نوعی
ماهی سرطان زا در تایلند 8تیر-96
کوالالامپور - ایرنا - استفاده از یک نوع ماهی به عنوان وعده
غذایی در تایلند که به عنوان بخشی از فرهنگ این منطقه در آمده است سالانه هزاران
شهروند این کشور جنوب شرق آسیا را به سرطان مبتلا می کند.
به گزارش روز جمعه ایرنا، اهالی مناطق روستایی شمال شرق تایلند از
نوعی ماهی به نام 'کوی پلا' به صورت کوبیده شده در وعده های غذایی خود استفاده می
کنند که به گفته یک پزشک تایلندی عامل اصلی ابتلا به سرطان کبد است.
به نوشته تارنمای شبکه خبر آسیا، 'نارونگ خوتیکئو' یک پزشک تایلندی و از اهالی شمال شرق این کشور، خود قربانی سرطانی است که باعث مرگ والدین او نیز شده است.
خانواده 'نارونگ خوتیکئو' شبیه میلیون ها تایلندی که در مناطق روستایی شمال شرق این کشور زندگی می کنند، همیشه این نوعی ماهی محلی را به صورت خام با ترکیبی از ادویه و لیمو ترش به عنوان غذا مصرف کرده اند.
از آنجایی که پخته شدن این ماهی به آن طعم شوری می دهد، ساکنان این بخش از تایلند آن را به صورت خام استفاده می کنند.
این غذا که سریع آماده می شود، ارزان و خوشمزه است و در بین مردم بخش هایی از تایلند محبوبیت خاص خود را دارد، اما باعث ابتلا افراد به سرطان کبد و مرگ بیش از 20 هزار نفر در سال می شود.
چند نسل از اهالی منطقه 'ایسان' در شمال تایلند که یک منطقه فقیر محسوب می شود، از ماهی 'کوی پلا' به عنوان شام استفاده می کردند و اکنون بالاترین میزان ابتلا به سرطان مجرای صفراوی را در جهان به خود اختصاص داده اند.
یکی از دلایل اصلی این سرطان یک نوع کرم انگلی است که در منطقه 'مکونگ' تایلند و همچنین در بسیاری از ماهی های رودخانه ای وجود دارد.
این کرم ها پس از ورود به بدن به تدریج مجرای صفراوی را تحت تاثیر قرار می دهد و با متورم شدن خود باعث شکل گیری سرطان می شوند.
'نارونگ خوتیکئو' که قصد دارد تحصیل خود را در رشته جراحی کبد ادامه دهد، معتقد است این سرطان مشکل بزرگی برای آموزش و توسعه اجتماعی - اقتصادی منطقه است و خانواده های بسیاری را تحت تاثیر قرار داده است.
به گفته وی، از آنجایی که این بیماری پس از پیدا شدن علائم باعث مرگ سریع بسیاری از افراد می شود، هیچ فردی از ابتلای خود به آن آگاهی پیدا نمی کند.
وی معتقد است که مقابله با این مشکل برای مردمی که عادات غذایی به بخشی از فرهنگ آنها تبدیل شده کار مشکلی است و به سادگی نمی توان بر این مشکل غلبه کرد. از اینرو نیاز است ضمن تلاش برای تشخیص اولیه ابتلاء به این سرطان در افراد بزرگسال، برنامه های آموزشی مقابله با آن را در مدارس منطقه تقویت کرد.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی
به نوشته تارنمای شبکه خبر آسیا، 'نارونگ خوتیکئو' یک پزشک تایلندی و از اهالی شمال شرق این کشور، خود قربانی سرطانی است که باعث مرگ والدین او نیز شده است.
خانواده 'نارونگ خوتیکئو' شبیه میلیون ها تایلندی که در مناطق روستایی شمال شرق این کشور زندگی می کنند، همیشه این نوعی ماهی محلی را به صورت خام با ترکیبی از ادویه و لیمو ترش به عنوان غذا مصرف کرده اند.
از آنجایی که پخته شدن این ماهی به آن طعم شوری می دهد، ساکنان این بخش از تایلند آن را به صورت خام استفاده می کنند.
این غذا که سریع آماده می شود، ارزان و خوشمزه است و در بین مردم بخش هایی از تایلند محبوبیت خاص خود را دارد، اما باعث ابتلا افراد به سرطان کبد و مرگ بیش از 20 هزار نفر در سال می شود.
چند نسل از اهالی منطقه 'ایسان' در شمال تایلند که یک منطقه فقیر محسوب می شود، از ماهی 'کوی پلا' به عنوان شام استفاده می کردند و اکنون بالاترین میزان ابتلا به سرطان مجرای صفراوی را در جهان به خود اختصاص داده اند.
یکی از دلایل اصلی این سرطان یک نوع کرم انگلی است که در منطقه 'مکونگ' تایلند و همچنین در بسیاری از ماهی های رودخانه ای وجود دارد.
این کرم ها پس از ورود به بدن به تدریج مجرای صفراوی را تحت تاثیر قرار می دهد و با متورم شدن خود باعث شکل گیری سرطان می شوند.
'نارونگ خوتیکئو' که قصد دارد تحصیل خود را در رشته جراحی کبد ادامه دهد، معتقد است این سرطان مشکل بزرگی برای آموزش و توسعه اجتماعی - اقتصادی منطقه است و خانواده های بسیاری را تحت تاثیر قرار داده است.
به گفته وی، از آنجایی که این بیماری پس از پیدا شدن علائم باعث مرگ سریع بسیاری از افراد می شود، هیچ فردی از ابتلای خود به آن آگاهی پیدا نمی کند.
وی معتقد است که مقابله با این مشکل برای مردمی که عادات غذایی به بخشی از فرهنگ آنها تبدیل شده کار مشکلی است و به سادگی نمی توان بر این مشکل غلبه کرد. از اینرو نیاز است ضمن تلاش برای تشخیص اولیه ابتلاء به این سرطان در افراد بزرگسال، برنامه های آموزشی مقابله با آن را در مدارس منطقه تقویت کرد.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی