گزیده ها 8 خرداد - 96

گزیده ها 8 خرداد - 96
خبر ويژه 
پدرخوانده ها عارف را هم در تهيه فهرست انتخاباتي دور زدند

محمدرضا عارف رئيس شورايعالي سياست گذاري اصلاح طلبان، اين روزها وضعيت دشواري پيدا کرده است.
    
به گزارش انتخاب به نقل از «تدبير و اميد»، عارف در اکثر جلسات و همايش ها و ضيافت ها که حضور پيدا مي کند با پرسش هايي درباره چگونگي بستن ليست اميد در شوراي شهر، معيارها و امتيازات کانديداها و مهندسي ليست توسط يک حلقه سياسي مواجه مي شود.
    
رئيس فراکسيون اميد در مجلس، که در برابر تناقضات موجود در ليست، اظهارات برخي اعضاي شورايعالي مبني بر دستکاري در امتيازات کانديداها و جابجايي آنها و همچنين چگونگي انتخاب فهرست 42 نفره پاسخ قانع کننده اي ندارد، عصر پنجشنبه در همايش سلامت شهر اميد که به ميزباني ناهيد خداکرمي، عضو ليست اميد و با حضور تعداد زيادي از شاغلان حرفه اي مامايي در سالن رازي دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شده بود، اظهار کرد که خودش نيز به عنوان رئيس شورايعالي سياستگذاري اصلاح طلبان فقط 24 ساعت زودتر از سايرين از ليست 42 نفره مطلع شده است.
    
انتخاب مي افزايد: عارف که تحت فشار زيادي ناشي از انداختن مسئوليت مهندسي ليست به گردن او قرار دارد، در حين توضيح موضوع دچار گريه شد و در سخنراني وي چند دقيقه به دليل گريستن عارف اختلال ايجاد شد.
خبر ويژه 
توئيت جهانگيري 8 سال پس از شورش اشرافيت عليه راي مردم
معاون اول روحاني مي گويد هيچ جرياني از تمکين به صندوق راي و قبول سلامت انتخابات ضرر نمي کند.
    
اسحاق جهانگيري در توئيتر نوشت: «کساني که اين روزها بهانه سياسي مي تراشند و اما و اگر در پيروزي قاطع ملت مي کنند، به جاي تلخ کردن کام مردم، وارد بازي شيرين مردم سالاري ديني شوند.
    
راي مردم پشتوانه و سرمايه ملي است. از تمکين به صندوق راي و قبول سلامت انتخابات هيچ جرياني ضرر نمي کند
    
اين قضاوت در حالي است که جريان متبوع جهانگيري، در سال 1388 در برابر راي 24/5 ميليون نفري مردم تمکين نکردند و مدعي تقلب آن هم در حد 11 ميليون راي شدند. طرح ادعاي تقلب که بهانه ايجاد 8 ماه آشوب و بي ثباتي در کشور شد، در حالي بود که کساني چون تاج زاده و خاتمي بارها در محافل حقوقي تصريح کرده بودند باور ندارند تقلب شده است. اما با وجود اين آگاهي، افراطيون مدعي اصلاحات به القاي تقلب دامن زدند و به تحريک برخي راي دهندگان براي آشوب پرداختند.
    
با اين اوصاف، جا دارد آقاي جهانگيري که چند بار تلاش کرد نام خاتمي را در تلويزيون بياورد، صادقانه به مردم بگويد که خاتمي و ديگر سران فتنه در سال 88 به ملت خود خيانت کردند و موجب خسارت هاي بزرگ به کشور شدند. اما حتي اگر جهانگيري چنين شهادتي هم ندهد، توئيت هاي اخير وي، تاکيدي است بر اينکه افراطيون مدعي اصلاح طلبي با عدم تمکين به راي مردم، موجب ضرر به کشور شدند.

