گزیده ها 14 آذر- 95

گزیده ها 14 آذر- 95
مشاور وزیر کشور در امور هماهنگی روحانیت و ائمه جمعه و جماعات گفت: پیش از شروع به کار دولت تدبیر و امید دفاتر مراجع به روی دولت بسته شده بود اما با انتخاب دکتر روحانی نگاه حوزه به دولت مثبت شده است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام داوود نمازی شنبه شب در آئین تودیع و معارفه معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری بوشهر افزود: دکتر روحانی عضو مجلس خبرگان رهبری، روحانی فاضل، خطیب قابل و آشنا با حوزه های علمیه که حرمت کامل نسبت به حوزه داشت بعنوان رئیس دولت انتخاب شد و این امر باعث شده تا نگاه حوزه نیز به دولت تغییر کند.

وی تصریح کرد: نوع نگاه رئیس جمهوری به حوزه های علمیه آنچنان بود که به ضرس قاطع هفته ای سه تا چهار مسئول از دولت به دیدار مراجع می روند و برخی از مراجع عظام و تقلید که بعضا سران قوا را به حضور نمی پذیرفتند امروز تا مدیران کل دولت را نیز به حضور می پذیرند.

نمازی با بیان اینکه مراجع عظام تقلید نخبگان حوزه های علمیه هستند گفت: مراجع عظام اشراف کلی به امور کشور دارند و نوع نگاهشان به دولت براساس شعارهای مطرح شده نیست.

وی یادآورشد: طرح این موضوع به منزله اینکه حوزه و مراجع نقدی نسبت به دولت ندارند نیست اما چون می دانند که مطالبی که از جانب آنان گفته می شود از سوی دولت ترتیب اثر داده می شود مسائل را مطرح می کنند.

نمازی اظهارداشت: به گفته برخی از مراجع مطالب و نکاتی که در مسائل حوزوی و دینی مطرح می شود مورد عنایت دولت است و نگاه دولت لجبازی با حوزه و مراجع نیست که هرچه حوزه می گوید عکس آن عمل کند.

وی اضافه کرد: این امر ناشی از حرمتی است که شخص رئیس جمهور به این جایگاه دارد و دستوری که به وزیران داده تا از دیدگاه مشورتی مراجع و حوزویان در امور مختلف استفاده کنند.

نمازی گفت: اهتمام دولت به حوزه در در استانها نیز برای نخستین باربا انتخاب مشاوران امور روحانیت در استانداریها برای انتقال و هماهنگی بین حوزه و دولت شکل گرفته است.

وی یادآورشد: برخی ها مدعی هستند که نوع نگاه دولت به حوزه و مراجع تشریفاتی است این درحالی است که می خواهند با طرح این موضوع و حاشیه سازی نگاه دولت را به حوزه زیرسوال ببرند.
نمازی گفت: خود کسانی که به ما می گویند حاشیه سازی نکنید با طرح موضوع های خلاف واقع حاشیه سازی می کنند و انتظار دارند که دولت جواب حاشیه های آنها را ندهد.
رئال مادرید و بارسلونا در آخرین ال کلاسیکو سال 2016 امتیاز های خود را تقسیم کردند.

به گزارش ایسنا، دویست و سی وسومین ال کلاسیکو شنبه شب بین دو تیم بارسلونا و رئال مادرید در نوکمپ برگزارشد. این دیدار از هفته چهاردهم لالیگا با تساوی یک بر یک به پایان رسید.

پیش از آغاز دیدار یک دقیقه سکوت به خاطر قربانیان سانحه هوایی کلمبیا برقرار شد (در این حادثه تیم چاپه کوئنسه برزیل 17 بازیکنش را از دست داد). بازی با ضربه کریم بنزما شروع شد. در دقایق ابتدایی چند خطا روی بازیکنان مادرید انجام شد که مهمترین شان متوقف شدن لوکاس واسکس مهاجم مادرید در محوطه جریمه بود اما کلوس گومس (داور) اعتقادی به خطا نداشت.

