اختری : ناسپاسی برخی گروه های فلسطینی نسبت به ایران و سوریه جای انتقاد دارد

اختری : ناسپاسی برخی گروه های فلسطینی نسبت به ایران و سوریه جای انتقاد دارد  7تیر-96

 مگر قرار است همه گروه وجریانات  فلسطینی ن وابسته باشند و نقشی همچون حزب ا لشیطان لبنان برای خامنه ای و پاسداران وبشار اسد جنایتکار ایفاکنند؟ به ویژه که تهدید توی لیست تروریست قرار گرفتن از سوی آمریکا وجوددارد.
ایرنا - تهران - حجت السلام و المسلمین محمد حسن اختری دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) تاکید کرد : ناسپاسی برخی از گروه های فلسطینی نسبت به ایران و سوریه جای انتقاد دارد.

رییس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در نشستی در ایرنا با اعلام این مطلب تصریح کرد: اگر به تاریخ شکل گیری گروه های فلسطینی و مقاومت آنان نگاه کنیم پی می بریم که هیچکدام از سران فلسطین در سوریه ترور نشده اند ، بلکه این کشور همواره از جایگاه مقاومت حمایت کرده است .
وی ادامه داد، اما جا دارد که از ناسپاسی برخی از این گروه ها نسبت به دولت سوریه به خصوص در ارتباط با بحران این کشور انتقاد کرد که حتی برخی از آنها بی طرف نیز نماندند و از گروه های تروریستی پشتیبانی کردند و این ناسپاسی حتی در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران نیز از سوی برخی گروه های فلسطینی با وجود حمایت از آنان صورت گرفت.
اختری در خصوص موضع گیری کشورهای عربی نسبت به گروه های مقاومت فلسطین گفت : در این خصوص باید چند موضوع مورد توجه قرار گیرد، یکی مساله نگرش بعضی از کشورهای عربی نسبت به گروه های مقاومت و دیگری مقابله با اندیشه مقاومت است. موضوع دیگر در این ارتباط دیدگاه جمهوری اسلامی ایران نسبت به آینده مساله فلسطین است که باید جداگانه هر کدام مورد توجه قرار گیرد تا اشتباهی که حماس و برخی دیگر از گروه ها کردند، پیش نیاید.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) تاکید ادامه داد: حرکت و جریان مقاومتی مانند فتح بعد از سال 67 شکل گرفت و گسترش یافت و اعلام مقاومت کردند و کشورهای عربی هم از فتح حمایت کردند، اما فتح در ادامه مسیر اصلی خود را تغییر و انحراف خود را نشان داد و به جای ادامه اندیشه مقاومت به اندیشه سازش پرداخت و باعث شد تا حرکت دچار انحراف شود.
وی افزود، با روشن شدن نگرش سازش در گروه فتح در مجموعه هایی از آنها گروه های دیگر مانند گروه های دموکراتیک و خلق برای ادامه مقاومت شکل گرفت و اکثر یا همه آنها مخالف سازش با اسراییل و معتقد به مقاومت بودند و بعضی از آنها هم با نگرش حماسی به وجود فلسطین تکیه داشتند نه به نبود اسرائیل .
رییس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین تصریح کرد، به دنبال این تحولات گروه هایی که در اندیشه مقاومت بودند، کشورهای عربی ماموریت پیدا کردند تا آنها را از بین ببرند یا با آنها قطع رابطه کنند و در همین ارتباط کشورهای عربی کمک های خود را به آنها قطع کردند و به دنبال آن دفتر حماس در قطر بسته شد، اما سوریه از اینها استقبال و حمایت کرد و حتی به آنها پایگاه های آموزش نظامی داد ولی برخی از آنان در نهایت حق این کشور ناسپاسی کردند.

