دو گزیده 4 آبان -94

دو گزیده 4 آبان -94
۱محمدجواد ظریف گفت: از این پس همه باید تلاش کنیم که سند برجام بر اساس منویات و نظرات رهبری به درستی اجرا شود و همه دست به دست هم دهیم تا با یک تلاش مستمر و پیگیرانه این اتفاق رخ داده و در نهایت نفع کشور و نظام اسلامی حاصل شود.
به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه که برای پاسخ به سوال نماینده زاهدان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی حاضر شده بود با اشاره به نامه اخیر رهبری در مورد برنامه جامع اقدام مشترک، گفت: از رهبری برای نامه راهگشای خود که سیاست گذاری کلان را در جهت اجرای برجام به همراه داشت قدردانی و تشکر می‌کنم؛ همیشه نظرات ایشان چراغ راه ما و تیم مذاکره کننده هسته‌ای در وزارت امور خارجه بوده است. همچنین از مجلس شورای اسلامی برای کمک به فهم بهتر برجام سپاسگزاری می‌کنم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به سوال نماینده زاهدان در مورد موضوع حق‌آبه‌های مرزی، گفت: وزارت امور خارجه موضوع حل مسأله حق‌آبه‌های مرزی را با جدیت دنبال می‌کند و چه در دولت قبل و چه در دولت اخیر برنامه‌های مرزی مشخص شده و پیش رفته است و قرارداد جامعی که در دولت آقای احمد کرزای تدوین و امضا شد در حال پیگیری است.
وی افزود: بحثی که در دولت اخیر در مورد حق‌آبه‌ها با ابتکار جمهوری اسلامی ایران دنبال شد این بود که مسأله آب‌های مرزی در قالب یک بسته همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و افغانستان دیده شد و ضرورت دارد برای تداوم همکاری‌های بین ایران و افغانستان در مورد اتباع افغانی، حقوق بشر، امنیت و همکاری‌های مختلف تجاری و اقتصادی موضوع حقوق جمهوری اسلامی ایران در رودها و آب‌های مرزی دیده شود و این به دولت افغانستان هم در شورای عالی امنیت ملی این کشور و هم در سطح ریاست اجرایی و رئیس جمهور مذاکره و مشخص شد.
ظریف در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برنامه وزارت امور خارجه و دولت برای توسعه آبادانی شرق کشور، گفت: به غیر از موضوع حق‌آبه‌ها وزارت امور خارجه به جد پیگیر موضوع شرق کشور و مرز مناطق مرزی است که احیاء منطقه چابهار، توسعه راه‌آهن و توسعه مراودات مرزی در اولویت قرار دارد و مذاکرات خوبی نیز در این‌باره با طرف‌های افغانی و پاکستانی انجام شده و این اطمینان را به مردم بزرگ استان سیستان و بلوچستان می‌دهم که دولت به جد پیگیر حقوق استان‌های مرزی و مشکلات آنان است.
وی تصریح کرد: ما به جد پیگیر آب‌های مرزی هستیم اما متأسفانه باید بگوییم که افغانستان به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرده و ما نیز همه همکاری‌ها و اقدامات مشترک را منوط به عمل افغانستان به تعهدات خود کرده‌ایم و به جد پیگیر این موضوع هستیم و در مذاکرات مستقیم خود با طرف‌های افغانی همواره یکی از موضوعات موضوع رودها و حق آبه‌های مرزی بوده است.
وی تأکید کرد: همانگونه که نماینده محترم فرمودند این مسأله به هیچ وجه یک مسأله سیاسی نیست و وزارت امور خارجه نیز آن را به درستی درک کرده و این حق نمایندگان منطقه سیستان و البته نمایندگان استان‌های خراسان رضوی و شمالی است که موضوع حق‌آبه‌ها را پیگیری نمایند. زمانی این حساسیت را به درستی درک کرده و دغدغه مشابهی با آنان داریم و در چارچوب یک بسته همکاری با کشورهای افغانستان و پاکستان این موضوع را پیش می‌بریم.
وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: وزارت امور خارجه در حدود اختیارات و وظایف خود بحث حق‌آبه‌ها را پیگیری می‌کند و از طریق نمایندگی‌ها خود و از طریق پیگیری‌های دیپلماتیک در حوزه‌های مختلف در تلاش است تا طرف‌های خارجی نیز به تعهدات خود عمل نمایند.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ابراز امیدواری کرد تا هرچه سریع‌تر سرنوشت دیپلمات‌های مفقود شده در منا تعیین شود و گفت: از نمایندگان برای تلاش‌های خود در زمینه تعیین تکلیف دیپلمات ربوده شده در یمن قدردانی و تشکر می‌کنیم و بحمدالله با این تلاش‌ها و پیگیری‌های وزارت امور خارجه ما آقای نیکبخت را به سلامت در کشور خود دیدیم و به طرز اولی نیز پیگیر موضوع دیپلمات‌های مفقود شده در منا هستیم و امیدواریم با همکاری مجلس و تلاش‌های شبانه روزی وزارت امور خارجه به نتیجه مطلوبی در این‌باره برسیم.
وزیر ارتباطات ایران در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همتای روس خود، گفت: تلگرام روسی در ایران 14 میلیون مخاطب دارد.
به گزارش خبرگزاری میزان، محمود واعظی در این دیدار با اشاره به اهمیت روابط ایران و روسیه از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تبادل نظر با روسیه در همه بخش ها به خصوص حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داد.
 