آبی اناری ها توپ را در اختیار داشتند و به دنبال پیدا کردن راهی برای باز کردن دروازه مادرید بودند. در یکی از حمله ها ضربه سرخی روبرتو به بازوی سرخیو راموس برخورد کرد و آبی اناری ها نتواستند از موقعیت خود بهره ببرند. بازیکنان تیم میزبان معتقد به خطا هند بودند.

نخستین کارت زرد بازی را ایسکو در دقیقه 13 دریافت کرد. هافبک مادرید روی نیمار خطا کرد و با جریمه داور مواجه شد. در ادامه لوییس سوارس یک موقعیت خوب را برای میزبان در دقیقه 20 از دست داد. ضربه او به پای رافائل واران برخورد کرد. سفیدپوشان چند دقیقه بعد فرصت گلزنی داشتند اما توپ از روی سر کریستیانو رونالدو رد شد. دقایقی بعد نیمار با خطا روی واسکس کارت زرد دریافت کرد و بازی بعد در لالیگا را ازدست داد.

در این لحظات از بازی بازیکنان مادرید با خطاهای متعدد آبی اناری ها متوقف شدند که این موضوع با اعتراض تماشاگران میزبان همراه بود. در دقیقه 36 مارک آندره تراشتگن ضربه رونالدو را دفع کرد و توپ به بیروت رفت. سه دقیقه بعد ضربه لیونل مسی به دست دنی کارواخال برخورد کرد اما باز هم داور اعتقادی به پنالتی نداشت.

دقایقی بعد مهاجم پرتغالی یک موقعیت دیگر را از دست داد. واسکس پس از پشت سر گذاشتن بازیکنان بارسا به رونالدو پاس داد و ضربه آرام او در دستان تراشتگن قرار گرفت. در دقایق پایانی نیمه نخست یک کرنر نصیب مادریدی‌ها شد که ضربه واران درجایی که تراشتگن ایستاده بود فرود آمد و دروازه بان آلمانی به راحتی آن را مهار کرد.

گومس پس از 45 دقیقه تلاش بی‌نتیجه دو تیم برای باز کردن دروازه، سوت پایان نیمه نخست را به صدا درآورد. آبی اناری‌ها با وجود مالکیت بیشتر تنها یک شوت در چارجوب داشتند، درمقابل سفیدپوشان چهار ضربه شان در چارچوب قرار گرفت. مادریدی‌ها موقعیت بیشتری برای باز کردن دروازه میزبان داشتند اما ضربات پایانی آنها خیلی خطرناک نبود.

در نیمه دوم نخستین ضربه به سمت دروازه از طرف مادریدی‌ها بود. شوت رونالدو با اختلاف زیادی به بیرون رفت. تنها دو دقیقه بعد دروازه سفیدپوشان باز شد. پس از خطایی که داور به نفع آبی اناری‌ها سوت زد، نیمار پشت ضربه ایستاد و سانتراو به لوییس سوارس رسید. مهاجم بارسلونا به زیبایی با ضربه سر دروازه مادرید را باز کرد. در ادامه بنزما صاحب موقعیت شد اما نتوانست از آن استفاده کند.

نخستین تعویض بازی در دقیقه 59 انجام شد، آندرس اینیستا به جای ایوان راکیتیچ وارد زمین شد و بازوبند کاپیتانی که بر بازوی مسی بود را بر دستانش بست. آبی اناری ها پس از گل راحت تر در زمین بازی می کردند.  تعویض نخست سفیدپوشان در دقیقه 65 انجام  و کاسیمرو جایگزین ایسکو شد. دقایقی بعد نیمار یک فرصت خوب را از دست داد. با حرکت زیبای اینیستا توپ به نیمار رسید، مهاجم برزیلی کارواخال را پشت سر گذاشت اما ضربه اش با اختلاف زیادی به بیرون رفت. موقعیت دیگری برای آبی اناری‌ها به وجود آمد که ضربه اینیستا در چارچوب نبود. حمله‌های میزبان ادامه داشت و این بار مدافعان مادریدی مانع از باز شدن دروازه‌شان شدند.

