گزیده خبرهای 7 خرداد 94 قسمت -5
۶مقتدی صدر از نامگذاری عملیات آزادسازی استان الانبار به «لبیک یا حسین» انتقاد کرد و گفت: چنین نامگذاریهایی موجب سوء برداشتها خواهد شد. به گزارش شبکه خبری سومریهنیوز، مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق ضمن انتقاد از نامگذاری عملیات آزادسازی استان الانبار به «لبیک یا حسین» گفت: چنین نامگذاریهایی یقیناً موجب سوءبرداشت و کج فهمی میشود و دوستداران وطن و کسانی که مخالف طایفهگرایی هستند نباید چنین نامگذاریهایی را به رسمیت بشناسند. صدر گفت: به نظر من ادامه چنین نامگذاریهایی موجب تشدید مواضع میشود و پیروزیها را از بین میبرد. برای همین باید نام عملیاتها را مثلا «لبیک یا صلاحالدین» یا «لبیک یا انبار» گذاشت. وی گفت: امام حسین (ع) رمز ملی گرایی، شجاعت و جسارت و امیر مبارزه و مبارزان است اما ما نمیخواهیم طرف مقابل از این مساله برای تبدیل جنگ به جنگ طایفه ای استفاده کند درحالی که جنگ ما یک جنگ ملی و اسلامی است. صدر افزود: من شنیدهام که این نامگذاری رسمی نیست و مقامات دولت با آن مخالف کردهاند خداوند پاداش خیر به آنها بدهد. نامگذاری عملیات آزادسازی استان الانبار به لبیک یا حسین با انتقادات وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز مواجه شده است. نیروهای عراقی از روز سهشنبه این عملیات را آغاز کرده و تاکنون به پیشرویهایی دست یافتهاند.
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی گفت: بیمه هیچ خبرنگاری قطع نشده و با توجه به سیاست های معاونت مطبوعاتی هیچ فعال رسانه ای بدون بیمه نخواهد ماند.به گزارش معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، حسن محرابی در حاشیه مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره مطبوعات غرب کشور در خرمآباد اظهار داشت: مشکل بیمه خبرنگاران حل شده به این صورت که بخشی از بیمه خبرنگاران برعهده مدیران مسئول و صاحبان امتیاز نشریات و خبرگزاریها قرار گرفته است. بخشی دیگر از خبرنگاران میتوانند با مراجعه به سایت سمان ثبت نام و کارت حرفهای خبرنگاری و روزنامهنگاری را دریافت کنند که از آن طریق وزارت ارشاد بیمه آنها را پرداخت می کند.این مسئول خاطرنشان کرد: همچنین برای پالایش لیست صندوق اعتباری هنر، فعالان رسانه ای که به صورت پاره وقت با رسانه ها همکاری می کنند و توسط هیچ رسانه ای بیمه نیستند، می توانند به سایت صندوق اعتباری مراجعه و در بخش فعالان غیر حرفه ای ثبت نام کنند تا از خدمات بیمه ای بهره مند شوند.وی همچنین به تفاهم نامه با بیمه سلامت اشاره کرد و گفت:با اعلام آمادگی «بیمه سلامت» برای بیمه کردن فعالان مطبوعاتی، آن دسته از افرادی که از طریق رسانه هایشان بیمه نشده اند، بویژه افرادی که میزان همکاری شان با یک رسانه مشخص به حدی نیست که در زمره همکاران اصلی آن رسانه قرار بگیرند، می توانند از این طریق اقدام کنند. این افراد می توانند به سایت بیمه سلامت مراجعه و برای انجام بیمه، نام نویسی کنند تا بعد از استعلام لازم از وزارت ارشاد و سازمان تأمین اجتماعی، بیمه شوند. با کمک وزارت رفاه، بیمه این افراد رایگان می شود و با همراهی سازمان تأمین اجتماعی و بازپرداخت مابه التفاوت توسط خود فرد یا مسیرهای جایگزین، موضوع بازنشستگی این افراد نیز سامان می گیرد.محرابی همچنین از بسته حمایتی سال 94 معاونت مطبوعاتی در خصوص حمایت ویژه از فعالان رسانه ای خبر داد و گفت: رایزنی ها در خصوص پرداخت یارانه بیمه تکمیلی انجام شده تا رسانه ها بدون پرداخت هزینه، بیمه تکمیلی همکاران خود را نیز انجام دهند.