    خبر ويژه 
انكار هويت دولتي و حمله به اصولگرايان به نام اصولگرا!
محافل دولتي مدت هاست يکي از همکاران سابق کيهان را که بيش از 13 سال است از کيهان جدا شده و در چند سال اخير در خدمت همين محافل دولتي قرار داشته، به عنوان «فعال اصولگرا» و همکار سابق کيهان معرفي مي کنند و از قول وي، جريان اصولگرايي را تخطئه و تخريب مي کنند!
    
ديروز هم روزنامه دولتي ايران با محمد مهاجري تحت عنوان «فعال اصولگرا» مصاحبه کرد و نوشت «تندروهاي نوظهور، باعث فناي اصولگرايي شده اند. قدرت طلبي در اردوگاه اصولگرايان جايگزين دين شده است.» روزنامه دولت بدون اشاره به «موقعيت فعلي» مهاجري، او را صرفا «عضو سابق شوراي سردبيري کيهان و جام جم» معرفي کرده است؛ بدون اينکه توضيح دهد وي مدت هاست از جبهه اصولگرايي جدا شده و در چند سال اخير سردبير سايت دولتي خبر آنلاين(وابسته به معاون مطبوعاتي وزير ارشاد و دبير شوراي عالي اطلاع رساني دولت) بوده است.
    
نامبرده طي يک سال گذشته بارها با عنوان «ما اصولگراها»!! مطالبي را در خدمت اتاق عمليات رواني دولت و افراطيون اصلاح طلب عليه جريان اصولگرا نوشته و اين گونه وانمود کرده که از درون اصولگرايان به نقد اصولگرايان مي پردازد؛ حال آن که انصاف اين بود وي مطالبش را از موضع «ما دولتي ها و حاميان روحاني»- چه در نقد و چه در تمجيد دولت- بنويسد.
    
اينکه مشکلات جريان اصولگرايي و اجزاي اين طيف بزرگ چيست، يک بحث قابل بررسي است، اما اينکه کساني در خدمت دولت، به جبهه منتقد دولت حمله کنند و براي معتبر کردن اين حمله، خود را جزو جبهه مقابل دولت جا بزنند، نوعي غش در معامله و فريب رسانه اي است. در مثل مناقشه نيست؛ مثل اينکه شمر را در دوران امام حسين(ع)، عضو سپاه امام علي(ع) معرفي کنيم و موقعيت فعلي او را سانسور کنيم؛ يا مثلا طلحه و زبير در موقعيت معارضه با امام علي(ع)، خود را جزو سرداران و صحابي پيامبر(صلي الله عليه و آله وسلم) معرفي نمايند!!
    
شايان ذکر است استفاده دولت و افراطيون از افراد جدا شده از اصولگرايان جهت مشتبه کردن امر براي مردم، مسبوق به سابقه است. زماني عباس عبدي عضو تندروي حزب مشارکت به عصر ايران گفته بود «آقاي ناطق اگر از جايگاه فعلي اش در جناح راست خارج شود و به اصلاح طلبان بپيوندد، چيزي به اصلاح طلبان اضافه نمي کند. اهميت آقاي ناطق در اين است که در آن سو قرار دارد نه در اين سو. آقاي ناطق بايد در آن سو خوب بازي کند
    
اين نکته نيز گفتني است که هر کس مي تواند خود را با هر عنواني- مثلا اصولگرا و اصلاح طلب- معرفي کند اما قطعا اصولگرايان راستين نمي توانند در خدمت محافلي قرار گيرند که علنا 38 ساله گذشته نظام را متهم به برافراشتن چوبه دار مي کنند، سند ضدديني و غيراخلاقي 2030 يونسکو را امضا و به اجرا مي گذارند که مورد اعتراض صريح رهبر انقلاب قرار گرفت، قدرت نمايي در مقابل تهديدهاي دشمن و نشان دادن شهرهاي زيرزميني موشکي را تخطئه مي کنند، آمريکا را کدخدا معرفي مي نمايند و...
    