سوارس در دقیقه 74 کارت زرد دریافت کرد. مهاجم آبی اناری‌ها به علت اعتراض به داور با جریمه رو به رو شد. بنزما نیز دقیقه 76 از زمین بیرون رفت و مارکو آسنسیو جایگزینش شد. تعویض بعد به بارسلونا اختصاص داشت، آردا توران به جای گومز به میدان آمد. مسی در دقیقه 81 با پاس فوق العاده اینیستا صاحب موقعیتی عالی شد اما ضربه‌اش به بیرون رفت. در ادامه ضربه سر راموس با اختلاف کمی از روی دروازه بارسا به بیرون رفت. نیمار پس از این ضربه (دقیقه 87) تعویض شد. رونالدو نیز فرصت خیلی خوبی را از دست داد. در ادامه ماسکرانو به علت خطا کارت زرد دریافت کرد. پشتس این ضربه مودریچ ایستاد و راموس توانست در دقیقه 90 گل تساوی را با سانتر هافبک کروات به ثمر برساند. در وقت‌های اضافی آبی اناری‌ها فرصت گلزنی داشتند اما توپ وارد دروازه نشد و در نهایت امتیازها تقسیم شد.

رئال مادرید با 34 امتیاز صدرنشین باقی ماند و بارسلونا با 28 امتیازدر رتبه دوم ماند.

در ادامه بازی‌های امشب ابتدا ویارئال به مصاف لگانس می‌رود و در آخرین دیدار اتلتیکومادرید برابر اسپانیول قرار می‌گیرد.
نماینده پیشین مجلس در کانال تلگرامی خود یادداشتی را در مورد تصویب تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران منتشر کرده‌ است.
متن یادداشت احمد توکلی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با تمدید تحریم های ایران برای ده سال دیگر در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا علی القاعده دیگر حتی برای خوش بین ترین افراد کشور باید حقایق زیر قابل قبول شده باشد؛ دشمنی هیات حاکمه آمریکا با ملت ایران، عمیق، جدی و ریشه ای است و جز به تسلیم محض ایران در برابر آمریکا راضی نمی شوند: «یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمیشوند مگر تسلیم آئین و روش آنان شوی» (بقره - 120)

در این دشمنی فرقی بین جمهوری خواهان و دموکرات ها وجود ندارند. نامزدهای این دو حزب که در دوران انتخابات اخیر همچون گرگان وحشی به جان یکدیگر افتاده بودند، در این موضوع گویی همه اعضای یک فرقه متعصب متصلب هستند. « کافران پشتیبان و یاور یکدیگرند. اگر شما به مبارزه با آنان اقدام نکنید، زمین دچار فتنه و فساد بزرگی خوهد شد.(انفال - 73)

آنها بر هیچ عهد و پیمانی با شما پایدار نیستند. از ابتدای امضاء برجام مکررا از تعهدات خود کم و زیاد فاصله گرفتند، هر بار دولت با تسامح چشم فروبست. حالا آمریکایی ها آن قدر وقیحانه رفتار کردند، که دیگر سهل گیرترین مسئولان نیز نمیتواند چشم پوشی کند. البته عده ای از سیاستمداران، که نخستین شان رهبری بود، به استناد آموزه های قرآنی و تجربه های تاریخی اصرار داشتند گول لبخندها را نخورید، آن ها به عهدشان وفادار نیستند. «چگونه چنين نباشد، و حال آنكه اگر اينان بر شما تسلط يابند نه پيوندی را در حق شما رعايت مىی كنند و نه پيمانى را، اينان شما را با زبان خود خشنود می كنند، حال آنكه دلهايشان از آن ابا دارد و بيشترشان نافرمانند(توبه - 8).

