گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها  قسمت سوم 15  مرداد - 95
سباستین کورتز، وزیر امورخارجه اتریش در مصاحبه با نشریه «اشپیگل آنلاین» نسبت به وابستگی اتحادیه اروپا به ترکیه در خصوص توافق پناهجویان هشدار داد و تاکید کرد: به ترکیه باج نمی دهیم.
به گزارش اشپیگل آنلاین سباستین کورتز درباره توافق اروپا با ترکیه برای جلوگیری از ورود آوارگان به اروپا گفت: نباید جلوی آنکارا زانو بزنیم. باید به دنبال راه حل جایگزین برای حل بحران آوارگان باشیم.
وی اظهار داشت: نباید یک جا بنشینیم و امیدوار باشیم که توافق با ترکیه پایدار خواهد ماند. اگر ما اینگونه عمل کنیم وابسته به آنها می شویم که این خطرناک است.
وی افزود: من خواهان یک اروپای قوی و مستقل هستم. اروپایی که قادر باشد خودش بحران آورگان را حل کند. اتحادیه اروپا باید قادر باشد از مرزهای خود درست حفاظت کند.
وی گفت: من در ماه می نیز هشدار داده بودم که نباید به ترکیه وابسته شویم و توافق با آنکارا باید گزینه دوم باشد. با وجود تهدیدهایی که ما از ترکیه می بینیم، این نکته حائز اهمیت است که نیازمند به یک طرح اصلی باشیم.
وزیر امورخارجه اتریش تصریح کرد: طرح اصلی حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا است و در چارچوب این طرح شمار محدودی از آوارگان می توانند به صورت قانونی وارد اتحادیه اروپا شوند. همچنین باید از هر نوع مهاجرت غیر قانونی جلوگیری کرد به این منظور کسانی که از دریای مدیترانه نجات پیدا می کنند، نباید فکر کنند که به راحتی می توانند وارد اروپای مرکزی شوند.
کورتز گفت: ما باید از اصول خود در برابر آنکارا دفاع کنیم. برای آزادسازی ویزا نیز معیارهای مشخصی وجود دارد که نباید کوتاه بیایم. تحولات ترکیه به سویی حرکت می کند که آنها از معیارهای اروپا دورتر می شوند.
در همین حال 'کریستین کرن' صدراعظم اتریش گفت، با توجه به ضعف ها و نقایص دمکراتیک و اقتصادی در ترکیه، با سران اتحادیه اروپا درباره پایان دادن به مذاکرات پیوستن ترکیه به این اتحادیه گفت وگو می کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کرن در مصاحبه با مجری شبکه 'او اف ار' اتریش، از مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا به عنوان یک 'خیال دیپلماتیک' یاد کرد و گفت، می دانیم که ضوابط دمکراتیک (این کشور) برای توجیه عضویت(ترکیه) کافی نیست ... از آنجا که اقتصاد ترکیه با معدل اروپایی بسیار فاصله دارد، مساله اقتصاد نیز دستکم به همان اندازه (ضوابط دمکراتیک) مهم است.
صدراعظم اتریش در پاسخ به این سوال که آیا این کشور در نشست 16 سپتامبر شورای اروپا توقف مذاکرات عضویت ترکیه را مطرح خواهد کرد یا خیر، گفت، اتریش بحث و گفت وگو در این باره را شروع خواهد کرد.
سران اتحادیه اروپا از سرکوب مخالفان مظنون از سوی 'رجب طیب اردوغان' رئیس جمهوری ترکیه پس از کودتای نافرجام در این کشور ابراز نگرانی کرده اند.
سران اتحادیه اروپا، ایده ازسرگیری حکم اعدام در ترکیه از سوی اردوغان را به عنوان خط قرمزی یاد کردند که مانع از عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا می شود.
ترکیه جمعه شب 25 تیر امسال شاهد کودتای نافرجام ارتش علیه دولت اردوغان بود. در پی این کودتای نافرجام شمار قابل ملاحظه ای از نظامیان و غیرنظامیان ترکیه از کار برکنار شدند.