در اين ميان ذکر تنها يک مورد از عملکرد سايت خبر آنلاين -که آقاي محمد مهاجري سردبير آن است- در تمجيد از جفاهاي دولت کفايت مي کند. اين سايت 19 بهمن 92(مقارن با توزيع سبد کالا) در تحليلي با عنوان «جايزه بهترين کارگرداني براي حسن روحاني؛ در حاشيه چگونگي توزيع کالاهاي اساسي» نوشت: «توزيع سبد کالا به مردم با شيوه اي که انجام شد، نه يک اتفاق بود و نه عملي که تبعات آن براي روحاني و مردانش غيرقابل پيش بيني باشد. او دقيقا همين اتفاق- ازدحام، دعوا و مرافعه و احيانا له شدن در زير دست و پا- را پيش بيني مي کرد و اصلا آن را براي پيشبرد استراتژي خارجي خود لازم داشت[!!] به عبارت ديگر روحاني به يک نمايش داخلي براي ارائه در جشنواره هاي سياسي خارجي نيازمند بود. نگاه کنيم به اظهارات اخير وندي شرمن که گفته است «شما در اخبار ديديد که ايران اخيرا به طور قابل مشاهده اي غذا بين مردم فقير جامعه اش توزيع کرده تا نشان دهد کاهش هدفمند و محدود تحريم ها، تاثير مستقيم بر مردم اين کشور داشته است.» به هر حال اين دقيقا همان نتيجه اي بوده که روحاني از توزيع سبد کالا در ميان مردم داشته است، اين که تحريم ها بر روي مردم ايران تاثير مستقيم و انکارناپذير داشته؛ اين که اوضاع اقتصادي مردم ايران نه تنها روبه راه نيست بلکه حاضرند براي چند عدد مرغ و چند کيلو برنج با يکديگر درگير شوند... درست است که روش توزيع سبد کالا چندان مناسب نبود، اما اگر با اين نمايش بتوان جايزه اول بهترين اثر را در فستيوال سياست جهاني به خود اختصاص داد، به تحقير چند روزه اي که بازيگران آن شدند، مي ارزيد.»!

«اميد» يا «پايداری»؛ مسئله اين است
ديروز مجلس در حال‌وهواي انتخابات بود؛ البته انتخابات هيئت‌رئيسه که قرار است چهارشنبه برگزار شود. ديروز حتي وقتي در صحن مجلس وزير صنعت براي پاسخ به سؤال چند نماينده در صحن مشغول سخنراني بود، نمايندگان بيشتر ترجيح مي‌دادند در گعده‌هاي چندنفره مشغول صحبت درباره انتخابات هيئت‌رئيسه باشند.

به گزارش شرق، يکي از گعده‌هايي که ديروز به چشم آمد، زماني بود که «علي مطهري» به سمت صندلي «محمدرضا عارف» رئيس فراکسيون اميد رفت و بيش از ١٠ دقيقه با هم صحبت کردند. اين گعده دونفره چنددقيقه‌اي با حضور برخي نمايندگان مانند «الياس حضرتي» به بيش از دو نفر رسيد ولي پاي ثابت آن، عارف و مطهري بودند.

هرچند کسي از صحبت‌هايشان باخبر نشده ولي مي‌توان حدس زد که موضوع انتخابات هيئت‌رئيسه بوده؛ انتخاباتي که به گفته «نقوي‌حسيني» سخنگوي فراکسيون نمايندگان ولايي، توافقي بين فراکسيون متبوعش با فراکسيون مستقلين (حاميان علي لاريجاني) براي آن شکل گرفته؛ طبق توافقي که او از آن صحبت مي‌کند، دو فراکسيون هرکدام شش صندلي از ١٢ صندلي هيئت‌رئيسه را از آن خود مي‌کنند و در نتيجه آن، سهمي از هيئت‌رئيسه براي فراکسيون اميد با بيش از صد نماينده در مجلس نخواهد ماند و به شکلي فراکسيون اميد از جايگاه هيئت‌رئيسه حذف مي‌شود.