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی از برخورد یک دستگاه خودروی سواری پیکان وانت با دیوار یک منزل مسکونی در تبریز و کشته و مصدومشدن دو نفر خبر داد. حبیب حسینقلیزاده در گفتوگو با ایسنا، گفت: در این سانحه رانندگی که در شهرک باغمیشه خیابان صفا در ساعت 11 صبح امروز رخ داد، راننده 53 ساله پیکان وانت جان باخت و یک زن از اهالی منزل مسکونی مصدوم شد. سرهنگ صادقزاده، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان تبریز گفت: علت دقیق این حادثه در دست بررسی است و احتمال دارد، راننده قبل از برخورد با دیوار، سکته کرده باشد.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به حادثه کارواش مجیدیه اظهار کرد: مردم مطمئن باشند هر گزارشی که به ما برسد و احساس کنیم در حق مردم ظلم شده حتما ترتیب اثر می دهیم و به دنبال آن هستیم که در ناجا عدالت برقرار و حق کسی تضییع نشود و اگر هم حقی تضییع شد آن را بستانیم. به گزارش ایسنا، سردار حسین اشتری در حاشیه آیین تودیع و معارفه رئیس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه گزارشی حدود دو هفته گذشته به ما رسید که بر اساس آن در یکی از محله های تهران، با شخصی که از اقلیتهای مذهبی بود، برخوردی شده و از نیروی انتظامی شکایت کرده بود اظهار کرد: سریعا دستور بررسی دادیم و اثر خوبی داشت. وی افزود: هم مامور متخلف متوجه اشتباه خود شد و عذرخواهی کرد و هم آن شخص از جمهوری اسلامی قدردانی کرد. ما در اجرای قانون هیچ گونه تبعیضی قایل نیستیم و همه افراد با هر دین و مذهب و قومیتی برای ما محترم هستند. فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه مردم مطمئن باشند هر گزارشی که به ما برسد و احساس کنیم در حق مردم ظلم شده حتما ترتیب اثر می دهیم گفت: به دنبال آن هستیم که در ناجا عدالت برقرار شده و حق کسی تضییع نشود و اگر هم حقی تضییع شد آن را بستانیم.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: وزیران خارجه ایران و آمریکا شنبه هفته آینده با یکدیگر در ژنو دیدار میکنند.به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف و جان کری در چارچوب مذاکرات هستهای به طور دوجانبه در ژنو و در حالیکه نگارش پیشنویس متن توافق هستهای در حال انجام است با یکدیگر دیدار میکنند.مرضیه افحم در گفتوگو با خبرنگار انرژی هستهای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تایید کرد که ظریف و کری شنبه هفته آینده به طور دوجانبه با یکدیگر در ژنو دیدار میکنند.تاکنون پنج دور مذاکرات هستهای میان معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 در وین و نیویورک صورت گرفته است و نگارش پیشنویس همچنان در جریان است. پیش از این وزیران خارجه ایران و آمریکا در حاشیه کنفرانس بازنگری انپیتی در 2015 در نیویورک به طور دوجانبه با یکدیگر دیدار کردند.وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه برای دیدار با همتای ایرانی خود و مذاکره و رایزنی پیرامون آخرین تحولات در نگارش متن پیشنویس وارد وین شد و قرار است فردا با هیات ایرانی و احتمالا با حضور نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات دیدار کند.به نظر میآید دیدار ظریف و کری در حالی که حدود یک ماه تا پایان ضرب الاجل ده تیر باقی مانده است برای حل و فصل برخی اختلافات و نقطه نظرات در متن پیشنویس توافق باشد. بازرسیهای آژانس و پذیرش پروتکل الحاقی و نیز چگونگی برداشته شدن تحریمها دو موضوع اختلافی مهم میان ایران و 1+5 هستند.ایران اعلام کرده است بازرسیهای آژانس را بدون بازرسی از مراکز نظامی و مصاحبه با دانشمندان و متخصصان هستهایاش قابل اجرا میداند.