کیفرخواست پرونده اعضای یک باند که اقدام به سرقت نیسان در شیراز می کردند، صادر شد.
به گزارش خبر جنوب، چندی قبل فردی با مراجعه به کلانتری شیراز به مأموران اعلام كرد که خودرواش مورد سرقت قرار گرفته و سارق یا سارقان با ترفندی ماهرانه، اقدام به سرقت خودرو کرده اند.
با تشکیل پرونده مقدماتی و به دستور بازپرس، پرونده جهت رسیدگی تخصصی در اختیار پلیس آگاهی فارس قرار گرفت.
با ارجاع پرونده به پلیس آگاهی، مالباخته در اظهارات خود به کارآگاهان گفت: چند روز قبل خودروام را در خیابان پارک کرده و زمانی که بازگشتم متوجه شدم سارقی اقدام به سرقت خودرو نیسانم کرده است.
تحقیقات پلیسی و شناسایی سرقت های مشابه
کارآگاهان در ادامه رسیدگی به این پرونده، با بررسی پرونده های مشابه سرقت خودرو، موفق به شناسایی تعداد دیگری از مالباختگانی شدند که خودرو نیسان آنها نیز به همین شیوه و شگرد مورد سرقت قرار گرفته بود.
یکی از مالباختگان پس از حضور در آگاهی در اظهارات خود به کارآگاهان گفت: چند روز قبل به همراه اعضای خانواده ام برای خرید از خانه خارج شده و زمانی که برگشتیم متوجه شدم که خودروام مورد سرقت قرار گرفته است.
با شناسایی مالباختگان و انجام تحقیقات مشخص شد که سارق یا سارقان با اطمینان، با انتخاب خودروهایی با همین مدل اقدام به سرقت کرده اند.
شناسایی اعضای این باند
تا اينكه مأموران، سارق يك دستگاه خودرو را دستگير كردند. متهم در بازجويي‌هاي انجام شده اعلام كرد خودرو را در شیراز از افرادی تحويل گرفته و قصد انتقال آن به يكي از شهرستان هاي شرقي و تحویل به افرادی ديگر را داشته است.
در نهایت ماموران پلیس سرنخ هایی به دست آورده و توانستند اعضای این باند چهار نفره را شناسایی کنند.
دستگیری متهمان
کارآگاهان در ادامه تحقیقات خود اطلاع پیدا کردند که متهمان با تشکیل یک باند اقدام به سرقت خودروها در سطح شهر شیراز کرده‌اند؛ بلافاصله محل تردد سارقان درشیراز مورد شناسایی قرار گرفت و متهمان دستگیر شدند.
متهمان پس از دستگیری و در اظهارات اولیه خود منکر هرگونه سرقت شده اما به ناچار لب به اعتراف گشوده و ضمن اعتراف صریح به سرقت خودروها، جزئیاتی از این سرقت ها را تشریح کردند.
سرکرده باند در اعترافات خود و در خصوص شیوه و شگرد سرقت های خود عنوان داشت که با شناسایی خودروهای مذکور اقدام به سرقت آن کرده و متواری می شديم.
با توجه به اعتراف صریح متهمان به 180 فقره سرقت، قرار قانونی برای آنها از سوی مقام قضایی صادر شد.
در ادامه تحقیقات اعضای این باند مدعی شدند که خودروهای نیسان را در شیراز سرقت کرده و با دستکاری شماره موتور و شاسی اقدام به فروش خودروها کرده اند. اعضای این باند به سرقت 180 نیسان اعتراف کردند.

بدین ترتیب این پرونده با صدورکیفرخواست به دادگاه ارسال شد.
درحالی که چیزی به یکسالگی برنامه سینمایی «هفت» در دوره سوم خود با اجرای بهروز افخمی نمانده است، مخالفان این برنامه باز هم «هفت» را دچار حاشیه کردند.
