب این مذاکرات را به دلیل مسائل پیچیده در هم تنیده اش با مربع روبیک مقایسه کرده و گفته است: 'این مذاکرات به طور خارق العاده ای پیچیده است که شامل گفت و گو با کنگره، مطبوعات، شرکای مذاکره کننده ما و در نهایت پس از آن مذاکره با ایرانیان می باشد.اوباما که امیدوار است حصول یک توافق بزرگترین میراث سیاست خارجه اش باشد در بیانیه ای گفته است که وی از 'مدتها پیش روی معجون هوش ، سرسختی و ایستادگی منحصر بفرد وندی شرمن حساب بازکرده است. '
سه مرد که برای سرقت جواهراتِ مردی زرگر او را گروگان گرفته بودند، دستگیر شدند. مرد طلافروش که ساکن شهرستان ازنا، واقع در استان لرستان، است ساعت ٢١، دو روز پیش وقتی قصد داشت وارد خانهاش شود، توسط سه مرد ناشناس ربوده شد. آدمربایان بعد از اینکه گروگان را به مخفیگاه خود منتقل کردند، با خانواده این مرد تماس گرفتند و با اعلام خبر آدمربایی گفتند فقط در صورتی این مرد را آزاد میکنند که تمام طلا و جواهرات موجود در مغازهاش را به آنها تحویل دهد. آدمربایان همچنین تهدید کردند پلیس نباید از این واقعه مطلع شود. خانواده مرد ربودهشده با وجود تهدیدات افراد ناشناس، موضوع را با کارآگاهان پلیس آگاهی در میان گذاشتند و به آنها گفتند برای اینکه ماجرا بدون هیچ مشکلی پایان یابد، حاضر هستند جواهرات را تحویل بدهند، اما مأموران از آنها خواستند چنین کاری انجام ندهند و اجازه دهند تحقیقات طبق روال معمول انجام شود. در مرحله اول مشخص شد از مغازه مرد ربودهشده، چهار سال پیش نیز سرقت شده بود، اما ارتباطی میان آن سرقت و اتفاق اخیر بهدست نیامد. کارآگاهان در ادامه سعی کردند با روشهای دیگر به سرنخهایی از متهمان دست یابند.ردیابیهای تلفنی و دیگر روشهای پلیسی، سرانجام بعد از چهار ساعت، منجربه دستیابیِ مأموران به نشانی مخفیگاه آدمربایان شد. بهاینترتیب، عملیاتی ویژه طرحریزی شد و پلیس محل موردِ نظر را محاصره کرد. آدمربایان که از حضور پلیس در نزدیکی مخفیگاهشان مطلع شده بودند، طعمه خود را رها کردند تا بتوانند فرصتی برای فرار بهدست آورند. با وجود این، مأموران به عملیات خود ادامه دادند و دو نفر از متهمان را همان شب بازداشت کردند.این افراد بعد از انتقال به پلیس آگاهی به جرم خود اعتراف کردند و گفتند: «ما از مدتی قبل این مرد را شناسایی کرده و برای ربودن او و سرقت اموالش نقشه کشیده بودیم، اما چندینبار وقتی خواستیم نقشهمان را عملی کنیم، پلیس بهطور اتفاقی در محل حاضر شد و ناکام ماندیم. سرانجام شب حادثه از خلوتی خیابان محل سکونت این مرد استفاده کردیم و او را ربودیم».متهمان ادامه دادند: «ما از استانی دیگر برای انجام این جرم به لرستان آمدیم و مقدمات کار را از پیش فراهم و مخفیگاهی برای خودمان تهیه کرده بودیم. تصور میکردیم خانواده این مرد از ترس جان او با ما همکاری خواهند کرد و بیهیچ مشکلی به هدفمان میرسیم، اما بهیکباره غافلگیر شدیم؛ وقتی دیدیم مأموران در نزدیکی خانه ما هستند، تصمیم گرفتیم طعمهمان را آزاد کنیم. تصور میکردیم پلیس با دیدن این فرد از تعقیب ما منصرف خواهد شد، اما این اتفاق رخ نداد و ما به دام افتادیم، ولی همدست دیگرمان توانست فرار کند».مأموران به تلاشهای خود برای بازداشت سومین عضو این باند ادامه دادند و او را نیز صبح روز بعد به دام انداختند. این متهم نیز در بازجوییها به جرمش اعتراف و اظهارات همدستان خود را تأیید کرد. بنابر این گزارش، پرونده متهمان اکنون در اختیار مرجع قضائی قرار گرفته است.