**
دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در مورد فلسطین مبنای عقیدتی دارد

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در مورد فلسطین دیدگاهش نه به مصر ، نه به آمریکا ، نه به انگلیس ارتباط دارد ، بلکه برخاسته از مبنای عقیدتی و ایمانی است و اعتقاد دارد که فلسطین جزیی از پیکر جهان اسلام است و باید به دامن اسلام برگردد و این غده سرطانی باید جراحی و کنده شود تا منطقه آرامش پیدا کند و به هیچ وجه با وجود آن آرامش در منطقه شکل نخواهد گرفت .
اختری تاکید کرد: دیدگاه نظام ما نسبت به مقاومت هیچ ربطی به سند حماس و دیگر گروه ها ندارد و مبنای اعتقاد ما این است که کشور اسلامی فلسطین باید به دامن اسلام برگردد و مقام معظم رهبری هم همواره براین امر تکیه دارند.
وی اضافه کرد : دیدگاه و نظر جمهوری اسلامی ایران از ابتدا پیروزی انقلاب مبتنی بر حمایت از مقاومت ، نجات فلسطین و نابودی اسرائیل بوده و هست و امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بر این اعتقاد و باور حرکت می کنند و حمایت جمهوری اسلامی نسبت به مقاومت کم نشده و این حمایت را ادامه خواهد داد و باید در نظر داشت که اصل مساله فلسطین و سوریه حفاظت و حمایت از مقاومت است.
اختری خاطر نشان کرد: نگرش امام خمینی و اعتراض قانونی و شرعی نسبت به اسرائیل و ضرورت حمایت از فلسطین هم از ابتدای سال 48 میلادی و در زمانی مطرح شده که ایشان در قم مدرس حوزه بودند و در این خصوص ضمن اعتراض به اشغال فلسطین به عنوان بخشی از پیکره جامعه اسلامی به مردم در این خصوص آگاهی می دادند و به دنبال پایان اشغال آن و بازگرداندن فلسطین به دامن جهان اسلام بودند.
وی ادامه داد: در جریان مبارزه مردم ایران در دوران شهید نواب صفویی و آیت الله کاشانی نیز مساله فلسطین مساله روز آن زمان بود و از زمان آغاز حرکت انقلاب اسلامی در سال 40 نیز امام خمینی (ره) همواره در تمام سخنرانی ها و بیانیه های صادره مساله فلسطین را به عنوان مساله اصلی جهان اسلامی مطرح می کردند .
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) خاطر نشان کرد: از دیدگاه اسلام و فقه اسلامی و همین طور امام خمینی (ره) مساله فلسطین ، یک مساله سابقه دار است ، اما توطئه ها در راه بود و بخصوص کشورهای مرتجع عرب همواره به دنبال محدود کردن این مساله به خود فلسطین بودند تا راحت تر بتوانند علیه آن توطئه کنند. به عنوان مثال کشوری که دو جزیره خودش را به یک کشور دیگر می دهد ، کاری غیرمتعارف در عرف بین المللی است .
اختری ادامه داد: علت این که امام خمینی (ره) در ارتباط با مساله فلسطین جمعه آخر ماه مبارک رمضان را به عنوان روز جهانی قدس نامگذاری می کند ، خنثی کردن تمام توطئه ها علیه فلسطین است و تلاش برای بازگرداندن این بخش از جهان اسلام به پیکر آن بود.
وی در ارتباط با انتشار سندی از سوی حماس در خصوص موضوع فلسطن نیز تاکید کرد: باید به این موضوع در سند حماس نیز توجه داشت که آنها به دنبال تشکیل دو دولت هستند که این نگاه همراهی با اندیشه آمریکا در این زمینه است و آمریکا نیز می خواهد دیدگاه خود را به منطقه تحمیل کند ولی باید بداند که موفق نخواهد شد و قطعا تشکیل دو دولت شکل نخواهد گرفت و مردم مسلمان منطقه این را نخواهند پذیرفت .


**
هدف اصلی ایجاد بحران در سوریه ضربه به مقاومت بود

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) خاطر نشان کرد: اصل و هدف اصلی از ایجاد بحران در سوریه ضربه زدن به مقاومت و زدن آن است. امروز آنان 6 سال بعد از بحران از این موضوع ابراز خوشحالی می کنند که مقاومت تضعیف شده است و چقدر انرژی مسلمانان ازبین رفته است که باید گفت اینها یک دستور و برنامه بود تا از بیداری اسلامی سوء استفاده شود و گروه هایی مثل القاعده و داعش را بیاورند و در مقابل سوریه قرار دهند.
وی تاکید کرد: همه اینها و این امکانات را ایجاد کردند که افراد از همه جا در سوریه جمع شده تا این کشور را از بین ببرند و از دوره مرحوم حافظ اسد نیز هدف آنان از بین بردن مقاومت بود ، اما به یاری خدا مقاومت همچنان زنده است. این مطلب نیز لازم به ذکر است که برخی از کشورهای عربی همواره مخالف مقاومت بودند و امروز هم در این ارتباط تحرکاتی انجام می دهند.
اختری تاکید کرد : موضوعی که امروز در سند منتشر شده از سوی حماس مطرح شده این است که آنان خیلی معتقد به نبود اسرائیل نیستند و امروز به دنبال توجیه این موضوع هستند و ما اعتقاد راسخ داریم که مردم فلسطین این سند را قبول نخواهند کرد چرا که مردم فلسطین بیدار و آگاه شده اند.