رایزنیهای هستهای در راستای ادامه نگارش پیشنویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در 2 سطح معاونان و کارشناسان امروز (پنجشنبه) نیز در هتل پله کوبورگ شهر وین در جریان است.خبرگزاری فارس: رایزنیهای دوجانبه و سهجانبه هستهای امروز در وین در جریان است.به گزارش فارس، امروز (پنجشنبه) رایزنیهای هستهای در راستای ادامه نگارش پیشنویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در هتل پله کوبورگ شهر وین در جریان است و قرار است رایزنیهای دوجانبه و سهجانبه با حضور معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا و هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شود.معاونان ظریف و موگرینی دیروز (چهارشنبه) طی سه نوبت و در حدود 6 ساعت به رایزنی و گفتوگو پرداختند.کارشناسان دو طرف نیز طی دو روز گذشته (سهشنبه و چهارشنبه) چندین ساعت رایزنی کردند.قرار است این رایزنیها امروز صبح نیز در وین ادامه یابد.آنگونه که سید عباس عراقچی عنوان کرده بود احتمالا سایر اعضای 1+5 نیز به این رایزنیها بپیوندند.رایزنیها در وین تا جمعه ادامه دارد و قرار است محمدجواد ظریف و جان کری وزرای خارجه ایران و آمریکا نیز روز شنبه در ژنو دیدار کنند.ظریف پس از سفر به عمان و کویت در حال حاضر در آتن پایتخت یونان به سر میبرد.پس از آنکه وزرای خارجه ایران و 6 کشور (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به همراه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی وقت اتحادیه اروپا در سوم آذر ماه 1392 پس از چند روز رایزنی در شهر ژنو به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» در خصوص حل موضوع هستهای ایران دست یافتند و این توافق در سی ام دی ماه همان سال وارد مرحله اجرا شد، انجام مذاکرات به منظور حصول توافق جامع از اواخر بهمن ماه در شهر وین آغاز و پس از آن چندین دور رایزنی برگزار شد که 28 تیر ماه 1393 این توافقنامه به مدت 4 ماه تا سوم آذر ماه 1393 تمدید شد.در سوم آذر ماه 1393 و پس از چند روز مذاکره فشرده در شهر وین به دلیل اختلافات موجود بر سر راه حصول توافق جامع، دو طرف این مذاکرات را برای هفت ماه (دهم تیر ماه 1394) تمدید کردند و پس از آن رایزنیهایی در ژنو، مونیخ، مونترو، زوریخ، استانبول و لوزان برگزار شد. در لوزان 2 و پس از 9 روز رایزنی فشرده، دو طرف به راهحلهایی در راستای حصول توافق دست یافتند و بعد از آن اعلام شد که گفتوگوها برای نگارش متن برنامه جامع اقدام مشترک آغاز خواهد شد که در همین راستا رایزنیهایی از دوم اردیبهشت تا چهارم اردیبهشت ماه در شهر وین برگزار شد. پس از آن رایزنیها در شهر نیویورک و در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده NPT از دهم تا هفدهم اردیبهشت ماه ادامه یافت و سومین دور این رایزنیها از 22 تا 25 اردیبهشت ماه در وین و چهارمین دور نیز 30 اردیبهشت ماه تا اول خرداد ماه به مدت سه روز باز هم در وین برگزار شد.