اما برخلاف «نقوي‌حسيني» که روي قطعي‌بودن آن تأکيد دارد، «غلامعلي جعفرزاده‌ايمن‌آبادي» نايب‌رئيس فراکسيون مستقلين از تلاش براي حفظ هيئت‌رئيسه فعلي خبر داد. اما در عين حال با وجود اينکه سخنگوي فراکسيون اميد از معرفي «مسعود پزشکيان» به‌عنوان گزينه فراکسيون اميد براي رياست مجلس در صورت عدم توافق بر سر حفظ وضع موجود صحبت کرده بود، ديروز «عليرضا رحيمي» نماينده تهران به «ايلنا» گفته که «انتخاب پزشکيان به‌عنوان کانديداي فراکسيون اميد براي رياست مجلس به اين معنا نيست که مسير مذاکره بسته شده است.

به هر حال از آنجا که تفاهمي اتفاق نيفتاد، آقاي پزشکيان معرفي شدند». حالا با اين شرايط ديگر نوبت فراکسيون مستقلين يا همان حاميان علي لاريجاني است که با کدام فراکسيون توافق نهايي انجام دهد؛ «فراکسيون اميد» يا «فراکسيون نمايندگان ولايي» که نزديک به جبهه پايداري هستند؛ شايد اين انتخاب آينده سياسي علي لاريجاني را هم به نوعي دستخوش تغيير کند؛ اتحاد با نمايندگان نزديک به پايداري با توجه به سابقه اين طيف سياسي، براي لاريجاني تبعات زيادي خواهد داشت.

نايب‌رئيس مستقلين: همين هيئت‌رئيسه بماند
غلامعلي جعفرزاده روز گذشته در حاشيه جلسه علني مجلس در جمع خبرنگاران گفت که «ما به آقاي مطهري رأي مي‌دهيم». وقتي از او پرسيده شد که منظور از «ما» چه کساني هستند، گفت: «سعي مي‌کنيم مستقلين را متقاعد کنيم که به آقاي مطهري رأي دهند». اين در حالي است که مطهري نايب‌رئيس دوم مجلس از اعضاي فراکسيون ولايي و مستقلين نيست که بخواهد در ليست آنها قرار بگيرد.

او همچنين درباره توافق ٦-٦ که سخنگوي فراکسيون نمايندگان ولايي در مورد آن صحبت کرده، هم گفت: «از کسي که آن پيمان را بسته بايد سؤال کنيد». هرچند او گلايه‌هايي هم از فراکسيون اميد دارد ولي در عين حال جمله‌اي مي‌گويد که برجسته‌ترين نقطه تقابل نايب‌رئيس فراکسيون مستقلين با فراکسيون نمايندگان ولايي است: «در هر صورت به نحوي عمل مي‌کنيم که همين هيئت‌رئيسه بماند».

در روزهاي اخير بحث‌هاي زيادي درباره حذف مطهري از نيابت رئيس مجلس مطرح شده؛ حتي تا جايي که «الياس حضرتي» نماينده تهران در صفحه خود در توييتر نوشت: «از بيرون مجلس فشار سنگيني روي لاريجاني است که افرادي مثل مطهري حذف شوند، از اين اتفاق هم لاريجاني ضرر مي‌کند هم دولت». با وجود اين، کاظم جلالي رئيس فراکسيون مستقلين در چند روز اخير تأکيد کرده که دنبال حذف مطهري نيستيم.

سخنگوي فراکسيون نمايندگان ولايي: توافق ٦+٦ قطعي است
اما «سيدحسين نقوي‌حسيني» نماينده ورامين و سخنگوي فراکسيون نمايندگان ولايي معتقد است که اين اعضاي فراکسيون مستقل بودند که خواستار تعامل با فراکسيون متبوع او بودند. نقوي‌حسيني روز گذشته در جمع خبرنگاران گفت که «فراکسيون نمايندگان ولايي به دنبال اين است که تأثيرگذار باشد و در مجلس نقش ايفا کند. ما خودمان دنبال تعامل نبوديم و اگر تعاملي بوده با درخواست فراکسيون‌هاي ديگر بوده و درخواستي براي نشست نداشتيم. فراکسيون مستقلين اولين فراکسيوني بود که درخواست داد نشستي داشته باشيم».