به گزارش فارس، درحالی که چیزی به  یکسالگی برنامه سینمایی «هفت» در دوره سوم خود با اجرای بهروز افخمی نمانده است، مخالفان این برنامه روز گذشته باز هم «هفت» را دچار حاشیه کردند.
اما این بار و در ادامه افشاگری های منتقدان «هفت» علیه افخمی و تیمش روز گذشته یکی از رسانه های سینمایی دست به انتشار مدرکی زد که نشان می داد بعد از هیاهوى پیش آمده در جریان انتشار فیش هاى حقوقى نجومی برخی مدیران دولتی و امتداد آن تا سینما، حالا دامن برنامه سینمایی «هفت» را گرفته است.
مدرک منتشرشده با مقایسه برآورد مالی دو برنامه «هفت» و «نود» حکایت از آن داشت درآمد مالی «نود» تقریبا یک سوم «هفت» فعلی است. از این اسناد چنین برمی آمد که «هفت» فعلی دقیقه ای 380 هزار تومان بودجه دارد اما برنامه «نود» تنها با دقیقه ای 142 هزار تومان تولید می شود!
این آمار عجیب درحالی در کمتر از یک ساعت توسط رسانه های مخالف «هفت» دست به دست می شد که برخی از همان رسانه ها براثر اختلافی که با این برنامه داشتند، پیش از این اعلام کرده بودند که «هفت» را برای همیشه «بایکوت» خواهند کرد. آنها اکنون با نقض تصمیم قبلی خود سعی کردند دست به افشاگری تازه علیه افخمی بزنند. اما اسناد موردنظر فاقد سربرگ سازمانی، امضای کامل مسئولین ذی ربط و خارج از قاعده عرفی و عقلی برای قیاس این دو برنامه تلویزیونی بود. ضمن آنکه مشخص نکرده بود چه میزان از هزینه های هر برنامه تولیدی، زیرساختی و مربوط به کرایه استودیو، تجهیزات و... است.
به چند ساعت نکشید که پس از این جوسازی ها سندی دیگر دال بر دروغ سازی بودن مدرک نخستین با امضای کامل مسئولین ربط زیر صورت جلسه برآورد مالی «هفت» توسط یکی از رسانه ها منتشر شد که عیان می کرد برآورد مالی این برنامه با سه مجری تخصصی (افخمی، صدرعاملی، فراستی) نه دقیقه ای 380 هزار تومان که تنها از قرار دقیقه ای حدود 150 هزار تومان است!
برنامه سینمایی «هفت» در مدت تقریبا یک ساله خود در دو فاز مجزا تاکنون روی آنتن رفته است. یک فاز تولیدی که مربوط به تعهد اولیه برنامه و آقای افخمی به تلویزیون بوده و یک فاز زنده که مربوط به بعد از زمان جشنواره فیلم فجر تاکنون است و طبق قاعده کار رسانه ای، هزینه های یک برنامه ترکیبی تولیدی به مراتب بیش از برنامه ترکیبی زنده است. با این نکته رقم برآورد جدید برای یک برنامه ترکیبی تولیدی نه تنها خارج از عرف نبود، بلکه برنامه های ترکیبی ای ساخته می شود که برآوردهای بالاتری نیز دارند.
اما این همه حواشی برای یک برنامه سینمایی چرا؟ باید در نظر داشت «هفت» در دوره سوم در شرایطی آغاز شد که صندلی این برنامه در سال های اخیر نشان داد همچون بسیاری از بخش های صداوسیما لرزان و بی ثبات است. هرچند کمتر سابقه داشته یک برنامه تخصصی تلویزیونی تا این حد زیر ذره بین منتقدان قرار گیرد، اما عده ای که از روی کارآمدن بهروز افخمی در «هفت» و سوابق ضدروشنفکرانه آن ناراحت بودند، از همان ابتدا بر طبل انتقاد کوبیدند و دست به دروغ پردازی زدند. کسانی که مدعی بودند بخاطر ضعیف بودن «هفت» آن را تماشا نمی کنند، به پیگیرترین مخاطبانی تبدیل شدند که از کوچکترین اتفاقی نمی گذرند.