برای حداقل کردن زیان های این عهدشکنی رذیلانه و حداکثر سازی منافع آن، باید فرماندهی واحد صحنه را آرایش دهد و جریان را هدایت نماید. این امر ، امر جامعی است که به همه ملت مربوط است و با امنیت در تمام حوزه ها مرتبط است. از نظر قرآن، قانون و  تجربه شلیسته ترین فرد، رهبر است که باید در این باره تصمیم بگیرد.

قرآن: «به راستی مؤمنان كسانى هستند كه به خداوند و پيامبر او ايمان دارند و چون با او در کاری جامع همداستان شدند در پی کار دیگری نمى‏روند مگر آنكه از او اجازه بگيرند»(نور - 62)

«
و چون به ايشان خبرى از مسائل مربوط به امنیت یا ناامنی است برسد، آن را فاش مىی سازند، حال آنكه اگر آن را به پيامبر و اولوالامر عرضه می ‏داشتند، آنگاه اهل استنباط ايشان، به [مصلحت‏] آن پى می ‏بردند»(نساء-83)

قانون: اصل‏ 176 مقرر می کند: «به‏ منظور تأمین‏ منافع ملی‏ و پاسداری‏ از انقلاب‏اسلامی‏ و تمامیت‏ ارضی‏ و حاکمیت‏ ملی‏ "شورای‏ عالی‏ امنیت‏ ملی‏" به‏ ریاست‏ رئیس‏ جمهور، با وظایف‏ زیر تشکیل‏ می‏ گردد.

‎‎‎‎‎‎1 -
تعیین‏ سیاستهای‏ دفاعی‏ - امنیتی‏ کشور در محدوده‏ سیاستهای‏ کلی‏ تعیین‏ شده‏ از طرف‏ مقام‏ رهبری‏.

‎‎‎‎‎‎2 -
هماهنگ‏ نمودن‏ فعالیت‏ های‏ سیاسی‏، اطلاعاتی‏، اجتماعی‏، فرهنگی‏ و اقتصادی‏ در ارتباط با تدابیر کلی‏ دفاعی‏ - امنیتی‏. . . » البته در انتهای اصل آمده است « مصوبات‏ شورای‏ عالی‏ امنیت‏ ملی‏ پس‏ از تأیید مقام‏ رهبری‏ قابل‏ اجراست‏

‎‎‎‎‎‎
بند 5 اصل 110نیز « اعلام‏ جنگ‏ و صلح‏ و بسیج‏ نیروها» را از اختیارات رهبری میشمارد.

تجربه: در این ماجرا واقع بین ترین سیاستمداری که تمام پیش بینی هایش درست از آب درآمده است، کی بود؟ جواب روشن است : رهبری. بقیه بیشتر انتظاراتشان محقق نشده است. سیاستمداران دولت، به ویژه باید از این سه ساله بیشتر عبرت بگیرند.

از همه ایران یک صدا باید برخیزد. همجنان که از دشمنان یک صدا شنیده می شود. این به معنای بستن در انتقاد یا تعطیلی جدیت در میادین دیگر؛ مانند میدان مبارزه برای شفافیت و مبارزه با فساد یا دفاع از حقوق شهروندی نیست. ولی با یک قید و آن هم مراقبت از همراه نشدن با امواجی است که دشمنان می سازند. یک مثال موضوع را روشن می کند.

در جریان حسابهای قوه قضائیه حرف منطقی در نقد بسیار است و هنوز مسئله مبهمات زیادی دارد یا در موضوع حرام خواری و امتیازطلبی برخی مدیران سه قوه، یا دعوت از توتال منافع ملی با خطری که برای ایران دارد. ولی کار در همه این عرصه ها باید با استدلال و روشن همراه با آرامش انجام شود و به لشکرکشی نیروها نینجامد.

در آستانه 16 آذر روز شهادت دانشجویان وطن خواه در مقابله با سلطه طلبی آمریکا هستیم. از این فرصت استفاده می کنم و از برگزارکنندگان جلسه دانشجویی مبارزه با مفاسد اقتصادی در دانشگاه امیرکبیر درخواست می کنم این جلسه را به وقت دیگری موکول کنند زیرا با توجه به سوابق برخی حوادث حول وحوش واقع شده و موضوع از همین الان نوعی قشون کشی در قبال قوه قضائیه تبلیغ خواهد شد. این نه به مصلحت مبارزه با فساد و اقدامات غیرقانونی است و نه همسو با اقتضائات امروز که دشمنی قدار در برابر ما صف بندی کرده است.

