رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان
اعتیاد بهزیستی خبر داد
راهاندازی
مراکز درمان اعتیاد کودکان خیابانی، بدسرپرست و بیسرپرست 26خرداد-96
دلیل اینکه کودکان خیابانی یا دانش آموزان مدارس که به دلیل فقرخانوادگی ترک تحصیل کرده معتادمی شوند چیست؟ چرا نتیجه بیش از38 سال مبارزه باقاچاقچیان مواد مخدر ومعتادان کار به جایی رسیده است که دامنه اعتیاد به دانش آموزان مدارس ترک تحصیل کرده و تبدیل به کودکان کارخیابانی شده کشیده شده است؟
رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از گسترش مراکز درمان اعتیاد افراد زیر 18 سال در کشور خبر داد و گفت: برای درمان اعتیاد کودکان خیابانی عمدتاً بدسرپرست و بیسرپرست که زیر 18 سال هستند، نیاز به مراکزی ویژه داریم تا بتوانیم مداخله انجام دهیم،به همین دلیل به زودی مرکزی در استان البرز افتتاح خواهیم کرد و پس از آن یک مرکز در خراسان جنوبی و یک مرکز در تهران راهاندازی میشود.
مجید رضازاده در گفتوگو با ایسنا، درباره مراکز درمان اعتیاد افراد زیر 18 سال گفت: در استان سیستان و بلوچستان بر اساس مطالعاتی که انجام دادیم ،طی 2 سال گذشته در شهر زاهدان یک مرکز درمان اعتیاد زیر 18 سال برای دختران و یک مرکز برای پسران راهاندازی شد؛ عمده گروه هدف این مراکز نیز کودکانی هستند که سرپرست ندارند یا سرپرستشان فاقد وجاهت قانونی برای نگهداری از این کودکان است.
وی در ادامه ضمن بیان آنکه حدود 110 تا 115 کودک زیر 18 سال دختر و پسر بهطور جداگانه در این دو مرکز زاهدان درمان شدند افزود: این کودکان پس از طی مرحله سمزدایی در بیمارستان، در مراکز درمان اعتیاد کودکان بهزیستی استقرار پیدا کردند و خدمات روانشناسی و مددکاری برایشان انجام و مهارتهای زندگی و مهارتهای اجتماعی به آنها آموزش داده شد؛ تا جاییکه پس از این مراحل، کودکان دیگر دچار رفتار اعتیاد نبودند بلکه مانند یک کودک معمولی بیسرپرست و بدسرپرست بودند که مددکاران سازمان تلاش کردند در صورت صلاحیت خانواده، کودکان را به خانوادهها بازگردانند و در غیر اینصورت به مراکز نگهداری کودکان بیسرپرست و بدسرپرست سازمان ارجاع می شوند.
رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی در ادامه عنوان کرد: پس از تجربه و مطالعات مرکز درمان اعتیاد افراد زیر 18 سال در زاهدان ، فواید، هزینهها، اشکالات و مضرات طرح مشخص و در نهایت قرار شد این طرح به صورت کشوری اجرا و بر این اساس به زودی مرکزی را در استان البرز افتتاح خواهیم کرد و پس از آن یک مرکز در خراسان جنوبی و یک مرکز در تهران راهاندازی میشود.
وی همچنین تأکید کرد که این مراکز مربوط به کودکانی است که سرپرست مؤثری ندارند یا بیسرپرست و بدسرپرست هستند و گفت: اگر کودک زیر 18 سال مثل دانشآموزانی که خانواده دارند و ممکن است سوءمصرف مواد داشته باشند، برای درمان مراجعه کنند، ترجیح میدهیم به همراه خانواده به مراکز سرپایی مراجعه کند. این مراکز در حال حاضر وجود دارد و همه افراد در سنین مختلف میتوانند به آن مراجعه کنند، در نتیجه کودکان هم میتوانند با خانوادههایشان به آن مراکز برای درمان سرپایی مراجعه کنند، اما اگر قرار باشد کودکی در مرکز اقامتی نگهداری شود، نمیتوان در مراکز بزرگسالان بماند و حتماً باید در مراکز افراد زیر 18 سال آنها را نگهداری کنیم
.