حاشیه سازی رویه دائمی مخالفان «هفت» در یک سال گذشته بوده است و همین باعث شده تا راه هرگونه نقد منطقی به این برنامه را به حذف آن نتیجه گیری کنند. طبیعی است این فضا نه مطلوب تلویزیون است و نه سینما. اما چه شده است که این رویه در چند ماه اخیر با شدت و قوت بیشتری صورت می گیرد و منتقدان پشت پرده نشین حالا شمشیرها از غلاف بیرون کشیده و با علنی کردن دشمنی هایشان، سعی دارند ضربه کاری را بر پیکر «هفت» وارد کنند؟
چیزی به یکسالگی برنامه افخمی نمانده و شاید در ابتدای راه کمتر کسی گمان می برد این برنامه زیر فشار تند منتقدانش بیش از چند ماه دوام آورد. اکنون «هفت» اگر یک ساله شود کار به ثبات رسیده است. اقدامی که افخمی در این برنامه پایه گذاری می کند و سیاستی که در پیش گرفته بیش از هرچیز به تداوم برای اثرگذاری نیاز دارد و روشنفکران قصد دارند مانع از این تداوم شوند.
عضو موئتلفه اعلام کرد:
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه گفت: برای انتخابات سال 96 ریاست جمهوری حزب مؤتلفه حتما یک نامزد خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسلامی در مراسمی که حزب مؤتلفه اسلامی استان همدان برای تجلیل از خبرنگاران برگزار کرده بود، اظهار کرد: سعی داریم با معرفی نامزدی از حزب مؤتلفه کارهایی که دولت دهم و یازدهم نتوانستند به انجام رسانند، تعقیب و پیگیری کنیم.
وی درباره «برجام بانکی و پذیرش توصیه‌نامه FATF توسط ایران» نیز تحلیل‌هایی ارائه داد و ابراز عقیده کرد: اگر این نامه توسط ایران مورد پذیرش قرار گیرد حتی پرداخت حقوق چهره‌های ایرانی مورد تحریم، توسط بانک‌های ایرانی تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد و مثلا دانشمند هسته‌ای ما نمی‌تواند حقوق خود را از دانشگاه مربوطه دریافت کند. پذیرش این نامه به معنای قطع حمایت ایران از حماس، جهاد و دیگر گروه‌های فلسطینی و تلاش برای خلع سلاح حزب‌الله خواهد بود تا آن‌ها را تبدیل به گروه‌های صرفا سیاسی کنند. آن‌چه در آن نامه کلید زده شده اگر امروز بخواهد اجرا شود شاهد ممانعت از حضور و اقتدار ایران در منطقه خواهیم بود.
وی به سازمان جهانی تجارت عادلانه(WFTO) و ارائه نخستین تحلیل خود تحت عنوان گستاخانه خواندن آن و عدم بررسی توصیه‌نامه خاطرنشان کرد: هرگاه یک گام به عقب برداریم دشمن تجربه نشان داده است که دشمن همواره در این مواقع، یک گام به جلو برمی‌دارد. در برجام ما کمی به عقب گام برداشتیم یا لااقل دشمن این‌گونه استنباط کرد اما با نگاه به اوایل انقلاب به رهبری امام خمینی(ره) تا صحبت‌های اخیر مقام معظم رهبری ترجیع‌بندی ساده مبنی بر «ضرورت اتکای ما به قدرت لایزال الهی» مشاهده می‌شود.
این عضو حزب موتلفه اسلامی با بیان این‌که «امروز به علت درگیری با جنگ نرم باید بر روی جنگ احزاب مطالعه کنیم»، اظهار کرد: عده‌ای در مقابل دشمن دچار خودباختگی می‌شوند که این از اهداف تعریف شده جنگ نرم است و حتی در مبانی آکادمیک هم این موضوع تدریس می‌شود.