به جای آن از سیاستمداران با سوابق ضد سلطه آمریکا دعوت به عمل آید. اگر این پیشنهاد پذیرفته نباشد. بنده از شرکت معذورم. دیده بان شفافیت و عدالت به درستی با این مشارکت مخالف است چون بیم پیدا شدن تلقی استفاده ابزاری از پرچم مبارزه با فساد و دفاع از حقوق شهروندی می رود.
رئیس جمهور گفت: ایران همواره به تعهدات بین المللی خود پایبند بوده و خواهد بود و برای پایداری برجام سایر اعضای گروه 1+5  نیز باید به طور کامل به تعهدات خود عمل کنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهور روز شنبه «لاورنتیف» نماینده ویژه رییس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه را به حضور پذیرفت.
رئیس جمهور در این دیدار، پس از استماع گزارش فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در خصوص آخرین تحولات منطقه ای و از جمله تازه ترین تحولات میدانی در مبارزه با تروریسم در سوریه، اظهارداشت: همفکری و همکاری خوبی که میان تهران – مسکو در این عرصه وجود دارد تا تحقق هدف نهایی که ریشه کن شدن تروریسم و برقراری صلح و ثبات کامل در منطقه است، ادامه می یابد.

روحانی تصریح کرد که موضوع سوریه  از طریق مذاکره سیاسی و احترام به اراده مردم که تصمیم گیر اصلی و نهایی درباره آینده سوریه هستند  و همچنین حفظ تمامیت ارضی آن کشور قابل حل است.

ایشان تأکید نمود که حمایت از مردم غیرنظامی و کمک به آوارگان و مردم آسیب‌دیده از جنگ یک ضرورت انسانی است و باید برای آن از هیچ تلاشی فروگذار نکرد.

رییس جمهوری تروریسم را خطری بزرگ برای منطقه و جهان برشمرد و بر ضرورت ادامه همفکری و همکاری تنگاتنگ ایران و روسیه در سوریه برای مبارزه با تروریسم در منطقه تاکید کرد.

روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود، با ابراز خرسندی از روند رو به گسترش روابط تهران – مسکو در حوزه های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی گفت: بی تردید همکاری های دو کشور در مسایل دوجانبه به نفع دو ملت و در مسایل منطقه ای به نفع صلح و ثبات منطقه‌ای خواهد بود.

رییس جمهوری همچنین توافق هسته ای را محصول کار هفت کشور و در راستای صلح و امنیت جهانی ذکر کرد و اظهارداشت: همه باید برای حراست از دستاوردهای این توافق تلاش کنند و نباید اجازه داد که کشوری طبق امیال خود اقدامی برای تضعیف توافق انجام دهد.

روحانی تصریح کرد: ایران همواره به تعهدات بین المللی خود پایبند بوده و خواهد بود و برای پایداری برجام سایر اعضای گروه 1+5  نیز باید به طور کامل به تعهدات خود عمل کنند.

"
لاورنتیف" نماینده ویژه رییس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه نیز در این دیدار نظرات رییس جمهور روسیه و همچنین گزارشی از آخرین رایزنی های انجام شده و تحولات میدانی در سوریه  را به رییس جمهوری ارائه داد.

وی با بیان اینکه پوتین برای اعتمادی که میان دو دولت و دو ملت ایران وروسیه وجود دارد، ارزش زیادی قائل است، بر تقویت همفکری و همکاری تهران – مسکو در مسایل منطقه ای و جهانی تأکید کرد و اظهار داشت: موضع روسیه در قبال برجام موضعی ثابت و مستحکم است و هیچ دلیلی برای تضعیف آن وجود ندارد.