پنج سهم ميوهاي كه هر روز بايد بخوريد.12آذر-92
دانشمندان با انجام تحقيقاتي به فوايد بسيار ميوههاي بنفش رنگ پي بردند
جام خانواده؛
خوردن ميوههاي بنفش رنگ ميتواند از بسياري از بيماريهايي كه همراه با افزايش سن در انسان به وجود ميآيند پيشگيري كند. از جمله اين بيماريها ميتوان به آلزايمر، بيماريهاي قلبي و سرطان اشاره كرد. خوردن شاهتوت، تمشك و ميوههايي مانند آن حتي ميتواند در پيشگيري از بيماريهايي مانند اماس يا پاركينسون هم موثر باشد. محققان دانشگاه منچستر در اين باره اعلام كردند مردم بهتر است از پنج سهم ميوهاي كه هر روز بايد مصرف كنند يك يا دو سهم آن را به ميوههاي بنفش رنگ اختصاص دهند. به نظر ميرسد تركيباتي در اين ميوههاي بنفش رنگ وجود دارد كه ميتواند اثرات مضر آهن را كاهش دهد. در صورتي كه آهن به شكل نادرست وارد سيستم گوارشي بدن شود ميتواند به سلولها آسيب وارد كند. اگرچه ما هميشه در مورد اثرات مثبت مواد معدني روي سلامت بدن شنيدهايم، اما اين تركيبات فقط زماني مفيد هستند كه با ديگر تركيبات موجود در بدن واكنش دهند. آهني كه اين واكنش را به همراه نداشته باشد ميتواند اثرات سمي روي بافتهاي بدن داشته باشد. اين در حالي است كه يك تركيب به نام پليفنول كه در ميوههاي بنفش وجود دارد ميتواند با آهن واكنش داده و اثرات منفي آن را در بدن از بين ببرد. البته چاي سبز هم داراي يك تركيب مشابه هست و ميتواند داراي همين اثرات روي بدن باشد. حتي شكلات هم ميتواند همين فايدهها را داشته باشد و مصرف آن به افرادي كه در خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي هستند توصيه ميشود. پروفسور داگلاس كل در اين باره گفت: ما معمولا تصور ميكنيم آهن براي بدن ما مفيد است اما بايد آن را به شكل درست مصرف كنيم. مصرف اين ماده به شكلهاي نادرست نه تنها سودي براي بدن ندارد بلكه اثرات سمي از خود به جاي ميگذارد