وی با اشاره به بحث «نوسازی سیاسی ساموئل هانتینگتون مبنی بر افزایش مشارکت‌های گروه‌هایی که پیش‌تر از صحنه سیاست خارج بوده‌اند و از سوی دیگر فاقد نهادهای سیاسی لازم برای جذب این مشارکت هستند»، تصریح کرد: در جنگ نرم هستیم که شاهد انسجام یافتن و به صحنه آمدن گروه‌هایی می‌شویم که فاقد نهاد سیاسی بوده‌اند. به عنوان مثال تجمع دهه هشتادی‌ها، هفتادی‌ها و آب‌بازی در ظاهرش سرگرمی است اما در واقع عمق استراتژیک دارد و دقیقا جنگ نرم را دنبال می‌کند و این نشان از تغییر مبانی اندیشه یک گروه است.
وی با اشاره به تغییر ماهیت نظام با حفظ ظاهر اسلامی گفت: ترویج اشرافی‌گری در ایران از دیگر مواردی است که دشمن دنبال می‌کند به طوری‌که در گذشته منش ملی ما مشخص و برگرفته از سبک زندگی اسلامی و عزت‌مدار بود و عدم تفاخر در آن موج می‌زد اما در رویکرد جدید شاهدیم منش ملی جدید جایگزین می‌شود که ظاهرش یک زندگی لوکس و لاکچری برای طبقه‌ای خاص است در حالی‌که از پیوست‌های فرهنگی است که در سطحی از جامعه تاثیرگذار است.
اسلامی  ادامه داد: در گام بعدی اشرافی‌گری، افزایش شکاف‌های اجتماعی است به طوری‌که در آغاز انقلاب در کشور شاهد انسجام ملی بودیم که در مقاطعی نباید ترک برمی‌داشت اما اساسی‌ترین شکاف پدید آمده فتنه 88 بود به طوریکه اختلاف سلایق به تنازع مبدل شد. از آن پس شکاف‌ اجتماعی در بدنه جامعه بوجود آمد که تبدیل به شکاف‌هایی که غیرسیاسی‌تر است، می‌شود و آمریکا هم بر روی این مساله با روش‌های مختلف همچون مطرح کردن دوباره سازمان مجاهدین خلق کار می‌کند.
وی با اشاره به «ایجاد نوعی نفرت، تنازع و علاقه به درگیری در بین طبقات مختلف جامعه» ادامه داد: اگر می‌خواهیم به نقطه مطلوب برسیم باید مسیرهایی که در سبک زندگی به آن اشاره شده را مدنظر قرار گیریم. در جنگ نرم یک عمق استراتژیک نبرد و یک رویه نبرد داریم که رویه تنازعات رایج در فضای رسانه‌ای است.
وی به مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد روشنگری و پیشگام بودن رسانه‌ها در این عرصه اشاره کرد و افزود: اصحاب رسانه و قلم وظیفه دارند در تبیین جهاد روشنگری پیشگام باشند.

این عضو حزب موتلفه اسلامی با اشاره به نقش دشمنی عربستان و پررنگ شدن آن پس از دشمنی آشکار در سال 66 و کشتار حجاج، تصریح کرد: عربستان به تازگی نقش جدیدی از خود به نمایش گذاشته و رسانه‌ها آن را پررنگ می‌کنند به طوریکه برخی رسانه‌ها چهره آمریکا را به عنوان دوست بزک کرده و سعی می‌کنند عنوان شیطان بزرگ را به عربستان دهند که نقاط انحرافی در پشت آن وجود دارد و آن این است که آمریکا پشت صحنه حضور دارد. اگر هندسه نبرد را ندانیم و عمق صحنه را درک نکنیم به جای انجام وظیفه غرق در جدل‌های روزمره می‌شویم؛ بنابراین باید به جای توافق، عقب‌نشینی و مذاکره تهاجمی عمل کنیم.