به گفته او فراکسيون مستقلين قبل از تعامل با آنها، با فراکسيون اميد نشستي داشتند که به توافق نرسيده بودند. او مي‌گويد: «پس از نشست دو فراکسيون مستقلين و نمايندگان ولايي، آقاي لاريجاني هيئت‌رئيسه دو فراکسيون را دعوت کردند و در آنجا صحبت شد و روي چند نکته توافق شد؛ از جمله اينكه شش نفر از مستقلين و شش نفر از ولايي‌ها در ترکيب قرار بگيرند به صورتي که خود آقاي لاريجاني هم از مستقلين حساب شود و غير از ايشان پنج به شش مي‌شد. موضوع ديگر كه توافق شد اين بود که مذاکره‌اي با فراکسيون‌هاي ديگر نشود و همين توافق اجرائي شود.

موضوع ديگر اين بود که هرکس در فهرست ١٢ نفر قرار گرفت، اعضاي دو فراکسيون به اتفاق به آن رأي دهند و تفکيک نکنند. همچنين اعضاي ليست ١٢نفره هم به طور انفرادي با ديگران صحبت نکنند و همه متعهد به ليست باشند». نقوي‌حسيني همچنين در واکنش به احتمال رد توافق صورت‌گرفته از سوي مستقلين و همچنين سخنان کاظم جلالي درباره احتمال تعامل سه فراکسيون، گفت: «آنها تعهد دادند که پاي توافق بمانند.

حتي گفته هم شد که اگر مثلا فلاني آمد و گفتند فلاني تند است يا تمايل به فراکسيون اميد دارد، نبايد کسي بگويد که رأي نمي‌دهم». نقوي‌حسيني همچنين از جلسه‌اي صحبت مي‌کند که تعدادي از نمايندگان فراکسيون اميد به نمايندگي از اين فراکسيون با علي لاريجاني داشتند. او مي‌گويد: «گويا تعدادي هم به نمايندگي با رئيس مجلس ديدار مي‌کنند. در آنجا مي‌گويند خط قرمز ما دو نايب‌رئيس است و با اين ملاحظات به شکل ٣،٣،٣ عمل شود تا توافق کنيم. در آنجا پيشنهاد رد مي‌شود و گفته مي‌شود که خط قرمز نداريم».

منظور از ٣، ٣، ٣ اين است که غير از رئيس و دو نايب‌رئيس، بقيه صندلي‌هاي هيئت‌رئيسه، به طور مساوي بين سه فراکسيون اميد، مستقلين و نمايندگان ولايي تقسيم شود؛ در نتيجه اين ترکيب مي‌شود حفظ وضع موجود که اعضاي فراکسيون اميد بارها اعلام کرده‌اند کف مطالبات فراکسيون، حفظ وضع موجود است. او در واکنش به اين سؤال که «اما جلالي تلويحا توافق را رد کرده»، گفت: «همين که عرض کردم؛ غير از اين نيست».

اين قسمت از سخنان او با سؤال دوباره خبرنگاران مواجه شد؛ آنها از نقوي‌حسيني پرسيدند: «يعني شما حرف آقاي جلالي را رد مي‌کنيد؟». او هم پاسخ داد: «من صحبت کسي را رد نمي‌کنم. من سخنگوي فراکسيون ولايي‌ام؛ آنچه را اتفاق افتاده به شما عرض کردم. حالا مش‌حسن مي‌رود چه مي‌گويد، به من ربطي ندارد».

اما دوباره اين‌گونه از او سؤال شد: «ممکن است مش‌حسن صحبتي کند که صحبت شما رد شود!»؛ اما نقوي‌حسيني پاسخ داد: «به من ربطي ندارد و آنچه را اتفاق افتاده، گفتم. از آقاي جلالي پرسيدند هدف شما زدن فلاني است؟ که ايشان گفتند کذب محض است. من هم مي‌گويم هدف ما زدن حسن و حسين نيست. ما دو فراکسيون هستيم که اين‌گونه تصميم گرفتيم».