نامه نیوز نوشت: دادستان دیوان محاسبات کشور از صدور کیفرخواست برای وزیر اسبق نفت به دلیل دستور قطع یکطرفه سوآپ نفت خبر داد و گفت: «این پرونده در شرف صدور رأی در هیأت مستشاری است.»فیاض شجاعی گفت: «دستور وزیر وقت نفت مبنی بر لغو یکطرفه همه قراردادهای سوآپ، موجب از بین رفتن اعتبار شرکت ملی نفت و نیکو شد و بازار سوآپ را که بسختی به ایران رسیده بود، براحتی به رقیبان ما از جمله ترکیه «هبه» کرد.»وی افزود: «مدیران وقت وزارت نفت، گزارشها و نامههای رسمی خود به وزیر نفت را مبنی بر نداشتن توجیه فنی و اقتصادی لغو سوآپ ارائه کردند که وزیر وقت، بدون توجه به آن گزارشها دستور لغو را صادر کردند و چون یک نفر دستور داده است، فقط وزیر وقت محاکمه میشود.»دادستان دیوان محاسبات ادامه داد: «علاوه بر اعمال مجازات به علت وقوع تخلف، از باب وارد شدن ضرر و زیان به بیتالمال ادعاهای افزون بر پنج میلیون و ۱۴۰ هزار دلار ناشی از خسارت لغو یکجانبه قراردادهای سوآپ، ۸۷۰ هزار و ۱۹۵ پوند به عنوان هزینههای حقوقی، ۳۴۵ هزار و ۳۶۹ یورو به عنوان هزینه دادرسی، ۲ میلیون دلار هزینه دفاع از پرونده و ۵۴ هزار و ۵۸۰ یورو بخشی از هزینههای ICC مورد ادعای دادستان است.»
در روز پر ماجرای فیفا، دولت سوییس سپ بلاتر و دستیارانش در فیفا را ممنوع الخروج کرد. این درحالی است که پلیس سوییس امروز برای تحقیقاتی در مورد فیفا، وارد این سازمان شد.به گزارش ایسنا، بلاتر نیز در واکنش به این اتفاقات بیانیهای صادر کرد که به شرح زیر است: هم اکنون، فوتبال در حال پشت سر گذاشتن زمان سختی است، هواداران و فیفا درحال گذراندن زمانی سخت هستند. ما متوجه شدیم که یک جو ناامیدکنندهای در قبال فیفا ایجاد شده است که امیدواریم این موضوع رفع شود. متاسفانه این اتفاقات درحال رخ دادن هستند و همه چیز باید شفاف سازی شود. ما از تحقیقات استقبال می کنیم و باور داریم که تحقیقات ایالات متحده و سوییس به ما در پیشرفت فیفا کمک خواهد کرد.علیرغم جوسازیهایی که انجام شده است، اما من می خواهم بگویم که به صراحت اسقبال می کنیم از این تحقیقات و به همه مسئولان در این زمینه کمک خواهیم کرد. بگذارید من شفاف سخن بگویم: رفتارهای ناجوانمردانه و غیر اخلاقی در فیفا جایی ندارند و ما با خاطیان برخورد خواهیم کرد. ما کار خود را ادامه خواهیم داد و با شور و نشاط به پیشرفت فوتبال ادامه خواهیم داد تا شما همچنان اعتماد شما را جلب کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان پس از پایان اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در کویت وارد آتن پایتخت یونان شد.به گزارش تسنیم، وزیر امور خارجه کشورمان پس از پایان اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در کویت وارد آتن پایتخت یونان شد.محمد جواد ظریف در پاسخ به سفر سال گذشته وزیر خارجه یونان و برای تقویت همکاریهای همهجانبه به آتن سفر کرده است.قرار است ظریف در سفر یکروزه خود به یونان با نخست وزیر، وزیر امور خارجه و رییس پارلمان آن کشور دیدار و گفتگو کند.