تبدیل برخی باغات مازندران به شالیزار به دلیل خسارت برف و سرما


تبدیل برخی باغات مازندران به شالیزار به دلیل خسارت برف و سرما   7تیر-96
بعد از شالیزار کویر می شوند چون هشدار داده شده استان همجوار گرگان با کویرشدن مواجه است.
شالیزار
مدیر زارعت جهاد کشاورزی استان مازندران گفت: برخی باغات به دلیل بارش برف سال گذشته در مازندران از بین رفت و امسال دوباره به شالیزار تبدیل شد.
حسن عنایتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: حدود ۹۹ درصد به میزان ۲۱۱ هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران نشاکاری انجام شد.
وی تصریح کرد: برخی باغات به دلیل بارش برف سال گذشته در مازندران از بین رفت و امسال دوباره به شالیزار تبدیل شد که سطح زیر کشت آن‌را به ۲۱۳ هزار هکتار رسانده است.
مدیر زارعت جهاد کشاورزی استان مازندران خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ هزار هکتار از اراضی به شکل مکانیزه کشت شده و کشاورزان حدود ۲۲ هکتار از اراضی شالیزاری را بیمه کردند.
عنایتی اظهار کرد: میزان کشت ارقام پر محصول حدود ۵۰ هزار هکتار بود و مابقی محلی کشت شد و برخی از مناطق مرکزی که زود کاشت بودند خوشه‌ها ظهور پیدا کرد.
وی آب را مهم‌ترین مشکل مزارع کشاورزی دانست و تصریح کرد: باید در مدیریت مصرف آب به دلیل افزایش دما در روزهای آینده دقت شود.
مدیر زارعت جهاد کشاورزی استان مازندران خاطرنشان کرد: کشاورزان در مصرف اوره دقت کنند که آن به شکل چند مرحله‌ای و در دو مرحله کودپاشی شود و پتاسیم را در نیز در برنامه کودی قرار دهند.
عنایتی با اشاره به مدیریت کرم‌ ساقه‌خوار، یادآور شد: در حال حاضر زمان رهاسازی زنبور تریکوگراما است و کشاورزان به مراکز جهاد کشاورزی برای دریافت زنبور و رهاسازی در مزرعه خود مراجعه کنند.
وی افزود: پس از مرحله رهاسازی زنبور تریکوگراما اگر جمعیت کرم ساقه‌خوار در مناطق رهاسازی نشده فراوان است مبارزه شیمیایی را در دستور کار خود قرار دهند.

مدیر زارعت جهاد کشاورزی استان مازندران با بیان اینکه امسال حدود ۴۴ هزار هکتار از زمین‌های شالیزاری در مرحله نخست رهاسازی شد، گفت: در مرحله دوم پخش زنبور بستگی به سن نشا بهترین زمان توسط کارشناسان حفظ نباتات انتخاب می‌شود و مراحل رهاسازی اعلام و کشاورزان براساس نظر کارشناسان جهادکشاورزی مبارزه بیولوژیک را انجام دهند.