وزیر ارتباطات همچنین گفت: شبکه اجتماعی تلگرام که منتسب به روسیه است هم اکنون در ایران 13 تا 14 میلیون نفر مخاطب دارد و با سیاست های وزارت ارتباطات بدون محدودیتی مشغول فعالیت است.
 
واعظی گفت: روابط ایران و روسیه در بخش سیاسی، امنیتی، اقتصادی و ICT در حال گسترش است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی تبادل نظر در همه بخشها را با کشور روسیه دارد.
 
وی با اشاره به برگزاری اجلاس بریکس درمسکو اظهار کرد: در رابطه با کاهش انحصار مدیریت اینترنت در جهان رایزنی های خود را با کشور روسیه  و کشورهای موافق شکست انحصار، ادامه خواهیم داد و در قالب ITU و جلسات WSIS با هم تعامل و مذاکرات خوبی خواهیم داشت.
 
واعظی با بیان این که اجلاس بریکس در مسکو باب جدیدی را پیش روی کشورها قرار می دهد افزود اواسط ماه دسامبر در نیویورک در سازمان ملل برای سرنوشت انحصار اینترنت تصمیم گیری خواهد شد.
 
واعظی ادامه داد: کشورهایی که معتقدند اینترنت نباید انحصاری باشد بسیار زیاد هستند و حتی بسیاری از کشورهای اروپایی نیز به دلیل اتفاقات سالهای گذشته از این مسئله حمایت می کنند.
 
وزیر ارتباطات بر همکاری در زمینه تحقیقات و توسعه( R&D) تاکید کرد و ادامه داد: در ایران سالی 200هزار نفر در حوزه ICT فارغ التحصیل می شوند و در بسیاری از کشورهای مطرح در حوزه ICT مدیران برجسته بخش IT ایرانی هستند که دراین میان، می توانیم با همکاری یکدیگر از محصول فکر و اندیشه آنها، برای تولید محصول استفاده کنیم.
 
وی بر اهمیت امنیت اطلاعات برای همه کشورها تاکید کرد و گفت:‌ جمهوری اسلامی ایران و کشور روسیه می تواند در این زمینه از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و امنیت اطلاعات را برای شهروندان، بالا ببرند.
 
واعظی با اشاره اینکه شرکت های روسیه در رابطه با شبکه های اجتماعی توفیقات خوبی بدست آورده اند ادامه داد: ایران به دنبال آن است که شبکه های اجتماعی داخلی خود را  تقویت کند.
 
وی بر اهمیت موتورهای جستجو تاکید کرد و گفت: در این نشست با وزیر ارتباطات روسیه توافق کردیم تا موتور جستجوی یاندکس در ایران دفتر داشته باشد و بتواند به مردم سرویس بهتر ارائه دهد.
 
وزیر ارتباطات اضافه کرد: ما نیز آمادگی  داریم در رابطه با خط و زبان فارسی از طریق موتور جستجوی یوز و پارسی جو همکاری های دو جانبه با روسیه،  داشته باشیم.
 
واعظی تصریح کرد: از جمله موضوعات مهم مورد بحث دراین دیدار، اینترنت اشیاء، مدیریت داده های عظیم، نسل پنجم موبایل و شهر هوشمند است که در زمینه همکاری های دو جانبه فعالیت خواهیم  داشت.
 
وی اظهار کرد: در رابطه با همکاری های پستی، دو کشور ایران و روسیه مراودات زیادی با یکدیگر دارند و قصد داریم در زمینه تجارت الکترونیک، همکاریهای بیشتری داشته باشیم.
نیکولای نیکیفُرُوف وزیر ارتباطات روسیه نیز در این دیدار از آمادگی کشورش برای فعالیت های تحقیقاتی و دانشگاهی در کشورمان خبر داد و افزود: روسیه آمادگی دارد در تولید محصولات حوزه فنآوری اطلاعات و ارتباطات با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند.