خوراکیها
کاهش افسردگی با مصرف ماهی 9 مهر -94
کاهش افسردگی با مصرف ماهی 9 مهر -94
تاثیر ماهی بر سلامت مغز و قلب بارها مورد مطالعه
قرار گرفته است؛ ولی این اولین بار است که تاثیر این ماده غذایی بر درمان افسردگی
بررسی میشود.
مطالعات جدید محققان نشان میدهد که مصرف ماهی در وعدههای غذایی احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش میدهد.
به گزارش هلث، بررسی بیش از 150 هزار تن نشان داد که مصرف زیاد ماهی خطر ابتلا به افسردگی را 17 درصد کاهش میدهد. میزان کاهش ابتلا به افسردگی در مردان 20 درصد است.
اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی، ساختار غشای مغز و میزان دوپامین و سروتونین را تغییر میدهند. دوپامین و سروتونین از مهمترین انتقال دهندههای عصبی محسوب میشوند که نقش مهمی در کنترل افسردگی ایفا میکنند.
علاوه بر این، پروتئین، ویتامین و مواد معدنی موجود در ماهی نیز در برابر افسردگی اثر محافظتی دارند. اسیدهای چرب امگا 3 از زوال شناختی جلوگیری میکند و برای سلامت مغز مفید است.
این مطالعه نشان میدهد که میزان مصرف ماهی، نوع ماهی و نحوه پخت آن در کنترل افسردگی موثر است و احتمال مهار افسردگی در صورت استفاده از ماهیهای حاوی امگا 3 که به صورت آب پز یا کبابی طبخ شوند، بیشتر است. به علاوه توصیه شده است که در وعدههای غذایی از مقدار ماهی زیادی استفاده شود.
تحقیقاتی که چندی پیش صورت گرفت نشان داد، پروتئین (پپتید) موجود در ماهی در درمان بیماریهای قلبی و رگهای خونی، سکته مغزی، حمله قلبی و نارسایی قلبی موثر است.
در ادامه این تحقیقات آمده است که پپتید موجود در ماهی، قادر به باریک یا گشاد کردن رگهای خونی و تنظیم فعالیتهای بیولوژیکی مرتبط با کلیه، دستگاه عصبی مرکزی و دستگاه قلبی عروقی است.
با توجه به گزارش انجمن قلب آمریکا، ماهی سرشار از پروتئین و چربیهای غیر اشباع و اسیدهای چرب امگا 3 است که همگی برای قلب مفید هستند. این انجمن توصیه کرده است که دستکم دو بار در هفته، از ماهی در رژیم غذایی استفاده شود.
تاثیر ماهی بر سلامت مغز و قلب بارها مورد مطالعه قرار گرفته است؛ ولی این اولین بار است که تاثیر این ماده غذایی بر درمان افسردگی بررسی میشود.
حدود 350 میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند و این اختلال مهمترین عامل ناتوانی در سراسر جهان محسوب میشود.
به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، سالانه حدود 6.7 درصد از افراد بالغ، به افسردگی حاد مبتلا میشوند.
روشهای رایج درمان افسردگی عوارض جانبی دارند. به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند که افسردگی در مراحل اولیه با راهکارهای مناسبی از جمله رژیم غذایی سالم، ورزش روزانه، معاشرت با افراد شاد و مثبت و مشاوره با روانشناس درمان شود و در صورت عدم درمان با این روشها و به عنوان آخرین قدم، از داروهای اعصاب استفاده شود.
مطالعات جدید محققان نشان میدهد که مصرف ماهی در وعدههای غذایی احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش میدهد.
به گزارش هلث، بررسی بیش از 150 هزار تن نشان داد که مصرف زیاد ماهی خطر ابتلا به افسردگی را 17 درصد کاهش میدهد. میزان کاهش ابتلا به افسردگی در مردان 20 درصد است.
اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی، ساختار غشای مغز و میزان دوپامین و سروتونین را تغییر میدهند. دوپامین و سروتونین از مهمترین انتقال دهندههای عصبی محسوب میشوند که نقش مهمی در کنترل افسردگی ایفا میکنند.
علاوه بر این، پروتئین، ویتامین و مواد معدنی موجود در ماهی نیز در برابر افسردگی اثر محافظتی دارند. اسیدهای چرب امگا 3 از زوال شناختی جلوگیری میکند و برای سلامت مغز مفید است.
این مطالعه نشان میدهد که میزان مصرف ماهی، نوع ماهی و نحوه پخت آن در کنترل افسردگی موثر است و احتمال مهار افسردگی در صورت استفاده از ماهیهای حاوی امگا 3 که به صورت آب پز یا کبابی طبخ شوند، بیشتر است. به علاوه توصیه شده است که در وعدههای غذایی از مقدار ماهی زیادی استفاده شود.
تحقیقاتی که چندی پیش صورت گرفت نشان داد، پروتئین (پپتید) موجود در ماهی در درمان بیماریهای قلبی و رگهای خونی، سکته مغزی، حمله قلبی و نارسایی قلبی موثر است.
در ادامه این تحقیقات آمده است که پپتید موجود در ماهی، قادر به باریک یا گشاد کردن رگهای خونی و تنظیم فعالیتهای بیولوژیکی مرتبط با کلیه، دستگاه عصبی مرکزی و دستگاه قلبی عروقی است.
با توجه به گزارش انجمن قلب آمریکا، ماهی سرشار از پروتئین و چربیهای غیر اشباع و اسیدهای چرب امگا 3 است که همگی برای قلب مفید هستند. این انجمن توصیه کرده است که دستکم دو بار در هفته، از ماهی در رژیم غذایی استفاده شود.
تاثیر ماهی بر سلامت مغز و قلب بارها مورد مطالعه قرار گرفته است؛ ولی این اولین بار است که تاثیر این ماده غذایی بر درمان افسردگی بررسی میشود.
حدود 350 میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند و این اختلال مهمترین عامل ناتوانی در سراسر جهان محسوب میشود.
به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، سالانه حدود 6.7 درصد از افراد بالغ، به افسردگی حاد مبتلا میشوند.
روشهای رایج درمان افسردگی عوارض جانبی دارند. به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند که افسردگی در مراحل اولیه با راهکارهای مناسبی از جمله رژیم غذایی سالم، ورزش روزانه، معاشرت با افراد شاد و مثبت و مشاوره با روانشناس درمان شود و در صورت عدم درمان با این روشها و به عنوان آخرین قدم، از داروهای اعصاب استفاده شود.