**
اخوان المسلمین در حال حاضر فاقد انسجام است

اختری گفت : در حال حاضر اخوان انسجامی ندارد که بخواهیم از آن صحبت کنیم و بگوییم به کدام سمت حرکت می کند. اخوان مصر با شاخه بین اللمل اختلافاتی دارد و اخوان ترکیه ، سوریه ، شمال آفریقا ، پاکستان و هند هم با هم اختلاف دارند و به معنی دیگر به دلیل ضربه ای که به اخوان مصر وارد شد یک عدم انسجام در بین آنها به وجود آمده که آینده آنها قابل پیش بینی نیست. از سوی دیگر باید در نظر داشت که اخوان در شکل عموم در طول تاریخ در کنار مقاومت نبوده است حتی در ارتباط با عادی سازی رابطه با اسراییل هم نظر خاصی ندارد و با جماعت اسلامی مصر در باره برخی مسایل بین المللی و تعامل با حکومت فعلی این کشور اختلاف دارد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر مقاومت در منطقه و فلسطین یک مقاومت حقیقی شده است و هیچکس نمی تواند مخالفت کند و هر کسی مخالفت کند ، ساقط خواهد شد و لازم است تا گروهای دیگر هم به مقاومت بپیوندند.

**
دشمنان جنگ سوریه را برای تضعیف مقاومت به پا کردند

رییس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در مورد توطئه ها در منطقه نیز گفت : توطئه ها شامل توطئه های داخلی ،اختلافات مذهبی ، شیعه هراسی و ایران هراسی است که همه آنها با هدف تضعیف جایگاه مقاومت صورت می گیرد و جنگ سوریه را دراصل برای تضیف مقاومت به پا کردند و بعد از گذشت 6 سال این مکر به خودشان برگشت ،اما به امید خدا درخت مقاومت به صورت کامل امروز رشد و تداوم داشته و دشمنان باید بدانند که مساله عادی سازی روابط با اسراییل را نمی توانند به ملت های مسلمان منطقه و فلسطین تحمیل کنند آنچنان که در ارتباط با ملت مصر نتوانستند این کار را انجام دهند.
اختری تاکید کرد: امروز وظیفه ما این است که به مساله مقاومت بپردازیم و تشویق کنیم تا گروه های دیگر به مقاومت بپیوندند و جهانی سازی روز قدس در رشد دادن و تقویت انگیزه مقاومت است .
وی در خصوص سیاست ها و راهبردهای مطرح شده اخیر در منطقه نیز برای حل برخی مسایل آن گفت : حقیقت این است که دیدگاه عربستان نسبت به اخوان و حماس یک دیدگاه واقعی نیست و یک دیدگاه نمایشی است . عربستان از نظر زیربنایی و مبنایی خود با هر حرکت اسلامی و که با اندیشه وهابیت تکفیری نباشد، مخالف است. این اندیشه وهابیت ،اندیشه قدرت طلبی و حاکمیت است و مربوط به گذشته 50 یا 60 سال گذشته است که از دوره جمال عبدالناصر نیز این دیدگاه وجود داشته است.


**
موضع ترامپ ناشی از بی خردی است

وی در خصوص سفر اخیر ترامپ به عربستان و موضوع گیری های وی گفت : این موضع گیری ها ناشی از بی عقلی و ناشی گری وی است که اصلا منطقه را درک نمی کند و نمی داند که فلسطین کجاست و مساله سوریه چیست؟
اختری ادامه داد: مگر ریاست جمهوری های سابق آمریکا نگفتند و که می خواهند مساله فلسطین را حل کنند ، خیلی هایشان آمدند و رفتند و برخی ها حتی مردند ،اما مساله فلسطین باقی است و ترامپ یک تاجر است و سیاستمدار نیست و شعار هایی هم که می دهد از روی بی خردی است .
*خبرنگار: ناهید حاجی خانی*انتشار: داود پورصحت*