اين درحالي است که «کاظم جلالي» روز شنبه در مصاحبه با «خانه ملت» گفته بود: «نه آقاي لاريجاني و نه نزديکان ايشان به دنبال حذف مطهري نيستند و به دنبال اين هستيم که در يک فرمول هر سه فراکسيون باشند. رياست مجلس از يک ماه پيش تأکيد داشتند که ترکيب فعلي هم ترکيب خوبي است و هيچ‌گاه درباره هيچ عضوي اظهار نظر منفي نداشتند». او همچنين گفته بود: «مذاکره ادامه دارد و احتمال جمع‌بندي جديد هنوز وجود دارد».

تابش: شأن مجلس فراتر از دخالت دولت است
از طرف ديگر، «محمدرضا تابش»، نايب‌رئيس فراکسيون اميد هم روز گذشته به جمع خبرنگاران آمد و درباره تصميمات اين فراکسيون براي انتخابات هيئت‌رئيسه توضيحاتي ارائه کرد.

او هم مانند جلالي به شکل‌گيري توافق اميدوار است: «نظر فراکسيون اميد قبلا اعلام شده و ما همچنان نسبت به برقراري تعامل اميدواريم؛ چرا که طيف وسيعي از نمايندگان عضو فراکسيون مستقلين ولايي، اعضاي ليست اميد هستند و بعيد است که اين گروه از نمايندگان بتوانند با جبهه پايداري به توافق برسند».

او گفت: «با توجه به اينکه مطالبه فراکسيون اميد طبق وضع موجود است، در صورت تحقق اين خواسته رئيس و دو نايب‌رئيس ابقا مي‌شوند که در اين صورت خواسته آنها نيز برآورده شده است».

او در واکنش به ادعاي رئيس و برخي از اعضاي هيئت‌رئيسه فراکسيون مستقلين ولايي مبني بر تمايل‌نداشتن اصلاح‌طلبان براي مذاکره و تعامل با ديگر فراکسيون‌ها، اعلام کرد: «اگر کسي چنين ادعايي مطرح کرده، مرتکب بي‌صداقتي شده است؛ چراکه از همان ابتدا فراکسيون اميد بنا را بر تعامل گذاشت و پيشنهاد ما اين بود که با يکديگر به تعامل برسيم.

ما همه راه‌ها را امتحان کرديم و درباره اينکه وضع موجود حفظ شود صحبت کرديم. درباره اشکال مختلف دستيابي به تعامل براي ۹ کرسي هيئت‌رئيسه به جز کرسي رئيس و نواب که خواستار ابقاي آن هستيم، مذاکره کرديم؛ اما به نتيجه نرسيديم».

تابش همچنين درباره موضوع ورود دولت به انتخابات هيئت‌رئيسه مجلس گفت: «علائم و نشانه‌هايي در اين رابطه وجود داشت که خوشبختانه تکذيب شد. نه دولت بايد چنين مداخلاتي را بپذيرد و نه نمايندگان بايد اجازه اين کار را بدهند. بماند که اگر خرده‌کارهايي صورت گرفته، اعضاي کابينه دولت تکذيب کردند؛ چرا که شأن مجلس و نمايندگان فراتر از اين است که دولت دخالت کند».

او درباره پيشنهاد فراكسيون اميد مبني بر حضور يک زن و يک نفر از اهل سنت در هيئت‌رئيسه گفت: «بايد تلاش كنيم اين ايده نيز محقق شود. به‌هرحال اين مسئله پيشنهاد فراکسيون اميد بوده؛ اما بسياري از نمايندگان نظر مساعدي نسبت به آن ندارند و بااين‌حال اگر مستقلين و ما با يکديگر توافق کنيم، اين مسئله نيز محقق مي‌شود».