بعد از ناهار نخوابید!

توصیه‌های پزشکی
بعد از ناهار نخوابید 9 خرداد – 94
اگر  چنانچه مشایی به این توصیه گوش کرده بود وپس از ناهار با شکم پر  عجله نمی کرد و زود نمی خوابید .دچار عوارض بیماری حذف شدگی مبتلا نمی شد.
 
اگر این فاصله نیم ساعتی رعایت نشود روند جذب غذا مختل و در نتیجه موجب بروز مشکلاتی چون سنگینی معده، سوءهاضمه، اسیدی شدن معده و یبوست در فرد می‌شود.
یک متخصص دستگاه گوارش گفت: به دلیل گردش خون جهت جذب غذا باید فاصله صرف ناهار و استراحت بین یک تا نیم ساعت باشد.
سید محدرضا صفایی بیان کرد: عموم مردم بعد از صرف نهار می‌خوابند که این مساله برای دستگاه گوارش به هیچ عنوان مناسب نیست.
وی ادامه داد: بعد از مصرف غذا گردش خون در بدن زیادتر می‌شود و با توجه به افزایش گردش خون باید فاصله بین صرف نهار و استراحت حداقل نیم ساعت باشد.
این متخصص بیان داشت: اگر این فاصله نیم ساعتی رعایت نشود روند جذب غذا مختل و در نتیجه موجب بروز مشکلاتی چون سنگینی معده، سوءهاضمه، اسیدی شدن معده و یبوست در فرد می‌شود.
وی با اشاره به اهمیت مصرف آب در تابستان بیان کرد: با توجه به گرم شدن هوا در این فصل هر فرد عادی باید روزانه هشت لیوان آب مصرف کند. افرادی که به دلیل شرایط شغلی در معرض تابش نور آفتاب قرار دارند طبیعتا باید مصرف آب را افزایش دهند.
صفایی به فواید مصرف آب اشاره کرد و افزود: کمک به هضم غذا، شادابی پوست، کاهش استرس، کاهش غلظت خون، پائین آوردن ضریب سکته‌های قلبی و مغزی، از بین بردن یبوست، جلوگیری از گرمازدگی و... گوشه‌ای از مزایای مصرف آب است.
وی افزود: عموم مردم براین باورند که مصرف آب صرفا به تابستان محدود می‌شود، اما باید بگویم این چنین نیست و بدن افراد در فصول دیگر نیز نیازمند آب است.
این متخصص گوارش در پاسخ به این سئوال که آیا مصرف سبزیجات موجب ترشحات معده می‌شود، بیان کرد: مصرف سبزی گاها باعث یبوست می‌شود که نباید آنرا به ترشحات معده مرتبط کنیم.
صفایی درباره راهکارهای کاهش اسید معده نیز بیان کرد: مصرف نوشیدنی‌های گازدار از جمله دوغ گازدار، دلستر، نوشابه، غذاهای پر ادویه و... اسید معده را افزایش می‌دهد. پس بهتر است این مواد در سبد غذایی قرار نگیرند.